Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Oh my, 2080ti zas tak male navyseni CUDA jader nema (cca 800), ale u ostatnich karet je to horsi. Jen si predstavte, kdyby vysly Volta karty minuly rok, kde by se nejspis osekaly jen ty tensor jadra. To by se pak asi vubec nedalo porovnat v ramci her, ktere rtx nevyuziji. Ted uz dava smysl mnohem vic, proc Nvidia vlasne nic nevydala (krom situace s AMD), mela by vetsi problem prosadit takto novou technologii, kdyz by nove karty nejspis neprekonaly Voltu ve vsednich hrach.

• Still

Ironie, trollování nebo o koleško víc? Nemužu se rozhodnout...

"Tyto graficke karty by se mely prodavat minimalne od 50k nahoru. Vlastnit RTX by melo byt vysadou !"

Ok, je to o kolečko víc...

PC: Mezi slovem a vykřičníkem se nedělá mezera, sakra!

• Skeleth

Tady je zase hloupch komentaru. Sakra lidi, vy nechapete co se tu deje. Tohle je velky asi jako pristani na Mesici. NVIDIA tu obrovskym krokem priblizila lidstvo k fotorealisticke grafice. Tyto graficke karty by se mely prodavat minimalne od 50k nahoru. Vlastnit RTX by melo byt vysadou ! NVIDIA prezentace, kterou jsme mohli pred par dny videt, vejde do novodobych dejin. Temer celou prezentaci jsem probrecel a to jsem kus chlapa. RTX se okamzite stala mym zivotnim cilem a ja napolevim dokud ji nebudu mit doma, pujdu klidne i pres mrtvoly.

• KREI

Myslím že v článku chybí jedna zásadní informace a to že RTX neznamená mermomocí Ray Tracing, je to Ray Tracing a DLSS, tím pádem to že titul podporuje RTX vždy NEZNAMENÁ, ze podporuje Ray Tracing, jsou zde tři varianty:

a) Podporuje Ray Tracing a DLSS

b) Podporuje jen Ray Tracing

c) Podporuje jen DLSS

Tzn ze když Nvidia ukazovala všechny ty tituly co budou podporovat RTX, nebylo tím na mysli reálné světlo, například u PUBG už je jasné že to je jen DLSS a ne Ray Tracing... Což případného kupce může trochu překvapit.

• jindra.veliky

to uz zas neni konkurence? Pamatuju ze 11-12 let zpatky stala nova 8800 GT pres 25 000,- a jakmile vysla nova rada od ATI (konecne srovnatelna s geforce) tak behem par mesicu klesla cena na 6 - 8 000,-...

• wenceslaus

Ne, o černou nejde. Jde (mimo jiné) o to, že se světlo bude šířit realističtěji a bez pomoci ručně narafičených dalších světel.

Možná si taky „nespal“ když se začly používat normal mapy, nebo kdyź hry přešly na PBR ale jde o docela zásadní věc.

• Phillios191

Ať žije bitcoin!

• Já si nemůžu pomoct, ale už se snad 10 let v kuse směju, když výrobci grafických karet pro ilustraci postnou dva rozdílné obrázky, jeden prinscreen z "Up-to date" GPU a jeden

z předchozí generace. Proč ty obrázky z předchozí generace VŽDYCKY vypadaji jako kdyby

byly z roku 1999 a jednalo se o RIVA TNT2? :-D

To je jak ta stará, trapná flashová animace s kuličkou v pohybu, kterou neinformovaní debilové rádi používali pro ilustraci rozdílů mezi 24/60/120fps.......a už byli líný dohledat, že ta kulička byla uměle zpomalená na 16fps, aby se to trhání projevilo ještě markantněji. Za mě si můžou řadu

2xxx zatím strčit tam kam slunce nesvítí, dle videí pro ilustraci jde jen o to, že bude černá ještě černější, takže v tý temný místnosti bez baterky neuvidíte vůbec nic.....hm, šokující, asi z toho nebudu spát.

• Lukyz

Jako body za snahu, ale bavíš se tady s trollem a s trotlem 😅

Vyšší šanci na rozumnou diskusi máš když budeš mluvit do zdi. 

• Jack1947

No jasně, to byl jenom příklad toho vývoje za největší vývoj v oblasti DX považuji DX10 možná se to podobné stane s dx20 kdoví... jenže to si ještě počkáme heh 😬

• Hidden

Nic z toho co pises jsem nerekl. Rozhodne je to citelny kvalitativni skok kupredu a rychlost dalsiho vyvoje a "usazeni" na "trhu" zalezi jen na tom, jak moc se dane karty budou kupovat a jak dalece se bude raytracing implementovat do her. Rikam jen, ze za par let muze byt docela klidne nemyslitelne, aby jakakoliv vetsi hra raytracing nemela a bude se pak uz jen klasicky honit FPS. Extenze pro raytracing (DXR) je uz pro DX12, netreba cekat na DX13, ale to je jen soucast celku. I kdyby to tam nakrasne meli deset let, dokud by nVidia nebo AMD nevydali kartu, co to realne zvladne, tak by to tam jen "smrdelo" bez uzitku. ;)

• Jack1947

Akorát mi tady tvrdíš jak je to pomalý vývoj, nic velkého stejně jako DX12 přidali co rozevlátá roucha :D Dx11 aspon byla teselace-vrstvení zato DX10 byl podle mě celkem velkej pokrok ale bohužel na Vistách nehratelnej. DX13+ zda li bude očekávám jen nějakou blbinu navíc. 

• Hidden

Zalezi jak to vezmes - hra kvuli tomu hratelnejsi nebude, ale pred lety se treba stencilove stiny, normalove mapy a tak dale take mohly leckomu zdat jen jako nejake blbosti, co akorat zerou vykon... :)

• Jack1947

Takže jen nějaké blbosti.

• TheGGG

špičkového na tom není nic, ale pro vývojáře to je další důvod proč uměle zvýšit náročnost her a pro pár sheeps pseudo-pc mustard race elitářů je to zase záminka k dofouknutí ega nákupem pár karet za desítky tisíc...

• Hidden

Zjednodusene - lepsi sviceni (GI, area lights, lepsi stiny, AO, atd.), lepsi odrazy a refrakce. Veci, co se dnes delaji triky, komplikovane nebo nejsou mozne vubec (minimalne aniz by to zralo jako blazen) tak jsou s timhle najednou realne a podstatne snadneji realizovatelne. Ve vysledku lepsi a realistictejsi grafika. Vyssi rychlost prijde casem. Odvazim se tvrdit, za par let uz nikomu neprijde, ze by to melo byt jinak a hra co to nebude umet bude sto let za opicema. :)

• Jack1947

Tak mi to vysvětli co je na tom tak špičkového krom toho že to žere jednou tolik výkonu, počkat to mi něco připomíná nebylo něco podobného (ne)slavné physics než se to stalo nedílnou součástí karet.

• Další expert na RT 😀

• i586

Raytracing je naprosto logickým krokem a evolucí renderingu. Není jiná možnost, jak dosáhnout reálnějších světel, stínů a odrazů, než raytracing. To je jako tvrdit před 20 lety, že antialising by se z nějakého důvodu neměl rozšířit.

Mimochodem, implementace není složitá a umí to už 3 enginy. Stačí, když hra v základu používá PBR (což je dnes běžná věc) a o zbytek se postará grafika. Ohlášeno snad 20 her a budou podporovat i Vulkan, takže nevidím důvod, proč by to dál nemělo fungovat. Je to jen další grafická featura jako je třeba HDR nebo teselace.

• Jack1947

RTX 2080 a 2080Ti je možné již také předobjednat, ale ceny jsou závratné: 21 999 Kč, respektive 32 700 Kč (Prostě LIDOVKA😉😀

Jinak raytracing dle screenu mi to příjde takové více rozmazané a tmavé ? to je ten trik...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit