Přejít na výpis diskuzí
Nový mobilní čip Tegra K1 má 192 jader a vyrovná se PC
6.1.2014 | Aleš Smutný
64 příspěvků
-
Kdyby raději do přenosných zařízení vymysleli baterii, která neklekne po půl hodině na netu a jednom puštěném dílu seriálu.
-
Vypada to ze budoucnost dorazila o par let drive nez se ocekavalo...
-
-
Jacku, už jsem se tě chtěl dlouho zeptat: To 1947 co máš ve jméně je rok tvého přistání na Zemi ? A nebouchl ses při havárii do hlavy ? Tvoje příspěvky z 99% nedávají smysl...
-
-
Jo, je to venku... priletel jsem sem v rakete co mela havarii a to ovlivnilo videni okolniho sveta ale hlavne, hlavne moji mysl. ( Ted kdyz uz to vis tak se nemusis uz na nic ptat, coz plati i pro ostatni). *3*
-
-
-
Mobilní grafika Tegra K1, a to co je za nesmysl ?:D Tegra je SoC :D
-
-
puntičkáři, děti v africe nemaj co jíst a ty tady řešíš nějakou SoCku *1*
-
-
Proč by jsme měli řešit děti v Africe? Pro mě za mě ať všichni pojdou hlady.
-
Puntičkář bych byl kdybych hledal chybu ve slově nebo interpunkci, ale splést si takovou věc už je docela velký rozdíl :D
-
-
-
jsem zvedavej co z toho nakonec bude ale co jsem cetl recenze na nove herni notebooky za 50 klacku tak se to ani neda dat na nohy. Pokud by byla pravda vsechno co pisou tak by se udelala cara a vsechny notebooky se zamerenim na hrani (2x grafika atd) sli do kose. Uprimne si myslim ze realizace bude uplne jina. Fyzika plati pro kazdy cip a prijde mi zvlastni ze tu byl stejny trend nekolik desetileti a najednou by prisel takovej zazrak:) podobnych prohlaseni jsme za zivot cetl az moc. J jsem spise za Vetsi vydrz zarizeni a mensi teplotu. Pdole me jeste dneska vetsina telefonu a tabletu ma ukrutne malou vydrz a to se nebavim o prehravani videa atd.
-
-
tak ono sa to tu v clanku nespomina ale staci sa trochu pohrabat po internete a podla vsetkeho minmalne ta 64bit verzia Tegrt K1 s Denver jadrom ani nie je, aspon z pociatku, cielena do beznych zariadeni ako skor do automobilov a podobnych veci (niekde som cital ze aj do lietadiel ale netusim ci na avioniku, co mi pride trochu uletene, alebo skor na zobrazovanie do hudov a podobne). Tam zasa tych 5W neni az tak hrozne vela.
Co sa tyka hier a dohanania vykonu konzol/pc a teda "velkych hier" prave mobilnymi zariadeniami, tak si myslim ze je to hlavne sposobene pomerne dlhym zivotom poslednej generacie konzol Ps3/Xbox360 a tym aj sa ludia naucili na urcity standard grafickeho vystupu ktory neni az tak vysoky oproti tomu co sa povedzme da dnes vytlacit z high end PC a preto sa aj lahsie mobilnemu sektoru tento standard dobieha. A tak isto vyzera ze ten vykonnostny skok pri PS4/XboxOne nebude az tak vyrazny. -
-
dika za to upresneni kde tento cip bude, souhlasim s tebou ze do letadel se 5w ztrati. Pocitam ze armada uz ma davno absolutne jinou generaci takze civilni sektor aviatika popripade drahe auta zni logicky. Ano konzole nam ten vyvoj trosku ohnuly a zbrzdily to je holej fakt at si kazdy rika co chce. Uvidime jak to nakoénec dopadne i kdyz ja jsem i trosku rad za to pozastaveni diky konzolovemu trhu. Pamatuju na hry ktere bezely jen na strojich za 100klacku. je pravda ze od te doby si v podstate muzeme zahrat vsechno i na stredni tride kdyz ubereme neco z pozadavku grafiky. Kdyz se bavime o tom pokroku me treba zaujal clanek v chipu kde pomoci pajky udelal z grafiky 4 000kc quatro ktere se prodavalo tenkrat kolem 40k. Vyrobci nas casto omezuji zamerne aby se porad prodavalo, takze kdyz nad tim premyslim asi je mozny nejaky vetsi krok mimo herni segment a mimo vladni agentury kde se nedozvime snad pomalu ani nazev:)
-
-
-
nějak se jim to trhá
-
Hah! To radši Surface Pro 2, než tenhle krám. Jen ať mi ukážou, jak na ARM „můžou vzít prakticky cokoliv, co běží na PC nebo high-end konzoli a spustit to na Tegra“. A pak ať mi ukážou, jak to má hratelný framerate.
Edit: Ale je fajn, že taky zas píšete o technologii :)