Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pethulla
    Kdyby si někdo po Skyrimu chtěl dát Morra, tak nedávno vyšla nová verze Morrowind Overhaul, konkrétně 2.0, která ho celý překopává do hezčího grafického a zvukového kabátku.

Sorry za OT
    • Diky za info :)
  • No tak atomoví vědci , stále ještě se divíte , že nejlepší hra roku 2011 jaksi dělá z vašeho HW drahé pozlátko ? . Nezoufejte však se dočkáte u dalšího NFS ...
  • Dohráno, předchozí patch mi občas místo písmena hodil čtvereček třeba v popisu věcí a i jeden drak při létání couval. Spíš by autoři ale měli dostat cenu za největší promrhání potenciálu úžasné lokace- černoty. Když jsem se do ní poprvé dostal, tak mi spadla brada a jen jsem nevěřícně koukal kolem. Naprostá nádhera. Ale pak, když jsem prolezl celou tu obrovskou, nádhernou lokaci přišlo to ono nic, vůbec nic, jen jeden debilní úkol najít 20? rostlinek a projít do věže. Máte taky stejný pocit, nebo mi něco velkého s černotou ušlo?
    • chlapi mam problem ... "nevim jak ale moje krev se zmenila na upiri. Na svetle vdy svetelkuju prvni to nikomu nevadilo a najednou tam vsichni po me jdou:( takze veskere zadane ukoly adyjeeeee :-(( vse vzdy vyvrazdim :D .. tak by me zajimalo jestli se s tou krvi neda neco delat..? Dekuji predem za kazdou radu ;-)
      • http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Vampirism#Cure_for_Vampirism (spoilery samozrejme)
    • mě černota tak srala,že sem ani neměl chuť se tam nějak extra zdržovat,navíc tam po mě všichnni šli,tak sem táhl o dům dal
  • Ja nevim, ale pokazdy co sem tak koukal, tak si hra brala kolem 750 MB... v cem konkretne nestacily 2GB? Nebo sem proste mel fakt jen "smulu"? pritom vsechno mozny nastaveni na max...

Ukazte mi nakou lokaci, nebo neco, proste chvili kdy si ta hra bere treba 3 GB... prosim :)
    • po nahození několika texture packu jsem se nedostal pomalu ani do hry.. i vanilla padala tak jednou za 3-4 hodiny.. nevim jak u jiných.. mně to pomohlo
      • Vanilla vole :-) Jsme Češi, ne?
        • Spades
          tak ma rikat vanilka ?
    • Asi to je PC od PC různý, ale zrovna mně hra bez 4GB modu každých dvacet minut padala. S ním po 100+ hodinách ani jeden CTD.
      • No nemá každý špatnou pamět ....
        • Předpokládám, že mluvíš o RAM... spíš v optimalizaci enginu něco hapruje, když třeba takový Metro 2033 hraju s 60 FPS konstantně. A (většinou) vím co dělám - neběží mi při hraní Skyrimu Photoshop nebo Firefox s dvaceti záložkama.
    • XorxoxTalarius
      Jde o to ze si muze hra diky tomu ulozit vice veci do pameti a nemusi porad nacitat a zaroven to urychluje streaming :)
      • Jo streaming?
  • Pethulla
    Tak aby Skyrim uměl pracovat se 4 GB vyřešil už jeden z prvních modu.
    • ales.smutny
      Také to v článku píšu...:)
      • Pethulla
        Aaah a hned v první větě. Mea culpa.
  • Tak ten nový NotOblivion engine už umí 4GB v roce 2012 jo, to si stím teda dali práce, vygenerovat nové mapy přes generátor, předskriptovat draky a šup do obchodu za 1500. :-P
    • draci nejsou skriptovaní.
    • ono to tak jednoduché nebude... *3*
      • JJ ještě zaplatit PR ;)
  • (něco k samotné hře, dohrál jsem to teprv včera)
    Taky vám přijde, že ve Skyrimu si nehrajete na hrdinu, ale jste víceméně jen němá loutka ostatních? Vrchol vašich rozhodnutí je většinou daný quest udělat či neudělat, a ač jich je spousta amorálních a zvrácených, nejde jít třetí cestou a udělat správňáckou věc. Navíc jen v hlavní dějové lince se vyskytli 2-3 bugy, které naprosto zamezili postupu hry, u jednoho si člověk dokonce musel stáhnout fix, protože ani nahrání uložené hry nic neřešilo. Skyrim má vrchol hratelnosti cca mezi 0-20 hodinou hraní, pak to strmě klesá a na 50lvlu mě už vyloženě nebavilo nic. 10/10 si jako celek nezaslouží ani náhodou
    • Těch 10/10 od zdejšího recenzenta nebylo dáno po zralé úvaze ale pod tlakem nadšení. Jest mu to odpuštěno, protože Skyrim holt takhle na mnoho lidí působí. Ale ve své kategorii je to podle mě nejlepší hra, co v poslední době vyšla a de facto nemá konkurenci ve své kategorii (stejně jako BF3 nemá konkurenci ve své kategorii). Skyrim je především dobrým začátkem pro další rozvoj této hry. Snad se toho Bethesda či spíše komunita pustí a hru ještě vyšperkuje.
    • Preed
      Na to,ze sa nemozes rozhodovat a mozes byt v tej hre uplne vsetko a nic,som si uz zvykol,nejake RP hranie sa nekona lebo pridem o content,ja mam skor problem s tym,ze ma ta hra v urcitom momentne prestane bavit a to neodvratne,stalo sa mi to aj u falloutu 3 a hier podobneho typu aj ked zo zaciatku by som na tu hru prisahal,ze je to najlepsia hra roku a podobne,cim dlhsie to hram,cim lepsi som,sa jednak stavam supermega borcom co vie robit VSETKO,hra prestava byt absolutne vyzva atd,mam nahratych nejakych 94 hodin a uz to hram len zo zotrvacnosti...
    • I v oblivionu to tak bylo, morrowind sem hrál před lety, tak už si to nepamatuju *1*
    • Pethulla
      No u mě se ta zábava pohybovala taky od počátečního rozčarování, přes nadšení až po nudu. A ten problém je stejný jako u Oblivionu - zkrátka to leveluje moc rychle. Já se zpočátku jen tak toulal, prolízal kobky a najednou jsem byl level 40 a to jsem se hlavního úkolu téměř netkl. A ono na levelu 40 a výš to už taková zábava fakt není. Navíc díky tomu, že okolí leveluje s hráčem je drop o ničem, všechno je dobré tak akorát na prodej, využití téměř žádné. No a questy jsou kapitola sama o sobě - méně je někdy více. Takové úkoly pro zloděje, no škoda slov...
      Tak to zase bude na modderech, aby z dobrého Skyrimu udělali Skyrim skvělý.
    • akonahle ma hra prestala bavit tak som s nou skoncil.. potom prisli uz len BUGdaty a bol spokojny ze tym uz nezabijam cas.. zozaciatku super hra, neskor super nuda
  • Mě se z toho začala hra zasekávat při quick savu. OMG!
    • to se sekalo uz predtim, i pri autosavu, bethesda aneb dodelej si sam
  • ve tvem železe je 8GB ram uplně na houby. A jinak já nikdy neměl s hrou problém. Nikdy sem nepoužil konzoli, nikdy mi draci nelétali pozpátku, nikdy sem neměl problém s rozhlíženim či něco podobného. Na základní verzi hry sem nahrál asi 60 hodin než mi to steam opatchnoval a ani po patchích sem nepoznal rozdíl
    • Já hraju na x360 Gamepadu takže myš mi odpadá, když sem to chvilku hrál na myši tak sem si v konfiguračnim souboru tu vertikální osu opravil. mělo to co dělat s Vertikální synchronizací
    • Na to vertikální rozhlížení existuje příkaz do konzole, ale už si ho nepamatuju, stačí pohledat na netu. Ja sem ho tam dal hned jak sem hru koupil, protože to odstraňuje i celkový lag myši.
      • díky za tip,mrknu na to
    • holt si měl štěstí... já se hrou taky nemám problémy, ale to neznamená, že to musí všem běžet stejně jako mně. *3*
    • XorxoxTalarius
      To asi byla reakce na mne :)

8GB na houby neni, mam diky tomu rezervu a muzu si dovolit spustit bez nasledku narocnejsi hry a to mi ver ze nektere ti ty 2GB schramstnou hned (treba SR3 si vetsinu veci nahrava do RAM, takze jsem tam jednou mel i 3,5 GB). Kdyz si vemes ze ti system sezere az 2GB (se vsema koninama co bezi na pozadi), tak bych najdnou pekne dohral a spadli by mi windowsi :)
    • ty si neměl problém s rozhlíženim? v horizontále se myš chová dejme tomu normálně,ale ve vertikále se rozhlížet-to je děs. Doufám,že to tenhle patch spraví. Skyrim je hra,která bez problému funguje na mym starym železe. Což od vývojářu jen a jen kvituju. Jednojádrovej P4 HT 3,5Ghz,3GB RAM DDR2 a Nvidia 9800GT s 512MB. V pokročilim grafickym nastavení mám všechno na 9/15 a hra je naprosto plynulá-jediný,kdy hra škubala,když sem s bouřnejma hávama osvobozoval pevnosti od císařskejch. Jak tam najednou bojovalo 20,30 NPC tak šel framerate hodně dolů,ale jinak si tu hru se svojí starou rachotinou docela užívám. Zatím mám level 43 a odehraných cca 92 herních hodin a jediný problém s bugem jsem měl,když mě Esbern nechtěl v těch dírách pod cechem zlodějů otevřít tu svojí špeluňku-musel sem stahnout nějakej esbern hotfix. Ale jinak s tou hrou nemám žádné větší problémy, osobně nechápu,co všichni máte s tim, že je hra zabugovaná takovym způsobem, že musíte plnit guesty přes příkazovou řádku :-O to hrajete nějaký stáhlý betaverze ne? protože já to hraju pořád ve verzi 1.00 a jen ten Esbern nechtěl otevřít,jinak všechny questy ok
      • jediný v čem mě Skyrim naprosto se.re, že nemáte možnost quest odmítnout,nebo ho udělat pro druhou stranu. Sem ten "hodnej" takze zabijet civili pro Boethinu kněžku a jiný questy,který dělat nechci,stejně defacto udělat MUSIM,jinak vám v quest logu zůstanou. Tohle si měli ohlídat,svazuje to hračovi ruce snad víc než koridor v CoD....u open world rpg dát defacto jen jednu možnost řešení je prostě na přes hubu. To že si můžeš vybrat jbudeš kopat za bouřný hávy nebo císařský je slabá útěcha
        • No nebo můžeš zabít tu ženskou, co ti dala úkol.
          • nemůžeš,respective sem vyrubal ty její uctívače,ale pak s tebou mluví ta socha-deadra a tu odkrádlovat nemůžeš a to sou ty věci,co mě na Skyrimu štvou,nemožnost alternativního řešení questu. Bud ten quest odmítnout,nebo jí zlikvidovat,ale to nejde.....jako v dalších 584 questech v týhle hře,moddeři s tim snad něco udělaj,tohle je na levačku. Ta hra by měla právě za tenhle padnej nedodělek dostat tak 8/10....10/10 si zaslouží leda tetris,všechny ty vyhypovaný hry jsou s hodnocenim vedle
            • Aha. No třeba tam nějaké vedlejší řešení je. Co wiki?

A nechápu, proč všichni pořád řešíte nějaké subjektivní číselné hodnocení...
  • Nepoškodí tento patch nějakým způsobem nainstalovanou češtinu ve hře? A ještě jeden dotaz, můžu tento patch aplikovat na hru i bez nainstalování patche předešlého? Díky *4*
    • Kup si tu hru pak nebudeš mít tak blbý dotazy.... Tohle směřuj někam na warez fóra
      • Ale já originál mám ty blbečku *3* Než zase vyplodíš nějakou sračku z té tvojí zabedněné palice, pozjišťuj si inforamce, nesnáším takový tupce jako jsi ty. A píšu sem o radu proto, že už kolikrát se mi stalo, že mi patch hru pokazil, a to jsem originálku měl.
        • Kdyby jsi měl originálku tak by jsi jí měl na steamu a kdyby jsi jí měl na steamu tak bys věděl že hry se patchují automaticky, bez předešlého patche to nejde...
          • To že má ve hře externí češtinu přece automaticky neznamená, že hru stáhl, takže si dej chytráku facku a už sem raději s takovými názory nelez. *11* (Jestli u tebe neplatí ono známé "podle sebe soudím tebe").
          • no ja třeba mám po zkušenostech z bugpatche - u skyrimu aktualizaci vypnutou a mám dojem že tento patch pro českou verzi na steamu ještě není
        • Dvema slovy: Zakaznicka podpora.
          Ty se v hernich forech nedockas...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit