Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Třikrát reklama v jednom biografu? To bude tím počasím co? Hooooši hoši hoši hoší
  • Milé GAMES.CZ, jestli mě něco dovede spolehlivě odradit od navštěvování vašeho serveru, pak jsou to právě neustále vyskakující reklamy ve videu.*10* Ano, objeví se poprvé - to beru, ale TŘIKRÁT po sobě je moc. Tento způsob reklam se tu vždy pravidelně opakuje a je to skutečně otravné. (raději bez komentáře ponechám celoplošnou reklamu při navštívení stránek co občas vyskočí) *16*
    • Veskoslav
      Proboha jsi tak malé dítě, že si nedokáže nainstalovat pluginy do prohlížeče jako jsou Flashblock a Addblock?....
      • ;) Na některé prohlížeče (funkční) extensions nenajdeš , takže se s Flashblockem a Addblockem mírni .
        Ostatně chápu , že někde Tiscali reklamu umístit musí , ale překrývat ovládání několikrát po sobě kdy ji už jednou zavřels ...... to už hraničí s větším ignoranstvím než je celostránková překryvná reklama :(
        • Veskoslav
          No mě spíše štve to, že ten jejich přehrávač je tak náladový, že jednou se spustí, aby pak měsíc trucoval....
      • a co když si tam nechci instalovat nějaký další sra*ky, prostě ve videu je ta reklama hodně zbytečná, protože na stránkách jí je už víc než dost
        • davidBray
          na to je snadná pomoc, posílej klukům prachy na provoz a na výplaty a myslím, že by nebyl problém mít celý games bez reklam :)))
        • Veskoslav
          Nevím, ale představa, že mi straší reklamy na většině stránek je docela děsivá. A jestli programy na blokování reklam považuješ za sračky, no to je pak tvůj problém.
          • Ano, netvrdím že to není řešení, ale 1. jde o princip 2. ne na každém počítači má uživatel právo cokoli instalovat a pak jsou tyto reklamy k zbláznění.
            • MickeyMutant
              mob: Tebe to zajímat nemusí, ale mohlo by to zajímat redakci. Ostatně když si většina nahodí Adblock, tak ty reklamy pak jaksi ztrácí smysl, že. Už o tom v podcastu parkrát mluvili. Chtělo by to tedy v té inzerci najít nějakou rozumnou míru, protože se mi taky zdá, že se to krapet vymklo.
            • Tak si tam nič neinštaluj a vyhundrávaj v diskusiách, to nás tu všetkých zaujíma *7*
    • Magister_Peditum
      Nahoď adblock a bude po problému. *3*
      • Můžu se zeptat jak? Mám aktivní Adblock Plus, zkoušel jsem i blokovat všemožný skripty v blokovatelných objektech, ale reklama se stále zobrazuje.
        • Magister_Peditum
          Zas takovej koumák nejsem prostě jsem stáhl adblock do google chrome, zapnul ho, a až na 2-3 výjimky se mi na netu žádná reklama nezobrazuje.
          • OK díky, už jsem na to stejně přišel (Předvolby filtrů -> Přidat cizí filtry -> EasyList -> Přidat)
  • bitva v Teutoburském lese vlastně ani nebyla tak bitva jako několikadenní postupný masakr římských jednotek, když se římanům podařilo dostat do otevřeného prostoru, kde mohli využít svou taktiku boje ve formacích, útoky ustaly do doby, než se vojáci dali opět do pohybu a procházeli obtížným terénem, kde germánské kmeny útočily partizánským stylem "hit and run"

bitva v Teutoburském lese je navíc velice významný milník i pro dnešní Evropu... všechny románské národy a státy vznikly romanizací tehdejších nativních, keltských kultur, v Germánii probíhala romanizace také, ale po katastrofě v Teutoburském lese byla utnuta, díky tomu si germánské kmeny zachovali svou kulturu a jazyky.. tehdy vznikl prazáklad rozdělené Evropy - románské a germánské, který se především ve dvacátém století tak mydlil navzájem, je až neuvěřitelné, jak jedna událost dokáže určit chod dějin... nebýt masakru v Teutoburském lese, mohli být i germáni romanizováni

na druhou stranu jsem už četl i takový názor, že Římané národy zkorumpovali... zatímco germánské národy jsou slušné a přímé, románské národy bují korupcí
    • Tikov
      Zachovali svou kulturu a jazyk.... kteréžto atributy pak 3-4 století pilovali ve službách Říše.
      Dělit Evropu tímhle a odkazovat to až do 20. st. ... z hlediska rozbrojů Francie a Německa je podstatnější dělení Franské říše a brzká smrt Lothara II. a tedy spor o Lotharingii. Pro nacionalismus je tohle dělení moc obsáhlé (obvzlášť, když váš soused, ke kterému se vymezujete, patří většinou k tomu samému kulturnímu okruhu)
    • Ovšem je to jen spekulace, není vůbec jisté jestli by při jiném výsledku došlo k romanizaci germánů. Vítězství v markomanských válkách také nakonec nevedlo k romanizaci našeho území. A jen tak na okraj. Romanizace Galie byla podmíněna genocidou místních obyvatel Caesarovými (a jeho nástupců) legiemi, takže cena za civilizaci dost vysoká.
      A ty poslední řádky snad zpochybní někdo jiný, na to nemám náladu.
      • protože se území budoucího česka nestalo trvalou součástí římské říše
        • Magister_Peditum
          To bylo zásluhou propuknutí moru na Balkáně, kvůli které se expedice vedená budoucím císařem Tiberiem na naše území nekonala, a také smrti Marka Antonia na konci markomanských válek o 2 staletí později.
          • Máš asi na mysli Marka Aurelia.
            • Lucky boy *3*
            • Magister_Peditum
              No jo, po 4 dvanáckách už to moc nemyslí. *1*
        • No samozřejmě, mohlo, ale nestalo. Tak jako by se z Germánie možná stala římská province, ale možná taky ne. Historie nezná kdyby, o tom to celé je. Jak už jsem napsal - čirá spekulace. Takhle můžeme tvořit fiktivní dějiny donekonečna.
    • Magister_Peditum
      No, ta poslední informace je solidní nesmysl. Už jenom proto, že většinu římských provincií nakonec ovládli právě germánské kmeny (frankové, burgundi, gotové, langobardi a vandalové). Kromě toho my s Římany máme pramálo společného a korupce u nás jen bují. *1*
      • je jedno, jaké kmeny co ovládly... nemluvím o genetických záležitostech, ale o kultuře a románském odkazu, ke kterým se dané státy hlásí a několikrát byly rozkolem politické stability celé Evropy

češi se také řadí ke slovanským národům, přestože jsme geneticky více germáni než slované, díky staletému mísení s němci
        • Magister_Peditum
          Na Římském odkazu staví kde kdo. Včetně Němců a Rusů. A tu poslední větu nechápu. Co v tom je v rozporu s tím, že my nemáme s Římany nic společného a přesto je u nás korupce, jak jsem psal před tím?
        • ostatně jen těžko lze předpokládat, že byli římští legionáři takoví kanci, že by pojem "romanizování" znamenal i kompletní obměnu genů mezi nativními kelty
  • Tikov
    Hodně dobré, ty poslední 2-3 vteřiny obvzlášť *4*
    • Jo přesně. Naprosto SOUHLASÍM. Tam už REKLAMA NEVYSKOČÍ
  • Doufám že na to zas vyjde nějaký DLC dodávající krev jak v případě shoguna
  • Na tuhle hru se těšim ze všech her nejvíc...jako vždy na každej novej díl serie, ovšem tentokrát to bude opět Rome :)
  • Paulcz
    ty anglické věty jsou fuj..
    • Magister_Peditum
      Snad bys po nich nechtěl aby tam mluvili latinsky a starogermánsky? *15*
      • danny_the_hound
        Hm, to by asi nebolo žiadne "Achtung, achtung!" a "Feuer!", čo? *2*
      • Docela by se mi to i líbilo .Ale modnout by to šlo ne ? *3*
  • MidnighT91
    Hned jak se objevily hořící koule tak jsem si vzpoměl na film Centurion, má dokonalou atmosféru... Když se pak ráno po masakru probraly v bahně zalití střevama kamarádů tak mi běhal mráz po zádech, musím se na to znovu podívat...
    • danny_the_hound
      Osobne sa mi viac páčilo jeho nepriame "pokračovanie" Eagle of the Ninth. Nie je síce až také surové, ale má vyváženejšie tempo, zaujímavejší scenár (i keď pravda nie zas až tak oveľa) a hlavne vynikajúci soundtrack.
    • XorxoxTalarius
      Mozna uz jsem to videl, ale i tak diky za tip :)
  • Však on ještě přijde čas, kdy Arminius bude rád vzpomínat, na to jak byl v mládí římským zajatcem. *1*
  • Znovu prosím všechny bohy Panteonu, aby konečně byli povedené přepady a guerillová válka...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit