Přejít na výpis diskuzí
Nvidia podle AMD ztěžuje optimalizaci ovladačů grafických karet pro konkrétní hry, Nvidia to kategoricky odmítá
29.5.2014 | Aleš Smutný
242 příspěvků
-
Ta hra má tak sprzněnou optimalizaci, že je úplně jedno kde to běží...
-
-
bohužial, naleteli sme na pr kecy žabožrútov, keď sme si mysleli, že pc je primárnou platformou pre watch dogs.
Med okolo huby nám mazali a teraz keď hra vyšla tak ani ľudom čo majú TITAN SLI a šesťjadrový i7 procesor to ide v rozmedzí 40-80 fps, kde prepady fps pri načítavaní textúr sú otrasné.
Prečítajte si fóra na ubisofte alebo trebárs na guru3D a zistíte o čom tu hovorím. -
-
Tak já nevím, ale na nepřetaktované i5 3570K, 8GB RAM, 770 GTX OC - 1920*1080 vse na ultra/max, FXAA a vypnutý mám jen rozmazání obrazu při pohybu a hloubku ostrosti a jede to naprosto plynule, bez jakýchkoliv záseků. Při TXAA to bylo taky v pohodě hratelný, ale já tam nějakej významnej rozdíl nepozoruju, na to kolik to žere výkonu. U stávající verze bych všem doporučil vypnou hloubku ostrosti. Ta se jeví jako největší zabiják. Jsem rád, že mě tyhle efekty nic neříkají (rozmazání a hloubka). Hra vypadá celkem k světu a hlavně v noci za deště, jak již bylo napsaný.
-
-
no to je mozný, ale z toho vyplývá jen to, že prostě někomu to fachá a nekomu ne... to je podle me spatná vlastnost hry, ty si klidne libuj jak ti to de pekně, ale uvědom si ze jsi spíš vyjímka... já ti to přeju, ale jde o princip
-
tak isto mám motion blur a dof vypnuté, tiež sa mi tie efekty nepáčia.
Mne to ide tiež na 60-80 fps ale miestami to pri načítaní nových textúr trhne na jednu či dve sekundy a fps padne na 30 alebo nižšie a to je fakt otravné hlavne pri naháňačke s policajtami alebo pri prenasledovaní niekoho a deje sa to aj keď som peši a rýchlo bežím...
Je to jednoducho problém ubisoftu, pretože či si nastavým textúry na medium alebo high či ultra tak to 1-2 sekundové zaškubnutie je tam stále.
-
-
-
-
Jako PC hráč mě příjde tato debata naprosto o "hovně".Hry hrnou na konzole a pak, když výjde na PC tak ovládání stojí za.....(už nechci být moc vukgární) a to je i příklad watchdogs.I kdyby na mě padala mlha, blesky a co já vím ještě, ale optimalizace na PC je k ničemu a k tomu ještě za to chtějí takové peníze, tak ať se nediví, že si hry budou lidé stahovat.Klidně mě tady rozeberte, ale když si koupím hru a ovládání pořádně nejde, pak musím zase čekat na patche,optimalizace....tak proč to kupovat???Když něco dám do prodeje a chci za to peníze, tak to musí fungovat a ne že ze mě bude pokusný králík.
-
-
Omlouvat kradení her tím, že jsou špatně optimalizované i třeba po stránce ovládání mi přijde přinejmenším hodně úsměvný a dost alibistický. Pořád totiž existuje možnost reklamace u prodejce. Navíc při nákupu přes internet je stále možnost vrácení po dobu 14ti dnů od nákupu bez udání důvodu. Ale chápu, že jeden syslí CD klíče a hru si pustí třeba až po čase, alespoň já to tak mám, málokdy koupím klíč a hned instaluju a hraju. Nicméně to pořád není omluva pro kradení her :)
Jinak mi ale tohle taky leze krkem a pokud se celá situace nějak neurovná, tak lidi postupně začnou pořizovat konzole víc a víc a PC už bude opravdu jen na práci. Tohle jediný závidím konzolistům - žádný řešení, že něco chodí a něco ne. -
-
Pise totalni BLB ...
ZADNYCH 14 dnu na vraceni SW NEEXISTUJE!!!! Jakmile je krabice rozbalena/SN pouzit tak SW vratit NELZE.
Ale to trotli jako ty samo nemuzou tusit, zeano... a pak chodej brecet na ruznych spotrebitelsky sdruzeni, jak je na ne prodejce zlej ...
A reklamovat SW? Lol .. .schvalne, chci to videt, vcetne toho prodejce kterej ti vrati prachy ... on ti snad nedodal zcela neposkozenou placku? on ti snad nedodal zcel apouzitelny SN? On ti totiz nic jinyho neprodava. Ty jeho prostrednicvit uzaviras licensni smlouvu s vydavatelem. A reklamovat si tudiz muzes ... u vydavatele ... takze si priprav tak 10M ... a muzes se jit soudit. -
mno Infamous jednička se mi asi 4x sekla, ale jinak souhlas
-
-
-
Vsude jinde v IT to funguje tak, ze mam danou platformu a knihovny a pro ne pisu aplikaci. Jenom u PC her to je naopak, vyvojari napisou zpraseny engine (pritom dokumentace OpenGL i DX je k dispozici) a dodavatel HW to opravi ovladacema :D
-
Mě to jede špatně i na NVidii a to mam GTX 660. Problem bude v optimalizaci.
-
-
gtx660 mam taky a WD me cukal jak prase, pomohlo koupit lepsi procesor. ted to jede naprosto bezchybne :)
-
Divné. Já na 660ce hraju na high a jede to mezi 40-60 Fps. Jestli ti to dělá stuttering, zkus si ve hře snížit textury a zapnout ten první způsob Vsyncu. To mi dost pomohlo
-
mne to ide spatne aj na GTX 780 Lightning, takze to maju urcite nejake divne, dokonca aj na minimalne nastavenie to nebezi uplne v poriadku, ale zase som si vsimol, ze cpu je vytazeny permanentne na 80 az 90% bez ohladu nato, ci je nastavenie low, alebo ultra...zeby s tou i7 az tak nekecali? :D mam i5 druhej generacie na zakladnych taktoch, ked cpu popohnam na 4.7Ghz tak je vytazenie o par percent nizsie, mozno tak maximalne o desat, co tiez nie je ziadna slava a stale to brzdi gpu, tak neviem, snad to nejak vyriesia, nieoc podobne robilo aj GTA 4 pri vydani a nakoniec to ako tak opravili...ja len nechapem, na com to pred vydanim testuju, ked si nevsimnu taketo prepady fps na pomerne vykonnych zostavach.
-
nene kamarde jen nvidia od tebe che abys dal vetsi obnost penez na lepsi model vis?? Takto jedna tato spolecnost co vykot¨ristuje obycejne lidi predrazenym suntem. Firma pro lidi je AMD ta dava fer ceny pomer/cena/vykon. To vse najdes u AMD.
-
-
Mně osobně je také AMD sympatičtější a hodna větší podpory, ale právě proto, že Nvidia koná tak trochu lokty a vytváří programy jako TWIMTBP, nebo GameWorks, vždy jsem převážně volil tuto značku, neboť se to pak v těch nových hrách i projevuje. Hry fichčí už při vydání a průřezem pár let zpátky si vybavím snad jen jeden problém, kdy F12012 v DX11 padalo a chvíli trvalo, než to opravili. Na druhou stranu si nejde nevšimnout, jak majitelé AMD karet při vydání nějaké novinky řeší technické problémy. Rage a Wolf sem tahat nebudu, neboť je to OpenGL hra a bylo by to tak trošku nefér, ale bohužel to nejsou jediné případy. U AMD je holt třeba počítat s tím, že karty mají mnohdy lepší poměr cena/výkon, ale ten se někdy spolu i s funkčností dostaví třeba až o další verzi ovladačů později, neboť v AMD bohužel nemají ty lokty a prostředky na to, aby na všech frontách úzce spolupracovali s vývojáři her a enginů již při vývoji a musejí to pak dohánět optimalizací ovladačů na poslední chvíli. Na OpenGL v AMD úplně prdí a jediné co zatím protlačili do hry jsou super vlasy :) Bohužel pánové v AMD by měli nejdříve trochu změnit přístup a pak až řvát, že jim ten výkon a funkčnost někdo úmyslně brzdí. Ano, je pravda, že Nvidia je tak trochu prevít a nechová se zrovna fér, je dražší, ale jako hráč her i v dlouhodobějším měřítku osobně prostě nemohu jinak. Na výpočty by to bylo asi něco jiného ;o) \\trolling by Hanzales
-
-
-
Teda k samotnymu clanku se uplne vyjadrovat nechci, ale musim rict, ze jsem si v tyhle diskusi precetl skvely implikace a logicky usudky, klobouk dolu :D ..
Jedna perla ze vsech:
To, ze ma Nvidia drazsi karty rozhodne neimplikuje jejich vyssi vykon (a vzhledem k znamymu faktu, ze AMD ma preci jen trochu lepsi pomer cena/vykon, je to spis naopak), ale mnohem spis vyuzivani jejich silnejsi pozice na trhu, kterou si samozrejme sami vybudovali.
Jinak se tu ani neda mluvit o normalnim konkurencnim boji vzhledem k tomu, ze oba konkurenti vyrabeji HW, ale !pokud by to byla pravda! tak tu dochazi k uplne klasicky nekaly soutezi, nebot tim vyslovene skodi AMD.
Ja mam na jednom PC AMD a na druhym Nvidii, a ze bych mel nekdy problemy s grafikama, to fakt rict nemuzu.. -
hra je nielenže zle optimalizovaná, ale ešte to má otrasné konzoloidné ovládanie, akceleráciu myšky, nízky fov, ten poodniaty lepiaci sa cover systém, hra má jeden save slot, grafika za jasného dňa je totálne otrasná, jednoducho celé zle, že ja som im naletel a radšej to neupirátil a vyskúšal ako to ide....som ja ale hlupák.
-
-
akcelerácia, fov a grafika sa dajú prestaviť v súbore GamerProfile.xml http://www.se7ensins.com/forums/threads/watch-dogs-pc-improve-quality-deferredfxquality-console.1141136/
-
-
to už dávno viem, viď článok od Andrewa Burnsa na nvidia
http://www.geforce.com/whats-new/guides/watch-dogs-graphics-performance-and-tweaking-guide
ale problém je, že ani sám nvidia vývojár neviem, k čomu slúžia jednoltivé príkazy a aj keď som .xml súbor dal len na čítanie only tak mi hra stále nevedela zmeniť fov a ani ostatné príkazy ako akceleráciu myšky a podobne...
-
-
Nezapomeň a debilní AI civilistů, stínování na úrovni PS2, vykreslovací vzdálenost jak v San Andreas a nejhorší jízdní model od The Godfather: The Game.
-
-
môžem potvrdiť, AI civilistov je otrasná, lod je aj na ultra nastaveniach veľmi nízko a ten jazdný model, si dovolím tvrdiť že la noire malo lepší jazdný model ako toto.
-
-
Gamepad
-
-
ale prosím ťa, choď s gamepadom kade lahšie, bavíme sa tu o PC hre, ja odmietam hrať PC hru na poondiatom gamepade.
-
-
Kategoricky bych to neodmítal, některý hry se podle mě hrajou líp na gamepadu, ale zrovna Watch_Dogs bych na to neviděl, to je fakt.
-
-
Iste, také závodné hry ako dirt či grid sa pohodlnejšie hrajú na gamepade ale thrid person akčné tituly kde máš mieriť a analógovou páčkou? čo som masochista?
-
-
V klidu ;o) Každý to máme jinak. Někdo hraje na PC na tom Gamepadu i FPSka, pač má PC připojené k TV a sedí v gauči a někdo Gamepad používá jen na fotbal a závodní hry. Já bych si např. Gamepad na FPS hru nevzal, naopak takový Killzone mi nedělal problémy, headshoty větší výzva a větší radost z úspěchu na težkou obtížnost ;o) Já to mám tak trochu kontroverzně :) Když vypíchnu jen ten third-person žánr, tak některé hry se mi lépe hrají na kb-mouse (Mass Effect, GTAIV, TombRaider), některé zase na Gamepadu (Sleeping Dogs, Assasin Creed, Dark Souls). Teď jsem např. půjčil PS3 kámošovi i s Gamepadem a Batmana ani DarkSouls nehraju, dokud zase nebude Gamepad zpátky. No... individualita ;o)
-
-
-
-
-
-
Infamous vypadá několikanásobně lépe a nepotřebuje k tomu Grafiku za 14 K a procesor za 10K...
-
-
Ono nejde o to, že potřebuješ drahou mašinu na to, aby sis to zahrál, ale spíš o to, že ta hra jede špatně na všem kvůli propadům FPS.
-
Kdo si kupuje proboha grafiku za 14 a procesor za 10? Mimoto Infamous vypadá pěkně o tom žádná, ale toto zvládne i průměrná grafika za 6 táců a k tomu procesor za 4.
-
-
A jenom veskoslav může přijít s teoríí, že to zvládne grafika za 6000, Jak to proboha můžeš vědět? Dyť se podívej na ty pc hry, vychazí. WD, Wolf - neoptimalizované, hnusné. Prostě garbage..
-
-
Moje 460 s 768MB VRAM s 15% taktem zvládá se zaplou kompresí textur (která podle testů nic stejně nedělá když je vyplá) a zbylými detaily cca na větší nastavení s vsync na 50-60FPSv pohodě, jen sem tam to spadne na 30 v přeplácanějších zónách. A to ti ji klidně za 1500,- prodám *2*
-
-
Ale vyplá komprese je lepší...
Máš pak lépe vypadající textury na úkor VRAM -
-
No ještě si počkám enž si to s ní zahraji a budu moct posoudit, kámoř si to na svou 770 ještě nenainstalovaů :/ Já bych bez komprese hrát nemohl ale *1*
-
-
mám 7850 oc a nejsem ani schopen jet na medium, takže tohle povídej tak Veskoslavo a jeho kamáradovi. Určitě ti věřím, že 460 to zvládá na high :DDD. Můžu se zeptat na procesor ať se zasměji ještě více.
-
-
i5 2500K 4,6GHz. No jak je vidět OBS to nechce vzít že bych ti to nahrál. Scéna v nemocnici s tím hnusným šumem 35-50fps, venku následná mise po stařících už normálně kolem 50fps, podle světel některé to shodí na těch 30, jinak to běží do 60. uvnitř budov většinou stabilně na 60. Cutscény obecně 30 (jsou tak nastavené).
VT Cache HIGH
VT Comp. Enabled
MAX FPP 32
Stíny 2k
Medium DoF, Disabled SSR, AQSettings High, Haze flare Enabled
FOV 80, VSYNC, 1680x1050 -
Wolfenstein jede na AMD obecně mizerně. Na GTX 760 to jede líp než na AMD R9 290. On možná vážně nekecá. iD tech 5 je nenáročnej engine, jen je unikátní a je třeba na něj dělat ovladače s předstihem, jinak se stává tohle...
-
-
-
-
Aby sji spustil WD na max plynule se slušným aa potřebuješ podle testů 780/290 a pořád to sakra daleko do Infamosu.
-
-
Kamarád má R9 270 OC Toxic a jede vše na maximální kromě vyhlazování a snímkování (systém mu nstavil 3, změnili jsme to na 1)
-
No protože to nikdo neoptimalizoval ... je to další špatnej konzolovej port od Ubisoftu. Někdo čekal něco jiného? Proto máme tak nabušené PC ... ne protože jsou hry, které to využijou, ale protože se nikdo nezaobírá optimalizací.
-
-
Optimalizovat hry na pc je drahe, nikdy nepujde dosahnout te same urovne optimalizace co na konzolich a trh pc her je maly. Proto musis mit vyssi hruby vykon. Vyvoj jde cestou nejmensiho odporu, resp. nejlepsiho pomeru zisku na investovany dolar.
-
Jde tu pěkně (U Wolfensteina) vidět jak pěkně pomohly tuny paměti navíc vývojářům k tomu, aby nic nedělali a narvali to tam na hrubo, šak oni maj 3GB VRAM proč ne...
-
-
-
-
-
Celý next-gen je jedno velké fiasko a to jen zásluhou tvůrců. Jak je možné, že mi funguje Crysis 2 na extrém ve full hd a Crysis 3 na high a nového Wolfa nejsem schopen plynule rozchodit a navíc Wolf vypadá tak na hru z roku 2005 a je to náročnější než nejhezčí hra současnosti Crysis 3. To je prostě epic fail...
-
-
co nekteri lidi hulej, toje opravdu neskutecny.
-
Ovladače nejspíš *3* *2*
-
-
Asi *1* Veskoslav mi psal, že si neumím nastavit PC, proto se mi ve Wolfovi nenačítají textury... *3*
-
-
Pokud rozjedeš C3 a Wolfa ne tak tě lituji, nebo i závidím, já si v C3 moc neškrtnu. Ani na low se mi to nechtělo procházet meh. Ale C2 jsem na high-medium prošel a cajk. *3*
-
-
Crysis 3 je skvělá FPS a můžu ti ji jen doporučit, má skvělý level- desing a skvělou hratelnost, navíc je ukázkově optimalizovaná. Mám 7870OC,X6 1100OC a 8GB a vše jede jak jsem psal na high, něco mám i na ultra, samozřejmě jen s FXAA. U Wolfa mám klidně propady i pod 25 FPS, navíc textury se mi nedočítají. Ať žije next-gen.
-
-
Na tu je ještě čas. Dokud nebude výkonější alespoň *7*
-
nj není žádna sranda být v současnosti pc-hráč, těch problému jsou tuny, navic skoro u každé hry, taky přemyšlím vážně o své první konzoli(ps4)
-
Ovladače - já ho s WHQL (ofi) ovladačema pro jistotu ani nerozjel při načítání nové hry, až s beta mi to jde.
-
-
-
-
-
-
Ta optimalizace stojí za prd. Mám i5 a neustále mám procesor na 90%. S HD 7850 i na nejmenší detaily chytám propady klidně i 20 fps, které doprovází nepříjemné mikrolagy a ničí to absolutně jakýkoliv zážitek ze hry. Takže čus a ke hře se vrátím až vyjdou nějaké patche nebo lepší ovladače od AMD, protože ty co včera vyšli, jsou ještě horší než ty předtím....
-
-
A smazal jsi si ten BitCoin vir? *15*
-
i5 4570 @ 3,2-3,6 turbo s 8gb G-Skill @ 2133 a Sapphire HD 7870 With Boost s 2GB RAM a klasickej SATA disk a nemám problémy stabilně 40fps, pod 30 to fakt neklesne, ale karta se těžce potí...
Nastavení bez AA a textury na grafickou kartu s 2GB paměti jinak vše na MAX ve fullHD ;-) -
-
NAPROSTO SOUHLASIM!! mám sice 6670 a je to ještě horší! 10 fps all the fkin time...-_-
-
-
Já si myslím že to nemá špatnou optimalizaci co se týče NV karet, jedinej problém je VRAM. Mám GTX770 ale 4gb a Ultra textury full HD msaa 2x si to veme celou paměť sice to neklesne pod 40 což si myslím že je fajn ale když 90% hráčů má 2gb karty tak se ani nedivím že maj záseky a podobně. Nadruhou stranu ano nastav si high textury a né ultra. čekat že s GTX 760 2gb pojedu ultra s vyhlazováním tak je problém u hráče.