Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    Já nevím... ale tohle se o NV tvrdí už několik let. Nic nového pod sluncem.
  • Stejne to nedáva zmysel, keďže na amd to musia optimalizovať kvôli novým konzolám, ktoré majú pod kapotou zrovna amd karty.
  • podle testu si AMD vede velice dobre. jen r9-290 je nejaka neodpovidajici vykonu (ale to rozhodne neni hrou). http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/05/26/watch-dogs-pc-benchmark-results-multiple-amd-and-nvidia-cards-tested/
    270ka tam valcuje o 1500kc drazsi GTX 760 *4*
    • Asharak
      A 280x tam válcuje o 5000,- dražší a vyšší verzi 290x, prostě AMD no *1*
      Ale cena 760 jhe prostě fail, už při vydání to pěkně podělali...
  • Jak mě včera mrzelo, že jsem blbec již na Watch Dogs použil sériové číslo, měl jsem si raději nechat vrátit peníze. Ještě se mi to ani nepodařilo rozjet, buď se to kousne při loadingu nebo rovnou BSOD. Každopádně s Ubisoftem jsem skončil.
    • taky s WD mam problemy bezi mi jen v offline modu jinak se pri spousteni sekne. Navic pri instalaci atualizace avast hlasil ze uplay se snazi ze stranek ubisofu stahnout malware fakt k pobaveni... Ale je to jasne za 90% problemu PC hracu muze JEN A POUZE UPLAY!!!!
    • A co ma Ubisoft spolocny s tym, ze nemas v poriadku PC? :D BSOD ti nikdy nesposobi program beziaci v User Mode - cize ani hra, ale skor ovladac na ktory hra pristupuje. Takze problem hladaj hlavne vo svojom PC - ci uz HW, alebo SW.
      • Ale nemel pitchoviny ... BSOD na widlich zpusobi naprosto cokoli ...
        • Dost často inteligence toho, kdo skládal počítač, čas od času inteligence uživatele. BSOD za posledních 10 let bych já osobně napočítal na prstech jedné ruky a to provádím s počítačema pěkný kusy. To už spíš zamrzne celý PC, ale to se mi stalo jenom když jsem HD7950 normálně běžící na 850MHz přetočil NAD 1150MHz. Ale upřímě, tam jsem se vážně nedivil.
      • Za posledních pár let je to první BSOD, kterou jsem na svém kompu viděl, vše ostatní běží bez problému a že na pc hraju hodně, běží 8-10 denně. Navíc, stačí pohledat na internetu a těch lidí s tímto problémem je mraky. A i když jsou pravděpodobně na vině ovladače GK, je mi to fuk. Hru jsem koupil od Ubisoftu a ten jako vydavatel zodpovídá za produkt.
  • https://www.youtube.com/watch?v=idA9BEA4Hxs *1*
    • No jo, to je sice pěkné, ale v podstatě stejné chyby najdeš ve všech podobných hrách s otevřeným světem, neříkám, jestli je to dobře nebo špatně, ale rozhodně v tomhle WD nejsou rarita.
      • Asharak
        Pravda, navíc next gen, takže jsou tu logicky i nexg-gen chyby :3
  • Pitomci - jedni jak druzí. Vzhlem k tomu, v jaké je PC defenzivě oproti konzolím, by na podobné klacky pod nohy a na šílené nápady s dvěma verzemi her pro AMD a Nvidia měli rychle zapomenout, jinak se jim může stát, že o segment PC přijdou, protože ta platforma se definitivně promění v pouhou pracovní stanici. Ono se jakoby na první pohled nic neděje - po zániku herního PC si přeci hráči koupí konzoli, která bude obsahovat AMD či Nvidii kartu, takže nula od nuly pojde. Opravdu? Troufám si tvrdit, že nikoliv. Existuje tu segment hráčů ve věku 30+, kteří hrají v přestávkách mezi jinými činnostmi na PC, takže v přestávce mezi prací na PC vytahovat konzoli by jim bylo zatěžko, takže si konzoli nekoupí. V takovém rozhodnutí je utvrdí i jejich jistý konzervatismus - Wolf3D atd. kdysi hráli na starých 386, 486, konzole jim nic neříká - nevyvolává v nich nostalgické vzpomínky na časy, "kdy neměli břicho a naopak měli vlasy" *1* . ----------- Jasně, že hovořím za sebe a o sobě, což je samo o sobě málo. Ale můžeme předpokládat, že jsem z celoplanetárního pohledu členem možná několikamilionové skupiny, která by v případě zániku herního PC, k čemuž by podle mne rozdělení platforem na AMD a Nvidia vedlo, takto zareagovala - nekoupila konzole, ale na poslední generaci PC karet pařila tituly svého mládí, rozhodně by se neobtěžovala kupovat konzoli - paradoxně vzdor své finanční síle.
    • TheGGG
      že jsou konzole jako herní platforma starší než PC ti vypadlo z hlavy staříku.
      a pro pomalu chápající, neříkám že jsou konzole starší než PC, ale že na konzolích se hrálo prvně.
      • Tos hosane asi prave vytah ruku z nocniku ... https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%BDch_her_a_videoher
        • TheGGG
          http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Crookes_paddlewheel_tube.png
          tak to vypadá na hodně zajímavou hru chlapše. *14*
    • Moc to hrotis, PC se jako herni platforma pohrbiva uz 20 let ... a porad ne a ne umrit ;D. Ono totiz kdyz chce nekdo neco napsat pro PC, tak na to nepotrebuje milostivej souhlas od M$ nebo Sony ... a muze si napsat co chce.

A jestli se dneska rozhodne nejakej vyvojar napsat gamesku jen pro NV nebo jen pro ATI, tak to muze udelat kdykoli se mu zlibi. A samozrejme to bude vzdy podstatne rychlejsi, nez kdyz bude psat pro direct X nebo Open GL. Je to asi tak stejny, jako kdyz napises neco v .NEt vs v Assambleru - klidne rozdil nekolika radu.
  • Nemá AMD přístup k optimalizaci na konzolích? Nemá PS4 i XO grafickou kartu od AMD? Nevím, ale jestli se optimalizace dělá na nízké úrovni (jakože jo), tak můžou využít zkušenosti odtud, ne?
  • Tak ani tomuhle uz bych se dnes vubec nedivil *1* hnus fialovej ten game byznys...
    • *11* na pobliti co stim? leda vyvojare co protezuji jen jednoho vyrobce grafik trestat piratenim jina obrana neni!
      • :D to ty určitě děláš každý firmě :D
        • bohuzel WD jsem si koupil hned dedsec edici a zatim to muzu hrat jen v offline modu pac se hra k ubi serverum ani nepripoji... je to sh*t
          • froztik
            Já teda s připojením k serveru Ubi neměl absolutně žádný problém. Já jsem s WD naprosto spokojen. *5*
            • Jako WD je super, i přes problémy se servery koupě nelituju. Popravdě mi nevadí ani provařený příběh, protože poslední dva dny prostě jednom běhám po městě a plním vedlejší mise, kterou jsou taky zábavné.
          • Velký nápor na začátku. Co jiného jsi čekal. Pár dní vydrž a ono se to spraví. Já už se třeba včera připojil v 90% případů... . Není to ideální, ale u masivních startů her se s tím jaksi musí počítat (nápor na infrastrukturu je v prvních dnech prostě gigantický a musela by být výrazně naddimenzovaná, aby to ustála).
            • Dalsi ofce co vykesuje prachy a jeste spokojene beci ...
  • Amdčko břečí, tak ať jsi taky zjískají přístup ke vývojářum.

My zákazníci nebřečíme, že každá nová generace karet je max o 15% výkonnější jako ta předešlá a cenově neodpovídající. Spíš mi to připomína duopol mezi AMD a Nvidia.

Před pár lety byla nová generace o 100% výkonnější jako ta předešlá.
  • Co z téhle kauzy plyne pro hráče ? " Hry bez zjevného důvodu poběží na AMD hůř " !!!

Bohužel tohle rozhodně není novinka . Stačí se pokusit rozjet letitý Crimson Skies - a zatímco u NVidie lze bez větších problémů hru provozovat i dnes (ano existují záplaty) , na ATi/AMD si nezahrajete (údajně kvůli vnitřní změně struktury ovladačů se zohledněním nových technologií na úkor zpětné kompatibility).

Tohle mám na paměti pokaždé , když stojím před volbou , kterému z výrobců dám přednost . Dávno pryč jsou doby rapidně rozdílných kvalit DA převodníků . Dávno tomu co se zákazník mohl orientovat dle prvenství ve výkonové soutěži či implementaci technologických novinek . Jediné co zůstalo jsou problémy s ovladači a optimalizací :( .
    • ucho
      jestli ono to není tím, že má AMD odjakživa problémy udělat pořádné ovladače...
      • Presne tak. Cakal som ze potom ako AMD odkupilo ATI, ze sa to rapidne s ovladacmi zlepsi.
        Zlepsilo, ale nie rapidne :-/
        Este doteraz si pamatam na jednu verziu ATI ovladacov, ktora dokazala odpalovat CRT monitori :D
        Normalne ked bola nastavena vysoka frekvencia, tak sa malo ukazat out of range, monitor to mal zdetekovat. Ale tu sa stavalo to ze monitor len zadymel :D
        • ja si pamatam ako nvidia odpalila svojimi ovladacmi svoje vlastne karty...a co z toho vyplyva?
          jedine to ze mas doma nvidiu a zeleny mozog, a tak sa na tuto kausu pozeras
      • Ale už jsem byl blízko tomu uvěřit , že v kvalitě driverů jsou si s Nvidií u aktuálních titulů a karet rovnocení . Holt dementovalo to samotné AMD :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit