Přejít na výpis diskuzí
Nvidia podle AMD ztěžuje optimalizaci ovladačů grafických karet pro konkrétní hry, Nvidia to kategoricky odmítá
29.5.2014 | Aleš Smutný
242 příspěvků
-
Tweaky se začínaj rozdíjždět sem zvědavej kam se to do pár měsíců posune
čistě jen odrazy.
http://i.imgur.com/6lnm1Ws.jpg 128x128
http://i.imgur.com/tHggepH.jpg 4096x4096 -
-
*1* Bude ještě třeba velkých záplat od hráčské komunity .....
-
-
Zaujímalo by ma keby bude recenzia, ak mi môže niekto kompetentný odpovedať.
-
Mimochodom toto je jeden z vývojárov watch dogs, ktorý má na starosti technickú stránku hry :D Totálny výsmech pre platiacich zákazníkov https://twitter.com/SebViard/with_replies
Sebastien Viard @SebViard · 5 h
And finally, our PC progs are also currently working on a patch to improve your experience thanks to your reports, stay tuned :) #WatchDogs
Making an open world run on NG & CG consoles + supporting PC is an incredibly complex task, the team did a fantastic job. Congrats guys! :D
If you experience lag/stutter on a fast PC, try to lower one of those settings to reduce the GPU VRAM usage: texture quality, AA, resolution
Watch Dogs can use 3+ GB of RAM on NG consoles for graphics, your PC GPU needs enough VRAM for ultra options due to the lack of unified mem -
Ať je to pravda nebo ne, lidi uvědomte si také to, že oba výrobci grafických karet z nás stejně tahají neskutečné prachy. Víte jaké? Už by tu dávno byl Maxwell atd. Teď mám na mysli architekturu čipu. Oni to mají dávno vykoumané, ale proč to trochu neočesat, nebo nepozdržet. Tahaj z nás prostředky postupně a mastí si kapsy!
-
Na druhou stranu je trochu s podivem, že na internetu píší, že NVIDIA uzavřela s Ubisoftem smlouvu za 5 mil. dolarů, při spolupráci na vývoji / ladění Watch Dogs a budoucího AC5 a údajně AMD mělo stejnou možnost, ale nakonec prý couvli a dali přednost Battlefieldu 4. Ale bůh ví, co všechno se odehrávalo na pozadí.
-
Cely ten clanok je nezmysel. GW je balik kniznic ktore dala nVidia vyvojarom aby nemuseli dokola vynachadazt koleso, plus rozne nastroje. Iste maju tie efekty optimalizovane primarne na svoje karty a je logicke ze konkurencne karty, nie len AMD ale aj Intel, tym ze maju inu architekturu budu podavat iny vykon. Ale nic nebrani AMD aby vydalo vlastny balik. Ostatne jeden aj vydali, TreesFX kde jeho obdoba v GW je HairWorks. To ze AMD sa nechce alebo nema ludi alebo ma iny problem, to je len jej problem.A mimochodom vsetky graficke postupy/efekty v GW su zname a popisane, to co je nVidie je tato konkretna implementacia, ale nie je problem nastudovat si ako sa rata povedzme HBAO+ a napisat si vlastny shader, akurat ze to chce cas.
-
-
Vpodstate pises to iste ako clanok. Tie kniznice su uzavrete, cize skutocne znevyhodnuju inych vyrobcov. Je to to iste ako keby ms uzavrel kniznice Directx a kod predal iba povecme AMD - a vyhlasil by ze nvidia si moze vytvarat svoje ak sa jej chce (openGL :D ). Rozhodne je to svinstvo.
-
-
Nie nieje to to iste. Jednak nevies co vsetko a ake technologie su v DirectX a dalej Microsoft je dodavatelom ako DirectX tak aj OS Windows. Ostatne to sa aj deje prave pri OpenGL a videt tam ake su rozdielne implementacie v kvalite. Tu nikto nikoho neznevyhodnuje. Nvidia si spravila vlastnu implementaciu standardnych a znamych ! efektov a dala ich do placu vyvojarom bodka. Vyvojari ich mozu pouzivat aj nemusia, mozu si napisat vlastne efekty a skusit ich poladit v spolupraci si AMD,nVidiou, Intelom ale aj nemusia. To co je chore je ta logika ze nVidia v tomto pripade ostatnych znevyhodnuje. To je proste na hlavu. Skor pouzlili standardne API a technologie tak tie efekty cez ich kniznice bezia zhodou okolnosti aj na konkurecnom HW a samozrejme s rozdielnym vykonom (zamerne pisem ze z rozdielnym, pretoze je kludne mozne ze povedzme v dalsej generacii bude mat AMD vykonnejsi HW alebo inak postaveny alebo konecne vyladia ovladace a mozu byt oni na tom lepsie) a preto sa to porovnava ale v principe to je nepodstatne. To je asi ako keby si sa rozculoval ked ti do mercedesu namontuju kadejak upravenu/pozvaranu prevodovku zo skodovky, ze to nema taky vykon ako ta mercedesacka. Alebo skor v tomto pripade naopak, ako keby si si dal do skodovky motor z merecedesu a nadaval ze to auto nejazdi jak ten mercedes. Kazdy normalny clovek by na to povedal ze dotycny je id*ot.
-
-
-
Tak to já mám zase jinou zkušenost mám r9 270x a k tomu i5 procesor a jede mě to na hight ve full hd úplně krásně.... *
-
-
odrbávať môžeš vieš koho :)
ja mám i5 procesor, gtx670sli 16 gb ram a na high to trhá a seká nenormálne keď sa načítavajú textúry, čo znamená že šoférovať auto je nemožné, keď ti to pri zatáčke trhne a si v momente v nejakej stene alebo cudzom aute. -
-
slabej procesor a karty tak se nediv, že das dve mizerny karty do sli nic nezachrani
-
-
nekŕmiť podmostového obyvateľa.
-
tak ja to upravim (uz som to pisal)...GTX 780 + i5 4.7Ghz + 8GB RAM a robi mi presne to iste, co kolegovy vyssie.
-
-
i5 3570k taktnutý na 4.6 ghz tak isto ako ty, robí mi presne to isté, pri načítavaní textúr mi to trhne na sekundu alebo dve ale potom ti to ide no keď si v naháňačke s chlpatými tak je nemožné sa vyhnúť zrážkam.
Je jedno či si nastavím textúry na medium, high alebo ultra, aj tak to trhá, je to zle optimalizovaná konzoloidná hovadina
-
-
-
-
-
No tak na neco svoji neschopnost svest museji, ze jo? Prece to nemuze byt tim, ze to neumeji zoptimalizovat, nebo jsou na to moc lini.
Ja mam v PC ovladace nekdy z podzimu 2009 a jeste jsem nepotkal hru, ktera by mi nesla. Takze ovladaci to opravdu nebude. -
Chudáci zaměstnanci ATI, zeleňáci jedou špinavou hru a doplatí na to hlavně zákazníci. Nový Wolf teda na AMD není žádná sláva a to to na PS4 a xbone běží se stabilními 60FPS v 1080p. Co na tom že obě konzole mají v sobě AMD. No s příští kartou du do zeleňáků, je mi jedno jestli třeba šéf nvidie jí nemluvňata a šéf AMD je druhá matka Tereza, ale mě zajímá pouze to jak dobře to ve finále poběží.
-
-
konzole se konečně dočkali těch 60fps? *1*
-
-
jestli nevěříš tak se koukni na srovnání na YT.
BTW znám lidi co se jim wolf seká na komplu 2krát dražším než next gen konzole. -
-
To je těžký wolfa nemám a ani se na něj nechystám. O.o Jinak to byla narážka ne předchozí generaci. Samozřejmě že hra je na konzoli líp optimalizovaná je to jednodužší *1* A o tom PC to je jak u koho půlka lidí ani neví co v tom má hlavně že je to drahé *1* Možná bych toho wolfika mohl sehnat jen abych to testnul O.o
-
-
není to žádný ukazatel výkonu tvého PC, ta hra je prostě poj*baná na komplech
-
-
ale proč to nezkusit otestujeme na jaký úrovni mám Luck *1*
-
-
-
-
-
zkus toho wolfa na NVidii.. co sem cetl diskuse tak dela problemy na vsem moznym. me beha na 270x v pohode, ale musim vypnout vertical sinc (o ten se ovsem stara procak, ne grafika). kod wolfa je jedna velka prasarna. nema to nic spolecnyho s AMD ci NV.
-
-
- watchdogs = skvela reklama, hra na prd
- clanek jinak zabavny.. to, ze nekdo z jine firmy s nekym spolupracuje neznamena, ze umyslne pridava podrazy pro konkurenci.. jen proste konkurence nema takove informace atd.. takze kecy btw AMD by to delala rada take.. ale jaksi nemuze protoze penize.. a lepsi to nebude ani po tom co vyrabi pro konzole..