Přejít na výpis diskuzí
Nvidia podle AMD ztěžuje optimalizaci ovladačů grafických karet pro konkrétní hry, Nvidia to kategoricky odmítá
29.5.2014 | Aleš Smutný
242 příspěvků
-
Tak u AMD se ví že má obecně horší ovladače než Nvidia, ale teda zrovna u Watch_Dogs je to jen výmluva, jelikož ta hra je na tom tak špatně že jede blbě i na highendu od Nvidie, problém nebude v gameworks vs AMD, ale v celkové optimalizaci hry (a to má hra až nechutně moc oslích můstků aby to ten HW vůbec stíhal).
-
Nechtěl jsem to sem dávat, ale zdá se mí, že zde je problém popsán lépe a srozumitelněji: http://diit.cz/clanek/nvidia-gameworks-watchdogs
-
příklad z praxe, posledni "tomb raider" - teselace vlasů:
-bylo to schvalne udelany tak, aby to fachalo jen a nVidii
-esi si nekdo mysli, ze ty vlasy byly tak uber, aby to slo na karte co teselaci podporuje standardne misto 60fps najednou 6fps (AMD) a k tomu veri, ze nVidia je o tolik vykonnejsi nez AMD ze to v poho utáhne, je naivka...
jinak jo, tyhle veci sou standardni praxe, AMD je mensi firma nez nVidia, proto si nemuze dovolit uplacet tolik firem -
-
ok uznávám že sem se spletl, omlouvám se, to se občas stane... nicméně ty reakce na mě, to je zase něco.. vy si stěžujte nato, co sem chodí za lidi... se koukněte nato co ste sami napsali v reakci na me! čest vyjímkám...
-
??? V Tomb Raider to bolo opacne, ako pises, na AMD kartach malo bezat TreesFX lepsie, ako na nvidii..to ti uplne nevyslo tusim *1*
-
prečo sem chodia takto popletení ľudia?
-
-
aby se ty "chytrý" měli naco blbě ptát
-
Dostává se jim zde pozornosti, za což se tímto také omlouvám :)
-
-
S těma vlasama jsi to krapet otočil, s tím přišli AMD a nVidia karty to nedávaly.
Jinak nevím jak uplácení, opravdu ne, ale určitě je tam i nějaká ta podpora a užší spolupráce. -
Fankidove AMD jsou nejubrecenejsi existence co jsem kdy na internetu videl. Jakakoliv zminka o tom, ze by nvidia mohla byt v necem lepsi spousti sileny kvikot Amdkidu.
Vtipny je, jak AMDboys vytahujou jen ty testy a parametry co se jim hodi, kvuli FX8xxx jeden level v Crysis 3 porad dokola, u Nv580 vs 6870 povazovali za nejdulezitejsi o 15W mensi spotrebu a ted, kdyz 7970 zere o 100W vic jak Nv, tak o spotrebe ani slovo... *15* Proste amd hraje druhy housle a cena to jenom dokazuje. Horsi vec nemuzu prodavat draz, trh si urcil sam co je kvalitni a co ne. *5* -
-
smarja panno
-
-
-
S tou Fakovou ukazkou ze hry aď jdou do prde*e....
Na E3 to vypadalo hodně luxusně, ale teď je to mnohem horší a štvě mě to že udělaly downgrade. -
-
netusil jsem ze v ubisoftu pracuji jen zeny.
-
-
Ať klidně brečej, myslim že si díky bitcoinům taky přišli na svý. AMD nikdy víc.
-
-
No to jo teď se bát kupovat ty 280x na aukru a pod. když byly tak pěkně vytěžovány...
-
-
zvláštní...Mám i3 2120(3,3ghz,SB), 12GB Ram a GTX 560 SE (osekaná GTX 560) a jede mi to na střední-vyšší ve FullHD s SMAA vyhlazováním na 30+Fps a to i při jízdě. Nechápu jak můžete mít problém s GTX 780 lidičky :D Podle mě je to ale tím, že jsem před týdnem reinstaloval Windows(Win 8.1 update1), takže Vám co to nejde dobře a máte dobrý hardware, zkuste reinstal ;)
-
-
mne to ide na ultra s ultra texturami a MSAA x4 bezne na 70fps, lezne problem je v tom,ze to sem tam klesne na 30, 35, 45 a to je dane spatnou optimalizaciou, taketo prepady tam proste byt nemaju, keby mi to bezalo stale na 30, ako tebe, tak jasne,ze si toho ani nevsimnem
-
-
Tak to lockni na 30fps, vím že je to konzoloidní omezení, ale lepší než fps dropy..
-
-
30fps je pre mna malo, vadi mi to pre oci, staci mi par minut a uz sa nato nemozem pozerat, kvoli tomu som si aj vlastne kupoval vykonnu grafiku, aby som bezne dosahoval 60fps na nejake vysoke nastavenie grafiky *3* rozumnejsie bude pockat kym to ubisoft nejak doriesi, ak to teda doriesi
-
-
-
-
Už asi 9 let sem věrný amd grafikám asi 6 sem už vystřídal a za těch 9 let vždy když sem kupoval novou sem viděl tu samou od nvidie o par set nebo tisíc dražší ted mám r9-270x toxic a když sem koukal na podobné grafiky od nvidie tak vše o 1-2 tisíc více nechápu kdo je muže kupovat jedna věc je bejt fanoušek značky a druha přeplácet zbytečně a navíc pořád čtu jak sou jejich grafiky nestabilní a ovladače na howno ...
-
-
Ja som zase doteraz bol da as povedat "verny" NVIDII, ale skor len zo zvyku, pretoze mozno este pred rokmi platilo, ze vtedy este ATI mala horsie alebo menej stabilne ovaldace ako NVIDIA. Je pravda, ze prvu poriadne vykonnu grafiku (za vtedy obrovsku sumu 4500 slovenskych korun) som mal Rivu TNT2 s 32MB pamate, to bola pecka..). No a po dlhej serii GeForce kariet som nedavno GTX560 vymenil za AMD R9 270X od ASUS. Je proste fakt, ze v case ked som sa rozhodoval aku GK kupit (a myslim, ze to plati stale aj teraz) bola situacia na trhu taka, ze NV s porovnatelnym vykonom boli proste drahsie radovo o 100ky az 1000ky korun.
K zmene vyrobcu ma tiez dotlacilo aj to, ze v poslednej dobe tie drivere od NVIDIA stali fakt za h***o. Viackrat sa mi stalo, ze bezhlavym odkliknutim "ano, chcem nainstalovat najnovsi driver" sa mi zhorsila stabilita nielen hier ale dokonca mi to robilo problemy aj vo WIN7. Napriklad len taka blbost, ze mi na obrazovke zostali visiet kusy kontextoveho menu z KM Player a nedalo sa toho zbavit inak, ako restartom, alebo spustenim a vypnutim nejakej full screen aplikacie (aka hry). Takze vzdy pri novych ovladacoch som cakal par dni a hladal na forach, ci to nesposobuje nejake problemy, aby som nemusel revertovat starsiu verziu.
S touto 270X-kou zatial (klopem na drevo) podobne problemy nemam. Tym nehovorim, ze NVIDIA je na nic a AMD je super. Aspon to neplati stale, ale podla mna sa tento stav stale obmiena a zakaznik si proste musi v danej dobre vybrat to, co je vyhodnejsie. V tychto mesiacoch je to aspon podla mna AMD, uvidime, ako sa to zmeni s prichodom GF 800 rady. -
no az mi ukazes AMD grafiku se kterou si ve hre forcnu 4x sgssaa a k tomu AO a slintam u vyhlazenych orgii, tak mozna budu zase po letech premyslet o AMD.
-
-
Čistě pro ubrečeného pana x odkaz ve kterém najde seznam her na PS4 a jejich podporované rozlišení a framerate. Jestli nějak nepodloží ty své hloupé pomluvy tak ať zmlkne.
http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates
btw: i hodně PC hráčů si na K+M vystačí s 30FPS, takže tak. Jinak žadný PC hate. -
-
děkuji za potvrzení, že zatím na tom konzole nejsou příliš dobře. Seznam jsem sice neproběhl extra detailně, ale až na optimalizované exkluzivky jsou v 1080p jen hříčky a graficky jednodušší hry.
Nevypovídá to nic o konzolích jako takových, ale o tom, že programátorský národ je lenivý a nedokáže v dnešní době optimalizovat. Zatím se svým PC které jsem si postavil před cca dvěma lety za ceny byť o něco vyšší než u dnešních konzolí dokážu stále vyždímat o něco více.
P.S. 30fps přežiju, rozlišení pod 1080p je pro mne mnohem stěžejnější a vzhledem k velikosti mého displaye je již na hranici.
-
-
AMD fx8120, 16GB RAM a GTX780 4GB a na ultra bez problemu :)
-
-
Jenže tady jde o AMD grafiky, ne CPU....
-
-
Já vim, ale musel jsem se pochlubit železem
-
-
az nato,ze GTX 780 ma 3GB *2*
-
-
-
Neni duvod aby Nvidia davala nekomu sve vlastni zdrojaky, natoz konkurencni firme :D