Přejít na výpis diskuzí
Nvidia podle AMD ztěžuje optimalizaci ovladačů grafických karet pro konkrétní hry, Nvidia to kategoricky odmítá
29.5.2014 | Aleš Smutný
242 příspěvků
-
Doporucuji herni edici ze zatoky - je stejne spatna jako normalni verze ale nikdo se vas nepokusi pri jejim porizeni okrast
-
-
A proto raději vy okradete tvůrce. Opravdu skvělé řešení.
-
-
Nikolikvek, on nikoho neokrada, on se jen prizpusobuje tomu, co prodejce nabizi. A prodejce mu nabizi, ze mu za penize nedoda zhola nic, co by se dalo pouzivat.
-
Ano, tim ze neco stahnu z netu a vyzkousim opravdu nekoho okradu, doporucuju pouzivat hlavu.
-
-
To neni co jsem napsal. Ano ty nekoho okrades, ale tou kradezi okradeneho neposkodis. Protoze bys tu vec stejne nikdy nekoupil.
-
-
To bylo na Marka
-
-
-
To ze nekdo hraje piratenou verzi jeste neznamena, ze by si nekdy koupil originalku.
-
-
-
To jsem rád, že jsem před pár lety "konvertoval" z PC na Playstation. Jedním z důvodů bylo právě to, že se nemusím starat o HW a ovladače... .
-
Ta hra je strasne zle optimalizovana a SLI profil je tiez dost v zlom stave momentalne
... https://www.youtube.com/watch?v=E-rXq8K9sAM -
-
slušný cuky, nato, že ten typ má nejlepší komp co se asi tak dá postavit
-
-
Navic ty hry nevyviji Nv, a kdyz nekdo vyvyji hru, tak ma pravo si ju udelat jak chce. Treba tak, aby na amd mela 1 fps... Nikdo mu v tom nemuze branit. Takze diskuze o lejnu. *3*
-
-
Co to je za nesmysl? Jako zabít si 40% trhu na pc? Kdo to dobrovolně udělá? *7*
-
-
ten kdo zato dostane přiměřeně zaplaceno
-
Asi Ubisoft když hra nejde na AMD *7*
-
Samozrejme ze by byli hlupaci, kdyby si kazdyho druhyho zakaznika nas*ali. Jen rikam, ze brekot nad tim jak jim zla nvidia zhorsuje fps na hodne a levne ati je ksmichu.
-
-
-
Už pacujou na opravě tak doufejme , že se to zlepší...
https://twitter.com/SebViard/status/472036622171930624
http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/05/29/ubisoft-working-on-pc-patch-for-watch-dogs-offers-advice-to-boost-performance/ -
teda vubec to tem vyvojarum nezavidim, nejdriv musej hru kodit pro minimalne dve pitomy konzole a ted jeste budou muset delat dalsi dve verze na pc kvuli konkurencnimu boji NV vs AMD? *13* no nechci se dozit dne kdy bude NV mit monopol na GK...
-
-
pitomé nejsou konzole, ale tak leda tvé chování.
BTW jen usuzuji, ale podle té profilovky jsi fan DS II. Tak si hezky vzpomeň, kde má tadle série kořeny a kde taky klidně mohla zůstat. -
Kdyby si vývojáři mohli vybrat, tak se jim víc vyplatí vyvíjet pro ty 'pitomý' konzole, než pro PC. Je to jednodušší, levnější, víc prodají. S vývojem na PC jsou problémy, každý má doma něco jiného, takže vývoj a testování trvá dlouho a i potom musí poskytovat rozsáhlou technickou podporu. Jestli nastane chvíle, kdy grafické karty rozbijí PC na 2 platformy, nebudu se divit, když se z PC trhu stáhnou.
-
-
To je sle iba debilizmus AMD. Nvidia proste pomaha vyvojarom, ponuka nastroje atd. a AMD nic. Samozrejme ze nemaju mat pravo sa pozret do tych nastrojov Nvidie. Ked chcu zmenu, nech vymyslia podobny, alebo ovela lepsi program a vyvojari budu spolupracovat s nimi. Jednoduche, nie sa zbabelo skryvat za takyto diss
-
peknej clanek na flame, tak si taky prisadim.
AMD/ATI karty stoji za prd, velmi často se stava ze vyjde nova hra a na tehle kartách to bezi mizerne a AMD honem dela novy ovladace. Takhle to s nima bylo vždycky uz od doby slavných radeonu 9600. Osobne bych si nikdy tuhle znacku uz nekoupil, Nvidia ma samo taky občas s necim potize, ale ve srovnani s AMD to je minimalni. -
-
Kdepak, zdaleka nejslavnejsi jsou jejich All in karty ... to rozchodit byla doslova cerna magie. Nikdy si nevedel proc to ted zrovna funguje, a co mas udelat, aby to stejne fungovalo na zcela totoznym HW postavenym o 10cm vedle ... Od tech dob se toho zas tak moc nezmenilo - ovladace stojej za starou belu furt. Hlavne nic jako "optimalizace" pres ovladace proste neexistuje, ovladac ma mit par kB a ne 500MB ... stejne to dela jen to, ze kdyz se spusti hraXYZ.exe ... tak to vypne trebas AA, protoze vedi, ze na to vykonostne nemaj.
-
Já jsem za dobu co mám PC už zkusil obojí, několikrát a nikdy jsem nepocítil výraznější problém. Teď mám zrovna AMD a jsem spokojený ... ale u dalšího upgrade asi půjdu do NV protože zrovna vypadají o něco lepší. Imho je nejlepší kupovat podle aktuální situace na trhu, než se limitovat na jednu značku kvůli něčemu co už dneska nemusí být pravda.
-
-
Jak si pořád říkáme, je jedno co si dnes koupíš, u každé hry budeš stejně čekat na ovladače (at už vinou hry nebo AMD/nVid), o výkon nouze není. *1*
Já hrál Metro 2033 na HD2600XT a ted Wolfa na GTX460 a pískám si, sice to sem tam drhne, ale hraji a umím nastavovat. *1*
-
-
Jenze co na plat kdyz AMD ma vykonejsi karty uz nejaky ten patek. Pomer cena vykon nema Nvdiia sanci. A to ze si brani ve hrach tak to proste je no
-
-
Lol ... vykonejci karty ma odjakziva NV, ATI je ponekud rychlejsi jen ve vypoctech, ale ty se ve hrach vubec nepouzivaj. NV taky prodava karet nekolikanasobek proti cely ATIne.
-
-
Tak ty jsi na jakém materiálu? za prve, jaka ATI? za druhe bez si zase lehnout. Wtf?
-
-
-
jako sry ale ty si fakt odbornik
kvoli tomu ze developeri zfusuju kod a potom ti hra pada hned po intre (napr) tak to je jasne chyba vyrobcu grafickej karty, pretoze vsetkych 99,9% hier ide ale tato nie. Logika.
a ten watch dogs je pekny fail, sam mam starsiu ati na ktoru su uz len legacy drajvre ktore uz asi rok neupdejtuju a okrem watch dogs som nemal zatial ziaden problem.
Este ze som si to najskor stiahol z torentov, keby som mal za to vysolit 50eciek ako za to pytaju a potom zistim ze mi to nejde kvoli bugom tak by som bol asi dost *16* *16*
-
-
Podle mě to určitě není tak hrozný, jen amd ze sebe dělá zas chudáka..
-
Ne nahodou udelal pan Torvalds smerem k te zelene firme jiste neslusne gesto :) Holt, ATI bude asi drobatko moralne cistsi, coz je ji samozrejme ke skode.
-
-
Myslis tim to, ze vyvojari zprasej gamesku a ovladace pak vypinaj to, co oni neumej pouzit? Myslis tim to, ze ze vsech games, ktery maji problemy, jich 90% ma problemy prave na AMD/ATI? A ve finale ... myslis tim to, ze uzavreny tux ovladace na NV proste ... fungujou, kdezto z ATI spousta systemu ani nenastartuje?
-
-
1: ne, 2: ne, 3: ne
-
-
vieš ako sa hovorí, to čo platilo včera, dnes už pravdou nie je:D
http://lists.freedesktop.org/archives/dri-devel/2014-January/053028.html -
-
safra, mam mezery... diky za odkaz. Necetl jsem to sice cele, ale z toho mala jsem pochopil, ze za tim stoji nadsenci, nikoliv sama nvidia. Takze v mych ocich ma ati stale malinko navrch.
-
-
Yes, this work is endorsed by NVIDIA. Several other
NVIDIAns (CC'd), including core GPU experts, have provided significant technical
guidance and will continue their involvement. Special thanks go to Terje
Bergstrom and Ken Adams for their invaluable GPU expertise, and Thierry Reding
(at FOSDEM this weekend) for help with debugging and user-space testing. -
-
Ja to chapu tak, ze i kdyz ti par chlapku z nvidie pomuze, poradi ti a poplaca te po zadech, stale to neznamena, ze za tim stoji sama nvidia, hmm?
-
-
tak ale ten chlapik co to submitol in the first place ma email niekto[at]nvidia.com - staci pozret uplne hore.
-
-
-
-
-