Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jakubc
    Konečně udělal Obsidian ten poslední krok, po kterém už mu nikdo neodpáře, že je to jedno z nejlepších studií v RPG žánru.
    • to se ještě uvidi, do dnes nic moc nepredvedli, Alpha protocol zadna slava, a hry na zakazku co delali se nepocitaj, protože tam uz měli namet, kulisy a lore hotove od nekoho jiného.

PS: ta krabicovka není docela hezka, ale nadherna..akorát skoda ty polstiny všude..
      • jakubc
        Nesouhlasím, Bioware měl taky lore u prvního KOTORu, nebo NWN, Southpark je velmi specifická hra, Fallout se jen vrátil ke svým originálním tvůrcům. K Alpha Protocolu jsem se bohužel zatím nedostal.

A podle recenzí i videí se zdá, že se čekat nemusí, že se to opravdu tentokrát povedlo. :-)
        • myslel jsem tim az si to zahraju ja, pak se rozhodnu jestli Obsidian udelal něco kvalitního, to ze se to x lidem muze libit pro me nic neznamena:)

U New Vegas měli Obsidiani hotove skoro vse, engine, systém hry atd, jedine co pridali byli texty a prostředí vegas a dost bugu, to zas tolik práce nedalo.
          Z mojeho pohledu jsou Obsidiani nejvic precenovana firma v herni branzi, takze doufam ze ted skutecne predvedou co v nich je.
          • jakubc
            No, oni hlavně vrátili Fallout do RPG vod po té střílečce od Bethesdy (která nebyla špatná). A hlavně nezapomínej, že první hry jsou od Black Isle/Interplay, což jsou lidé, kteří jsou teď v Obsidianu, je to tedy spíš jejich série, než Bethesdy.

Jinak samozřejmě rozumím tomu, že si chceš názor udělat sám, to je naprosto ideální. Já podlehl euforii ostatních. :-)
            • jakubc
              O Baldurs Gate a Black Isle nepadlo ani slovo, pokud si dobře pamatuju. Mluvil jsem o Falloutu.
            • prudislav
              máš to stejně blbě Inerplay byl vydavatel i vývbojář a samotný Black Isle byla jedna z divizí Interplaye podobně jako třeba Shiny co dělali Sacrifice či MDK.
              Lidi z BlackIsle jsou dnes rozeseti různě mezi Inxile, Obsidianem, Beamdogem či Biowarem
            • Já fakt nepochopím, jak si dodnes lidi myslí, že Baldury dělal Black Isle Studios, nedělali, byli jenom vydavatelé. Hlavně v Bioware vivinuli Infinity engine na kterém pak těžilo BIS když vydali skvělý PS torment a podle mě již podstatně slabší IWD, který přes své nedostatky měl slušný komerční úspěch. Asi bys taky nebyl rád, kdyby se o škodovce mluvilo jako o německém autě, to že je na krabici logo v té době slavnější firmy, přece nic neznamená, Black Isle jsou z valné většiny jako Obsidiani - pokračují v zavedených značkách, Fallout je od Interplay, BIS opět jen vydavatel. Nepodléhej euforii, zjišťuj si fakta *3*
            • jakubc
              Já bych řekl, že je to i trochu frustrace fanoušků. To studio z těch skvělých her, které dělalo pro ostatní, dohromady nic nemělo a jejich první velká hra (prý) měla větší kvality, než se jí přisuzovalo. Pak přijde nějaký flash a řekne, že jde o přeceňované studio, když ve skutečnosti jsou přece nedoceněný, protože maj na to být top, ale většinou se musejí živit těmahle námezdníma pracema. :-)

Obsidian si udělal opravdu dobré jméno až právě díky těm Kickstarterům, kdy se naplno přihlásil k tomu svému Interplayáckému původu, do té doby to bylo něco mezi oldschool, zastaralostí a bugy. Já se přiznám, že je miluju kvůli NWN2, což je moje asi nejoblíbenější RPG (když nebudu počítat aRPG). A na Pillars of Eternity mě fascinuje zpracování, ať už ta nádherná pozadí, nebo ty úžasné textové sekvence s kresbami a využíváním schopností postav...

Ale prostě není důvod se navážet do někoho, kdo vidí tvorbu Obsidianu jinak, ostatně objektivně prostě předváděli v minulosti šílené bugfesty.
            • Si zaskočte do diskuze o Bloodborne, tam je to jina kava..hehe *2*

PS: tohle je snad poprvé co jsme se nekde trochu otrel o Obsidian a někdo zacal normalne diskutovat, jinak to vždy koncilo s nozem v ruce..takzvane :)
            • jakubc
              Různé hry lákají různé druhy publika...
            • Coffin.Corner
              Ach to je jak balzám na duši. Tady se lidi přou a zůstávají přitom slušní a nehysteričtí *4*
            • jakubc
              Něco tam prý je, ale na poměry Obsidianu pry pohoda. :-D
            • Chapu. Na steamu to momentalne hraje pres 30 000 lidi, docela slusny. Doufam ze tam nebude moc bugu,,:)
      • Morraw
        Za tu krabickovku jsem rád, když už se Paradox na nic nezmohl :/ Oldschoolovka jako prase a neudělají k tomu pořádnou krabici. Na backerskou sběratelku jsem fakt neměl.
  • walltar
    To je tak super si po dlouhé době zase zahrát RPG...

A ta grafika, to konečně je zase důvod se kochat hrou.

Tohle mě tak chybělo!
    • Jojo, ten pocit znám. Poslední roky vyzobávám, co mi uteklo (například Divine Divinity je parádní hra), ale tohle je čerstvej, silnej matroš. *4*
    • VaZqeZ_EU
      +1! *2* *2* *2*
  • Morraw
    Mám to otevřené už nějaké 2 hodinky. Ještě jsem se nerozhodl, jakou postavu budu hrát.. 10/10
    • Keyz
      Neprokovuj! Za 2 hodiny se dostaneš u některých mega her skoro do 1/3 *15*

Já na to skočím přes noc. Asi to vidím na nějakého lučišníka.
      • Morraw
        Jo lučistníka beru taky, ptže může mít jako společníka lva. Ale byl to boj. Normálně volím v 99% RPG hrách bojovníka. Teď už jen rasu.. Wood Elf, Godlike, Human..furt nevím *1*
        • Keyz
          Budu hrát rasisticky za člověka *3*
          • Druhisto!
  • Sr_Lobo
    Prines sem to domu a mam z toho uplne stejnej pocit jako kdyz sem si prinez 6tiCD verzi Baldurs Gate.Po dlouhy dobe fakt zase pocit na pomezi RPG ala D&D a prekrasny adventury! Ani v nejmensim to neni sentiment, ale precizni zpracovani!!! Ted mi prosim vas reknete jak mam asi zejtra jit do prace kdyz tu mam kruva pod rukama tohle?!?!?! *10*
    • Já mám volno *5*
      • Sr_Lobo
        Dobre ti tak covece... *5*
    • Záleží na Tobě. Můžeš jet busem, autem, na motorce, pěšky, na kole. Vyber si.
    • jakubc
      Hele, seš nějakej bledej, já bych to nehrotil a radši se vyležel - pátek je na to ideální, nemusíš nikam ani o víkendu a sebere ti to jen 1 den dovči. Zdraví je to nejdůležitější.
      • Janun
        Já se včera v práci říznul do zápěstí právé ruky, bude z toho tak týden neschopenky, ale měl sem to lépe promyslet, nemůžu pořádně držet myš :-D.
        Hru sice nemám, ale možná si ji koupím když mám to "stěstí" a mám teď dost času.
        Navíc sem levák, tak to snad levačkou nějak odlikám :-)
      • Sr_Lobo
        Dik za tip,ale ver, ze uz sem zvazil vsechny mozny varianty, ale ma to vic zadrhelu:
        -tenhle tejdne mi konci zkusebka
        -zejtra mam asi ctvery debilni meetingy
        -do prace mi maj privezt Bloodborne
        -a sickdaye setrim na prilezitost az prijde nejaka necekana kocovina:)
        Ale priznavam podcenil sem situaci mel sem vzit dovcu kdyz sem tusil ze vyjde takovej klenot! Kazdopadne preju tobe i ostatnim nadsencum prijemny pareni zatim co se budu obsirat v praci!

EDIT: Ted me tak napadlo, ze mluvis jako muj kolega kdyz se blizi Brutal Assault *15*
        • Takže jdeš v podstatě do práce jen kvůli Bloodborne. Konečně to z tebe vypadlo.
          • Sr_Lobo
            Nebudu si lhát do kapsy, že to neni jeden z důvodů *2* hrál sem to pár hodin u kámoše a příšlo mi to jako takovej restart Demon°s Souls.. Kazdopadne ted to bude takovy rozhodovani do ceho se driv oprit abych si rozume uzil oboji
            *7* To sou hrozny problemy co ?
            *1*
            • 1st world problems jojo *3*
        • jakubc
          No, já přišel domů před chvílí a zítra mě to taky nemine, ale já to naštěstí ještě nenainstaloval, takže nevím, o co přicházím. *2*
      • :-)))))))))))
  • Jediný problém vidím v tom, že už nechodím na vejšku a nemůžu u toho sedět od rána do večera.
  • Jsou dny, kdy se nestydím za to, že jsem hráč. Pak si otevřu diskuzi na games a přejde mě to.
  • Tak jsem to včera spustil a zůstal u toho skoro do rána. Když jsem hrál Balrdurs gate bylo mi cca 18 let, a nutno říct, že Pillars of Eternity, je zatím naprostá pecka a má všechno jako měli ony staré hry. Jsem z toho nadšený. Naposledy mě takto chytlo Divinity original Sin, ale toto je snad ještě lepsi....uvidíme.
    Angličtina tam je celkem dost těžká, a chvílema mám problém chytit pointu.
    • Anglictina je prave v tehle hre bozi. Uz jsem dlouho nevidel v pocitacove hre takovou anglictinu. Kdyz vezmu kecani postav v nekterych znamych strileckach, rikam si, jestli to psal vubec rodilej Anglan/Amik. anglicitna je hrozna a ty obraty, Ale v Pillars of Eternity je anglicitna krasne knizni, ty obraty jsou nadherne, takze skvele vypraveni. I kdyz je pravda, ze nekdy kdyz ctu nazvy lokaci nebo postav tak mam problem si je zapamatovat, lepsi by to asi bylo v cestine.
    • Můj první kontakt s Baldur's Gate (1) byl někdy v mých cca 11-12 letech a myslím si, že jsem měl v té době hodně podobné pocity jako včera večer :) .
      Jediný zásadní rozdíl byl asi v tom, že teď už nemusím hrát se slovníkem vedle klávesnice *1* (právě hlavně díky hrám jako Baldur's Gate) + samozřejmě má svůj vliv i nostalgie :)
    • Shrnul jsi přesně moje pocity! Jsem velmi spokojený.
  • naprosta klasika rpg zanru se vraci, skoda jen absence cestiny, ale kdo si pocka, mozna se i docka, nevi nekdo neco o prekladu?
    • Čeština určitě bude, ale tipoval bych nejdřívě tak za rok.
    • Keyz
      Někdo se ptal na RPG češtiny co jsem koukal ze zvědavosti...Zatím bez odpovědi.

Ale je zde problém. Kvalita překladu. Vypadá, že angličtina je zde na jiné úrovně než v COD apod. Něco jako Wasteland 2... Dokonce je web http://komunitnicestiny.cz/ a další. Jaká je kvalita netuším.
    • Zatím nikdo nic neoznamoval. Schválně jsem se i koukal a textu tam je jako p*ase, takže bych nečekal zástupy překladatelů a ani dokončení v dohledné době.
      • Inquisitor
        To se člověk dřív naučí anglicky, nechtěl bych na to čekat :)
        • stale cekam na divinity original sin, nemam problem s cekanim nekolik let, abych si hru uzil v materskym jazyce, anglicky rozumim, ale proste si hru neuziju, kdyz je anglicky a musim nad tim furt premejslet/kooperovat se slovnikem
          • Kdyz zacnes koukat na anglicke serialy a filmy s anglickymi titlky, tak za par mesicu zjistis, ze uz ani ty titulky nepotrebujes. Natoz pak kooperovat se slovnikem :)

Ale chapu ten pocit, ja treba zas tak dobre neumim nemecky a docela bych se asi natrapil, kdybych musel hrat neco takhle slozitejsiho.
            • Kinet1c
              Hral som v nemcine Drakensang Dark Eye a lebo som sa nevedel dockat anglickej verzii a nemecka bola tusim asi o rok skor vonku a no nelutoval som, kus som si oprasil nemcinu.
              Najlepsie je ze som z tej nemciny maturoval na 1 a teraz sotva viem povedat vetu, aby my tam neskakala anglictina :D.
              Nevzdal som sa a zo slovnikom som hru prekusal a ku koncu som ho skoro ani nepotreboval, vedel co je na co a bolo to super a v anglickom jazyku uz kupenu :D som rozohral a uzil znova :D.
          • Inquisitor
            Jasně komu nevadí si počkat, tak je to v pohodě. Na druhou stranu podle vlastní zkušenosti, je dobrý se takhle u hry potrápit se slovníkem a příště už ho nebudeš potřebovat. Taková ukecaná hra umí po dohrání angličtinu posunout na vyšší level. Ale chápu, že se do toho každýmu nechce :)
            Mě tohle naštěstí zastihlo v době, kdy jsem neměl na výběr, protože češtiny nebyli.
          • Chces rict, ze se misto nekolikaleteho 'cekani' nedokazes naucit anglicky tak, aby jsi nemusel pri hrani delat to, co ti ted vadi?
            • eStar
              Tak tady bych se ho i zastal, Divinity má opravdu dost těžkou angličtinu. Já rozumím anglicky celkem dobře, dokonce i několik Visual Novel jsem přelouskal bez větších problémů, ale s Divinity si neumím poradit, přiznám se že z poloviny vůbec nevím co se tam píše.
  • ještě dva tři články o tom že vyšla tato hra a po týdnu se možná dočkáme recenze.. *5*
  • Blue.Shark
    Zatím jsem jen vytvořil postavu, viděl svět asi minutu v pohybu a už teď je mi jasné, že až se do toho pustím, nevylezu týden ven. To se mi velmi dlouho nestalo, naposled u Planescape: Torment, který jsem hrál před třemi lety. Už se těším na recenzi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit