Přejít na výpis diskuzí
O 2,5 roku a 4 miliony babek později vychází izometrické RPG Pillars of Eternity
26.3.2015 | Petr Poláček
175 příspěvků
-
Snad to nebuder recenzovat ten zavistivej Smejkal zas...
-
-
Lukáš Grygar říkal ve Fight Clubu něco v tom smyslu, že kvůli té hře nespí, tak snad on.
(leda by se na vydání až tak moc těšil *4* ) -
-
Jj, Grygar "hrál jsem Wasteland 2 10, nebo 20 hodin tak tu más 10/10" Likáš je fakt lepší volba...
-
-
30 hodin, podle recenze v levelu
-
Mně by se líbilo, kdyby to recenzoval Pavel Dobrovský. *4* Poslední dobou píše velmi hezké věci.
-
-
-
-
Teď ještě kvalitní Wizardry 9 a život bude zase o něco krásnější *4*
-
-
Na pokracovani Wizardry je nas fanousku uz bohuzel maloucko...
-
-
Král se vrací. Těším se, ale bohužel se zároveň i trochu bojim, abych na to měl ještě trpělivost. Už je to přece jen 15 let, co jsem hrál Baldury a Icewindy.
-
Jsem na zacatku a zatim to vypada uzasne. Na prvni pohled propracovany system atributu, skilu, itemu. Hezounka grafika. Hezky vypraveny pribeh. Souboje zabavne a uz uz jsem se chystal napsat ze to je nejaky lehky - prosel jsem asi peti bitkama a zdravi kleslo minimalne, ale pred cvhili me zabil prvni velky pavouk. Ocenuji, ze na ruzna monstra plati ruzne zbrane. Prijde mi trochu divna truhla "stash", kam se daji odkladat veci a je to skoro nekonecne mista - nerealisticke. Hlavne jak je vypraven ten pribeh - rychly kratky obrazky a zadny nudny animace. Tim se vice dava prostor pro imaginaci a fantazii nez pri blbych videich. Zkratka zatim super a kdo ma podobne hry rad, urcite poridit. Uvidime jak to pujde dale.
-
-
Neber to zle prosím, ovšem říct o něčem že je to nerealistické ve fantasy RPG hře ?? *9*
-
-
No jasne ja myslel jako nerealisticke v ramci daneho zanru. Sice tam je magie apod. ale treba noseni veci by slo udelat podle vahy. Ja zatim sbiram vsechno co z nepratel vypadne. Ale na co brat porad brneni, zbrane apod. To by zkratka slo nechat kde to je, kdyby se hralo na vahu predmetu a obcas by vypadl z nepritele nejaky drahy kamen ci tak neco a to by tolik nevazilo a nemuselo by se sbirat a prodavat vse. To je zatim jedina vytka
-
-
Stash sa da prepnut, keby ti vadilo, ze napr. budes mat pristup az v krcme tusim, ci v pevnosti, ktoru budes mat, ale v jednej dobrej recenzie od super bunnyhop som zistil, ze hra je viac menej stavana na tento stash system aby si mal pristup vsade, lebo ze vraj lootu je pozhnane :D. Som iba na zaciatku lvl 2 Paladin (moja klasika aj ked tu je kus ten paladin iny). Suhlasim grafika je absolutne nadhera, nech si hovori co chce kto chce. Btw vo viacerych recenziach som sa stretol stym, ze im pripadaly suboje chaoticke, tak uprimne ich chapem, ked si nezvolili spravne autopauzy alebo sa stym vobec netrapily. Iba tym, ze ty stlacas pauzu su suboje naozaj kus viac chaos, ked vsak na spravnom mieste udrie autopauza, clovek si kludne bez nejakeho zhonu zada ulohu co ma kto urobit, ked sa stale klika medzernik a tuka clovek hore dole, tak sa necudujem, ze niekomu to moze pripadat ako chaos. Dokonca v jednej videorecenzii si chlapik znizil po cas obtiaznost na easy, lebo jednoducho nedokazal nicit v normal ako, neverim, ze by to neslo. Som len sice lvl 2, ale uprimne ja si myslim, ze vsetko ide, zalezi len na pouziti spravnych nastrojov. Ved sa uvidi :D. V BG 1-2 boli tiez miesta napr. v jedna bazilisky, kde stacilo mensie zavahanie a nedokazal si ich zlozit, ale vsetko sa dalo ked sa zvolil spravny postup. Tak isto v 2ke kangaxx ci kagnaxx, uz si presne nepametam, noramalne ziadna sanca, ale kup 2 scroly proti magii a zrazu kangnaxx je bezmocny a suboj vyhras a dostanes peknu odmenu. Podla mna to bude podobne aj tu :D.
-
-
Souboje nejsou vubec chaoticke jsou krasne prehledne, zatim. Sice mam porad problem pochopit to ubirani zdravi resp endurance pri souboji, ale snad casem pochopim. Uz se tesim az dostanu kouzelnika a poradny kouzla nebo druida. Juchuuu. Dneska jdu vecer parit.
-
-
-
Zatím jsem to jen rozehrál - 2h. Zatím tedy trochu plavu Loru a to, že jsem zvyklý na D&D pravidla. Jediné, co bych tomu zatím vytkl je trochu nepřehledné nakupování a ne úplně vychytané porovnávání výbavy a to že postavy nejsou schopné obejít pasti.
První dojem ale velmi dobré, peněz rozhodně nelituji, ale BG zůstává nepřekonáno. -
Portrety:
210 x 330
76 x 96
Jinak zde.. http://www.gameranx.com/updates/id/27328/article/pillars-of-eternity-how-to-install-custom-character-portraits/
Zatim dobre. Chrochtam si u toho .). -
-
niektore su fasa, ale ksichty z tronov a vikingov tam fakt davat nemuseli
-
-
To vypraveni pomoci obrazku se jim povedlo. Obcas se v nich resi i nektery situace. Uz ten prvni dungeon je fakt zabavnej.
-
-
Spis to je takova z nouze ctnost, samozrejme by bylo daleko lepsi kdyby ta situace byla ukazana v pohybu se stejnejma moznostma..ale holt rozpocet byl malej, takze to resili takhle.
-
-
Líbí se mi, jak rejpeš, že je to znouzecnost, přitom si sám fanatik do JRPG, kde jsou sice často animace všeho, ale těch možností volby a nelinearity je nam nula prd. Je to většinou jeden velkej lineární tunel. Možná by to chtělo se zamyslet nad tím, jestli vůbec existuje nějaká hra s těma tvejma animacema, která umožňuje takovou možnost svobody a roleplayingu jako PoE nebo klasiky PS/BG. Pak bych teprve začal něco o rozpočtu a znouzenosti. *7*
-
Ja teda mam radsi ty staticke obrazky, holt stara skola :)
-
-
-
Rozehráno. 55 minut hraní a končím s tím. Tuhle hru prostě nebudu hrát.
Ne prostě nebudu. Chci také nějaký sociální život. A tahle hra by mne o něj naprosto okradla.
No dám si tedy ještě jeden quest a končím s tím. -
-
Ještě jeden quest? To jste již po 55 minutách nějaký stihl splnit? To já se po více jak hodině ani zdaleka nedostal z tvorby postavy... ,-)
-
-
když clovek vi za co chce a obvykle hraje, a hry podobného razeni zna, zabere mu tvorba postavy 5 minut..
-
myslíš ten editor, kde jsou čtyří hnusný hlavy, 20 vlasů bez AA a vypadá to vše jak paruka z 80let. Těch pár povolání? Proboha co jsi tam hodinu dělal? Masturbooval?
-
-
Vies Pillars je RPG, to nie je akcna hra kde ide o to urobit postave vizual Jokera, hrajkat sa s licnymi kostami a sexi kukucom, ale o to dat jej staty a background aku ROLU chces v hre hrat. No a kedze tam su contextove help na celu mechaniku hry tak si to popritom studujes. Ale tak vysvetlovat neznalkovi o com je RPG....
-
-
tvl vy jste úplně vymaštění. Je tam pidi odstaveček, co píše o tvém původě a přídá ti ke statistikám lore/ survival. Dalekou hlubší tvorbu postavy má např. aji Neverwinter mmorpg, tohle je naprostý výsměch ten ediotr. Chápu PC-exluzivita, proto to má nejlepší editor v historii a je potřeba tam být dvě hodiny a čumět na monitor. Mě poser, jak vás ta platforma gumuje do čista...
-
-
Bloodborne? To si si predstavil pod pojmom japonska grindovacka? ;-)
Edit: Btw je tam 6 ras, kazda ma 2-3 podvarianty a 11 classov. Ale tak chapem, ze funboys maju casto problemy s poctami zakladnej skoly. Keby som nevedel anglicky tak hram Bloodborne a nie Pillars. -
lol máš tam čtyří rasy :D a asi 7 povolání. *15* Chápu, ty maďare asi neumíš anglicky, tak každé slovíčko předkládaš na koleně, aby jsi pochopil ten šíleně obsáhlej text o původu. Bav mě dál vymatlaný maďare... Edit, líbí se mí, jak musíš vytahovat jako argument Bloodborne, přitom se tady o něm nikdo nebaví, líbí se mi jak nemáš žádný argument a jsi z Bloodborne herního artu uplně na větvi, jak moc se ta hra povedla. Dneska Eurogamer. net zlatá medaile= 10/10 oslava moderního artu. Na IGN má diskuze o Bloodborne 40000 přísvěvku. Fenomenální úspěch pidi studia z Japonska. BTW bavit se o Souls hrách jako o grindu ukazuje jak velké hovnoo o těchto hrách víš. *15*
-
A kto tvrdi, ze to ma najlepsi editor historie? Co je na tom tazke pochopit, ze pozriet si cez editor vsetkych x povolani v kombinaciami s rasami, povodom a dostupnymi skillmi chvilu trva? Toto je RPG nie japonska grindovacka, kde je fuk co si nahodis , vsak neskor dogrindujes.
-
-
-
-
Došel jsem do první vesnice.
To se také počítá. Myslím.
Nu dobře. Dám si tedy dva abych nekecal.
A vysvětlím ženě že dnes se nikam nejde tak ať si zapne film.
-
-
-
Vcera pozde v noci rozehrano, dojem zatim veskrze pozivini. Jsem spokojeny a za svoje rpachy mam presne to, co jsme chtel. Nejvic bych to zatim prirovnal k tomu, kdyz prijdete po unavnem dni z prace, zujete botym, sednete si a date si sklenku neceho dobreho.
-
Je tam lehci anglictina nez v Divinity? A zajimavejsi texty? Nevi nekdo?
A ma to dobrej pribeh???
Děkuji, dovolte mi odejít...
*7* -
-
Nejlip s eanglicky naucis prave hranim podobnych her. hrej, prekladej si to, ikdyz to pujde pomaleji, tak funguje spolehlive "skola hrou" a zapamatujes si desitky novych slovicek ;)
-
-
To sice ano, ale pak někdy člověk může mít problém s výslovností :) Super je i koukat na filmy v angličtině s českými nebo ideálně s anglickými titulky (1:1).
-
Až na to, že většina toho těžko přeložitelného textu jsou archaismy, které v běžné komunikaci skoro nepoužiješ, takže svou angličtinu zaplácáváš nepoužitelným patosem, který když použiješ při obchodním jednání tak na tebe budou koukat jak na dementa.. U Divinity byl problém, že texty jsou produktem Belgičanů a podle toho je se tam také používají slovíčka, které Angličan/Američan jako synonymum použije jednou za uherský rok...
-
-
Příběh zatím hodnotit nemůžu.
Zajímavější texty určitě.
Lehčí angličtina určitě ne, přinejmenším stejně "složitá" a hlavně tam těch textů je více než v Divinity. Tady bez slušné znalosti angličtiny bude hráč dost tápat. -
-
Ja si nepamatuju kolik let na nakou hru, ktery by mi anglictinou delala problemy. Az Divinity. Tam sem casto nevedel, co po me chteji, o cem pisou, co mam delat. Fakt zvlastni. Ale zas clovek se i pocvicil v cizim jazyce, to jako joo.
-
-