-
teď koukám že si protiřečím a že jsem to v tom prvním příspěvku fakt blbě napsal. Místo "nikde" tam mělo být "málo" No co už ;) každopádně hra je skvělá a knihy taky, to mi neberte *14*
-
Neřekl jsem že to tam vubec vubec není, ale že to tam není dostatečně osvětlený. Sorry ale kniha mi to vysvětlila víc než nějaký 4 řádky v rozhovoru..
-
Odpověď na na příspěvek začínající "Nikdo: Musím reagovat tady..." - ty vlákna tu jsou opravdu divný.
Jo, beru to, mě to neláká, ale uznávám, že někoho jiného to baví. Je to o osobních preferencích. -
Nikdo: Musím reagovat tady, ten systém vláken na tiscali mě začíná štvát:-D V podstatě soulas. Ale poslední dobou mi přijde MP takový zábavnější, nevím čím to. Spíše možností si zahrát za jiné rasy, což v ME nelze. Přeci jenom si zahrát za Asarijku, co umí boitronickou kopuli na ochranu, to je lákavé.
-
Tak se v podstatě shodneme *1*
Hra (resp. celá trilogie) je to výborná, co dím, je to moje srdcovka *2*
Provázanost mezi díly a možnost přenesení postavy a rozhodnutí je prostě pecka. A i přes zmíněné chyby považuji trojku za jednu z nejlepších her, co jsem kdy hrál (dáno hlavně mojí preferencí k žánru, objektivně tu byly lepší kousky). Ale stejně mám neodbytný pocit, že spousta výborných příležitostí nebyla využita, spousta věcí je nehorázně odfláknutá, o konci se raději rozepisovat nebudu. A přítomnost (dle mě) nadbytečného multiplayeru v dříve čistě SP hře tenhle pocit jenom umocňuje.
A tím bych tenhle OT uzavřel, souhlas? -
V poho, no neřeš, přehození je to minimální:)
-
Já jsem Morith zabil, měl jsem Samaru. Člověk by měl být rád i za tu chabou informaci, co se s ní stalo. Není to moc, ale lepší jak nic, Jinak zabití vůdců, to je problém., to mi teď nedošlo:-D. Kelly mi akorát zatančila taneček na konci dvojky a starala si mi o rybičky, to je jediné, co si o ni pamatuji. A Vega? Ten si pamatuje, co měl soubeř za karty:-D Samozřejmě, že mi to vadí, ale za ty infomace jsem byl rád (spoustu dalších měla i Liara jako Shadow Broker v databázi, i o Kelly je tam potom zmínka, když ji zabijou). Hru osobně považuji za více než dobrou s naprosto debilním koncem. Ale provázanou mezi díly se mi zdá úctyhodná (od generála Osaky z 1. dílu, až po Rachni) -
Já si nestěžuju, jenom upozorňuju na věci, co jsou dle mého odfláklé.
Rana je vcelku nepodstatná postava, ovšem jenom do doby, než si přečteš ten mail o její smrti - zabití několika nejvyšších vládních představitelů Asari není úplně nepodstatné. A co vývojářům bránilo ji hodit třeba do špitálu na Citadele (je to neurolog)? Nic (o čem bych věděl).
Kely - jasně, souhlas. Ale přecijenom ve dvojce s tebou byla celou dobu, a mám tem pocit že bylo možný ji i sbalit. Chápu, že patlat se s postavou co je v 50% savů mrtvá je... no neni to moc efektivní, ale ďábel je skryt v detailu. A kdo o její smrti má vědět? Co já vim, třeba Vega, furt tam s někým hraje karty *1* , nebo Bailey, nejsem spisovatel, ale způsob by se našel.
Řeči typu "je válka, kdo by to řešil" moc neobstojí. S touhle rétorikou by se dala vyházet polovina postav a skoro všechny vedlejší mise.
Tak jsem si vzpoměl na další ojeb s postavou - Morinth. Ve dvojce mohla být krátkodobě "parťák". Ve trojce jeden mail a pojmenovaná Banshee (tuším na Zemi). Celkem slabý. -
@Veskoslav - sorry za zkomolení tvého jména v předchozím příspěvku *1*
-
@Velkoslav - Četl jsem to jinde, ale jo, obsahově to odpovídá. Jak říkám, neberu to jako svatou pravdu, ale zkrátka mi to sedí.
-
Myslíš toto:http://www.gamesthirst.com/2012/03/22/mass-effect-3-writer-distance-himself-from-game-ending-blames-casey-hudson/
-
Co jsem tak četl, tak konec je práce páně Hudsona a Gamblea, bez jakékoliv korektury zbytkem týmu. Pravda to být nemusí, ale celkem to tak vypadá.
-
Asi mám divnou verzi:/ Mě se můstek Normandie sekal naposledy v 1. díle, to mi hra padala a podobné blbůstky, to mě občas dokázalo šíleně naštvat. U dvojky jsem nezaznamenal vznamější bug, abych si to musel zapamatovat. U trojky jsem našel budy spíše v misích na Citadele či nemožnost nalezení planety v soustavě, kdy by přesně měla být až po špatné označení terminálů, mizející postavy při rozhovorech mám bohužel taky (ve 3 případech), nelogické animace s neexistujícími zbraněnemi mám bohužel taky (ale ve dvojce to bylo normálně ne?)
-
Tak když bych byl hnusný, tak:
Rane není příliš významná osoba. Navíc zuří válka a člověk je vůbec rád, že se nějak dozví o smrti známých či blízkých a ještě docela rychle. Navíc Kelly spousta lidí mít ani nemusí, pokud z ní udělali Reapeři kečup (což není omluva). Ale přece jenom je to bývalá spolupracovnice Cerbera, navíc se všeho vzdala a pro děj je nedůležitá. Kdo by o její smrti měl vedět? Aliance? Rada? Tohle mi jako stěžování přijde trochu mimo. Ohledně dalších postav souhlasím, to posrali. -
Problém u SP je hlavně ten, že konec svěřili někomu naprosto cizímu, který vůbec nepracoval na sérii ME.
-
Jo, dovidani se osudu NPC postav z Twitteru a ne ze hry, opavdu pokrok. Priste zaplatime 1100 kacek za to, ze si na Twitteru precteme celou hru, to bude terno!
-
Ale nejde jen o to provazani s SP, o kterem nehorazne lhali pred vydanim, ze to SP rozhodne neovlivni, ale o to, ze je na SP jasne videt, jak je diky tomu osekany, protoze na SP nebyli lidi a prostredky.
-
Zasekavani se na mustku Normandy pri rozhovoru s Jokerem je znamy bug. Ale opet klasicka reakce fanboys, ja ten bug nemam, tudiz neexistuje...
-
Veskoslav, FT:
Ty bugy tam jsou, mohu je potvrdit. A na požádání přihodím klidně desítky dalších. Ještě že vyloženě gamebreaking je jen padání hry a zasekávání se v kokpitu na Normandy.
A co se verze týká, u mě to je sběratelka v angličtině. -
Ani jeden z těch bugů nemám a nikdy se neprojevil, ani ve 2. díle. Co máš za verzi hry?
A vedlejší mise máš všechny, které se netýkají a nemají označení PRIORITA. Tudíž je to od záchrany Jack, až po deaktivaci bomby na Tuchance. Tohle jsou vedlejší mise. Mise na Citadele jsem nepočítal jako vedlejší i když jsem splnil všechny mise.