Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jestli zakazou nasili ve hrach uz se nebudu mit kde odreagovat a pudu vystrilet nejakou zakladku ! *1*
    • O těhle věcech se fakt nevtipkuje. *3*

Když umře pár členů gengů v pouliční přestřelce, skoro by se dalo říci "čert to vem". Když nějaký blbec zabije malé děti, je to hrůza. Je mi smutno, že mnozí Američané nedokážou celý případ nějak relevantně posoudit. Jedno je jisté, kdyby ten blázen a vrah měl v ruce obušek nebo nůž, jen sotva by se mu podařilo zabít tolik lidí. Ten šmejd měl v ruce střelnou zbraň a nad tímhle je opravdu nutné se zamyslet!
      • Ať hodí kamenem, kdo se nezasmál černému vtipu. "Když umře pár členů gengů v pouliční přestřelce, skoro by se dalo říci "čert to vem"." Tenhle názor je dost tristní. Svět není černobílej, kamaráde.
        • "skoro by se dalo říct.." Umět číst a porozumět textu je někdy obtížné. Anebo nepíšu dobře a můj text je nesrozumitelný. Nevím.
          • Ale já to pochopil, neboj. To, že jsi ten fakt uvedl, že existuje možnost tohle konstatovat, je problém. Tebe to totiž napadlo. Ono by tě to ani napadnout nemělo, respektive bys neměl připouštět možnost, že tomu tak může být a bylo by to etické.
  • Já si myslím že to je jenom takový populismus. Ví že to je blbost, ale taky víš že to je to po čem lidé volají, tak to neřekne na plnou hubu a dal tam radši "výzkum" jako kompromis. Myslím že není třeba se bát.
  • Veskoslav
    Jsem zlý, vraždící člověk. Hrál jsem takové hry jako GTA I a II, Duke Nukem 3D, Carmagedon atd. Vlastním zbraň na zbrojní průkaz, jednou v životě jsem mířil na člověka, co mě ohrožoval a málem jsem se z toho zhroutil, v životě by mě nenapadlo střílet na lidi či něco podobného. Hra jako taková má minimální vliv na dítě. Pokud je to psychouš, tak mu nepomůže nic, ani kdyby hrál Hello Kitty, tak stejně vystřílí školní třídu......Spíš by se Obámka měl zamyslet nad loby zbrojních firem, když je možné získat zcela legálně automatickou zbraň s odstřelovacím příslušenstvím při čekací lhůtě 14 dní a beztrestnosti....Na revolver dokonce jenom 3 dny.
  • yuri337
    Obama je debiI. Zákazy nic nevyřeší, vrah si zbran vždy najde. Řešení je ozbrojit povinně učitelský personál na amerických školách. Učitelé musí mít možnost adekvátně zasáhnout hned a né čekat na fýzly a přitom nechat zabít sebe a ostatní děti.
    Navíc si to malý zmrdeček pěkně rozmyslí než vytáhne z báglu samopal, pokud bude vědět, že někdo z učitelů je také povinně ozbrojen. Dostal by totiž hned jednu mezi oči a byl by klid.
    Dokud ale na tohle tupci v americké vládě, reprezentovaní neschopným opičákem, nepřijdou bude se vraždit dál, zákazy-nezákazy. Akorát ztěžují slušným lidem přístup ke zbrani k ochraně sebe a okolí. Vrah si totiž zbraň najde vždy.
    • myslené inam
    • Prosím tě, kolik je ti let?
      • yuri337
        29 Mám normální rodinu a dvě děti.
    • Zbraně do škol nepatří! Nikdy! To tvé "řešení" není v žádném případě řešení.

Učitelé jsou učitelé. Nemůžou se proměnit v zásahovou jednotku, nebo v ozbrojence, co si řeší problémy ve škole sami. Děsí mě, že tu takhle hloupý názor vůbec je...
    • janchor
      Řešení je v první řadě vrátit ATF základní pravomoce, který ji naprosto absurdním způsobem osekal senát v dodatku zákona napsaným v podstatě na míru NRA.

Magor se zbraní, ke který se vůbec neměl dostat, si nic kloudnýho rozmýšlet nebude.
      • Oba poslední vrazi si vybrali místa která byla prezentována veřejně jako místa bezezbraní, ono kino a onu školu. Zřejmě to bude tím že nerozmýšlejí.
        • janchor
          A přesto si do toho kina radši vzal neprůstřelnou vestu. Pointa má být taková, že proti po zuby ozbrojenýmu šílenci není ozbrojenej učitel / štípačka lístků žádná automatická záruka.
          • Automatická záruka neexistuje ani při přecházení cesty. Jen Vám svobodná možnost rozhlédnutí zvýší šance.

O tom kolika zločinům zabránila zbraň ze které ani nebylo nutné vystřelit se nepíše, není to zajímavé téma protože to nijak nepomáhá na někom vynutit svou moc "ochránce správných mravů."

Kolik střeleb ve škole už proběhlo ve Švýcarsku kde má doma každý automatickou pušku? A proč?
            • Viktor_H
              Janchor: Výsledky takového tázání mohou být zkreslnené nebo naprosto nepoužitelné, protože napříč různými zeměmi neplatí ceteris peribus. Příčina, proč se ve Švédsku nestřílí na školách, může proto být úplně jiná, nijak nesouvisející se zákony, které se týkají zbraní.
            • rancor1223
              Vím jak to s fasováním munice bylo. Každý měl mít doma 3 zásobníky na účet státu. To ale změnili a aktuálním stavem si jistý nejsem.
              Ale jak jsem již psal v jiném postu, nutný je výcvik a přísnější zákony o uschování. Nevidím důvod proč omezovat něco jiného. Stejně tak mi přijde jako overkill vyzbrojit učitele; byl by jen první na řadě.
            • Mezi počtem zbraní a počtem zločinů střelnou zbraní není žádná přičiná souvislost. V Brazílii jsou asi dvě zbraně na 100 obyvatel, a je tam šestinásobný počet vražd střelnou zbraní než v USA. U nás je asi 20 zbraní na 100 obyvatel a nestřílí se tu několikanásobně více jako v Brazílii.

Ve Švýcarsku nemá zbraně jen záloha domobrany, každému bezúhonnému občanu je umožněno pořídit si krátkou kulovou zbraň. Jejich zákony o zbraních jsou velice podobné zákonům Izraele, kde mají všichni výcvik a mohou si koupit zbraň a volně ji nosit. Ve Švýcarsku je to skrytě... A je tam méně vražd střelnou zbraní než v zemích kde jsou střelné zbraně uplně zakázány.

BTW o tom Izraelu si dovolím citovat:
              Izraelská politika “zbraně všude” prokázala svou užitečnost v incidentech, jako když v Jeruzalémě tři teroristé ozbrojení AK-47 zahájili palbu do davu. Dokázali zabít jedinou oběť, než byli sami postříleni pistolemi Izraelců.

Terorista, který to přežil, byl příští den při rozhovoru s tiskem velmi rozčarován. Jejich plánem bylo zabít 20-30 lidí na několika veřejných místech, s rychlými přesuny před příchodem armády nebo policie. Nevěděli, že izraelští civilisté jsou ozbrojeni. Dotyčný terorista měl pocit, že to prostě nebylo “fér”.

Shodou okolností, toto se přihodilo tři týdny po masakru 21 neozbrojených obětí v restauraci McDonald v San Ysidro v Kalifornii.
            • yuri337
              Souhlas. Díky za podporu.
            • janchor
              A víš, jak to s tím Švýcarskem je přesně? Například s fasovaním munice?

Spíš bych se ptal, kolik střeleb proběhlo v zemích, které přísně regulují / hlídají přístup svých občanů ke zbraním - aniž by zakazovali střelnou zbraň jako svobodnou možnost osobní obrany.
            • rancor1223
              Kdyby jen jednu *3*. Podle mě je rozdíl ve výcviku a přístupu. Všichni tam vědí co zbraň dokáže a jak s mí správně manipulovat. A jak jí správně uschovat.
          • yuri337
            Záruka není nikdy žádná, ale pořád je lepší se alespoň pokusit brátit, než sedět a čekat kdy mě oddělá.
            • Viktor_H
              Horrido: Spousta Freudových názorů je dnes považováno za mylné.
            • Ja žiadnym strachom zo zbraní čuduj sa svete netrpím, akurát ich považujem za zbytočné a ľudstvu nič dobré neprinášajúce. Ale história očividne hovorí v môj neprospech, všakže?

Verím v to, že čas, úsilie, materíál,energia a ľudský potenciál ktorý ľudstvo vynakladá na výrobu zbraní sa dá využiť a mal by sa využiť inak.

To je môj postoj voči zbraniam, ty máš svoj. Skončime pritom.
            • Ano, pro zábavu, říká se tomu pro sportovní účely. Jinak k tomu nemám co dodat jen Freuda: "Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti."
            • Pointou bolo ukázať, že je jedno ako zbraň zo svojho laického pohladu nazvem - slovičkárenie nemá zmysel, nemienim sa tváriť, že som nejaký znalec zbraní. To, že AR-15 nie je automat ale poloautomat nič nemení na tom, že dokáže v krátkom čase zabiť množstvo ludí a že si donho možeš kupit 100 nábojový zásobník. Načo vlastnit takú zbran? Na sebaobrnau? Pred čím? Ty si napísal, ze v usa sa 2,5 mil krát použila zbran na obranné účely a ja som sa ta opýtal v kolkých prípadoch to bola taká zbran ako ar-15.

Ja by som radšej žil v kraijne, v ktorej keď niekomu prepne, možem si byt istým aspon tým, že nemá doma takú zbran. A ked hovoríš o slobode, sloboda má svoje hranice, takisto každý nemože vlastnit tank a nestráca pri tom slobodu. Kto potrebuje mat doma AR-15? Z akého dovodu? Pre zábavu? Alebo len preto, že chce? Taký dovod mi nestačí.
              Netreba zabudat , že sa hovorí stále len o regulácia zbraní a nie o žiadnom zákaze, tak si to netreba mýlit. Nkto nikomu nič nezakazuje, stala sa tragédia a tak sa vedie debata o tom, čo sa dá urobit preto aby sa dalo takým neštastiam v buducnosti predíst. Na tom nevidím nič zlé.
            • Jaká pointa mi uniká? Že se nemají volně prodávat automatické zbraně které se volně neprodávají a které vrahové vlastně nepoužili? *4*
            • Tak nejak ti uniká pointa ale to nevadí, ľudia sú všelijakí.
            • AR-15 je poloautomat. Tedy to není ten Sturmgewehr, neboli útočná puška, výraz který vymyslel Adolf Hitler, to jsou automatické pušky. U nás se poloautomatu říká samonabíjecí zbraň, a je to zbraň kategorie B - tedy zbraň která není zakázaná ani u nás.

A čím se lidé ubrání je snad jedno ne? Hlavně že se ubrání. Pokud tak chtějí činit automatickou puškou je to jejich volba. Svoboda vadí opravdu hodně že?
            • Ako formuluješ názov je úplne jedno. Ked napíšem útonú pušku tak si môžeš kludne predstavit napríklad onu AR-15 ktorú použili posledný 2 strelci v USa. Zbran čo dokáže v krátkom čase vystrelit velmi presne velké množstvo nábojov. stačí ti takáto definícia?

Edit: Som zvedavý pri kolkých z tých 2,5 milióna prípadov to je automatická zbran kvoli ktorým sa tu o tom vedie debata. Len tolko.
            • Co to je útočná puška? Sturmgewehr? Přestaňte papouškovat blbosti z televize. Automatickou pušku můžete koupit jen v několika státech USA...

v USA mají civilisté zhruba 250 milionů zbraní. Každý rok se takovou zbraní ubrání 2,5 milionu obyčejných lidí, kteří tak zastaví zločince. A zneužito k vraždění je ročně 9146 zbraní. Tedy, ještě jednou: 250 milionů zbraní — 2,5 milionu zachráněných životů — 0,009 milionů zmařených životů.

Zákazy nefungují protože zločinci je ignorují.

"Doslova zbabělci. Jsou to lidé, kteří chtějí zabíjet nevinné lidi, kteří nemají čím se bránit... Takže si vyberou školu, na které je tahle nálepka , která přímo volá 'pojď a zastřel si mne, protože tu není nikdo ozbrojený'" — John Benner, poručík Ohijské státní policie, bývalý člen SWATu.
            • Kedže v USA je skoro 89 kusov zbraní na 100 obyvatelov, je to dost silným znakom, kde je pes zakopaný. Nikto k životu nepotrebuje vlastnit utočnu pušku zo 100 nábojovými zásobníkmi.

Edit: Takýto druh zbraní nepatrí do rúk civilného obyvatelstva.
            • janchor
              Šanci bránit se nikdo nikomu nebere - ani přísnější zákony (v tuhle chvíli jde ale o důsledný vymáhání těch, co už v USA mají - a to se neděje). Ale je úplně postavený na hlavu, aby měl řadovej občan na dosah jednoho nákupu zbraně z naprosto jiný ligy, než kam spadá osobní ochrana.
          • Riešenia ktoré považujem za účinné je kombinácia zákonov, zakazujúcich predaj vysokokapacitných zásobníkov, zákaz predaja alebo omnoho prísnejšie predpisy pri predaji a( hlavne sposobe uskladnenia majitelmi) automatických zbraní atd. Ostatné riešenia (skumat čo može za také sprrávanie - vid. testovanie škodlivosti hier, filmovb etc.) sú len okrajovými záležitostami.
            • Viktor_H
              Nesouhlasím, že ostatní aspekty jsou okrajová záležitost, je třeba také něco udělat se zdravotní péčí. Ti kluci měli v první řadě být už dávno v rukách psychiatrů.
            • rancor1223
              Nejdůležitější je nutnost mít nějaký druh zbrojního pasu a nutnost splnit zkoušku k jeho získání. A samozřejmě, mnohem přísnější zákony o uchování zbraně, aby se k nim nikdo neoprávněný nedostal. Vysokokapacitní zásobníky zas tak velký problém nejsou, on není zas tak velký problém přebít, nebo použít jinou zbraň. Ani mi pokud vím žádné omezení na kapacitu zásobníků nemáme.
            • janchor
              Přesný. Je úplně neuvěřitelný, jakým způsobem si nechali vykastrovat instituci, která má jít po nelegálním prodeji.
            • yuri337
              Ale copak si vrah kupuje zbraně legálně v obchodě? Většinou používá zbraně které ukradl rodičům nebo pořídil neregistrované na černo. Zákazy a zákony pouze omezíte slušné lidi a vezmete jim možnost se bránit.
        • walltar
          Oba poslední vrazi vůbec neměli vlastnit legálně drženou zbraň ... Chceš snad před každou školu a kino stavět ozbrojenou stráž?
        • Zjavne narážal na to čo napísal yuri, že potencionálny strelec si rozmyslí, či pojde strielat do školy ak je tam každý učitel ozbrojený. Get your head out of your ass.
    • *15* K prvnímu odstavci: Vzhledem k tomu, jací jsou některé děti grázlové, tak bych učitelům raději zbraně do ruky nedával... Beze srandy.
    • máte dost zkreslené představy, co by měl učitel dělat a jak se chovat. jako hlavní cíl by si měl každý učitel klást ten morálně výchovný, což se zbraní za pasem jaksi nelze. navíc často žáci kopírují chování učitele, protože to je po rodině druhý největší činitel, který ovlivňuje chování. pokud by učitel začal nosit zbraň do školy, žák by si 1) mohl říct, že proč nemůže i on nosit zbraň, když učitel jo a 2) chci mít zbraň, jako on, protože vypadá jak drsňák. taktéž i učiteli může přeskočit. kolik je videjí na netu, jak policista nepřiměřeně užíval zbraň? ne každý učitel je osvícený a mohl by to zneužívat. řešte radši původní příčiny a ne ty koncové, kdy se všichni ocitneme se zbraněmi v rukou a jen budem čekat, kdy se to spustí a navzájem se postřílíme. fyi jsem učitel a kdyby mi někdo nabídl zbraň jako prostředek sebeobrany ve škole, tak bych to jednoznačně odmítnul...
      • yuri337
        Až vám bude zmrdeček ve třídě střílet do dětí co uděláte? Domluvíte mu? Požádáte ho aby toho nechal? Zazpíváte mu? Jediné správné je ihned ho zastavit jakýmkoliv způsobem. Né čekat až za půl hodiny fízlové dožerou koblihy, vypnou solitaire a přijedou. A je jedno jestli ho zastavíte taserem nebo kvérem. Jste dospělý v budově plné dětí a máte zodpovědnost.
        • až se tak stane, tak je úplně jedno, jestli mám zbraň nebo ne. nic nezaručuje, že budu mířit přesně, že budu vůbec schopný pohotově vytáhnout zbraň, že na mě zaútočí jako první s vědomím, že jsem hrozba, když mám taky zbraň. důležitější než vlastnit zbraň a čekat, kdy na mě někdo začne střílet, je tomu předejít. vnímat psychiku žáka a nějak mu pomoci, než dojde k tomuto nejkrajnějšímu řešení. nebuďte zmagořený a nepředstavujte si, že každý hned při nějakých psychických problémech sáhne k takovému drastickému kroku. těch indikátorů ukazujících psychicky labilní chování je hodně. zodpovědnost za žáka nenesu jen v problémových situacích, ale vždy! proto je pro mě lepší tomu předcházet, než pak hasit napáchané škody.
          • yuri337
            To máte samozřejmě naprostou pravdu. Prevenci považuji za samozřejmou. Já jen říkám, že pokud by jste se někdy, nedejbože, dostal do takové situace, nebudete mít totiž čím hasit.
        • walltar
          Ale musím říct, že na téhle diskuzi je krásně vidět jak fungují média a klasická lidská panika. Když sednu do auta tak je mnohem větší šance že v něm umřu a přece všichni jezdí autem ... Pár lidí začne střílet ve školách a máme ozbrojovat všechny učitele. Potom se nějaký magor prostřílí i přes ty učitele a uděláme ze škol vojenské kempy. Je zajímavé, že lidi se připravují jen na to co jim řeknou v televizi, ale s to nebezpečí o kterém se tak nemluví je jim celkem šum a fuk.
          • yuri337
            Bavím se o střílení na školách ne o jízdě autem. Bavím se o tom že v naší pseudohumanistické pokrytecké společnosti chybí síla, které by agresora, střílejícího do davu, okamžitě zpacifikovala. Bavím se o tom, že se lidé raději nechají tupě zastřelit, než aby vzali do ruky tu hroznou zbraň a zabili agresora. Zbraně lidí nezabíjejí. Lidi zabíjejí lidi. A nejlépe se zabíjí lidi, kteří nemají ano ponětí o tom, jak se zachovat a efektivně se bránit.
            • walltar
              Hlavní co se snažím říct je to, že pokud budou mít všichni zbraně, pokud bude ochranka ve školách, v kinech, na hřištích, v obchodních domech, ve všech veřejných budovách .... tak to nevyřeší problém s bláznem co bude střílet na lidi. Možná že ho někdo zastřelí dřív než postřílí pár dětí a možná taky ne. Ten člověk do toho většinou s tím, že to nepřežije takže ta ochranka ho nemusí zastavit. Ale přibudou ti další problémy, které budeš muset řešit. Osobně neznám přesně americké právo o střelných zbraních takže nevím jaké psychotesty a výcvik se požaduje. Většinou pozitiva vlastnictví zbraně převyšují negativa ale musí to být spojeno s tím jakým způsobem si člověk takovou zbraň pořídí. Taky to musí být spojeno s tím jaký typ zbraně so člověk může pořídit protože sou zbraně, které se moc k sebeobraně nehodí.
            • rancor1223
              Jenže Amerika není Česko, tam je přístup ke zbraním mnohem benevolentnější. Často dostane manželka dvouraný revolver se slovy, tady tím to nabiješ a tadytím vystřelíš. Toť vše k informovanosti třetiny Amerických majitelů zbraní.
            • yuri337
              to walltar:
              Ale no tak, to už je opravdu ujetá kovbojka. Pořád tu máme velmi přísné psychotesty majitelů zbraní a zbrojních průkazů. Majitel zbrojního průkazu, má vždy alespon základní výcvik. Pokud mu vystřelite na náměstí do vzduchu, nebude ječet, vřískat a zmateně pobíhat jako 90% populace. A rozhodně nezačne automaticky také střílet. Ke zbraním mají největší úctu vždy jejich majitelé.
            • Takto to bohužial v živote nefunguje, vieš. Nie je to hra. Keď sa otvoria dvere do 12x6 metrov velkej triedy a vnich bude stát psychopat s AR-15 a nepriestrelnou vestou budeš ležat v kaluži krvi skor než si uvedomíš ktorá bije. Nehovoriac o tom, že nikde sa nehovorí o regulácii ručných zbraní. Neviem si predstavit učitela na základke pred tabulou s utočnou puškou na rameni, ty áno? A ozbrojená ochrana vchodov a podobne nie je z finančnej ani personálnej stránky možná vzhladom k poču škol, nehovoriac o tom, že aby bola učinná musela by sa týkat množstva ostatných verejných miest. (vid strelba v kine).

O neuskutočnitelných riešeniach nemá zmysel debatovat.
            • walltar
              Já nemám nic proti zbraním ... jenom nemám rád řešení, které vlastně nic neřeší. Jediné čeho by se docílilo je, že útočník napřed zastřelí učitele a potom vystřílí třídu ... střilíe se bude pořád, ale jeden učitel zpanikaří a místo útočníka si prostřelí nohu, druhej zastřelí policajta a bude tam takový bordel, že nikdo nebude vědět co se vlastně děje. Představ si, že někdo vystřelí na plném náměstí a každý tam bude mít zbraň ... lidi zpanikaří stejně, ale kromě utíkání a zašlapávání si ještě budou moct prostřílet cestu do bezpečí ... GJ

Jinak jenom aby sme si rozuměli ... podle mě nejsou zbraně ani problém ani řešení. Jsou i jiné cesty jak tomuhle zabránit. Problém je spíš zdravotní sytém a média, než přístup ke zbraním.
      • Scientists baffled by Canadians' ability to watch movies, play video games and not shoot each other - Danny Zuker
    • Hm, takze das uciteli do rukou kver ... to uz pak muzeme v mediich cekat na zpravu o tom ze uciteli ruply nervy a vystrilel tridu ... vytloukani klinu klinem. Problem je v samotne US spolecnosti ... V kanade maji snad jeste vetsi pocet zbrani na hlavu a netsrileji se tam ...
    • Řešení je - a už jsem to tu nedávno psal - aby se rodiče začali zajímat o výchovu svejch dětí. Je docela běžný, že dítě posaděj ke kompu nebo konzoli a dál ho neřešej. Věřim, že z takovýho děcka pak za jistejch okolností může vyrůst autista, pro něhož bude rozdíl mezi realitou a herním světem leckdy k nerozpoznání (to ale uvádim záměrně jako naprosto extrémní případ).

Rozhodně v tomhle Obamovi tleskám (i když motoro tohodle výzkumu leží jinde než bych si přál) a jsem PRO takovej výzkum - aspoň se zjistí, jak to doopravdy je - že u normálního a vychovanýho jedince je takovej vliv naprosto minimální. Kde chybí výchova v základu hlavně od rodičů, tam nepomůže zákaz čehokoliv a že to, co se čas od času děje kolem her za "bububu, hry jsou špatné, áno", že to je jenom jedna z mnoha dalších komedií, kterejma se nás mocipáni snažej krmit a na jejich nepodloženejch domněnkách vydávat zákazy.
    • On si jenom objednal průzkum, to neznamená, že chce hry nebo filmy zakazovat :)
      • yuri337
        Ano a po průzkumu budou následovat příkazy a zákazy..
  • Labilní člověk bude ovlivněn i padajícím hovnem když se na něj vysere holub, normální člověk nezačne zabíjet lidi na potkání i kdyby se na něj vysralo xxx holubů a hrál celý život násilné počítačové hry jako já ;) (ne holubi na mě neserou) :)
  • to neni jen o hrách ale o svete jako takovém, jen silní mají šanci prežít. slabší a deti ne. Začíná to ve škole tím že šikanujete spolužáky, pak dostanete lepší džob a máte lepší holky. Tak to proste je. Na druhou stranu nestalo se vám nekdy když jste hráli nejakou hru že jste pak meli chut si to vyskoušet v realu?
    • Ne, nestalo. Asi jsem až příliš normální, i když o tom dost často pochybuju ;)

A to, že je to o světě jako takovém? Je to o lidech. O tom, kolik jsou rodiče svýmu potomkovi ochotný věnovat času nebo jestli ho nechaj růst jako dříví v lese, případně jestli mu budou vštěpovat "vlčí" výchovu "buď silnej, jinak chcípneš". Všeho s mírou.
    • Ale jo, třeba hru 3D Sex Villa občas hraju i v reálu :D
      (doporučuju)
    • calwin
      hmm... nie až na myšlienku že budem ako v battlefielde na epickej záchrannej akcii a medzitým zhodím 5 mrakodrapov TNTčkom pričom sa ani len neobzriem... to by som si skúsil na živo ale pod podmienkou že to prežijem :D
      • ne ja myslel primo zabijeni
        • calwin
          no hej ale len z hľadiska že čo by to so mnou porobilo psychicky... je veľa ľudí ktorých taký zážitok zmenil (vraj) zaujímalo by ma aký to má následok na psychiku (osobne tú moju) ale aby by som na zabíjanie ľudí myslel takým spôsobom že by som si to skúsil v reále tak to zas nie :D... pre mňa je proste ten koho zastrelím v kompe len prázdna textúra, polygónový panák... program.
  • smejki
    To je samozřejmě celkem v pořádku. Jen doufám, že se nakonec nebude vycházet z jediného správného a ultimátního výzkum. Těch dosavadních je už nepočítaně a jejich závěry jsou v zájemném rozporu, takže máme šanci asi tak 50:50, že tenhle potenciální "we won't let it happen again" výzkum bude udělanej pořádně.
  • fizola
    "Nemali by kontrolvať predaj zbrani, ale predaj nabojov, keby naboj stal 1000 dolarov tak by si kazdy rozmyslel ci niekoho zastreli. Keby nasli mrtvolu tak aj policajti by vraveli: Tak ten si to isto zasluzil"

Chris Rock

A teraz važne, nasilie nespôsobujú iba hry (ako určite vzniká nejaký vplyv kedy násiné riešenie situácie sa stáva prijateľným, alebo menej neprijateľným) ale hlavne to že je prístup k zbraniam na toto násilie, to sa našťastie týka USA a nie velmi nás a ak je niekto psychopat tak je jedno ci to nastartuju hry, filmy, hudba alebo knihy, to je len vedlajsi spuštač
    • walltar
      Ono to není jen v přístupu ke zbraním ... problém je v celé společnosti. Média se zaměřují na vrahy a dělají z nich hvězdy, dělají žebríčky a prakticky informují o tom o čem by informovat nemuseli a sávají dalším lidem návod. Zdravotní systém, kde z bláznů jsou žebráci na ulicích a člověk, který chce psychiatrickou pomoc má smůlu. Vláda místo řešení tohohle řeší násilí ve hrách a občané protestují pokud se s tím zdravotním systémem někdo snaží něco udělat. Přístup ke zbraním je částí problému ale bohužel nikdo se to nesnaží řešit komplexně ... řeší se to jednotlivě a potom to vypadá, že ty řešení nemají žádný význam.
  • hry se hraji vsude, filmy se sleduji vsude, ale studenti masakruici spoluzaky jsou z 90 procent jen v zemich s relativne snadnym pristupem ke zbranim, rodice maj arsenal, ktery neni zabezpecen a pod.

ale jo urcite za to muzou hry :) :) :)
    • nemužeš srovnavat ameriku s evropou tady je civilizace a v evrope nejsou na mape bíla mista ale v usa vyjdeš z vetšího mesta pak jedeš 300 km dzungli, pokud bys nemel zbran si nahranej
  • Grandhalf
    Ten by se měl zamyslet spíš nad účelovou dětskou reklamou ( třeba ) kdy programujou pomocí TV 5 letý holčičky aby se šminkovaly a nosily minisukně , to jim nevadí debilům ... *16*
    http://topdocumentaryfilms.com/consuming-kids/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit