Přejít na výpis diskuzí
Obama nabádá k výzkumu vlivu násilí ve hrách na děti
17.1.2013 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
Proste musi ukazat volicom ze nieco s tym akoze robi a ze ho to akoze zaujima. Nic nove pod slnkom.
-
Dětství jsem proseděl nad Total recallem a Carmageddonem a pozor ještě jsem nikoho nezabil!! Možná mě tak maximálně fascinuje troj prs.
-
-
K tomu člověk ani nemusí vyrůstat na Total Recall, aby ho trojprs nefascinoval. *1*
-
-
Může se udělat milion výzkumů a stejně bude nějaká strana nespokojená. Na prvním místě je to vždy otázka výchovy od zodpovědných rodičů - což 70 % lidí kdekoliv na světě není a nikdy nebude. Znám vrstevníky u kterých si nedokážu představit, že by měli děti, protože ani k sobě nejsou dostatečně bdělí. Zkrátka: "Všeho s mírou" říká Aristoteles. Alorát mi vadí, že televize je v tomto procesu celkem beztrestně oproti hrám a obdoba násilí je v ní někdy mnohokrát vyšši.
-
-
Tak ono je to logické, že jsou televize proti hrám. Protože hry jim berou potencionální diváky a tím pádem i zmenšují příjmy.
-
-
To už jsem nechtěl psát, aby vlákno bylo v normě :D
-
-
-
Neměli by se rodiče spíš zamyslet sami nad sebou, jak to vychovávají své ratolesti, než hledat vinu v něčem jiném? Akční "násilné" hry hrají desítky milionů lidí po celém světě. Jestli se jednou za rok objeví pár případů páchání násilí, kdy by bylo opravdu prokázána spojitost s hrami, tak by to pořád bylo mnohonásobně pod jednoprocentní pravděpodobností. A nevšiml jsem si, že by u nějakého podobného případu byl negativní vliv her skutečně prokázán.
-
Výborně, pokud výsledky konečně proniknou mezi veřejnost, bude to pro hráče jen plus.
-
Celé je to kolosální hovadina. První hra co jsem hrál na svém prvním kompu kdysi dávno byl Blood 2. A vůbec jsem pařil hlavně střílečky a jiné ,,brutální" hry kde se násilím rozhodně nešetřilo. To samé filmy. Užíval jsem si zabíjení nevinných lidí v GTA, ale ani ve snu by mě nenapadlo jít a zkusit to v reálu! A to proto, že jsem měl hodné a starostlivé rodiče, kteří ze mě vychovali slušného člověka, který má práci a nevysává a neohrožuje společnost. Omlouvání reálného násilí věcmi jako jsou PC hry, nebo filmy, je obyčejná zbabělost a strach z přiznání si, že morální úroveň společnosti jde do pr.ele a lidi ve skutečnosti na své potomky se.ou.
-
-
Souhlas, narozdíl od řady jiných faktorů (jako třeba ta výchova) mi připadá účinnost her v podněcování násilí uboze nízká, když si vezmeme v úvahu, kolik se jich asi tak za rok prodá.
-
-
Ano, konečně, srovnejte někdo prosímvás nárůst násilí ve společnosti s nárůstem hráčů násilných her, jednou pro vždy by se už mohlo ukázat, že kdyby to na sobě záviselo, tak tady máme takovou menší občanskou válku mezi hráči a těmi kolem.
-
Na takovýhle blbý kecy má můj nejoblíbenější hrdina jasný názor *3* http://www.youtube.com/watch?v=S1QzZ15-L38
-
-
Je jasné, že Arnoldův štýrský přízvuk tu scénu prostě udělal...
-
-
Nebyly uz takove vyzkumy mnohokrat vypracovany? Ja mam vetsinou chut vrazdit, kdyz vidim/ctu/slysim nektere nase vladni predstavitele...