Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • This price does not include tax and shipping.
    Subtotal: $59900

    to trochu přepálili ne? *1*
  • ani ne tak pubertaku ale starejch dedku. Po pravde, az budu dedek, tak po tomhle reseni sahnu vsema 10.
  • nechapu proc bych to nemohl nazvat true 3d audio technologii, co je na tom tak strasny "kec"? Musi se tu diskutovat timhle zpusobem?
  • no neni to tak uplne kec. Sluchatka jsou samozrejme stereo, ale audio je opravdu true 3D, to znamena, ze kdyz se pohybujete hlavou v prostoru, dokazete presne vedet, odkud zdroj zvuku prichazi. Pohnete hlavou ke zdroji a intenzita se zvetsi, otocite hlavou a vite z ktere strany jde.
  • casem to dokaze oculus casem tez,v CV1 jiz bude zabudovany LEAP motion
  • ale libi se mi take vic ;-)
  • tak ta si myslim prave propadne. Nejenze Microsoft tezko k tomu vyda open source, ale devkit ma stat necelych 90 tisic!!!
  • na invexu jsem kdysi s brylemi zkousel Red Barona, stejne tak mam neco nahrane i na Oculusu. Srovnavat se to fakt neda ;-) Mensi rozliseni oproti monitorum mi neva, aspon to ma super latency.
  • To jsou jeho kecy, ne Oculusu... Jestli jsou pochybny opravdu netusim, ale ohledne audia, Oculus koupil (nebo nejak podporil, ja uz nevim) firmu, ktera dela do binaural audia, neco takovyho: https://www.youtube.com/watch?v=u163wC6mP2A

    IMHO 10x lepsi nej jakekoli 3D sluchatka :P
  • To čo je dnes sa nedá porovnávať so situáciou v 90tych rokoch. Jednak je potrebný HW lacnejší a ďalej je kvalitnejší a pokročilejší (rozlíšenie, celkový obraz, trackovanie). A obrovský rozdiel je v SW stránke. Počítačová grafika je dnes niekde úplne inde. Sa nečudujem že sa pred 20 rokmi nebol až taký záujem prechádzať v prostrediach v tedajšej kvalite. A to nehovorím, že viaceré veľké herné engine-y majú natívnu podporu pre VR (UE4, Unity 5 či Cryengine a počíta sa aj so Source Engine-om od Valve). Toto je niečo o čom si mohol v časoch VFX snívať. Ja nehovorím, že sa súčasný pokus o VR na 100% presadí. To nevie nikto predpovedať. Len nechápoem kde berieš tú istotu, že to bude tak ako vravíš. To čím to podkladáš je stará záležitosť (VFX) ktorej možnosti boli oproti dnešku značne obmedzené, či niečím iným oproti čomu je VR úplne iný zážitok (3D).
  • Vojta_Ilavsky
    Fandím augumentované realitě v podání Hololens.
  • Jo, to utrahd se kupuje uplne stejne ... nijak ... protoze na ty blitky co vysilaj staci vsem i 30let stary CRTcko ...

    Schvalne, postav si vedle sebe telku, co ma 1080p a vedle ni 1024x800 nebo tak nejak ... vis na ktery to bude vypadat lip? Presne, na ty horsi ... je to totiz presne stejny, jako kdyz si na svym HD monasu pustis dosovou gamesu co beha 320x200 ... a roztahnes si ji na fullscreen. Co na CRT zvladnul vpohode prirodni AA, to se na LCD neda ...

    Proste je to jen zoufala snaha vyrovcu a prodejcu lidem vnutit neco, co je jim stejne nanic ... kde ze si muzu naladit ten 4k kanal? Kde si mam koupit 4k video? A kolik lidi ma na PC HW, kterej da 4k jinak nez na desktopu?
  • HMD *2*
  • omlouvat se nemusis,ale pripomenu,ze dk1 a 2 je vyvojarsky kus hardware,na ktery komunita vymysli software a uplatneni,novy CV1 bude mit samozrejme lepsi obraz,ale je to stale jen zacatek..HDM od ceskych VR Union Claire ma rozliseni 5120 x 1440 ..
  • Aha, takže si sem prostě napsal první číslo který tě náhodně napadlo tak to pak jo *1*
  • ale jo na Aukru, ebay a v bazarech jich je hromada jak se toho lidi zbavujou a misto toho zbytecneho 3D kupujou Ultra HD ostatne uz jen to ze UltraHD je ve vetsim zastoupeni v 2D verzi a to se zacli prodavat davno po uvedeni 3D technologie, coz zadny prodejni trhak nikdy nebyl a nebude...
  • rika se tomu odhad
  • Tak tak, kecy lidí co někdy vyzkoušeli na pár minut připadně vůbec jsou fakt k pláči. Ale chápu, jsme česi, (na) co nemáme pomluvíme. Já mám DK2 na simulátory (Project Cars, DCS a nesimulátor ETS2), který mě jinak nebavěj :) Jsem zvědav na cenu CV1 případně pak konkurence, předpokládaných 500$ je dost, uvidíme co s cenou udělá čas.

    Ad 3D brýle, ano, pro televize jsou 3D filmy úplně na nic a taky bych to nepoužíval, zkuste si to někdy doma na 3m úhlopříčce na plátně...
  • Pises pekny kraviny, protoze VFX a dalsi tu uz davno bylo a vsechno to krachlo. Navic ucelem projektu (puvodne) bylo postavit neco za par susni, coz se zcela zjevne nepovedlo. Ukazalo se pak jediny, ze vyrobci se chytaj kazdyho hypu a snazej se prodat jakoukoli blbost.

    Ostatne, to ze je PC mrtvy, ze jsou ctecny mrtvy, ze je 2dTV mrtvy, ze sou tablety mrtvy ... ctu kazdejch par tejdnu ... ale jediny co mrtvy skutecne je, to je prave vyvoj. 10let stary PC se da vpohode (skoro) na vse stale pouzivat. Proc by pak nekdo mel kupovat novy? Proc by si nekdo mel kupovat ctecku, kdyz uz ji ma? ...
  • Nikdo zadny hry pro tech vsech 10 hracu delat nebude ... to je easy. Se podivej trebas na stats steamu, na cem lidi realne hrajou hry. GPU za $500+ ma naprosta minorita. A to je defakto spis minimalni konfigurace pro tohle + samo cena toho kramu. Takze potrebujes HW za tak $3k sakumprask.

    A pak se podivej na to, kolik se prodalo 3D tv, a stats, jak to lidi pouzivaji. Klidne muzu z vlastniho okoli, znam 10 lidi kteri takovou telku maji (ruzny systemy, at uz aktivni/pasivni i bezbrylovy) a... NIKDO z nich to nepouzil vic nez parkrat po nakupu, aby se pokochali, prevazne nejaky ty dema ... 2-3 filmy ... a pak jim doslo, ze ve 3D je to stejna blbost jako ve 2D .. a DVB stejne vysila tak uzasnej stream, ze i spousta kinoripu vypada lip.

    Jo, kdyz vyslo VFX, tak se taky vsude psalo, jako uz pristi rok budou vsichni hrat jen s tim ... lol.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit