Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Nechci ti kazit náladu. Ale ta přišla....Jenom si to spousta Evropanů doteď neuvědomila. Mám konfiguraci 2k display, 4 GB RAM, 32 ROM, Helio X10, Sony fotoaparát 21 Mpx, kovový rám, 4000 baterka, čtečka otisků prstů, evropské LTE (kromě 900 pásma), Gorilla Glass 3. generace. Zkus hádat kolik stál. Takže to, že jsou v Evropě Sony a spol předražené křápy, to se ví už nějaký ten pátek:)
  • Asharak
    Shh, vývoj je zaplacený z dotací!
  • "Ten pro něho vyrábí". Jako zadarmo nebo jak si to představuješ?
    Předpokládám že vývoj OS taky nepočítáš. Návrhy procesorů si dělá mimochodem Apple sám.
  • Draken69CZ
    Já se v telefonech moc nevyznám, ale neměl by v té "výrobní" ceně být i nějaký SW popřípadě cloudové služby a support?
  • Veskoslav
    Můžeš mi říct, co má například na vývoj Apple u 6S generace? Procesor? Ne. Ten má z minulé. Display? Ne, ten pro něj vyrábí. Paměti? Ne, ty pro ně vyrábí. Kde máš ten vývoj u současné generace? Čtečka prstů? To má i můj telefon a Apple nebyl taktéž průkopník ve vývoji, ale technologii odkoupil. Takže co teď.
  • Opět. Čísla si cucáš z prstu. Kdyby to bylo tak jak tvrdíš, tak by snadno přišla konkurence se stejným HW za třetinovou cenu
  • Cena je taka diskutabilna. Na jednej strane je fakt ze sluboval ludovu cenu aby prave VR rozsiril medzi masy, na druhej strane ak je taky vyrazny rozdiel v kvalite Oculusu a potom samotneho zazitku z VR tak je ta cena asi obhajitelna a ospravedlnitelna. Je ale fakt ze toto zle odkomunikoval. Co je ale , podla mna, zavaznejsi problem, su samostane tituly alebo vyuzitelnost Oculusu. Momentalne su to uz pomali 3-4 roky co je vonku DK1 aj DK2 a stale su akurat tak nejake kratke dema a skor neoficialne podpora a hacky do AAA hier. Je tu sice prislub cez 100 titulov (Palmerove slova) ale bol by som dost opatrny. V hernom businesse sa toho dost naslubuje a skutek utek.Otazne je ci to tiez stihnu do toho marca, kedy zacnu CV1 dodavat. Kludne sa moze stat ze ludia dostanu Oculus ale okrem EVE a tej skakacky vlastne nebudu mat co na nom spustit a budu mozno musiet cakat do jesene. Celkovo mam pocit ze zo strany SW a nastrojov Oculus dost preslapuje.
    Tak isto to obmedzenie krajin kde su schopny ho dodat je dost blba vyzitka, zvlast ked maju za sebou FB a teda slusny kapital aj armadu pravnikov aby doriesili dostupnost vo vecsine krajin na svete.
    Mimochodom bolo by fajn keby si autor clanku este raz precital poriadne to AMA na reddite. Palmer sa tam vyjadril ze tych 1500$ bolo za cely system, t.j. Oculus + PC a ze ano media to ale vydavali ako cenu za samotny Oculu a z toho bol frustrovany.
  • Veskoslav
    S6 Edge? Kolik že stojí? Přes 20? Výroba 5 táců díky displayi. Sony Z3? To samé. LG G4? To samé. A mohl bych pokračovat.
  • On myslel to kolikrát je to předražené oproti výrobním nákladům. Samozřejmě nikde nepočítá vývoj, protože to se mu nehodí a myslí si, že ten vývoj se dělá sám
  • Veskoslav
    Pravda. Měl jsem napsat, že Marže u těchto telefonů je 60-80% z celkové ceny přístroje. Moje chyba. Máš pravdu.
  • Ne, tím chci říct, že si cucáš čisla z prstu. 400 procentní marži má maximálně Apple. A ten to vyrábí po miliónech a nepoužívá žádnou revoluční technologii. Všechno je jenom drobná evoluce minulé generace, tedy náklady na vývoj a výrobu se dají držet dole. Krom toho Rift má displaye 2 s extra hustotou pixelů - na zakázku.
  • Draken69CZ
    Marže jsou snad procenta z prodejní ceny jak může být nad 100%?
  • Veskoslav
    Můj telefon? 7500, výrobka je cca 2500. Srovnatelný telefon v Evropě pak stojí 25:)
  • Což není předmětem mého příspěvku a samozřejmě, že vím, že obrazové parametry PSVR jsou horší, než u Riftu či Vive a výsledná grafika her bude odpovídat výkonu PS4. Jen si myslím, že prostě PSVR má největší šanci, protože tu už teď je skoro 40 mega VR schopných konzolí (oproti nějakým 13 mega schopných PCček dle údajů z toho článku, co jsem dával) a především to je nejsnadnější a předpokládám, že i nejlevnější cesta, jak mohou lidi začít s VR.
  • Veskoslav
    A ty nesrovnáváš nesrovnatelné?:) Mimochodem marže na těch telefonech je od 400-600%. Takže tím chceš vlastně říct, že VR od OR má marži minimálně 200%?:)
  • Design? Vážně si napsal design? To tě na VR opravdu zajímá? :D

A co se zbytku týče, tak ta výkonná rafická karta má nějaký důvod. Zastaralé konzole s třetinovým výkonem nezvládají často ani 60hz výstup na televizi. Samozřejmě počkáme na testy, ale srovnatelná kvalita s Riftem je vyloučená.
  • 120 snímků v 2160x1200 na konzoli, která nezvládne ani stabilních 30 v 1280×720 u poloviny her? Tak určitě *7*
  • DK1 ti nic nehovori ? Aj ten museli za nieco vyrobit a distribuovat.To ze viac vybrali ale znamenalo ze musia vyrobit aj viac kusov lebo si to viac ludi objednalo. Mimochodom Oculus oznamil ze vsetci co investovali do DK1 na Kickstartery automaticky dostanu CV1 zdarma.
  • Hardwarove jsou Playstation VR naprosto totozne, ba lepsi. Rozliseni je jen o malinko nizsi, zato maji frekvenci 120Hz. Design je o deset trid lepsi. S vykonem uvidime, ale predpokladam, ze v SONY nepracuji uplne blbove, aby vyrabeli neco, kam nebudou schopni tech 120 snimku poslat. Sam jsem na to ale docela zvedavy.
  • Pokial nebude nejaky tear down CV1 Oculusu tak je stale tazko sa presne bavit ale samotny Palmer v AMA povedal ze displaye v Oculuse su dva samostatne a vyrobene specialne na zakazku pre VR. Je mozne ze maju roznu densitu podla ohniska sosovky alebo su zakrivene to ukaze az rozobratie ale sam Palmer tvrdil ze zvladaju 90Hz co v DK2 je display pouzity v Galaxy Note 3 a zvlada max 75Hz. Tak isto povedal ze pouzite sosovky su specialne vyrobene hybridne (pouzivaju aj fresnelove sosovky, asi nejaka cast/vrstva). Vzhladom na to ze asi to nebudu zatial predavat v milonovych kusoch, tak vyrobit na zakazku take displaye aj sosovky v niekolko tisicovom pocte je dost nakladnejsie ako masova vyroba pre smartphony.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit