Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav detected *1*
  • Většinou nemusíš kopírovat trollí mluvu, on ti bude rozumět, i když budeš psát normálně. :)
  • Bud jen trolis a neni to zrovna legracni a nebo fakt nechapes pointu toho, o co se lesni troll snazi a jak v nekterych hrach trollove mluvil. V tom druhem pripade te asi lituju :D V tom prvnim, fakt se ti to nedari.. :D
  • MickeyMutant
    A taky se každých "pár" let mění. Problém je ale říkat "mě nepřesvědčíš, že to správně není". Správně to opravdu není, nemusím tě přece přesvědčovat, jednoduše hledej v jakémkoliv slovníku. Můžeš sice tvrdit, že jsi progresivní, že jdeš s dobou nebo dokonce předbíháš vývoj jazyka, ale každopádně jsi s "hranolkou" zatím blbě, to je fakt.

Kdyby pravidla jazyka nebyla "objektivní", jak píšeš, tak by si každý, asi jako ty, mohl prohlásit, že se mu něco, co je v pravidlech, nelíbí a bude to psát nebo říkat jinak. To jde ale potom proti nejzákladnějšímu smyslu jazyka, tedy vzájemnému dorozumění. Každý by si vytvářel svoje normy a lidi z jednoho konce údolí by za chvíli měli problém chápat ty z toho druhého. A proto jazyková pravidla nemůžou fungovat, kdyby byly nějak "subjektivní".
  • Inquisitor
    Pořád lepší než číst omg lol apod.komenty :)
  • opravdu nevíš, proč? *4*
  • Inquisitor
    No jsem docela na vážkách, protože těch pozitivních názorů je mnohem víc a opravdu jsem se těšil. Asi budu muset stáhnout "demo" a vyzkoušet, nebo fakt nevim.
  • Nahodou me se to libi :) Pokud si udrzi svuj styl psani, a prijemne psane komenty, tak nevidim duvod proc by nemohl pokracovat. Rozhodne je to prijemnejsi nez nektere hadky tady :)
  • Prasaak
    Ano, atmosféra je jiná. Zdaleka ne tak depresivní (neříkám horší, jen jiná), ale ovládání na klávesnici mi příjde velice příjemné a plynulé, takže bych při rozhodování nebral příliš ohled na zdejší věčné nespokojence. Pro rýpaly, originál původního dílu vlastním a hrál jsem v době vydání.
  • Inquisitor
    A spokojen být? Nebo nový kamarád nelíbit?
  • Psychotic
    Ne, měnilo by se to každých pár let, což je také správně. Pokud drtivá většina uživatelů tohoto jazyka považuje za správný tvar "hranolka", pak mě nepřesvědčíš, že to správně není. Pravidla jazyka nejsou perskriptivní, jsou deskriptivní, tzn. neurčují pravidla, pouze popisují pravidla. Jazyk nekontroluje banda geeků z Ústavu pro jazyk český, kontrolují ho jeho uživatelé. Oni mají poslední slovo.

Význam slova "objektivní" si prosím ujasni sám.
  • Nesnaz se xD Jsi trapnej. Lesnak je dobrej a ma zajimavej account. *14*
  • ucho
    To s tím postižením není myšleno jako urážka. Už jsem se takhle v diskuzích setkal s několika podobnými případy. Lidé jsou na takové lidi automaticky hnusní, protože ti pisatelé píšou divně a nedokážou sesmolit kloudnou českou větu. Nikdo z nás nemůže vědět, co má dotyčný za problém, pokud nám to neřekne.
  • Dalsi zavist xD Je videt za vas ty dva minule super uspesne komentare od nej dost rozhodily a nevite si rady. A tak na radu prichazi urazeni a pripodobnovani k postizeni! Jen tak dal, takhle se zesmesnit dokaze jen malokdo. *1*
  • Nechci rejpat, ale quicksave byl stardardní součástí Abe's Exoddus a zmiňované hromadné pozdravení je taky jen fičura importovaná z Exoddus pokud si dobře vzpomínám.

A tak mi trochu vrtá hlavou proč to rovnou nevydali v jednom balení i s Abe's Exoddus, když to byl stejnak spíš než druhý díl jen takovej našlápnutej samostatnej datadisk.
  • ucho
    Co ty víš, třeba se tak projevuje normálně, může mít nějaký postižení, vadu řeči, která se projevuje i v písemném projevu. Přistupoval bych tedy k němu jako k postiženému. Lidi by ho měli spíš litovat, ne se do něj navážet.
  • Jedinej chudak ses tu ty, jeho prispevky maj docela dost plusu a jsou vtipny xD Ne kazdej den to vyjde, treba tady se sesli minusovaci a hateri jako ty.
  • Troll_lesni
    Ha ha, závist cítit. Troll příspěvky moc úspěšný. Najít si předchozí komentář. Ty hakysák.
  • Nech ho chudáka, sotva se zaregistroval a myslel si, jak bude strašně vtipný
  • MickeyMutant
    Jestli někdo říká "bez servítek", tak to prostě komolí. Lidé komolí a pletou spoustu věcí i ve své rodné řeči. Znamená to snad, že by se měla hned přizpůsobit gramatika, aby se jim vyšlo vstříc? To by se pak měnilo každou druhou neděli.

A co se týče "objektivity" a "logiky"; čeština a ostatní jazyky samozřejmě mají objektivní pravidla, která v určitém čase existují nehledě na subjektivním vkusu a názoru. Zkus si vyjasnit význam slova objektivní. Fakt, že je jazyk vytvářen lidmi a v čase se mění neznamená, že je bez "objektivních" pravidel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit