Přejít na výpis diskuzí
Odhalení RPG Risen 3 - nabídne otevřený „středověký“ svět
21.2.2014 | Petr Poláček
123 příspěvků
-
Zkus Legend of Zelda pro N64 a Gamecube. Obě konzole a hry pro ně je prakticky nemožné sehnat v ČR, ale přes emulátor to jde hrát v pohodě a v daleko lepším rozlišení. Ocarina of Time jsem začal hrát nedávno a těžko bych hledal hru, která líp odolala zubu času. I po 15 letech strčí do kapsy většinu současné produkce.
-
Teď jsem rozehrál Gothic 3 s Community patchem a i s těma chybama mě to zatím baví daleko víc, než Risen, takže nemyslím, že je to jen datem vydání, i když to se na tom taky podílí. Risen sice měl hratelnost Gothicu, ale chyběla mu osobnost a atmosféra. Risen 3 ale ještě úplně neodepisuju. Pokud by zapracovali na herním světě, rozvinuli realismus a tvrdost Gothicu přidáním survival prvků a opravili bojový systém, mohlo by z toho být skvělé hardcore RPG.
-
proc ten povyk o 'stredoveku' ? fantasy hry zapadniho typu jsou na stredoveke tematice vystaveny pokazde (mece, brneni, hrady...) ja vzhledem k titulku cekal, ze bude kladen mensi duraz na fantasy a vetsi na nefantasy historizujici tematiku, odlehcene na zpusob Kingdom come *7*
-
Už se nemůžu dočkat kingdom come. Draků a golemů už mám plný zuby.
-
Nevím, hrál jsem před rokem a nuda...
-
A co třeba risen :-)
-
Pokud dobře vím tak přítomnost draků zatím v risen 3 oznamena nebyla.
-
Jednoznačně Dark Souls(Nejlepších 250 hodin, které jsem kdy nahrál!) a samozřejmě pokud máš PS3, tak ještě Demons souls, Ni No Kuni a Dragons Dogma.
-
Path of Exile je super, myslím dobrý příklad že F2P se dá dělat i rozumně :)
-
Drakensang (pokud bys chtěl něco bližšího Baldurs Gate), taky Venetica, NWN série, Loki, možná Spellforce (už jde do strategie).
-
Kingdoms of Amalur Reckoning
-
Path of Exile, Divinity série, Torchlight série, zkus i Might and Magic X a Grimrock, třeba tě chytnou i dungeony.
-
Ale vždyť to je přesně ono - největší slabinou risenu je zub času. Jsem si témeř jisty, ze kdyby se to přehodilo a před těmi 15 lety by vyšel Risen (nebavíme se tu teď o grafice) tak si naopak pamatuješ všechny mista a postavy z risenu a Gothic by tě teď tolik nechytl. Snažím se jen říct, že Risen vůbec není špatná hra ale protože přímo vychází z prvních dvou gothiců, takže každý je hned porovnává a upřednostňuje gothicy, protože se tehdy u nich skvěle bavil a protože v té době to byla naprostá špička mezi hrana.
-
nordic by z tebe měl radost
-
No Zaklínače asi znáš, ale co takhle Two Worlds II ?
-
Chci se zeptat, mohli by ste mi poradit o nějakém fantasy RPG který by stál za mé peníze ?
Znám třeba sérii : Gothic, Tes, souls a Diablo.
Předem děkuji za odpověď. -
Magie a draci? Ne, děkuji, už toho mám plné zuby.
-
Gothic 1 a 2 měly lepší atmosféru a netrvalo dlouho než se člověk dostal do města. Klišé tam bylo dost, ale když je opakují o 8 let později, tak to bije do očí daleko víc. Rozdíl je v tom, že si i dnes můžu vzpomenout na postavy a místa, které se neodmyslitelně vážou ke Gothicu 1, ale v Risen jsem nenašel sebemenší náznak originality.
-
Jsem zahrabanej v učení kdesi uprostřed Holandska. Nehrál jsem měsíc žadnou hru a přesto přes všechno ve mne slovíčka Risen a Gothic vyvolávají větší pocit dobrodružství než když si tady na kole projíždím okolní Poldery a žasnu nad grachty. Je to zajímavý, ale Gothic byl super už jenom v samotné myšlence - Ohraničené "známé" území a přesto tolik věcí k prozkoumání. Ten pocit, kdy většina populace kolonie žije v jakési odevzdané skepsi k probíhající situaci a ty jsi ten co mění zdánlivě patovou situaci ( A to nemluvím o těch dalších super věcech). Podobný pocit jsem zažíval u Risen ( kde k tomu pŕidali naprosto geniální hudbu). Doufám, že se k tomuto tématu nějakým způsobem vrátí anebo si uvědomí, že síla Gothic a Risen vězela v té specifické atmosféře.
-
Gothic? Je jasne na spici je Witcher a toho prekona len witcher./aspon zatial/