Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amen :)
    *4*
  • Tvůrci zaklínače se v několika interview ohledně prvního witchera odkazovali ke gothicu jako k jednomu ze svých inspiračních zdrojů, tuším že byl zmíněn i v souvislosti se zaklínačem 3 jako příklad jak bude v jejich hře ztvárněný otevřený herní svět. První risen byl fajn, ale jednalo se o v podstatě ve všech ohledech horší,ale přesto velmi dobrou variaci na první dva díly gothicu, druhý risen by byl asi také velmi dobrou hrou, možná i lepší nebýt velmi špatně zpracovaného soubojového systému (mít mizernou akční složku u akčního rpg je poměrně problém). Jinak první dva díly gothicu jsou i dnes, po již více jak 13 letech od jejich vydání stále skvěle hratelné hry, které v mnoha ohledech předběhly svou dobu.
  • Příběh a jeho zapracování do questů byl jednoznačně slabší než u předchůdců, technická kvalita po vydání byla taky příšerná, očividně děláno pro železo které v té době měli snad jen vývojáři sami. Nicméně hrál jsem trojku asi před třemi lety už s community patchem a na novén PC, a při tweakování jsem zjistil, že i na max settings hra nejede snad ani na 2/3 toho co může, a po úpravě .ini , zvýšení dohledu a tak hra vypadala fakt dobře i před těmi třemi lety. Né že by to pomohlo příběhu, ale třeba ta pouštní část s pořádným dohledem vypadala mnohem lépe a přehledněji, a jeden tam nemusel strávit až tolik času. Dohrál jsem, a narazil pouze na jeden malý bug.
  • MrSanta
    Nemůžu si pomoct. Nejraději bych nějaký remake prvního Gothicu. Překopat akorát inventář, ten trochu haproval. Jinak bych to nechal jak bylo a 'jenom' to hodit do nového enginu. I to ovládání by pro mě nemuseli měnit. Problém jsem s ním neměl. Akorát by se hodila podpora páčkovačů. Ovládání v prvním díle bylo stejně takové (jak se dnes s oblibou říká) konzoloidní *1*
  • Aspon nejaka konkurence pro Kingdom Come.
  • Začni se sérii Gothic. Pokud jsi hrál Zaklínače, jak říkáš, tak nebudeš mít problémy s trochu podivným ovládáním Gothica 1 a za 10 minut si na něj bez problému zvykneš. GOthic 2 u má normální ovládání. Gothic 3 si zahrej bez datadisku s community patchem posledním, jinak nehratelná hra pomalu.
    Risen 1 pak hrej, ale na Risen 2 se vykašli.
    A porovnávat... no, ono při Zaklínači 1 i 2 jsem semtam dostal GOthicovský pocit, ani nevím proč, ale jinak snad jedniné porovnání je to, že v obou případech, GOthic 1 a 2 i Zaklínač 1 a 2 jsou parádní hry.
  • N0isy
    To jste mě teda velmi přijemně překvapili. Už se nemůžu dočkat! *14*
  • Hmm, tohle jsem nehrál žádný díl, dá se to porovnat třeba se Zaklínačem?
  • KIMCID
    no snad to bude lepší než dvojka.piráti neni můj šálek čaje.
  • Jde jen o jmeno. Risen 3 bude pocitam ze vsech tri dilu Risen serie Gothicu nejblize. Ja jsem take cekal, ze prijdou s Gothicem, ale ne, ze bych radeji videl Gothica nez Risen, spis jsem pocital, ze by jim pouziti Gothic znacky vydelalo o nejaky ten dolar/euro vic a ze oni se toho tedy chytnou.
  • Aha píšeš o Risen... sorry! súhlasím :D :D
  • nesúhlasím
  • hrubý odhad :)
    pamatam si ze som si pozrel intro, spravil par krokov, skusil bojovat, uvidel ze je to blbost a zmazal
  • Je to tak :) nevěřím, a ani už nedoufám, že by někdy někdo stvořil klenot jako byl gothic 2 (a 1ka jen o malinko min dobra). První Risen byl tak dobrej, protože se držel konceptu gothicu, a to je kvalita nad kvantitou. Místo ohromnýho prázdnýho světa měl komorní prostředí jednoho ostrova, ve kterým se hráč naučil fungovat a působit na něj. Gothic podle mě už nepatří jen do škatulky "videohra" ale i do škatulky "moderní umění". ale to nechám na každým. každopádně skvěle pracovali s prostředím.
  • zato gothic II je u mně nej RPG
  • Vždyt děj může být i malebný, Gohtic byl výborný pro questy a piplání postavičky...a ten boj, radost z další nové zbraně, každému zkušenostnímu bodíku, objevování...
  • nekromant33
    No, jakkoliv je Gothic moje nejoblíbenější hra a série, tak to, že i po navrácení práv PB se mu nevěnují, mě nijak nevadí. Buď by příběhově navazovali na ten odpad Arcanie, ale i 3ky, která v podstatě příběh neměla, a nebo by je museli ignorovat a byl by v tom bordel.

Risen byl skvělý ideový nástupce a svět má dostatečně zajímavý na to, aby se dál rozšiřoval (nehledě na to, že je víc než pravděpodobný, že se odehrává ve stejném světě jako Gothic - viz. vyhnání bohů). Dvojka byla krok vedle, lineárnější prostředí, mrtvý svět, ale samotné zasazení do pirátské tématiky byla docela fajn změna od klasické fantasy, ale mohli si to nechat na samostatný titul a udělat ho pořádně. I tak jsem si hru užil (až na DLC Air Temple, který bylo strašný).

Jestli bude trojka návrat k otevřenému světu a hlavně tomu, co dělalo Gothic Gothicem a to byl živý svět a ne dutý NPC jak v TES hrách... no umřu v nirváně. Spolu s Kingdom Come nejočekávanější hra.
  • no nezlobte se na me ale gotic 3 byl naprostej propadak, nehratelne i kdyz oponemene bugy (kterych tedy bylo pozehnane), naprosto prazne, nezajimave dialogy, nezajimavej svet, nezajimave questy, dementni zpusob hledani artefaktu, dementni souboje. Proste dementni hra. S gothic 1,2 se to neda srovnavat.
  • Kozy
    I tak to bylo lepší RPG než TES.
  • yenda1
    Pěkně si tu notujem. Tak za mě taky jednotka naprostá parádička. Pamatuju, že jsem hrál za inkvizici a ta část, kdy vás trenují v tom chrámovém komplexu patří mezi moje nejsilnější herní zážitky, dodnes nevim proč.
    Dvojku jsem hrál přesně 5 minut, potom trash.
    To co mě na hrách od piraň baví nejvíce, je průzkum okolí, kde když člověk hledá, tak zpravidla i nachází.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit