-
Zajímavé,že se zde mluví o "staré" grafice a je to mínus a jinde se mluví o "stylizaci" a je to plus.
Přitom jinde jsou často textury kolikrát hnusnější a mají menší rozlišení než zde. -
-
"stará grafika" a "stylizace" je velký rozdíl. stará je prostě technický šmejd, kdežto stylizace je záměrná úprava - např. karikaturizace taky není chyba proporcí ale záměr :P
-
„Dobrý kuchař, který se vyzná a nejí vnitřnosti, protože mu prostě nechutnají, taky dokáže poznat, zda jsou uvařený tak, jak mají, jestli to je prostě OK.“
To je nesmysl. Dobrý kuchař se vyjadřuje pouze k tomu, čemu rozumí, tedy co jemu samotnému chutná, co sám jí. Kuchař, který vaří vnitřnosti, ale jídlo neochutná, poněvadž by se z něho pozvracel, to jídlo nemá vůbec vařit. Co mi nechutná, to nevařím, ne?
Jinak Keyzi, nějak nechytám, o co tady jde? Chceš, aby každý recenzent hodnotil podle jednou daného mustru? Pak ale nadhoď, jak by sis zdejší recenze představoval? Buďte konkrétní, čtenáři. -
-
Bylo by dobré,kdyby se recenze tolik neopírali recenze o pocity a bylo tam vice faktů.Když se zde napíše,že hra má zastaralou grafiku tak sakra proč?I kdyby to bylo vysvětleno tak bych byl rád kdyby se měřilo stejně každé hře i "stylizovaným" super hrám.
A to není u vkusu.To jsou hodnoty které lze porovnat čísly,zkušenostmi a pak to napsat srozumitelně.
Kdyby vše bylo o vkusu a tak by nemohla vzniknou žádný uznávaná encyklopedie protože by se ani nikdy nesnažil to napsat objektivně.Naházel by tam vše podlé svého vkusu a nijak by to dál neřešil.
Přece lze lehce porovnat rozlišení textur když se podívám Optikou v borderlands 2 na xicht anebo plakát a pak když se podívám na to samé v jiné hře.To sice neřeší zastaralost ale jako příklad to stačí.
- Když je něco zastaralé,tak co je pak nezastaralé?Lepší engine?Lepší mimika?Většinou se porovnává,tak že se podívá do své třídí (zde adventura) a vidím jak vypadali.Mohu pak říci "No,je to sice zastaralé vzhledem k možnostem které jsou,ale mezi adventurami to je to lepší" Stejně jako auto co má velkou spotřebu nepotěší ale mezi náklaďáky to tak strašné není že?.
Co je pohledné?Vyřešil bych to jako například v Top Gearu.Taky se hádají co je pohledné auto a neshodnou se,neuznají své argumenty.Když dojde na FAKTA tak se také neshodou jestli jsou důležitá,ale uznají je pak to nějak porovnají a mají závěr. -
-
Já jsem za recenze v kterých se vyskytují i pocity a osobní názory recenzenta rád. Bazírovat na detailních popisech slova zastaralá grafika se hodí na specializovaná fora. Abych byl objektivní, musím uznat, že když se napíše, že je grafika zastaralá, mohlo by se popsat v jakém směru. Bohužel, dlouhé a podrobné recenze se na Games moc nepraktikují.
-
-
-
...protože rozlišení textur je samozřejmě rozhodující výtvarný faktor, že *7* *7* *7*
-
-
Když vychvaluješ výtvarný faktor ve hře kde je "stará" grafika tak je potřeba to také započítat jako zde.
Vypadá,dost blbě když u hry která se inspiruje reálnnou předlohy se vesele kritizuje zastaralost (je to pravda,není to nejlepší) a jinde se vychvaluje stylizace umění atd....
Pak sepodíváš na xicht který krom mrknutí neumí nic a plakáty jsou tak hnusném,že nevíš co tam je.Hlavně,že to je stylizované.To je přeci lepší než "realistická" grafika.
Zde je to minus proč to není jinde?Je pouze "kreslená,komixová a jinak zabarvená" grafika snad něco jiného? -
-
Narážíš na Dishonored, viď? Inu, ty tam vidíš "xichty, který krom mrknutí..", mně naopak třeba obličeje přišly fascinující (http://www.smashthestate.eu/2012/10/14-duvodu-proc-hrat-dishonored.html). Pak se podívám na Sherlocka a vidím spíš klasický herní renderovaný prkna, jakkoli udělal Testament rozhodně krok dopředu. Mínus je grafika jako celek, zastaralost z ní může a nemusí trčet. Pro tebe trčí z Dishonored, pro mě tam trčí především ty kouzelně křivý komíny a vůbec město, který jako by vypadlo z nějaký Gaimanovský variace na Londýn, kde si každý druhý zastavení říká o
fotkuscreenshot. Na "započítávání zastaralosti" v tu chvíli nemám ani pomyšlení.
Nicméně kdyby Dishonored recenzovala Lucie, třeba by mu něco takovýho vytkla - vkus je bytostně individuální záležitost. Zkus prosím přemýšlet v širším kontextu. -
-
Já myslel Borderlands 2 *4* Měl jsem to napsat.
Vkus ano,ale pohled odborníka který něco hodnotí by se snad neměl řídit pouze vkusem.
Dobrý kuchař,který se vyzná a nejí vnitřnosti protože mu prostě nechutnají taky dokáže poznat zda jsou uvařeny tak jak mají jestli to je prostě OK.Sice to nebude moc komentovat,ale nenechá se unést vkusem.Tedy neřekne to nežeru vypadá to hnusně atd.
U grafiky by to mělo být jednoduché.Přece vím jak hry vypadli, co použili za engine,mohu to dohledat.Pak lze říci jestli to co je zde použito nemohlo být lepší a zda to lepší bylo použito jinde a jak to pak vypadalo.Prostě zda opravdu ten průměr v dané sekci je prostě pokročilejší.
Když se zde hodnotí,že to je zastaralé tak proč se nehodnotí jinde?Copak komixová grafika nemůže být zastaralá?Nemohou se tam používat textury s malým rozlišením které pak vypadají hnusně? -
-
Příměr s kuchařem ti hapruje v tom, že jak má chutnat nějaký jídlo a jak "má" vypadat nějaký dílo jsou dvě velmi odlišný koncepce. Existuje vcelku jasnej konsenzus, co je uvařená brambora, ale co je "pohledná" adventura? Tam už se subjektivním měřítkům nemáš šanci vyhnout. Na každej pád nemusí zastaralost sama o sobě vadit, když ji vyvažujou / umenšujou jiný (nejenom výtvarný) hodnoty. U Sherlocka tomu tak, dle autorky, zřejmě není.
-
-
-
-
-
-
Vidím že spoustě zabedněnců tady, humor moc neříká...
-
Nejsem žádný rasista, ale vždycky když vidím recenzi od nějaké ženské, tak mě to naplní nedůvěrou.
-
-
Souhlas
-
jsem na tom uplne stejne :-)
-
Mě vždycky naplní nedůvěrou, když vidím příspěvek od tebe :). Apropo, já jsem pro recenze od fraucimóru... Například ve vysokém kuchařství je víc kuchařů než kuchařek, a to je to "ženská disciplína". Jen tak dál!
-
-
Jasně, sposta mužů je dobrých v "ženských disciplínách". Jen škoda, že to neplatí i naopak. *7* (ježiš, to zas bude mínusů *2* )
-
-
S rasistou jsi mě pobavil. *1* Nebo je snad Lucka z Afriky??
Ty očividně postrádáš nejen elementární vzdělání, ale jsi i primitiv (docela ti přeju, aby ti jednou šéfovala ženská... I když jí to možná nepřeju). -
-
Kdo je u tebe primitiv ty blbe? Schválně jsem použil slovo rasista, abych pobavil, což se i povedlo jak sám píšeš. Člověk už tady nemůže vyjádřit ani svůj pocit, aniž by mu nějaký rádoby jasnovidec s absencí pro humor začal kázat o vzdělání. *7*
-
-
Futurionovi a ostatním: jste takhle prudérní i naživo? Měli byste se víc smát!
-
No jistě. Ty jsi nás vlastně jen zkoušel. Ale jdi ty brepto. Jsi hlupák, co ani nezná význam slov, která používá. Je mi tě líto.
-
-
-
víc ženských-hornic
-
-
Ženská disciplína to je, ale chlapi vaří líp.
A absolutně nic proti gastronomii, ale mohli byste být k textu od Lucky konstruktivnější, než že „je to od ženské, což mě naplní nedůvěrou“? Nejen chlapi-pisálci rádi čtou, jak se čtenářům článek líbí. -
-
No, takhle sem to taky myslel, blbě sem to napsal. Prostě to bejvá všeobecně tak, že ženská čsto vynikne v ryze chlapských záležitostech, a naopak.
-
-
-
LOL rasista?.. když už tak sexista *15*
-
Tak to potom asi budeš sexista :).
-
-
Myslim, ze adventury jsou pro PC skoro mrtve. Kde by urcite uspely jsou mobilni telefony (Android, iOS) viz. Broken Sword. Lidi uz proste nemaji moc casu travit herni cas u PC, ale na cestach v MHD,vlaku, busu, prip. doma v posteli nebo na WC. *3*
-
-
Nemají moc času trávit u PC? Já teda bych rozhodně teda neseděl na WC a při kálení nebo v v MHD hrál nějakou adventuru třeba Walking Dead kterou hraji,protože mi to příjde dosti nepohodlné *7*
-
-
Musim ochránit Clementine! "žbluňk"
-
-
Myslím, že jsi slušně mimo. Dobrá adventura se nedá na malém displeji pořádně vychutnat (to malé berte jako porovnání s monitorem). Na mobil patří Angry Birds a podobné ptákoviny (pěkné spojení). Daedalic Entertainment vypouštějí ven adventury každou chvíli, Wadjet Eye Games se soustřeďují na více "retro" nezávislý přístup, Telltale Games si jedou svoje 3D adventury, pak je tu další Kickstarter skupina vedená Double Fine a Revolution Software a k tomu to jestě ne Steam Greenlight zkouší několik indie kousků. Takže si ty soudy nechej pro sebe.
-
Myslím, že tak trochu troluješ...
-
www.adventuregamers.com
-
Mrtvé? Na PC? Řiká ti něco Daedalic Entertainment?!
-
-
kdo dělal češtinu?
-
-
Comgad, ostatně hru i vydává u nás.
-