Přejít na výpis diskuzí
Odvrácená tvář kickstarterového úspěchu
18.3.2014 | Martin Bach
47 příspěvků
-
"...se točí." Aha.
-
To je taky hezký, ale myslel jsem to slavné "Vím, že..." :)
-
Myslíš ono slavné "Hůl do vody ponořená je nadlehčována takovou silou, že se nalomí"?
-
Nemocný? *5*
-
Nezdržuj se tady a běž tesat, ať z tebe něco vyroste.
-
Nepatříš mezi ty, co hlásají: „Slabí a nezdařilí mají zahynout a má se jim k tomu ještě pomáhat.“? Když už jsme u toho vytrhávání z kontextu :-)
-
Peníze se normálně půjčujou, od toho jsou banky, nebo investoři. Když du do nějakýho podnikání a vypůjčim si na to peníze, mám určitou zodpovědnost, jak ty peníze pak splatit. To je uplně stejný jako vybrat peníze na Kickstarteru. Kdo tohle nezvládá, ať se do ničeho takovýho nepouští. To přece musí být jasný každýmu.
-
ani ne, penize dostaneš predem od investoru
-
Ten člověk je jako já.
-
Jde o to, že valnou většina výroků od hlubokých myslitelů je nutno chápat v kontextu celého díla. Sám o sobě může Sokratův (Platónův) výrok (Swink si ho asi přečetl někde na Wikipedii..) svádět k takovému pochopení... Ale jde o prachsprosté vytržení z kontextu.
-
"těžké si něco takového představovat"
Tady na games na to mas odborniku... staci si projit komentare. -
Ty si tiez zrejme nikdy nepracoval - peniaze dostanes az ked nieco urobis
Ten clovek skratka nieje pre dnesnu dobu. Dnes ti staci predviest pekne a sexi klamstvo a mozes na tom ryzovat. Esteze sa najde dost magorov co im to zeru. -
Spíš to na mě působí jakoby snad nikdy normálně nepracoval, teprve před nedávnem vyrostl a diví se, že dospělý člověk má určitou odpovědnost. Tak aspoň získal zkušenost. Ale o Kickstarteru to nevypovídá vůbec nic.
-
Snad všechno, co kdy Sokrates řek, nebo neřek, je dezinterpretováno. Viz nejslavnější filozofický výrok, který nikdy neřek :)
-
Ten pán prostě zjistil, než se rýpat s nějakou hrou, bude lepší si válet kule na gauči a před veřejností ze sebe udělat utlačovaného chudáčka. Toť vše.
-
"Podle Sokrata lidé jednají nemorálně, ale je to jen důsledek jejich nevědomosti. Jinak řečeno, pokud nevíte co v dané situaci dělat, protože už ta samotná situace je nepřirozená, můžete udělat chyby a někomu ublížit, třebaže to nemáte v úmyslu." - Nikoliv jinak řečeno, ale naprosto dezinterpretováno. Takto to Sokrates vůbec nemyslel. Nemohl jsem si odpustit trochu hnidopišství, jelikož mě tento litující se ufňukánek opravdu nakrknul... Corwfunding je ok, je-li u kormidla sebevědomý vizionář, který VÍ, co dělá.
-
Asi úplně naivní nebyl, ale těžké si něco takového představovat dokud to člověk nezažije. Je důležité poučit se z chyb atd. a dodělat to.
-
Ale tlak na vývojáře je tady přece vždycky. Dnes si jen může vybrat, jestli bude od producenta, nebo od sponzorů z Kickstarteru. Málokdo má pod polštářem stovky tisíc dolarů, aby se financoval sám. Já to spíš chápu jako strach z neúspěchu - pokud se hra nepovede, vývojáři z Kickstarteru bez regulérního producenta zbyde jen málo výmluv.
-
4. třída základní školy: vyjmenovaná slova po P.
-
A nenapadlo ho tohle předtím, než šel na kickstarter? On si chce splnit sen a udělat nějakou hru a lidi si nějakou tu hru chtějí zahrát. Snad každýmu musí být jasný, že tím přijímá nějakou zodpovědnost.