Přejít na výpis diskuzí
Operation Flashpoint: Red River - recenze
21.4.2011 | Dan Vávra
117 příspěvků
-
Autor má mnoho zkušeností a já osobně jsem si z jeho recenze udělal obrázek o hře. Co Vám tam chybělo, že si stěžujete?
-
neres .. antiamerikanizmus je dnes moderni uz jen z principu, aniz by byl podporen vzdelanim v jakekoliv souvisejici oblasti nebo alespon objektivnimi informacemi ..
-
děkuji ti za příspěvek chytrý milý pane. Jediné co jsem se z recenze dozvěděl je, že je to datadisk jenom v pastelové barvě. Ale asi je to tím, že jsem starší ročník zvyklý na jinou kvalitu publicistického článku, zvaný recenze a ne těchle blebsů ;-)
-
Kokoti jste asi vy. Nebít američanů, tak jsme žili pod tvrdým fašismem, či komunismem. Konflikty je lepší udržovat vně společnosti, nežli uvnitř (září 2001). Za připomenutí stojí taky fakt, že amerika vede na žebříčku hospodářské produkce. Kdyby tu nebyla, ovládli by trh čínani a pak by teprv přišla bída.
vy jste teda exprti -
Včera jsem hrál jen chvíli, takže na soudy brzo, ale jedna věc mě hned ze začátku trochu vyděsila:)) Zrovna sem koupil nový PC, tak sem taktoval CPU a GPU a sleduji stabilitu a případnou přítomnost grafických artefaktů a když jsem včera Red River pustil, tak to se mnou málem švihlo, protože některé efekty (hlavně v menu) vypadaly dost podezřele. Přiznám se, že sem myslel, že grafárna je v čudu. Musel jsem ihned pustit jinou hru a uklidnit se, že je vše ok:))) Mám na mysli různé pixelovatění v pozadí apod. hrátky...
-
Moc se mi nezdá těch 50km^2 a kilometrovej dohled...pokud vím, mapa by měla být zhruba stejně velká (tedy cca 230km^2) a dohled by měl být stejně jako v předchozím díle minimálně kolem 30 kilometrů (v týhle vzdálenosti už jen terén bez objektů).
Možná ten dojem menší mapy je tím, že se tu k přesunu výrazně víc používají vozidla, což v DR takřka nebylo a všechno si člověk musel projít. -
Určitě to tak napůl ironie byla, přeci jen "konání dobra" v uvozovkách v následující větě..
-
Tvůj nick odpovídá tvému názoru :D
-
Zas pockam jako na Dragon Rising na steamu az zas bude za 2EU red river xD
-
Tak v první řadě se mi u Red River nelíbí engine ten už je na dnešní poměry fakt o dost pozadu ( když si vezmu Armu II na Full detaily ve FullHD a Red River též na plno je to totální nebe a dudy. Red River se odehrává v krásné krajině ale vykreslenost je prostě fuj. Dále pak něco ze hry, mě se nelíbí když například jdu obsadit vesnici, kouknu se na vesnici z kopce dalekohledem, prohlížím jí dlouho a nikde ani noha a přiblížím se k okraji vesnice a najednou v jeden okamžik ode všech rohu střech a oken mám protivníků že nevím co s nimi. K ovládání, no je jasné že jsem si je musel přizpůsobit sobě, ale co je fakt síla je citlivost myši a invert look, když hraju za vojáka mám samozřejmě invert look vypnuté, nasednu do auta a dám enterem pohled z třetí osoby tak je look obrácen. Proboha proč ? O tom že proč se skrčit klávesou CTRL a otravně musím stisknout mezerník abych vstal ( oni to totiž neuměli dát na jednu klávesu zřejmě ) už ani nemluvím. AI mých spoluhráčů je taky někdy dost mimo. Oki nasedněte do Humwee. Nasednu do Hammera půlka teamu se mnou a jeden prostě stojí venku a za boha přes veškeré rozkazy ( i pro jednotlivce ) se na korbu prostě nedostane co mi zbývá, tak ho prostě zabiju a dám reload na poslední Checkpoint ( mimochodem loading do hry je dlouhý na namazání rohlíku ) a ejhle po znovu nahrání mi do Humwee nastoupí všichni, zajímavý. Nelíbí se mi ani v příběhu zdlouhavé ježdění na korbě Humwee a povídání si o příběhu a situacích, nejde to odkliknout a zabere to víc času než samotná mise, vidim úvodní video ze začátku jak se povídá o Alkaidě, o Reaganovi a Bushovi atd, byl jsem uchvácen, ale pak ta uchvácenost prostě upadala a upadala projížďkama po poušti bez možnosti odkliku. Já nevím, jak jsem se na tohle pokračování těšil tak mě dost zklamalo. Ale na druhou stranu se mi líbí možnosti menu a Class a možnosti jejich upravování RPG prvkama, to je bomba. Nechci tímto nikoho balamutit. Píšu jen svůj názor a je jasné že ho spousta lidí uvidí jinak. U mě bohužel 5 / 10 a zůstávám u Army II protože tato hra mi toho pro zábavu moc nenabídla.
-
Bylo hloupy ocekavat ze z toho vyleze neco jineho nez datadisk v jinem prostredi a s jinou kampani. Na zasadnejsi zmeny bylo malo casu a predpokladam ze ochota CM nadale vydatne investovat do teto serie rovnez ponekud ochladla. Nicmene hra to nemusi byt spatna clovek uz alespon vi co ma cekat.
Co se tyce zminovaneho tragickeho ovladani vozidel v Arme2 tak pod to bych se podepsal co se prvniho vydani tyce. Po patchich a hlavne nastupu OA to vubec neni spatny. Letadla i heliny jsou sice porad pakarna ale jenom z pohledu arkadovyho hrace kery je zvyklej nasednout a okamzite mistrovsky letat. -
A kazetova munice se jako pouzivat nesmi to neee, zabijet a mrzacit lidi muzou pouze nase tomahóky, poslové míru
-
Recenze toho zase tolik neřekla. Autor zřemě nemá moc zkušeností. A to tu jsme na asi největším serveru v ČR... :-(
-
"Američanům se zřejmě začalo dařit v přinášení civilizace do Afghánistánu" .... ak toto nie je irónia, tak je to schizofrénia. SMRŤ je to jedinné, čo sú Američania niekde schopní priniesť.
-
7 z 10 zní dobře takhle dopadla každá ARMA tak že bych to neviděl tak zle.Docela se na to těším.
-
Tvrdit, že "ofp fakt nejak extra zabugovanej nebyl" by si netroufl tvrdit ani zarytej Armaholik jako já, ale mnohdy neobjektivní a vskutku směšné útoky na původní OFP či Armu (šílené ovládání vozidel, velezložíté a až příliš zabugované) byly opravdu mimo mísu. Ostatní věci, jako třeba proč "dává Arma zabrat i výkonným poítačům," běžné hráče trápit nemusí (EGO engine zvládne pouze velmi limitovaný počet objektů a AI a pouze v okolí hráče na velmi malé mapě, proto žádná letadla či helikoptéry) a v misích odehrávajících se v "rozlehlejších koridorech" to zřejmě zážitek ani nekazí, ale opírat se do jiných her, že jsou zabugované, když samotný předchůdce Red River, Dragon Rising, byl bugy prolezlý, pro mnoho lidí multiplayer nehratelný... a patch, který akorát způsobil přehřívání grafických karet... to není úplně košér, že? A když už jsme u těch patchů, Codemasters vydali zprávu, že hned v den vydání vyjde na PC první patch. Je fajn, že se starají, což je oproti DR příjemná změna, ale o kvalitě a vyladěnosti hry to taky něco vypovídá. Uvidíme, třeba patch jen opraví nesprávné zobrazování závěrečných titulků, jako tomu bylo u DR...
-
Nj, zase vykrik burana... Slinty od zacatku (ofp fakt nejak extra zabugovanej nebyl, az arma), az po konec (CM si prodej tusim pochvalovali)... smysuplne na to reagovat nema cenu.
Uplne nejvic mne rozesmalo "Jelikož jsme ho ovšem nerecenzovali, budu vás muset seznámit s fungováním Red River" a hned potom "Ovládání je prakticky identické jako dřív" :D