Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Není nad to, když se autor recenze snaží psát jako psisovatel a výsledkem je pouze série nepřesvědčivých slintů. Dvě ukázky za všechny:

1) zatímco soundtrack hýří barvami, obraz udává hudební takt - nelogická hloupost, obraz udává takt?

2) kdy se tekutina tříští o kořeny stromů a polyká vše živé, je příkladem plodného spojení alternativy s mainstreamem - nechápu, v čem přesně se spojuje alternativa s mainstreamem u kořenů a vody?
    • "zatímco soundtrack hýří barvami, obraz udává hudební takt - nelogická hloupost, obraz udává takt?" Nikdy si neslyšel o synestézii? Když si vemeš psychedelika, tak ti ten pojem naprosto dá smysl. Ale je chyba od autora očekávat, že když je měl on, nebo minimálně zažil synestetické vnímání světa, bude to tak chápat každý, o tom žádná.
  • Ahoj, může mi někdo říct příběh této hry? Nechci ji hrát, ale ta audiovizuální stránka a náčrt v prologu mě hodně zaujal.
    • Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět.
  • Kombinace hudby a dechberoucího skoro až anime zpracování mi při prologu způsobila nádherné mrazení v zádech. Hra má ideálně postupující obtížnost i přes velký zásek u zaplavujícího se stromu. Pro mne jedna z nejkrásnějších her posledních let.
    • Najdi si ženskou
      • Nojo, to se zase projevila inteligence.
  • Včera jsem dohrál.
    Krásný zážitek, hezká hudba, pěkná grafika. Pro mne osobně nejlepší skákačka za poslední dobu.
    Ale pozor líbivá grafika na první takřka předurčena pro menší hráče klame tělem - hra je místy opravdu velmi, velmi těžká - některé pasáže jsou až frustrující - cílovým hráčem tak malé děti (či netrpěliví dospělí) spíše nejsou.
    Nicméně stojí to za to. Čistý herní čas cca 13 hodin a něco - posbírány veškeré bonusy exp., zdraví i mana.
    Pro fandy žánru nutnost, pro ostatní - vyzkoušejte. Pro mne velmi příjemné překvapení (téměř) jara. Více takových her.

P.S. ve hře je i nepříjemný bug (jak na PC tak i na Xbox) týkající se některých dveří s fialovým zámkem (nutnost vyřídit minibosse) - jakmile se ihned neprojde po jejich otevření, může se stát, že se dveře zavřou a již je nelze otevřít. Obzvláště nepříjemné je to na místě, které hráče pustí do finální fáze hry. Celou před-finální mapu jsem si proto musel zopakovat... Tzn. má rada zní - jakmile se otevřou dveře na fialový zámek, hrr hned do nich (a nebo si často zálohujte uložené pozice ve hře v základním menu hry)
  • Příběh a zpracování mi přijde vykradené z Child of Light, škoda...
    • Child of light byla měla tahové souboje ne?
      • O to nejde... Když si vezmeš Child of Light - v překladu děcko světla a na druhé starně si vezmeš to malé iluminující zvířátko, které stvořil strom světla... počátek příbehové linky Child of Light: holčička zdánlivě přijde o svého tatínka, v Ori: zvířátko přijde o svého optarovníka a taky o strom, co ho vytvořil; pokračování - Child of Light: holčička je zachráněna, tuším matkou, před zkázou, Ori: zvířátko je na poslední chvíli povoláno stromem stvořitelem; hlavní úkol - Child of Light: zachránit tatínka, Ori: zachránit strom;

v Child of Light oživuje světýlko, v Ori taky, akorát si ho člověk musí vyvolat a nedělá se to světluškou na myši, ale ta tam taky je
        Pak mě pobavil ještě takový detail - v ChOL se pasti deaktivovaly zasvícením na určitý kruhový bod v terénu, ty stejné jsou i u pastí v Ori, ale nic se jimi nedělá, alespoň teda prozatím, kam jsem se dostal... náhoda? nebo si to raději už "tvůrci" rozmysleli?

soundtracky si pusťte už sami...
  • Krasna grafika ovsem neskutecne nevyvazena hratelnost s opravdu pekelnyma pasazema. U hry ktera urcite bude lakat stylizaci i ty nejmensi je docela problem.
  • vonTossis
    Při prologu jsem měl husí kůži. Nevím, kolikrát v životě jsem měl u hry takový pocit. Opravdu výjimečně. Nádherná ukázka toho, kam až může třeba i plošinovka zajít. Absolutní respekt a klobouk dolů.
  • Počkám na slevu na steamu a kupuju!!!
    MUHEHE...
  • Jack1947
    Naposled vysokou známku, (9 ne 10) tady dostal Rayman... a to nakoned na těch 10! ani nebylo, protože to defakto bylo to samé stále dokola... a ani jsem nedohrál a tohle hýří všemi barvami.

Hmmm... *7* čtu tu o těžkostech s ovládáním to je nic moc. V plošinkách se zas tolik nevyžívám no.

Opět s potvrzuje že pěkný vizuál není vše no, chce to i trochu té hratelnosti a když budou stravitelné obě složky můžeme se už bavit o něčem větším. *4*
    • vonTossis
      Ty jsi prostě magor
    • GlaDOS
      Jenže tam trocha té hratelnosti je. Dokonce hodně. Ty se raději o něčem větším nebav.
    • Co to kecáš za hovadiny? Za 1. by sis hru mohl nejdřív zahrát než začneš kecat a za 2. by mohly tvoje řeči být něco víc než mávnutí toaleťákem tvl.
      • Paulcz
        Jo chce to nějakej skript, bohužel box se zprávou neobsahuje ID uživatele a nejde to jednoduše blokovat přes AdBlock.. :)
  • Na tuhle hru jsem, po dlouhé době konečně zas jednou, čekal u steamu a odpočítával minuty, když měla vyjít. A vůbec toho nelituju =).

Hudba tak úžasná, že deset minut vlastně nemusíte hru ani spustit, jenom posloucháte menu. Vizuál strhující, hratelnost plynulá a příjemná. Pohltilo mě to tak, že jsem to dohrál na jeden zátah =).

K tomu ovšem musím dodat - buď jsem naprosto levý nýmand, nebo se to stydíme říct pořádně, ale Ori má pár OPRAVDU těžkých pasáží. Z útěku před Kuro jsem měl místy chuť hodit ovladač do zdi, plakat, rozkousat koberec, nahlas jsem nadával (tímto zdravím mou ruskou sousedku), mlátil do stolu - a na scéně, která při správném proběhnutí trvá ani ne minutku a půl, jsem nechal dobře hodinu.
    • Hehe.. to jsem kupodivu dal pomerne "snadno" ten konec, ale vic mi dala zahulit ta cast s vodou.. to jsem delal snad 2 hodiny. Jinak muj pocet smrti na konci byl taky 1000+.. takze zadny stres.. na achiv to imho musis mit nekolikrat projite "normalne" a pak to zkouset bez smrti. Na youtube ale takove videa jsou, takze to jde no :)
    • Taronyu
      Nie si sám. U mňa sa počet úmrtí na konci vyšplhal nad 1000. Ale niekedy som sa zabil naschvál, namiesto quickload *1* A pri tých ťažkých pasážach hrala tiež pekná hudba, tá ma stále ukľudňovala :D
      • Kedaro
        Chci vidět toho člověka, co dá achievement: projít hru bez úmrtí.
        • Ten bude mit 4 ruce, 15 dioptrií a jmenovat se bude Grishňák nebo tak nejak *8*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit