Přejít na výpis diskuzí
Origin prý napočítá pět milionů uživatelů každý den
19.10.2011 | Aleš Smutný
64 příspěvků
-
To je asi takova logika, jako bys podporoval policejni razie v kazde domacnosti s tim, ze alespon jednou museji nejakou hledanou osobu najit. Nektere lidi fakt nechapu.
-
Kez by to skenovani alespon odhalilo cheatery...
-
Ja docela zasnu, ze se tu nikdo nepozastavujete nad tim, ze EULOu Originu dovolujete EA skenovat vase PC a vase programy a nasledne jim ty data zasilat. Uz jen tenhle samotny fakt by mel kazdeho normalniho uzivatele odradit. Nedavno jsem se docetl, ze Origin bude potreba i pro Mass Effect 3. Dobra prace EA, ztratili jste jednoho zakaznika. Ale co je jeden proti x milionum tupounu, kteri stejne vsechno o sobe vvyblejou na net...
Navic ani Origin, ani Steam nejsou ochrany. Pokud ano, tak zalostne smesne. Sam Steam mam, protoze treba Empire Total War si bez nej s poslednimi patchi nezahraju. Navic jsem to tam koupil v akci se vsemi DLC a datacem Napoleon za 10 EUR. A nedavno jsem tam koupil Metro 2033 za 2.50 EUR. V tom vidim jedinou vyhodu Steamu, v techto akcich. A uprimne pochyubuji, ze takoveto akce budou i na Originu. Navic hry od EA skoro nehraju, naposledy DAO a Mass Effect 2. -
Eh...
Že Steam není volitelná součást je zlo, to souhlasím...i když bych bez toho zla na to nikdy nepřišel a to bych do dneška hry sosal z torrentů. Nicméně...
Reklamy se dají vypnout. (možná kromě té
Updaty se dají vypnout.
Konspirační teorie, vážně? Když někomu vadí sledování, tak se jednoduše od internetu odpojí, protože všechny programy, které se někam připojují, odesílají víc informací, než by musely. To samé ty moderní stupidní telefony.
Život bez DRM by byl moc fajn, třeba to ví i vývojáři, ale určitě se při implementaci i tvorbě dělá spousta průtoku peněz někam mimo do kapsy, lobování, atd...
U Steamu stačí, když si to člověk umí nastavit. -
Já bych řekl, že si to "digitálně distribuuje" přes torrenty *5*
-
V CCleaneru? O_o
Docela by mě zajímalo, pomocí jaké aplikace spouštíš jakou aplikaci, která spustí Excel, který následně pomocí makra spustí Firefox, aby ses mohl kouknout na zprávy... -
Nemam duvod proc by mi melo vadit ze se Origins spousti se systemem takze mas pravdu chcem to kazdej jinak :D
-
Nedělám. U Steamu jsem si automatický zapínání v pohodě vypl v CCleaneru v záložce "Nástroje -> Start".
-
děláš, jako by to u steamu nešlo...
-
Já bych zase chtěl, aby se všechno spouštělo jen když to tomu dovolím.
Každej asi má rád jinou úroveň kontroly nad svým PC a systémem. -
No jo pravda. A i Steam určitě nebyl na začátku dokonalý. Ale už v podstatě je.
Takže Origin má mnohem horší startovní pozici. A tak to musí kompenzovat tím, že mají dost lidí, co půjdou za hrama kamkoliv. -
To samý vlastně ve svý době HL2 a Steam. Takhle se to prostě dělá, EA jen odkoukává starý modely po jiných:).. Jako vždy skoro poslední v inovaci:)
-
tak samozřejmě že Steam je drm, a věř tomu, že ze začátku hráči řvali jak blázni když to Valve zavedlo. Já osobně jsem se Steam nenaučil mít rád nikdy, do skupin se nepřidávám atp. Pro mě je to pořád omezování hráče, jakkoliv třeba "sociální" a promakaný. Valve ovšem rád mám:)
-
Přesně. A kdyby BF3, SW: WoW a asi i Mass Effect 3 nevyžadovaly Origin, tam po něm neštěkne ani pes.
-
diky za poklidnou ale hlavne rozumnou reakci coz nebyva zvykem :),
je jenom otazkou casu nez steam prejde pouze a jenom k online komunikaci, moc rad bych se pletl ale myslim ze to je trend dnesni doby,proc steam funguje jako drm? proc si musim vubec instalovat steam kdyz si kupuju jenom a pouze hru na dvd v kamennem obchodu? proc se musim ucit noveho klienta kterej me vubec nezajima, proc mi hra pri instalaci neda vybrat a rovnou me zacne instalovat nejdriv steam klienta a az po pripojeni k netu teprve hru z dvd? proc me bombarduje steam svoji reklamou kterou jsem nechtel?, proc se update 200 mb stahuje ze steamu 45 minut a na pozadi? Vidim ze jste toho opravdu se steamem moc nezazil :) jake info si steam klient odesila do svoji ustredny? co vsechno sleduje? proc musim podstupovat drm ochranu kdyz si hru koupim a vlastnim ji a pirati ji obejdou tak jako tak? kdo je na tom hur ja co si hru koupim nebo ten co ji sosne na pirate? sosnete hru date creck a uz nic neresite, jenom hrajete, bez steamu, bez reklam, bez drm vopruzu, ne nenabadam k pirateni, jsem ve veku kdy si hry muzu kupovat a kupuju si je, ale tohle me teda vadi, misto cisteho systemu s par programa budete mit system zasvinenej 3 a vice online obchody ktere vas budou bombardovat spamem kterej vas treba vubec nezajima,ale asi to tak hraci chteji,takova je doba a ja to nezmenim, berte to spis jenom jako muj osobni postreh k herni scene -
Kdyz bude primarni vyvoj her na PC tak mi je to fuk
-
a proč myslíš, že umístili zdarma betu na origin:)? Duh.
-
Ja chtel aby se to spoustelo po startu OS ale aby se to spoustelo minimalizovany trayi jako steam.
-
Vzhledem k tomu,ze do cim dal vice her se cpou ochrany,ktere vylozene vyzaduji ,aby byl hrac po celou dobu online,me varianta steamu,ktera umoznuje offline reziim neprijde tak zla.
Navic samotny steam funguje jako DRM,takze pokud vydavatel neni zabedneny a necpe tam navic svou vlastni,tak cloveku odpadnou nekdy opravdu protivne ochrany v porovnani se steamem.
Co se nedostupnosti serveru tyce,tak asi mam stesti,protoze zatizenost serveru pocituju maximalne ,kdyz je nejaka velka slevova akce typu letni,vanocni slevy.
Nevyzadane reklamy,vyzadovani updatu po startu systemu?Nezazil jsem.
Vazne si nemuzu pomoct,ale u spousty kritikku mi prijde,ze steam nikdy poradne nevyzkouseli a nebo ,ze si s pc moc nerozumi.
Steam ma sve chyby,ale v porovnani s konkurencnimi sluzbami nebo online DRM mi prijde jako ta lepsi varianta.
Nekomu mozna nevyhovuje koncept,kdy musi spoustet nejaky program,aby si zahral hru.To na jednu stranu chapu,ale v posledni dobe mi prijde,ze clovek ma stejne vetsinou na vyber bud DRM,ktere casto obtezuje nebo steam a jemu podobne.
S cim ale plne souhlasim je fakt,ze nejsem nadseny z predstavy,ze bude mit kazda vetsi herni spolecnost svuj vlastni distribucni SW ala steam,origin atd.A clovek pak bude mit 20 programu ,pro ruzne hry. -
Pri instalaci se to ptalo, jestli spoustet Origin pri startu OS.. stacilo vyskrtnout.. pozdeji nejde zmenit.. zatim.