Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám k tomu hodně co říct, sepsal jsem to zde. http://spokojeny.blogspot.com/2011/04/sony-versus-hackeri.html XXX
  • Prosím vás, než se pustíte do diskuze, ve které se hodláte ohánět slovem hackr v souvislosti s ilegálním jednáním, zjistěte si nejprve skutečný význam tohoto slova ;-) Koukám, že mediální brainwashing je velmi úspěšný.
  • Jediny moje stesti je to ze do PSN jsem zadal snad jen Jmeno a heslo nic vic takze jsem v klidu a cekam co se bude dit *5* Je to otravná situace ale co, stejne mam na hrani cas jen o vikendech a kdyz je ted venku hezky tak si radsi vyjdu ven. Kazdopadne se cejtim jako vul kdyz jsem si pred mesicem kupoval PS3 a tesil se jak si budu neomezene uzivat *1* Mozna ze Xbox by byla prece jen lepsi volba *1* *1* *3*
    • taky tam mám jenom základní údaj a nakonec z toho vzejdeme jako vítězvé, když se nám bude chtít sony omluvit.. třeba velice příjemně překvapí. Jinak PS3 mám od prosince a takové věci mě nemůžou rozhodit, až takovou závislost na tom nemám ((:
  • Malleth
    Upalit hackery...
    • Dost ošemetné tvrzení. Čí je chyba, že spadne špatně postavený dům? Větru, který prostě čas od času zafouká, nebo toho, kdo stavbu zfušoval?
      Obecně, když nějakou společnost napadnou hackeři, se komunita staví za postiženého, v tomhle případě Sony. Co ale přimělo lidi se obrátit proti Sony je jejich hloupé PR, zatajování informací a neschopnost. Viz situace s českými hostingy. Když se nějaký dostal pod útok hackerů, přiznal barvu a co nejrychleji sjednal nápravu, bylo to sice nemilé, ale zákazníci to přijali jako zlo, které se prostě na internetu děje, a ocenili upřímnost společnosti. Proč tomu tak nebylo u například banánu? Protože zatajovali, dělali ze zákazníků hlupáky, několikrát prokazatelně lhali a to vše v arogantním podání her von Kaluže. Chování společnosti je, oč tu běží, ne samotná příčina, tedy hacknutí.
    • Drom
      Jeste se nevi, kdo to zpusobil. Sony se jen snazi hodit vinu na nekoho jineho. Pokud se k tomu Anonymous nebo nekdo podobny neprihlasi, pak nikdo nedava podminky a tudiz je to ciste utok za ucelem kradeze informaci.
  • Za toto co si Sony dovoluje k zákazníkům by měla být žalována a zaplatit za to. Měli to ohlásit hned. Lituju ty kdo hrajou na PSN často a jsou online pořád. PS3 mám jen na hry, když potřebuju net radši sednu za PC, ael co ostatních x mil. uživatelů.
  • no.. a podava se tedy nejaka hromadna zaloba na Sony? :)
    • a urcite mas v EULA milimetrovym pismem, ze Sony ma pravo tve osobni udaje a udaje o kreditni karte poskytnout kdykoliv komukoliv dle vlastniho uvazeni ;)
      • Může se klidně stát, že to Sony do EULA zahrne, protože ze svých zákazníků si dělá vyloženě srandu. A to tím způsobem, že podceňuje důležitost osobních údajů svých zák.
        • tak to uz by si PS vubec nikdo nekoupil :)
          • Ale prd, to víš , že by si to i tak koupili, minimálně proto ,že tohle fakt nikdo nečte, myslíš, že někdo někdy četl licenci u ICQ? a podívej kolik to používá lidí a to tam maji fakt hezký perly : )
      • to netušim, tyhle srágory nečtu a PS3 nemám, ale upřímně bych se tomu nedivil, od týhle firmy je možný všechno, ale ostatně proč ne, když si jejich zákazníci na hlavě i dříví nechaj štípat. : )
    • proč? za to přece může ten ošklivej geohot ne? : )
  • Ja tyhlety veci proste nemam rad a jsem rad, ze se mi to potvrzuje... Nemam rad PSN, Steam a podobne prasarny... nemam nic proti digitalni distribuci her, ta je naopak velmi prospesna, ale tu hru si clovek musi koupit a stahnout, ne ze ji ma od nich jen jakoby virtualne pronajatou a svazanou s uctem... to je cesta do pekla, viz takovehle problemy...
  • Ja bych snad mel jedine...

    BAN Comic Sans
    • :-) Hej, to hnusné logo aj mne hneď koplo do očí...
  • Zayl
    Mě se líbí jací zmrdi Sony jsou. Jsem si stoprocentně jistý že věděli která bije od chvíle kdy to shodili. A jak dlouho čekali něž oznámí něco takhle závažného zákazníkům? 5 dní?

    Nevím proč tady řešíte Geohota btw. Geohot ani Anonymous s tímhle nemají nic společného. Hádal bych nějaké asijské hackery kteří si tímhle vydělávají na živobytí.
    • Nemají s tím společnýho vůbec nic až na to, že světu ukázali, jak lehce se jde do PSN dostat. Kromě toho, že přilákali potenciální zloděje svým lehkovážným chováním (kdo se je o shození PSN v první řadě vůbec prosil?), vlastně neudělali vůbec nic špatnýho. V Sony jsou šílenci, že zabezpečení nebrali vážně, ale tihle skautíci v maskách to svým chováním vytroubili všem.

      V první řadě se do toho Geohot a Anonymous neměli vůbec sejřit. Dělali, jak kdyby byla Sony ošklivej monopol, co vydírá svoje zákazníky. Každej, kdo se cejtil bejt uraženej a naštvanej, se mohl dobrovolně zvednout a přejit na Xbox, PC či Wii. PS3 není jedinej herní systém a zákazník se mohl bránit sám. Osvoboditel Geohot učinil spravedlnosti za dost, takže teď mají jistě všichni v PS3 Linux a užívají si desítky homebrew aplikací, který za dobu od prolomení ochrany vznikly. Případně nemají ani jedno, ovšem každý ráno se probouzí s úsměvem na tváří, protože šlo o princip a oni byli v právu. Nebo snad né?
      • No vidíš já přešel a stálo mě to pouhých 7 klacků ... prakticky zadarmo ne? Velice rád si budu kupovat novou televizi až zjistím že k té stávající už si k ní nemůžu připojit DVD přehrávač protože na něm šli pouštět kradené filmy.

        A proč objevovat když je někde něco shnilého co? Ať už jde o politiku nebo PSN ... co oči nevidí to srdce nebolí ... a sice smrádek ale teploučko.

        Je tu spousta bank, e-shopů (amazon), google, paypal, blizzard, ani té státní správě se tohle nestává. To že si někdo nechá ukrást všechny data je prostě neomluvitelné ... a svádět to na jednoho hackera co se nudil tak si hrál je trapné. Tohle je práce profíků.

        Jediné co Geohot udělal je ukázal že v Sony jsou idioti ... bohužel jsem to nebral dostatečně vážně ... alespoň poučení pro příště.
        • Že to od Sony byla prasárna nebudu zpochybňovat ani na minutu. Nebylo to náhodou v licenční smlouvě? Pro příště víš, kam se máš dívat nebo od koho nemáš zboží kupovat. Pokud tě to tak štvalo, tak jsi měl PS3 prodat, aby se ti vrátila aspoň část peněz a protože jsi evidentně měl fat verzi (tu první), tak sis s ní i chvíli hrál, čili nějakou zábavu sis užil. Já bejt v tvý kůži tak si PS3 nechám na hry a Linux si nahraju třeba do kalkulačky, protože i ta má dostatečně silnej HW, aby ho rozchodila. To záleží na tom, co potřebuješ.

          Navíc to byla ojedinělá situace, kterou Sony udělalo z důvodu zabezpečení. Neomlouvá je to, ale o televizi a DVD přehrávač bych se nebál *2*
        • ucho
          "Je tu spousta bank, e-shopů (amazon), google, paypal, blizzard, ani té státní správě se tohle nestává."
          omyl, stává se to pořád a všude...
          blizzard - účty se ve WoWku hackují a kradou, i na battle.netu byly případy
          amazon - i tam byly případy hacknutí, jen se o tom tolik nemluví, a tam lidi o peníze přišli...
          banky a státní správá? to raději nemluvit.

          díry jsou všude, většinou bývá jen otázkou času a vynaloženého úsilí, kdy se nějaká díra objeví. pozitivem bývá, že se taková díra potom zalepí, ale neřekl bych, že je všechno 100%
          • problém je, že poté co jim bylo ukázáno co je špatně, tak se nic nezměnilo, lidi na to kašlali, Sony na to kašlalo až jak se říká spadlo hovno na větrák. Já být Sony, okamžitě bych záplatoval, zjišťoval, opravoval atd. a dost možná spolupracoval s těmi kdo mojí ochranu nachytali na švestkách a ne čučet, rozhazovat žalobama a podobně.

            To samé uživatelé, neměli na to jen koukat a prskat na geohota, ale začít to řešit, minimálně odstranit svá osobní data apod. opatření.
          • Zayl
            No máš pravdu že odolat dedikovanému útoku elitních hackerů je prakticky nemožné, jenže čas takových lidí je drahý. To co zmiňuješ se sice stává, ale uvědom si rozsah.

            Pár tisíc účtů za několik let (většinou za pomoci keyloggerů a scamů) versus celá, podělaná, !Nekódovaná! datábáze zakázníků.
            • Zayl
              Tak jinak, tady to máš oficiálně.

              http://faq.en.playstation.com/cgi-bin/scee_gb.cfg/php/enduser/std_adp.php?locale=en_GB&p_faqid=5593

              How many were affected?

              Our investigation indicates that all PlayStation Network/ Qriocity accounts may have been affected.

              A podle toho jak opatrně mluví o bezpečnosti je podle mě "may" spíše PR damage control :)
            • ucho
              Zayl: nikde nevidím, že by tam psali celá, cituj :)
              spíš je zvláštní, že si toho všimli až po třech dnech... a mluví v nejasných termínech, je to takové mlžení, jako by ani nevěděli, co si kdo zkopíroval...
            • Zayl
              Já se špatně vyjádřil, za to se omluvám, nemyslel jsem všech 77 mega uživatelů :).

              I když, vzhledem k tomu že je sestřelená celá PSN tak dlouho, ta chyba musí být zatraceně závažná. Což nemění moc na tom že útoky které zmiňuješ a tohle jsou dvě rozdílné věci.

              Edit: Ačkoliv co se tak dívám, tady (http://www.abc.net.au/news/stories/2011/04/27/3201061.htm) píšou že celá.
            • ucho
              "celá, podělaná, !Nekódovaná! datábáze zakázníků."

              odkaž zdroj, z jakého čerpáš, že šlo o celou databázi zákazníků, nikde jsem si nevšiml, že by to někde bylo uváděno...

              jinak bych ještě podotknul, že útoky se většinou na veřejnost nedostanou. ne každý se tím chlubí, záleží na rozsahu.
      • Zayl
        Anonymous akorát tak pustili LOIC botnet jejich směrem. Nevidím spojení mezi jimi a "ukázali,jak lehce se jde do PSN dostat". Geohotův hack s tímhle taky nebude mít moc společného, tohle je o závažném nedostatku v zabezpečení, ne o tom že někdo cheatuje s homebrew v CoD.

        Navíc si nemyslím že obviňuješ ty pravé. Bezpečnost je zodpovědnost Sony. Sony ji zanedbalo. Skuteční hackeři, kteří cílí na systém s účelem poškodit ho a ukrást data, jsou dnes něčím, s čím musíš počítat.
  • Xbox rules bitchies xDxD

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit