Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když sem byl malý tak sem měl omezení na počítač a tv pokud sem něco provedl. Rodiče mě potom posílali abych si hrál venku. Byslel jsem na předměstí Prahy a venku sem našel drogy alkohol a násilí. Hraní venku už není tak bezpečné jak tomu asi bylo dřív. Trvalo mi dlouho než sem se dostal z toho co sem se při "hraní venku" naučil. Proto zase sám za sebe mohu říct kde bych byl kdybych mě rači nechali doma u pc místo toho abych chodil ven za drogama a alkoholem. No každopádně teď sem už čistý je mi 22 studuju vysokou a chci moc dělat do herního průmyslu ale moji kamarádi z dob "hraní si venku" dopadli mnohem hůře. Takže v dnešním světě je asi uplně jedno kam to dítě posadíte vždy budou rizika že se něco stane. A ještě mě u toho britského testu napadlo že to vlastně může být trošku jinak: Co když pc nevyvolává psychické problémy pouze psychicky problémové děti více vyhledávají pc. Jednoduše důležitá věc je vědet zda porucha předcházela hraní pc a koukání na tv nebo se projevila až po sledování tv a hraní pc. Myslím že správně by se měl ten test provést tak že vezmete zdravé děti a po dobu několika let budete pečlivě sledovat jejich proměnu podle toho jak trávý svuj čas ve spojení s pc a tv.
    • "Co když pc nevyvolává psychické problémy, pouze psychicky problémové děti více vyhledávají pc. " za toto mas moj respekt
    • To je zajímavý, vidím to přesně obráceně. Když jsem byl malej moc mezi ostatní nezapadl... Mám trochu pod čepicí, ale to není důležitý... Důležitý věc je, jak píšeš, že venku najdeš drogy, gangy, respekt, adrenalin a u počítače klid, zábavu, inspiraci... Je to rozdílný prostředí... Já osobně jsem jako malej hodně seděl u počítače (začínal jsem na Jazz Jackovi rabbitovi v první nebo druhý třídě, nevim přesně...) a bylo to tak, že nejdřív jsem u něj mohl sedět půl hodinu, pak hodinu, dvě hodiny a pak už to naši nesledovali... Dostal jsem se do CoD (2.) ligy a nějakou dobu hrál... ty stovky hodin u CoD a WoW mi do dnes leží v žaludku... PC hry jsou pomíjivá zábava... Teď, jak už jsem psal výš studuju IT a na hry nemám moc čas a ani mne nebaví, ten zážitek se stráci s vypnutím PC... A objevuju reálnej svět - ty drogy, násilý, zlý lidi, hloupý lidi, nespravedlnost... A přijde mi to možná lepší než prosedět mládí před počítačem...

Jak píšeš o tom, jestli je změna podmíněná hrama nebo lidma tak doporučuju si přečíst hackerův manifest. je o tom.

A jinak ten výzkum, kterej navrhuješ by byl fajn, ale realizuj to že...

Ty bys radši seděl u počítače, já bych si radši hrál venku... Co je teda správně?
      • Správně je asi poslat dítě do skauta nebo něco podobného :D
        Já neříkam že každý na drogy a podobné věci venku narazí... Jen se snažim říct že možnost nějakého nebezpečí je uplně všude a je absurdní nechodit přes ulici protože by vás mohl zajet řidič ignorující dopravní předpisy... Takže ano možná že někomu neprospívá sedět u pc ale to neznamná že budeme plošně zakazovat pc nebo tak něco.. Je to na každém rodiči a dítěti jak si tu výchovu nějak společně vytvoří tak aby z dítětě nebyl idiot...
        • Navrhuju vydat odbornou publikaci "správná cesta!" *1* hraní venku -> skaut+školní kroužky -> jak si najít holku a nechytit syfla... a to vše bez prosezeného dětství *5*
          • Jasný něco na ten způsob... No jo ale co když pak při hraní venku takovej klučina bude chtít zbalit holku... ta mu nebude chtít dát tak ji znásilní (ale použije kondom to se naučil z jak si najít holku a nechytit syfla) a pobodá zálesáckym nožem kterej si pořídil na skouta...
            • Bože hraju už od 10 let hry typu L4D a tak a nic mi neni.Pohybově sem zdatnej,ve škole mi to jde a všechno zvládám i to sezení u PC.
            • Přesně takhle vzniká ta počítačová degenerace, člověk narazí na něco co nezná, neslyšel, nenapadlo a vyhodnocuje jestli se mu to líbí... A když je něco společensky špatnýho podanýho hezky a líbivě malejm dětem, který z toho ještě nemaj rozum tak tu pak máme ty nebezpečný společenský entity *7*
    • Asi tak, já si myslím pokud je dítě zdravý od narození, tak mu hraní nemuže způsobit psychickou ujmu. Ale dneska je v módě když nějaký dítě udělá nějakou píčovinu a media se dozví že nedejbože hrál GTA tak za to hned muže hra. a nebere se ohled na to že to dítě bylo magor i předtim...
      • To je dost typické... Lidi rádi vytvářejí nesmyslné senzace... Pokud někdo někoho sejme tak je vždy mnohem víc šokující když to můžou svést na GTA než jen konstatovat že jedinec byl prostě idiot... Ano možná u nějakého magora může vražednou mánii spustit nějaká hra ale u takových lidí to spustí uplně cokoliv... kdyby to nebyla hra byl by to film kdyby to nebyl film byla by to kniha... Takže tomu se nijak pomoci nedá a nikdo za to nemůže to se prostě stává...
        • Mimo to tu máme pegi a její porušení by mělo bejt trestaný .
          Teda takhle pokud dítě někoho zabije a matka to bude svádět dejme tomu na gta tak bych jí zavřel oni by si to pak všichni rozmysleli svádět vinnu na hry.
          Zajímavej byl případ s gta a hot coffe modem máma byla šokovaná, že její malý dítě při hraní gta narazilo na sexuální minihru :D Přitom hra není určená pro děti.
          A to nemluvim ani o tom že jí nešokuje násilí v gta ale sex jo :D
          • Ano další s typických absurdit křesťanské společnosti je ta že je uplně normální ukazovat všude mrtvoly, vrahy, střeva, krev a zbraně ale když Janet Jackson vypadne koza při konzertu tak ji ukřižujeme a ukamenuje... :D
            • Né asi.Hraju Dragon Age a někoho asi ubodám mečem.Bože ty britové sou divný.Je mi asi jasný že nepřežiju skok z jedoucího auta k ve stylu GTA 4 jak Nico Belic.
  • Ráno vstanu, zapnu počítač.(6:30) Jdu do školy(7:10) a ve škole si řikam, že bychom mohli mít supla a jít na počítače. Přijdu ze školy(14:30) a jsme na počítači. Pak jdu spát (vetšnou tak okolo 0:00) ....Tohle je vetšinou muj denní režim po par let. Takže jestli je tenhle článek pravda tak bych mela být naprosto šílená, zdeprimovaná a schizofrenická.
    • Mno víš... já v 6:18 vstanu, jdu do školy... Vracím se kolem 4. (už to hold neni základka) a zapínám počítač... Jdu spát kolem půlnoci a takhle to se mnou je už pár let (jen místo her už spíš programuju, zkratka hry netvori mou jedinou cinnost na PC) a podle toho výzkumu bych měl bejt zdegenerovanej, obézní, antisociální, schizofrení a kdovíco ještě... Mno jenže já jsem...! *12*
      • Já už taky nechodim na zakladku, jenom máme hezkej rozvrh a celej čas na kompu nepropařim. A to stěma "PC deformacema" jsem na tom stejně. Ale pořád si přijdu tak nejak na urovni, ne jako psychouš. :D
        • Já mám (měl jsem) problém s tím, že jak člověk sedá a čumí (třeba na něco čeká) tak přemejšlí... Třeba o sobě... A může se stát, že v sobě něco najde... Ať už, že neví jak si najít holku, že se neumí vyjadřovat, bavit s lidma, nemá kamarády, je gay, líbí se mu zvrácený Pčko co našel na netu... Venku se zase může třeba předávkovat... Svět(matrix) je divnej, vubec neni hezkej! (přicházim o iluze :-/ )
          • No, ja jsme spokojena, ačkoliv nemam kamrady, nebavim se s lidma...no a s tim ostatnim nemam problem.
          • To je nebezpečné... Co kdyby si takhle při načítání uložené pozice zjistil že tě rajcuje tvuj učitel na matiku a chtěl by si se obléct do kostýmu králíčka mít s nim sex , čůrat na něj, mlátit ho ocelovou tyčí a pak sníst jeho penis...
            • Přeju si aby to bylo tak nereálný jak to vypadá :D
            • Tak ty máš asi profesionalni degeneraci z anime :D:D:D
            • Mnaaam :D
        • Ja sem totalně zdegenerovany a krom spánku sedim u počítače furt. Ale kdo z Vás má 8xlvl80 ve WoW?!
          • Tak to tě uklidnim...hlouběji už padnout nemůžeš. Teď už to bude jen ... stále stejný!!! *7*
    • Jééé to se hezky poslouchá že jsou mezi námi i ženy :)
  • Celý život hraju hry a sem uplně normální jen po tom co sem hrál Postal tak sem párkrát veřejně někoho pomočil když sem šel na nákup a pár lidí umlátil lopatou a zapáli...
    • myslim, ze tvoje chovani je naprotsto normalni :D podivej se treba na tomase rosickeho od malicka hraje fifu a fotbalove manazery kam to dotahl
    • Já když jdu ze školy, tak páčidlem rozmlátim pár headcrabů, no a co?:D
    • sleepless
      Naprosto normalni reakce zdraveho cloveka :))
    • omg :D asi tak
  • Musim se přiznat.Z těch her sem uplně debilní.Normálně sem šel ze školy a napsal sem na zed:Dědek je buzna.Né kecám to uďál kámoš když se srali etě s někým do dědka.A já bych si tohle nedovolil.
  • Jaká obezita? Jaká agresivita? Asi půjdu těm vědcům nakopat šunky, a pak je zalehnu svým prostorově výrazným tělem. Je to prostě snůška blbostí. Dostanou na rypák, intouši!!!

*3*
  • Já hraju denně na počítači spoustu času...tlustý nejsem a klidnějšího člověka nepotkáte *1* Tak nevím, co tam měli na to testování za hajzlíky...
  • No já hraju hry asi od svejch 9 let (24) a nikdy jsem na sobě žádný problémy nepozoroval a ani na okolí. Je pravda, že jsem využívali každou volnou hodinu k tomu abychom mohli utíkat domů a pařit Street Fightera 2 nebo Stunts. Ale stejně tak jsme utíkali domů, abychom mohli jít hrát odpoledne fotbal, hokej, airsoft. Jednou za čas jsme pořádali Lanky, kde se pařili klasiky jako HL, Starcrat, NFS2SE. Jo propařili jsme třeba 12 hodin v kuse, ale pak jsme se večer vydali ven třeba bobovat. Teď už stejně na hraní moc času nemám. Jestli hraju 5 hodin týdně tak je to hodně. Takže problém bude asi trochu jinde. Po 15 letech hraní jsem já i všcihni moji známí úplně normální lidi, pracujeme, studujeme, platíme daně.
  • Tož kurňa, když je o víkendu venku hnusně, tak ať si splní svoje povinnosti, pomůže něco málo doma a pak ať si v klidu hraje, co hrdlo ráčí. Pokud to nebude nějaká primitivní FPS či bojovka, tak mu to třeba může i něco dát (to si nedělám srandu. Pasivní vnímání angličtiny se po čase začne projevovat, vidím to a mám to ozkoušeno). A až bude venku hezky, tak ho hezky vyhnat za kamarádama, ať si lezou po stromech a dělaj vopičárny. Ale mít před PC minutníček, to je na Dr. Chocholouška. A toho v Bristolu zatím nejspíš nemají *3*
    • Souhlasím, ačkoli musím podotknout, že podporovat zájem o literaturu taky není na škodu, i když to je s konkurencí facebooku a podobných vymožeností stále těžší.
      Podle mě, dokud dítě neprotestuje, že má jít ven/dělat něco jiného, než sedět u PC, není problém (pochopitelně, pokud 'ven' neznamená jít ke kamarádovi a tam zas zasednout k hraní).
  • A nebude to spíš tím že děti s psychyckýma problémama sou ze špatný rodiny,blbího okolí apod. ?Dejme tomu že se rodiče furt jenom hádaj a dítě tak sedí dlouho u PC uzavřený samo do sebe?Nebo že ho třeba šikanujou a tak uteče dejme tomu do světa fantasy?
    • Chybí mi tu edit příspěvků.
      Rád bych si opravil hrubky :D
      • +1
  • Bože hraju od 8smi let a nic mi není.Ti briti by se měli starat o jiné věci.Imbecilové.Jo a souhlasim s těma diskuzema že dítě něco pobere ze hry.Třeba Mass effect 1,2.Samé morální volby a dovolí se vám nad sebou a nad tím zamyslet.Z ME si něco možná i poberou.Zrovna dobrý případ je Dragon Age.Podobná Mass effectu.Bioware vědí co dělají ,) *5*
    • Za prve, jsou to Britové, ne briti.
      Za druhé, vy a vám podobní máte pravdu jen částečně. Žádný výzkum nikdy netvrdil, že -všichni-, kdo hrají, jsou problémoví. Ale například ti, co pracují s dětmi, vědí, že děcko hrající 5 hodin denně (v nejhorším případě jednu a tu samou hru, třeba WoW) a víc a každý den, takové dítě dřív nebo později problémy mít bude.
      A navíc tenhle výzkum nebyl -jen- o hraní, ale o sezení před obrazovkou. Makedonec o kus výš použil přirovnání k lízátku mimina. Ano, ani miminu nebudu přeci dovolovat, aby se živilo jen lízátky, že?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit