Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bože hraju od 8smi let a nic mi není.Ti briti by se měli starat o jiné věci.Imbecilové.Jo a souhlasim s těma diskuzema že dítě něco pobere ze hry.Třeba Mass effect 1,2.Samé morální volby a dovolí se vám nad sebou a nad tím zamyslet.Z ME si něco možná i poberou.Zrovna dobrý případ je Dragon Age.Podobná Mass effectu.Bioware vědí co dělají ,) *5*
    • Za prve, jsou to Britové, ne briti.
      Za druhé, vy a vám podobní máte pravdu jen částečně. Žádný výzkum nikdy netvrdil, že -všichni-, kdo hrají, jsou problémoví. Ale například ti, co pracují s dětmi, vědí, že děcko hrající 5 hodin denně (v nejhorším případě jednu a tu samou hru, třeba WoW) a víc a každý den, takové dítě dřív nebo později problémy mít bude.
      A navíc tenhle výzkum nebyl -jen- o hraní, ale o sezení před obrazovkou. Makedonec o kus výš použil přirovnání k lízátku mimina. Ano, ani miminu nebudu přeci dovolovat, aby se živilo jen lízátky, že?
  • Já svoje děti nechávám, krom specifických případů, hrát právě tu hodinu denně. Ven můžou ikdyž je hnusně, jen se musej pořádně oblíknout. Práce je jiná věc a ten starší si v čase navíc dělá věci do školy (má domácí školu)
    Když čtu poznámky o tom, že se za hodinu, nebo dvě nic nestíhá odehrát, tak mě napadá, že přeci pro život a vývoj dítěte není v žádném případě nezbytné hrát počítačové hry. Sám jsem dlouholetý pravidelný hráč (teď už se ale moc času nedostává), ale z vlastní zkušenosti vím, že kdybych se věnoval kdysi jiným věcem, než paření v každém volném čase, tak bych asi byl teď někde jinde.
    • Ano, kolem desátého roku svého dospívání jsem chvíli taky měl podobné omezení. Jediný cíl, kterého to dosáhlo bylo to, že jsem chodil hrát jinam, protože ano, člověk nepotřebuje hrát, ale je to mnohem zábavnější, než pobíhat po městě a -hledat- zábavu. Stejně jako si radši dám kuře na madraském kari s jasmínovou rýží, jako zákusek kaviár na francouzské bagetě a to vše zapiji vínem Chateau La Croix. To si dám radši než chleba s odstátou vodou z kohoutku. A potřebuji to? Nikoliv.
      Pokud je dítě naučeno sebekontrole a ví, že zábava může být i jinde, není důvod žádných přídělů. Pokud nic z toho nezná, něco je špatně.
      Ale omlouvám se, že vám do toho mluvím, výchova je převážně vaše věc.
  • to je zase nejaka fáma. ale trochu tomu verim male dite ktere hraje hry muze byt z toho trochu mimo protoze jeste si neudelalo nazor na svet. ale ne vsechny.
  • Já hraju denně na počítači spoustu času...tlustý nejsem a klidnějšího člověka nepotkáte *1* Tak nevím, co tam měli na to testování za hajzlíky...
  • Na články podobného typu nikdy nikomu neskočím. Přijde mi to podobný jako že hry dělají z dětí vrahy. Na druhou stranu se vždycky nad těmihle britstkými výzkumy zasměju :). Měli by ale radši věnovat čas na něco co je užitěčné a přínosné.
  • A nebude to spíš tím že děti s psychyckýma problémama sou ze špatný rodiny,blbího okolí apod. ?Dejme tomu že se rodiče furt jenom hádaj a dítě tak sedí dlouho u PC uzavřený samo do sebe?Nebo že ho třeba šikanujou a tak uteče dejme tomu do světa fantasy?
    • Chybí mi tu edit příspěvků.
      Rád bych si opravil hrubky :D
      • +1
  • Jaká obezita? Jaká agresivita? Asi půjdu těm vědcům nakopat šunky, a pak je zalehnu svým prostorově výrazným tělem. Je to prostě snůška blbostí. Dostanou na rypák, intouši!!!

*3*
  • Je potřeba vidět rozdíl mezi zábavou a prácí. Jestli bude dítě sedět u stolu a škrábat úkol do sešitu, nebo ho u stejnýho stolu nacvaká do počítače, v tom rozdíl neni. Rozdíl je v tom, jestli se potom to dítě sebere a jde si hrát s kamarádama ven, nebo jestli až do večera sedí na facebooku, u her a u TV.
  • Tož kurňa, když je o víkendu venku hnusně, tak ať si splní svoje povinnosti, pomůže něco málo doma a pak ať si v klidu hraje, co hrdlo ráčí. Pokud to nebude nějaká primitivní FPS či bojovka, tak mu to třeba může i něco dát (to si nedělám srandu. Pasivní vnímání angličtiny se po čase začne projevovat, vidím to a mám to ozkoušeno). A až bude venku hezky, tak ho hezky vyhnat za kamarádama, ať si lezou po stromech a dělaj vopičárny. Ale mít před PC minutníček, to je na Dr. Chocholouška. A toho v Bristolu zatím nejspíš nemají *3*
    • Souhlasím, ačkoli musím podotknout, že podporovat zájem o literaturu taky není na škodu, i když to je s konkurencí facebooku a podobných vymožeností stále těžší.
      Podle mě, dokud dítě neprotestuje, že má jít ven/dělat něco jiného, než sedět u PC, není problém (pochopitelně, pokud 'ven' neznamená jít ke kamarádovi a tam zas zasednout k hraní).
  • To je pekny Uz na prvnim stupni ZS maji deti ukoly ktere si pripravuji na PC a jednahodina rozhodne nestaci a pokud se bavime o hrach jedna hodina to si moc MMO ci MP her nezahrajou nez se pozbira grupa maj po limitu nehlede na tom nejaky ten dungeon pod jednu hodinu tezko... co se da za 1h stihnout? skoro nic *10*
    • tři mise v CoD.
      • *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit