Přejít na výpis diskuzí
Oznámení Total War: Warhammer - tvůrci slibují strategickou hostinu o třech chodech
22.4.2015 | Petr Poláček
79 příspěvků
-
Zpráva je to fajn, ale nějak nedokážu uvěřit, že si s tím autoři poradí. Přeci jenom magie, obří jednotky, pokročilá technika atd jsou tu poprvé. (omluva / nejsem hráč wrhammeru, jen jsem potkal pár her)
Dokážete si představit situaci, kdy pomocí diplomacie, třeba za lidi, nabídnete 20k zlata chaosu a najednou jste největší kamarádi a budete v alianci?
Co mi ale asi nejvíc vadí je, že to opět dopadne tak, že budu znovu používat strategie, které jsem se naučil v Rome. Mimo Empire, kde to střelné zbraně neumožňovaly, jsem je úšpěšně použil v každé hře až na Rome2, který nevlastním. -
-
Dokážete si představit situaci, kdy pomocí diplomacie, třeba za lidi, nabídnete 20k zlata chaosu a najednou jste největší kamarádi a budete v alianci?
to sa da lahko osetrit: severske narody budu mat nastavenu diplomaciu ze nenavist - max neutral, s nimi neuzavries nic
Karl Franz sa moze dohodnut maximalne s bretoniou, trposmi, Ulthuanom, Kislevom
ja by som chcel frakciu Dark elves a trpaslici (a budem spokojny)
-
-
Ach jo. Kolik toho ještě budem muset přetrpět, než se dočkáme Empire II?
-
-
Pokud by to mělo dopadnout, jako Rome 2, tak snad raději zůstanu o jedničky.
-
3-4 roky
-
-
Nojo, až vyrobí Warhammer, tak k tomu budou ještě muset nutně připlácnout nějakej datadisk s přeskinovanýma zrůdičkama... *7*
-
-
-
Ako keby uz nebolo dost hier zo sveta fantazie........Pytam sa "proc"???
-
-
Těch, kde máš tisícové armády zas tolik není.
-
-
Zase, vyhovoval by mi aj dalsi tazky Dark Omen..alebo prerobeny Shadow of the horned rat - k nemu som sa dostal tak neskoro, ze mi to uz na pccku neslo
-
-
Obě to byly naprosto super hry.
Pokud mě dobře slouží paměť tak tam bylo v armádě menší množství jednotek ale zato každá z nich měla větší dopad na průběh bitvy, než jak je to třeba v Rome 2.
Ale možná ze mě mluví jen jaková nostalgie.
-
-
-
-
Omg
-
konečně fantasy RPG které bude stát za zahrání.
Dobře že se rozhodli dát do hry upíry, na ty se jinak v rámci lore moc nemyslí.
BTW: no tak snad to u čtyř frakcí neskončí, skaveni a elfové (všechny tři typy) jsou nutností. Plus trpaslíci chaosu, pro nás věrné, co jejich zrušení odmítají uznat.
Další BTW: B&G efekty jsou tady povinnost. -
-
Rpg ?
-
-
pochopitelně RTS, sem se upsal LoL
-
sa cudujes? ked aj Souls seria je povazovana za RPG...ludia su z toho zmagoreni
-
-
-
Abych byl upřímný, CA už nevěřím ani Ň. Vždyť "slavnej" ROME 2 dodnes trpí celkem brutálními bugy.
Attila byl skutečně jenom reskin, zabugovaný skoro stejně jako ROME 2 a teď CA začnou dojit značku Warhammer? No s bohem, to bude zase milión DLC, milión bugů a osobně bych si tipnul i znesvěcení značky ve jménu zisku z dalšího nedodělku CA...
Zase skončím u Medieval II a Shogun 2 a na to klidně vsadím dřeváky a zemljanku -
-
Rome2 a Attila mají buggy? :D :D :D :D To si mě dostal... Rome 2 měl problémy ze začátku to jo... Nehraj warez a kup si to uvidíš
-
-
Ano Rome 2 i Attila mají kupodivu bugy. U Rome 2 stále pozoruju to, že cizí armáda, byť početnější než má vlastní, nezautočí při obléhaní mého města. U Attily je to pár bugů v příběhové kampani... a kupodivu mám originální verze chlapče
-
-
Tak asi hrajeme jinou hru každej
-
-
-
Který mody, pokud používáš a za který frakce?
-
Když nepočítám Rrome, tak jsem u nich taky vydržel nejdéle..
-
-
z modu call of warhammer nebo The Sundering: Rise of the Witch King
muzou cerpat inspiraci.. -
Upřímně nadšení mě rychle přešlo. Stačí se podívat, jak dneska vypadají jiné AAA série.
Mám stejné obavy jako anonym dole. Tohle nemůže být pouze reskin. S TW to může mít společnou max tahovou hlavní mapu a realtime souboje mnoha jednotek.
Ostatní mechaniky je třeba pořádně překopat. Brát v potaz magii s devastačními účinky, velká monstra, rozdílnost mezi jednotkami a samotnými rasami, aliance a diplomacie, hrdinové, možné RPG prvky, příběhová kampaň (King Arthur: RP Wargame to zvládnul skvěle) atd.
Jsem zvědavý na hratelné frakce. Jak vyřeší třeba takový chaos? Bude to pouze jedna frakce nebo budou rozdělení podle bohů? Doufám, že jich na začátku bude více. Takoví lizardi nebo tomb kings mají skvělý vizuál. Ale jsem rád, že se tam hned na začátku dostanou mí oblíbenci Nemrtví.
No musejí pořešit milion věcí, ale moc nevěřím, že se to povede. Každopádně vývoj hry teď budu pečlivě sledovat. -
-
Oba díly King Arthur byly možná až moc roztahané. Nedohrál jsem ani jeden přestože mě skutečně moc bavily ty real time bitky.
Nicméně naprosto souhlasím s tím, že King Arthur nejlépe zmáknul ty aspekty o kterých mluvíš, hrdiny, kouzla, velké potvory. Líbilo se mi taky jak ničivě dokázou do bitky zasáhnout lučištníci. -
takova hra by byla ekonomicky nerentabilní - bylo by s tim hodne prace
-
-
Podle mne ma serie TW dost težkopadnou hratelnost, diky ohromnemu množstvi jednotek na bojišti a velikosti map. Ja bych udelal mapy bojište (real timovu čast) menší s menším počtem jednotek, čím by se to zrychlilo.
-
-
I smell heresy in this post
http://new1.fjcdn.com/comments/Heretic+_3f179ba14025d13d41f74410949e8d29.jpg -
Za sebe bych menší počet jednotek taky uvítal. Nějak ve stylu Dark Omen.
Na hrách z Total War série mi chybí možnost pořádně si užít toho co se na bojišti děje. Například moji lučištníci střílejí salvy šípů na nepřátele ale já nemám možnost se tím pořádně "pokochat" protože už si musím hlídat křídla. Nebo už ani nevím kdy jsem si naposled užil pořádný obchvat kavalérie do nechráněných zad nepřátelské jednotky. Obvykle když obětuju těch deset vteřin abych se na něco takového díval tak zjistím že mezitím jsem nestihl udělat něco důležitého jinde na frontě.
Chápu že to může být způsobeno tím, že jsem starej a neschopnej a nějaký náctiletý trdlo zvládá jednou rukou strategii, taktiku a jestě stíhá zoomovat na akci .. ale to já prostě už nejsem takže .. raději méně jednotek ať si je stíhám užít. -
Pokud by to dopadlo jako DoW... nebyl bych proti.
-
A sebral bys TW to poslední, co z ní dělá "dobrou hru".
-
-
-
Ja jsem rad za ackovou produkci ze sveta Warhammeru.
Ale nejsem uplne optimisticky.
Neverim totiz tomu, ze to bude jine nez jine Total Wary. Boj nebude metodicky, "papirovy" Warhammer s urcitym zpusobem boje, ale akcne realtimovy Total War. Statistiky a schopnosti jednotek nebudou ruzne a rozmanite, ale totalwarovsky rozdilne v jednotkach procent ("Vsichni budou mit zakladni milici za 100 penez se silou 10 a moralkou 10"). Strategicka cast bude bud hrozne omezena, nebo divna - anebo si dovedete predstavit TW diplomacii aplikovanou na rasy WH sveta?
Vezmete si Dark Omen nebo SOTHR. To byly skutecne realtimove verze papiroveho a tahoveho Warhammeru - a byly skvele. Tohle bude proste jenom dalsi Total War. Kdybych byl pesimista, tak reknu laciny reskin a dojnice na DLC, kdybych byl naopak optimista, tak reknu prijemna zmena, fajn setting... proste mozna zabavna, mozna dobre udelana hra, ale neverim, ze to "bude Warhammer". -
-
Vzhledem k tomu ze existuje mod do Mediavelu 2 jmenem Call of Warhammer: Rage of the old Gods ktery to prostredi spracovava naprosto (skoro) dokonale, tak se tohohle nebojim. Je to ciste jenom o tom jak moc se jim bude chtit.
A zrovna Dark Omen oproti SOTHR nebyl zrovna strikne podle pravidel a byl dosti zjednodusen (coz samozrejme nicemu nevadilo), to same napriklad Mark of Chaos (ktery byl take vynikajici). Tudiz je to vzdy jenom o tom jak se tvurcum chce a jak moc si uvedomuji s cim si zahravaji. -
Vzhledem k tomu, co v poslední době CA předvádí, tak je dost možné, že to tak dopadne. Jestli se i u Warhammeru dočkáme zase Blood and Gore DLC, tak na tvůrci asi definitivně zlomím hůl, protože pak bude klidně možné, že v Medievalu 3 bude DLC přidávající do hry hrady. *15*
-
ja zase neverim ze to bude "reskin" ako popisujes ale tiez to asi nebude "papirovy Warhammer" ako Dark Omen. Treba pockat na prve gameplay videa...Dawn of War I tiez nemal s deskovkou vela spolocneho ale bol zabavny a dobre udelanej a mal atmosferu W40k...
-
-
Ten DoW je zajimavy pripad, ale obavam se, ze ted se na podobne prijemne prekvapeni moc tesit nemuzeme - DoW totiz byla vicemene nova hra nicim nijak nezatizena. Kdezto TW je serie her se zcela stejnymi principy. Jasne, je mozne, ze zrovna _tenhle_ TW titul zbori zavedene poradky, ale ja tomu moc neverim.
-
-
Dokonale jsi vystihl mé obavy. Navíc se bojím, že ruský mod Rage of Dark Gods, hráči nabídce více hratelných ras a snad i lepší hratelnost (v rámci možností Medieval 2), než tenhle zbrusu nový titul.
-