Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu, proč se strategie od Paradoxu nedoporučují ve škole stejně jako literatura. Třeba o 19. stol. jsem se z Victoria 2 dozvěděl víc, než mi kdy řekli ve škole.
    • Magister_Peditum
      V strategiích od Paradoxu během asi tak první půl hodiny hraní se stane s realitou takový bordel, že to nemá prakticky žádnou vypovýdající hodnotu. Už takhle mají děcka s dějepisem a zemákem problémy, a ty bys ještě chtěl, aby se naučili, že Hansa ovládla SŘŘ, nebo že Rakousko kolonizovalo severní Ameriku? *15*
      • Nejde o historické události, ale o zachycení doby, což se z pouhého výkladu vysvětluje dost těžko. Navíc je tam i tak dost relevantních znalostí, jako třeba historická mapa, rozšíření náboženství, produkce surovin atd.
        • Magister_Peditum
          Zrovna na té historické mapě by se dalo najít hafo nepřesností, od tvarů provincií, přes jejich názvy až po jejich vlastníky a spojence. Rozšíření náboženství (a v podstatě vše) je relevantní jen v okamžiku rozběhnutí scénáře. Takže OK, když se budou ukazovat jen začátky scénářů, tak se děti možná něco dozví...
          • Pořád mě nechápeš, tak dám příklad. Dlouho jsem nechápal, jak se mohlo Prusko v 19. stol. tak rychle vyšvihnout do pozice přední mocnosti. Zkusil jsem si za ni zahrát v Victorii 2 a zjistil jsem, že Prusko mělo bohaté naleziště surovin a nemuselo v podstatě nic dovážet, takže se průmysl mohl nerušeně rozvíjet (to se mi třeba ve hře za Království obojí Sicílie mohlo jen zdát, tam mi průmysl krachoval na nedostatku surovin na trhu). Dalším faktorem byla i vyspělá kultura, tzn. lepší výzkum. Vojenská tradice, tzn. větší počet oficírů a tak bych mohl pokračovat dál.
            • Magister_Peditum
              To nevím, jestli nemuselo nic dovážet. Právě pro nedostatky surovin se v Německu výborně rozvíjel chemický průmysl, aby vyrobil náhražky. A pokud jsi se dozvěděl až díky Vicktorii o vojenské tradici Pruska, tak bych asi podal na tvého učitele dějepisu žalobu. *3*
    • Já jsem třeba ze školy vůbec netušil, jak fungovala Svatá Říše Římská. Což by vzhledem k naší vlastní historii mělo být celkem stěžejní. Díky EU o tom teď myslím mám celkem rozumnou představu.
      • Magister_Peditum
        No, zrovna v EU4 se SŘŘ moc reálně nechová.
        • To se ani nedá čekat, do pár desetiletí se chaoticky rozšíří změny, které věechno obrátí naruby. Takže výsledky samozřejmě jsou ahistorické, ale principy a mechanismy platí.
          • Magister_Peditum
            No, principy. Že existuje cosi jako sbor volitelů (kurfiřtů) se učí i na ZŠ. A to je asi celý princip a mechanismus SŘŘ v EU4.
      • Většina z vás koukala na spolužačky nebo si kreslilapenisy a vag1ny do sešitů a teď děláte že vy nic a to všechno učitelky...
      • Princ.Jablon
        jj...a co teprve taková druhá světová válka, 5 hodinek a šmitec...jedeme dál, ale o punských válkách si se učil měsíc ))
  • eStar
    Strašně se na tuhle hru těším.
  • Až příští rok? Chápu, že chtějí hru vyladit, ale když si s ní chtějí pohrát tak ať ji ohlásí o něco později. Původně měla vyjít už minulou zimu pak 1. kvartál letoška a teď tohle.
    • prepsat nazvy v eu4 zabere nejaky čas
    • Princ.Jablon
      To mě taky pěkně se*e...už jsem chtěl HoI, no nic, archievementů ke splnění mám v EU4 ještě mraky *12*
  • No, radši bych Victorii 3 :D
    • Magister_Peditum
      To jsme dva, ale víceméně beru všechno.
    • Inquisitor
      Snad na ni taky dojde.
  • V HoI jsem zažil i Japonce, kteří se vylodili v Británii, takže tohle nic moc. :D
  • Trochu se bojim nekterych zmen. Napr. ze letadla uz budou jednotlive stroje a ne letky. Nejak si to neumim predstavit, ze komanduju tisice letadel. Ale uvidime, az to vyjde.
    • BUdeš stále komandovať letky, ale už priamo si budeš môcť vybrať, že aké lietadla chceš produkovať. Napr. môžeš sa čisto zamerať na B-17G a iné typy ani nerobiť. Alebo v nemecku vyrobíš len focke wulf-y a BFka necháš tak a podobne. Rovnako to bude fungovať s tankami, zameriaš sa na tiger 2 a ideš (určite to bude nejako upravené a tak, že ako sa to bude vyrábať. ale )
  • Princ.Jablon
    Slint :O****
  • Příležitost porazit marxisty na východě a neomarxisty na západě si nenechám ujít. Ještě mi tam chybí holocaust a bylo by to tip ťop.
    • Keyz
      Nj, je to historická hra, tak by to mělo být. A kdyby udělali dopady které to mělo, tak by to bylo dobré.

Historie je jedna a vyhazovat z toho věci je špatné. Klidně by to hráč mohl použít. Nebylo by to nic výhodné. Tak jak tomu bylo. Prostě tak, jak tomu bylo. Normálka.
      • Princ.Jablon
        určitě bych si holocaust a s ním spojené dopady uměl představit...například okamžité zvýšení peněž/surovin (konfiskace majetku) ale snížení rychlosti výzkumu etc. (židi byli tahouni německé společnosti, takže zavření do koncentráků + emigrace měli následný efekt), při jeho prozrazení světu okamžité ochlazení mezinárodních vstahů s neutrálními zeměmi (které se třeba jako hrající za Němce snažíš dostat do OSY,, takže bys musel vydávat prostředky na jeho utejování etc.), z čistě historický stránky bez emocí, bych jeho začlenění vůbec neviděl jako negativum, ovšem to v životě neprojde, když tam nejsou ani vlaječky s hákenkrojcem
        • XorxoxTalarius
          Tak jako pokud hra bude otevrena moderum, tak neni problem si tam ty vlajky dosadit a klidne zavest i ten holocaust, pripadne i verze pouzivane spojenci, nebo japonci
          Ovsem pak by se dalo stahnout snad jedine pres TOR *1*
          • Princ.Jablon
            Jo, vlaječky jsem měl právě ve dvojce...protože tam tehdy byla vlajka severoněmeckýho spolku repsketive německýho císařství, což bylo řádně úchylný, a japonci tam snad měli dokonce i tu dnešní, bez paprsků...
            • Magister_Peditum
              S paprsky byla vlajka jen u císařského námořnictva. Jinak ta dnešní byla japonskou vlajkou už tenkrát.
    • no veru koľko nevinných a slušných ľudí pritom zomrelo a niekto kto vtedy prechovaval genetickú výbavu ktorá splodila teba prežil. asi to chceš napraviť
      • Ano, jsem po matce Čech, po otci Slovák. Oba podřadné národy válku přežily.
  • A čo toto je za somarovinu??? horší trailer sem ješte neviděl, to i Polda 6 měl lepší PR než tahle ra z doby kamenne, nechapu lidi co ztraci cas s timhle kdyz muzou hrat treba Witcher 3 nebo Last of Us.
    • Magister_Peditum
      maxovo alterego?
    • jseš blbej nebo coooo ?!

Podľa teba by sme všetci mali hrať tie isté hry ? Okej, čo ešte by si nám odporučil ? Fifu môžme hrať, či tiež je to z doby kammenej ?
    • Protože hry od Paradoxu nejsou pro děti
  • Keyz
    Na tohle snad budu ochoten obětovat čas a naučit se to.

Fakt to vypadá dobře. Není to na tahy! A když koukám na Development Diary, tak vypadá zatím super.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit