Přejít na výpis diskuzí
Pán prstenů se vrací do her s akční adventurou Middle-earth: Shadow of Mordor
12.11.2013 | Aleš Smutný
41 příspěvků
-
Nemrtvej hraničář, Sauronova armáda táhnoucí do (?) Mordoru před dějem Pána Prstenů, wannabe tough fucker se svítícíma rukavicema a očima... jop. Typickej Tolkien *11*
-
-
S tou armádou souhlasím s Pilgrimem....co se týče zbytku - no....Proč sakra ne?? Hobit byl pohádka, LotR se zase toho "tajemna" Středozemě tolik nedotkl....Silmarillion byl ovšem protkán mnoha věcmi a mnohé z nich nebyli nikdy vysvětleny, navíc Silmarillion je vytvořen pouze z části všech poznámek které Tolkien vytvořil - a jeho syn se to snažil pouze dát dohromady. Tenhle svět má velký potenciál a myslím, že by si tam mohli pomalu vymyslet pupkatého maníka co dokáže s prstem v nose zničit celou armádu (Narážka na Toma Bombadila)....Spoustu věcí Tolkien sám nikomu nevysvětlil (chtěl zachovat nějakou obdobu tajemství či mystičnosti), nebo dokonce ani neměl v poznámkách....Takže pokud to oprvdu nebude jako pěst na oko a vývojáři udrží "ducha" Středozemě vůbec mi to nebude vadit....Přečel jsem si k Tolkieoni tolik knih, které se snažili rozebírat jeho dílo a přišlo mi to zbytečné - myslím, že ještě přijde čas kdy to nějaký nadaný spisovatel ještě pěkně rozvede....Navíc máme tu éru prvního věku - kdy vlastně skoro nikde není mnoho zmínek o tom co se dělo v zemích kde e odehrával Hobit a LotR (tedy východně od Modrých Hor) - tam si ještě někdo může pěkně vyřádit....
-
-
To je právě ten problém: jednak "dovysvětlováním" bereš Středozemi lecos z jejího tajemna, ale hlavně se do toho vysvětlování pouštějí autoři zcela vzdálení Tolkienovým kvalitám. V natolik specifickým světě je potřeba našlapovat hezky po hobitsku, tedy zlehka. A nemrtvej hraničář zní (zatím!) spíš jako slon v porcelánu..
-
-
Spíše hezky po elfsku, hobiti moc zlehka nechodili pokud si dobře pamatuji.
-
-
Spíše ve smyslu toho že hobiti se pohybují velmi potichu a jsou velmi opatrní....dali by se srovnat s Elfy - pouze do určité míry....proboha hlavně ne Legolase co chodí po sněhu beze stop :D to už je moc i na mě :D
-
-
Mě to právě přišlo až moc preťažený....Ale dejme tomu....
-
tak po snehu aniz by se borili chodit elfove dokazali - a ze na to ve filmu nezapomeli, to me docela potesilo, jestli bezestop to si nepamatuju
-
-
Hobiti neslyšnou chůzí byli naopak proslulí...
-
-
Tak dovysvětlování asi nemá ani smysl, na nového Tolkiena si asi budou muset počkat až naši vnuci, ale je tu spousta náznaků a prázdných míst co se dají využít....v Sirmallionu jsem si někdy říkal: sakra tohle už není možný co přijde příště?? "Magie" v tomto světě byla samotným Tolkienem postavena do světla - kdy Vás toho nemůže moc překvapit....s tím naslapovanim souhlasím, je třeba se opírat o určité základy....
-
-
Vidím, že je tu znalec Tolkiena :) Přesně tak, Středozem má stále co říct a to, že Pán Prstenů a Hobit jsou ve filmovém zpracovaní hodně pohádkoví, se trošku od knížek liší. Hobit (teď už zase ke knížkám) je opravdu jen pohádka pro starší, Pán Prstenů už je místy tajemný a to ví jen člověk, co knihu četl (Mohyloví duchové, Tom Bombadil atd.) Silmarillion už je pak silně tajemný a má obrovské kouzlo a je škoda že jsou to jen sesbírané poznámky a dány pěkně do kupy, myslím, že Tolkien chtěl nakonec Středozem temnější a opustit trochu tu pohádkovost. Škoda, že jeho dílo je jaksi stále otevřené, ale díky tomu nám nechal spoustu místa pro naší fantazii.
-
-
Tolkien a jeho dílo se stalo v podstatě mojí malou posedlostí....naprosto s tebou souhlasím....mě se filmy líbily, ať už se to sice od knihy lišilo jakkoliv, musím uznat, že se jim to povedlo převézt obstojně a lépe by to pravděpodobně nešlo (LotR), Hobit mi už poněkud nesednul....hry mě odradili hlavně po technické stránce (ovšem dodnes hraju BotME II)....uvidíme co z tohohle nakonec vyleze....navíc ještě pořád je tu celá Arda a Středozem jak ji známe doposud není celým obrazem světa....ah sakra pardon zase sem se nechal unést....u tohohle tématu jsem ještě horší než u Zaklinače :D
-
-
Myslím, že ani kdyby měl Tolkien k dispozici dva životy, tak by nestihl své dílo "dokončit". *4*
-
-
Sauronova armada se opravdu usidlila v Mordoru az po Hobitovi...
-
-
Podruhé ano.
-
Jo, ale spíš si ji tam vypěstoval na místě a nastěhoval z Haradu a Východu. Kde zase nebyli hraničáři :)
-
-
-
Nemrtvý hraničář. Nic horšího už je vážně napadnout nemohlo. Těm lidem by měl někdo hodně rychle sebrat licenci za to co dělají s Tolkienovým dílem.
Duchové a přízraky byly ve Středozemi vždy služebníci zla. Jedinou vyjímku tvoří Maiar a armáda prokletých kterou Elendilův dědi musel DONUTIT ke spolupráci. -
-
Jesteze uz skonal, Davno jinak by to asi nerozchodil (ono iv hrobe, se jeho ostatky musi obracet) a v okoli nema nikdo klid. *10*
-
Nesouhlasím s těmi pouze zlým duchy (přízrak je zpodobneni zla většinou)....Ale abych musel argumentovat pořádně musel bych tu zatracenou Sillmarilovskou černou noční můry mé paměti prolistovat....navíc může být posedlý zlým duchem co chce pomstu Sauronovi, kdo ví??
-
-
No k LOTR hrám stojí za zmínku hlavně strategie battle of the middle Earth ( ať už 1 či 2) U těchle dvou her jsem strávil hodně času :)
-
-
souhlasím, velmi povodené hry, které filmové licenci rozhodně neudělali ostudu
-
-
Knižní, jestli se nepletu.
-
-
-
Aha, tady si nějaký producent pustil filmovou trilogii a napadlo ho, jaká by byla úžasná bžunda v kulisách Pána prstenů udělat nové God of War. *1*
-
-
:D no že by na tom něco bylo?? Zatím toho moc nevíme....Ale dobrá poznámka :D
-
-
Jestli ani teď neudělají kvalitní hru, tak doufám, že už je nějaký soud prohlásí za nesvéprávné a tu licenci jim vezme *13*
-
To vám to ještě nedošlo, že všechny tyhle hry a filmy s nemrtvíma jsou tajné zakódované zprávy, že se z náš všichni stanou nemrtví?
-
Jack1947@tiscali.cz: není možný, aby někdo byl takhle blbej.
-
-
Je to jen jiná verze trolla, trošku sofistikovanější, ale víc v tom nehledej a ignoruj ho.
-
Blbost se da definovat moha zpusoby a definicemi. *3*
-
-
Zní to jako slušnej blábol. Pán Prstenů chce pořádný, velký RPG od CD Projektu nebo Bethesdy, ne akční srágory o nemrtvejch hraničářích.
Peter Jackson lecos zvládnul skvěle, ale napáchal i velký škody a úplně změnil povědomí mezi lidmi, co je Pán Prstenů, to je jasný. S Hobitem se bohužel definitivně odebral do pekel. -
-
100% souhlas
-
no ono hlavne zadne povedomi mezi lidmi pred filmovou trilogii nebylo
-
souhlasím
-
-
Zní to zajímavě a podle kotaku dokonce openworld ;-) Doufam že bude brzo nějakej trailer/gameplay
-
Zatím většina her s tématikou pána prsteů, o kterých se pěly ódy že budou jiný a lepší, nikdy nedopadla dobře.
Myslím si, že tady příběh bude jen proto, aby umožnil nějakou extra super nesmyslnou rubačku.
Těm řečem, že to bude něco víc opravdu nevěřím, už jsem se takhle s PP párkrát nachytal. *8*