Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pěkná práce Ravene ... jsem si ani nevšiml, že na něčem děláš.. Možná proto, že jsem tak málo ve hře :D

For RockStar : Děláš zbytečně ukvapené závěry, tenhle model funguje nadmíru dobře a hra tím rozhodně netrpí. BTW hybridní model plateb jako je v LOTRO "nemá" s mikrotransakcemi v asijských MMO skoro nic společného. Hráč si zaplatí za to co využije a za to co potřebuje. Nikoliv za to že bude oproti ostatním svítit, bude naenchantovaný na maximum a bude mít 2x takovou převahu nad ostatními.
    V tom je .. poměrně inovativní F2P hybrid model se kterým přišli Turbine částečně revoluční a celosvětově sklízí úspěch a kladné ohlasy jak ze strany hráčů, tak recenzentů.
    Myslím si že WoW se svými možnostmi mikroplateb nabízí větší ohizdnosti .... transfery charu s výběrem změny rasy a tak podobně ... ano taky nádhera.

Bál jsem se, že to do hry přitáhne pono "pitomců", jsem ale překvapenej, že tomu tak neni, alespoň jsem zatím žádného vysloveně pitomce nepotkal. Takové například ve wow potkávám téměř pořád :D

Mikrotransakce se dnes proderou do většiny MMO, je jen na vývojářích, jakým způsobem to udělají.
  • Špatně sem se vyjádřil. Myslím to tak, že jakmile uděláte maximální lvl tak finito. Všechny itemy se dají koupit za skirmishe a je jich brutálně poskrovnu a žádný dungy kde by z creepů padaly itemy tu nejsou. Hra je hrozně prázdná a nudná. Jeden skirmish za druhým pořád dokola... a normálním hraním nelze získat prakticky nic. Všechno si musíte odemknout za turbine pointy. I zrušení max. hranice goldů si musíte zaplatit za skutečné peníze... Questy od 30 lvlu jsou pouze jenom za turbine pointy. Je mi jasný, že zatvrzelý pařani téhle hry nepřesvědčím a to ani nechci. Jediná věc která se jim nedá upřít je ta, že z vás tímhle způsobem skvěle dokážou vytáhnout peníze *4* Hru sem hrál jako VIP dva měsíce...
  • Free-to-play model je zda sa velmi vyhodny pre Turbine>
    Lord of the Rings Online triples monthly revenue
    Zdroj>
    http://enterprisepost.com/games/uncategorized/lord-of-the-rings-online-triples-monthly-revenue.html
  • Preed
    zasadne nemam rad F2P ale clanok sa mi pacil takze by som si to mozno aj zahral,ale po tom kolko casu som zabil pri wowku(a zabijam) uz hrat dalsiu onlinkovu asi uz nikdy nebudem :)
  • Dobrá práce Ravenkeepe, je tu vše, co by tu mělo zaznít. Je to už jen na každém hráči, pokud do toho chce jít. Avšak za zkoušku ve Středozemi to rozhodně stojí.

Giltanas, hunter, rytíř Anaruth Order
  • Cil hry? Jaky je cil WoW? Nebo jakekoliv jine MMORPG? Ze by bavit se? Kam na ty otazky chodite.
    Clovek si na free uctu koupi jen co chce. Pulku veci,ktere se daji koupit,lze ziskat i normalnim hranim. Navic prakticky porad bezi nejake slevy (vicemene se vubec nevyplati kupovat veci,ktere nejsou ve sleve. Dnes to koupite za plnou cenu,zitra to bude se slevou 50%). Pokud neni hrac zavislak co musi mit vse hned(v tom pripade se mu stejne vyplati mesicni poplatky),tak muze utratit mene penez nez kdyby mel predplaceno. Nejlepsi je samozrejme LIFETIME predplatne,ktere ale s prechodem na free model bylo zcela zruseno.
  • Já jen doufám, že WoW na tenhle model nikdy nepřejde:) Pak ho určitě přestanu hrát:)
  • Tuhle hru jsem si chtěl vždy vyzkoušet... Ale zajímala by mě jedna věc. Jak vypadá end game content.
  • janchor
    Cíl je užít si Tolkienův svět spolu s lidma, co jedou na stejný vlně a společně budovanej virtuální zážitek je pro ně nadřazenej powergamingu. Což LOTRO (v mým případě na Laurelinu) nad očekávání splnilo.
  • na free účtu jde hrát cca do 25. lvlu. od něj výše vás to brutálně omezuje a hra je prakticky nehratelná a dost se nadřete. Každopádně nevím jaký je cíl týhle hry. Bohužel wowko je v tomto ohledu daleko lepší co do itemů a jeho získávání. Není tam ani pvp ale "monster" play... Každopádně VIP jsem měl a po jeho expiraci vám už navždy zůstane účet jako premium což není špatný.
  • Ne, není to trial. Trial byl do lvl snad 20 a měl jsi jen několik lokací. Tohle je kompletní svět, level neomezený. Pouze si musíš koupit třeba schopnost obchodovat v aukci, jezdit na koni a odemknout další 2 ze 4 batohů/inventářů (máš 2 zdarma, 2 za poplatek). Každopádně na všechno mi stačili 400kč a 1/3 bodů mi ještě zbyla. Navíc nějaké body získáváš i v questech apod (například na riding skill si hravě vyděláš hned ve hře). Ne není to systém pro sociály a skrblíky, je to systém pro příležitostné/casual hráče.
  • Ale kulový. By jsi chtěl akorát něco zadarmo. Ano, LOTRO není zcela zdarma. Ale platíš si jen za to, co využiješ. Já osobně jsem LOTRO hrál zkusmo pouze do levelu asi 29 + druhá postava lvl 16 a utratil za to asi 400, přičemž mi ještě dost Turbine bodů zbylo. Ano, zaplatil jsem, ale narozdíl od paušálu u WOW není můj čas limitován ,nejsem ve stresu že zítra mi končí předplatné ani že jsem si zaplatil 2 měsíce a hrál pouze 2 hodiny, protože na víc nebyl čas. Neplatíš si pouze na bonusy, ale i celkem potřebné věci (lze se bez nich obejít, ale nebudete chtít se o to ochudit) - ano, protože to musí vydělávát. N
    emá to být systém pro socky, co nechtěji pustit korunu, ale jde vstříc příležitostným hráčům, tzv. Casual players. To jsem nyní už já též. Nemožnost takového hraní byla druhým důvodem proč nadobro před lety opustit WoW (druhým je přístup Blizzardu ke hře cca od druhého datadisku, ale to nebudu zde rozvádět).
  • Ehm takze je to neco jako trial? To je normalni ze trial je zdarma ne? Takze at jsou s dovolenim do rite.
  • Tento styl "zdarma" at si strci nekam. Mikroplatby maji byt za neco navic - bonusovy pet, zdvojnasobeni expu na urcitou dobu, zvetseni inventare atp. - prostez a veci ktere donatora zvyhodni castecne. Rozhodne ne za podstatne funkce dotycne hry, za to plati jenom idiot.
  • Perfektní článek, skvělá práce autora *3* *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit