-
Originální nápad, chytlavá hratelnost, vysoká obtížnost, morální dilemata, více konců, co víc si přát? Devítka naprosto zasloužená.
-
Geniální zvrácenost. Mrazí mě ten pocit. Kdo nehrál, neuvěří. Doporučuji si k tomu dát soundtrack z Bony a klid :)
-
+1 za recenzi, jdu to prubnout
-
-
Tvoje bezvíznamné +1 je fajn
-
-
Moje bezvÝznamné +1 je feedback pro autora recenze, kterého třeba může potěšit, že jeho práci někdo ocenil a že se mu výstup té práce zalíbil. To že se to ocenění nelíbí tobě - to je bezvýznamné.
-
-
Keby ho neteší že píše tak by nepísal...
-
-
V kontextu recenze kouzelná hrubka!
-
-
-
jelikož nesnáším úředničinu a papírování, pochybuju, že by mě razítkování a kontrolování všehožmožných údajů bavilo (a ani příběh to nezachrání :) ).
-
-
Myslím, že v praxi by tě to mohlo dost překvapit.
-
-
jasný, možná to prubnu v nějaké steam slevě. jen mě děsí ta představa trávit hodiny a hodiny nad něčím co bytostně nesnáším :) ale taky nemám rád násilí a kolik takových her jsem hrál, že :) děcka, překecala jste mě, prubnu to :)
-
-
nasilie potlacuje nasilie predsa ;)
-
-
-
To jsem si myslel taky ale zkus tomu dát chvilku stáhnout si betu zahrát jsi 2 levely.
-
-
Mozna to pisu zbytecne, ale hry o grafice nejsou, ani o hudbe nebo megarozpoctu (ikdyz prachy vyvoji asi uplne nebrani *3* ) Sachy jsou skvela hra ikdyz ji hrajete na lestenym mramoru s mahagonovymi figurkami nebo na papire s vymodelovanym chlebem. Pixelovata grafika ma stejne jako cernobila fotografie nebo 8mm film misto pro vyjadreni vizualniho stylu, kterym nakonec herni pravidla a design obalite.
Jinak, Papers, please bych srovnaval klidne s FTL nebo Retro city rampage. Jednoduchy koncept, pod kterym ceka herni hlubina strme ucici linky a myslenkoveho presahu. Ta hra at otevrene nebo slidilsky provadi cachry ve vasi hlavince, ktere tam jeste dlouho zustanou. KUDOS autorum a klidne 9/10. -
-
Ne, hry o grafike nej su. Ale keby si videl remake Realms of Arkania hned po vydani - zvracal by si :) Okrem toho - je roziel medzi zlou (vizualne, esteticky) grafikou a grafikou cielene stylizovanou do nejakej podoby. Ostatne, ked sa vratime od polygonov k pixelom. PixelArt je vlastne typickym grafickym stylom pocitacovych/video hier. Ale aj nim sa da prejest. Co nie je pripad Papers please.
-
100% souhlas, iba sa priznam ze vdaka pixelatej grafike som neraz klikol mozno zbytocne na kontrolu hladanych zlocincov porovnat s fotkou na pase *7*
-
Hry o grafice nejsou, jsou o hratelnosti, atmosfere popr( znovuhratelnosti) , jak ktere a dnes je uprednostnovana u vetsiny bohuzel grafika , ano asi pises zbytecne no. Ja jsem ale pro hratelnost, to se vazne hra s poradnou grafikou muze jit zahrabat. Pac bez hratelnosti nema smysl , kdyz je navic mizerna tak to plati dvojnasob.
-
Ano jde o feeling, který někdy dělá hezky vypadající grafika (nemusí to být hi-tech, aby to hezky vypadalo) a někdy o tom, jak jednotlivé prvky hry působí a dokážou vtáhnout do hry. O pocit, jako by jste tam byli, rozuměli tomu, co se ve hře děje a proč se to děje.
-
-
Já budu Papers Please hlasovat za indie hru roku. Možná není tak dlouhá a technicky propracovaná, ale má skvělé nápady.
Vytváří úžasnou historickou atmosféru totalitního režimu, ke které se hodí víc právě 2D pixelová grafika než nějaký 3D. Hlavně vás nutí přemýšlet nad politicky-sociálními problémy, rozhodovat se pro stát/rodinu/neznámí lidi, a vyvolává neopakovatelný emoce.
Sem strašně rád, že Pavel se rozhodl jí dát 9/10. Zaslouží si to. -
Zavést recenze bez verdiktu a hodnocení tak nevíte co si myslet, a na co nadávat, co? Kdo by přece četl takový dlouhý text a udělal si z něj názor sám *7*
-
-
Když se podíváš na styl vyjadřování místních haterů :) myslíš, že jsou snad schopni něčeho jako tvorby názorů složitějších než GTA=dobré, Indie=JAK TOMU SAKRA MŮŽOU DÁT DEVÍTKU??????????
-
-
Recenze mě natolik navnadila, že jdu na GOG a okamžitě kupuju.
-
-
nic s Originom neni spatne, len mi vadi druha sluzba, ked vsetko mam na Steame a nieco miusim mat inde, no a na Steame sa mi fakt ani nestalo,ze by mi nejak neslo hrat po nete...navyse v dnesnej dobe je snad kazdy PC pripojenu k netu na trvalo, aspon ja to tak mam, neviem preco by som nieco mal prepinat do offline *7*
-
Tak zakoupeno. Hodil jsem to do košíku společně se System Shockem 2, kterej je dneska v akci. Čeká mě dlouhej večer :)
-
-
system shock 2 bol teraz v hubmle bundle za par supov :D
-
-
Steam nevedu :)
-
-
preco? Steam je predsa fajn, zamerne si vsetky hty kupujem prave na nom, len ma trochu rizculuje Origin kvoli tomu, ale tak co uz :)
-
-
Co je špatně s originem? osobně ho mám radši než steam, ještě nikdy se mi nestalo že bych si nezapařil bez netu a u steamu se mi to stalo mockrát
-
nic z toho co pises mi nikdy neprekazalo a ani v tom nevidim az taky problem, ale kazdy clovek je iny, to chapem :)
Mne to socializovanie vadi na Facebooku...Vtip :D -
DRM, pomalost, nutnost mít nainstalovanej otravnej program, sociální síť, profily, přátelení. Výhodu vidím jen v automatických aktualizacích a super slevách. V ostatních věcech u mě vítezí GOG, jakožto čistě herní sajta bez zbytečného socializování a balastu kolem :)
-
-
-
-
-
-
Geniální hra. Na jednu stranu živit rodinu. Na druhou stranu rozdělit rodinu někoho jiného. Morální rozhodnutí. Dny v práci reflektující události ve světě. Je tam dobře cítit tíživá atmosféra obyvatel za závorou. Hra je docela těžká, ale rozhodně ne nezvládnutelná.
-
-
Jo to morální dilema je nejzajímavější. Plnit rozkazy i když to je pro někoho morálně špatné? Anebo riskovat a zatáhnou do toho nejen sebe.
Nechtěl bych být v podobné situace.
Borci co se rozhodli v reálu pomoci a uspěli.
-
-
Zajímavá a originální hříčka. 8/10
Škoda jen, že v některých situacích nemáte trochu volnější ruku a musíte jet podle předem danýho scénáře; jak já si přál poslat do háje týpka z tajný organizace nebo ho rovnou poslat za mříže, bohužel hra mi ani jedno nedovolila. :( -
-
Ale nemusel jsi dělat to co říká ne? Já na něj kašlal a ty jeho tajný agenty jsem nepouštěl :D
-
-
Toho posledniho pustit musis, jinak mas konec.
-
-