Přejít na výpis diskuzí
Path of Exile je výborná alternativa k Diablo a Torchlight
31.3.2013 | Karel Drda
206 příspěvků
-
Ten trapný moment, když zjistíš, že diablo III se vlastně jmenuje Path of Exile
-
-
PoE sa podobá Diablu iba grafikou, hernými mechanikami a celkovou hratelnosťou, má ale k D2 oveľa bližšie Torchlight 2.
-
-
No PoE jde alespoň ve FullHD... jak jsi to vlastně s tou grafikou myslel? *2*
-
-
-
D2 jsem hrál v podstatě nepřetržitě od doby co vyšlo až do chvíle, kdy vyšlo D3. D3 pro mě osobně bylo a stále je jedno obrovské zklamání, ale co má člověk dělat, když ho baví mlátit příšery. Vyzkoušel jsem i TL, ale to byla záležitost na jedno dopoledne. Pak se ale objevil PoE a D3 jsme od toho momentu nepustil. PoE splňuje přesně mé nároky na "Diablovku", svobodný a logický vývoj postav, smysluplná příslušnost předmětů k daným třídám, kde na druhou stranu člověku nic nebrání vybavit kohokoli čímkoli a pořád to může fungovat. Geniálním systémem skillů, se kterým jsem se do teď u žádné hry tohoto žánru nesetkal a který umožňuje naprosto svobodné rozhodování co bude daná postava, bez ohledu na třídu, používat k likvidaci monster. K tomu ještě přispívají tzv. support gemy díky jimž zle jednotlivé skilly dále modifikovat ke své potřebě. A v neposlední řadě je na modelech postav opravdu vidět co mají na sobě a pazourech a dokonce oproti D3 dané předměty i používají v boji! Ale abych to uzavřel, pro mě je aktuálně PoE jednoznačná volba jako krále "Diablovek". BTW: nikomu to nenutím, čistě můj názor.
-
-
Pod to se můžu podepsat.
-
-
Není to špatné. Podle mě se PoE, T II a Diablo III doplňují. Stejný žánr, ale každá nabídne něco jiného a každá z nich má své kvality ale i zápory:)
-
-
Zivot je dost dlouhej na to, abychom si zahrali vsechny 3 kousky :)
-
-
Tot otazka, zda je chces hrat porad a nebo ti staci je jednou projit (tedy zahrat si je vsechny jednou), tehdy ztratis toho zivota mnohem mene, nez kdyz onu hru hrajes porad dokola a zkousis vice postav a vice buildu *1*
-
-
-
Diky, ale ne... chapu, ze nekoho muze PoE bavit, a chapu, ze nekdo muze povazovat zustavani u Diabla za masochismus, ale presto - snazil jsem se co nejotevreneji pristoupit k PoE, abych zjistil a ocenil jeho kvality, a nemuzu si pomoct, ta hra mi jednoduse neprijde dobra.
Ano, atmosfera (a krasne resene osvetleni indoorovych lokaci) je prijemna, syrova, temna. Reseni predmetu se obcas blyskne celkem dobrym napadem, ale tim pro me bohuzel vycet kladu konci. Priserne prefouknuty strom skillu je, podle me, naprostou zbytecnosti, matouci, nudny. Dvacet pasivu pridavajici po jednom procentu, rozhozenych do dvaceti policek, aby strom vypadal monumentalneji? Zbytecne lacine. Dulezitych skillu je tam tak patnact, a to jeste mozna prehanim. Ale coz o to, to by se dalo prekousnout, kdyby se to prijemne hralo.
A to je to, co mi na PoE vadilo nejvic, ono to proste neni zabava hrat. Subjektivne mi hra prijde pomala, neplynula, boje plytke a nezazivne. Pokud nekoho majznu po repe obourucni sekerou, chci, abych mel pocit, ze sem prave nekoho majzl obourucni sekerou, nikoliv ze placam mokrym hadrem pres hydrant. Ze hitboxy funguji jak se jim zachce, forced stand je v podstate nefunkcni a cely soubojovy system mi prijde jako vysledek skolniho projektu k zapoctu, to uz snad ani nema cenu zminovat.
Jak rikam, subjektivni vec, nehodlam, jak je dnes modou, hanit hrace, kteri si PoE vyberou, ale pro me je volba jasna =). -
-
Muze to tak pusobit, ale je to jen pocit. Tato hra je o staveni si buildu a s tim buildem prezivat. Strom jako takovy je dulezity hlavne z hlediska hardcore postavy, ktera nesmi chcipnout. Snazite se udelat si takovy build, ktery neco vydrzi zabije.
Ano poprve jsem byl zmateny a zkousel jsem podle toho, co se mi zdalo, ze mi zvysi dmg. Postupne jsem chcipal a zjistoval, ze tamtudy cesta nevede, a pridaval jsem si resisty, HP. Najednou zjistuji, ze me chybi mana.. a upravuje se dal. Dale samozrejme jsou zajimave vytvoreny skilly (pres gemy) a vylepsovani itemu a jejich kvality.
Tedy strom muze pousobit premrstene a neprehledne, ale vemte v potaz to, ze muzete mit kouzilciho maraudera, witch, ktera strili z luku atd. A vy tom stromu musite vytvorit takove cesty, aby dana postava mela ty spravne vlastnosti a dostat se k co nejvice potrebnym unikatnim passivkam.
Co se tyce zpravani, tak vybuchy monster a jelikoz prevazne hraju za rangera tak narazy sipu jsou znat a rekl bych, ze je to hodne po vzoru Diabla 2. Nemuzu si na zpacovani stezovat, ano i tady na vysoke obtiznosti musis sekat do monstra vice, ale neni to jako to citimu D3 za barbara, ze do moba mlatim palici delat to ten efekt a pocit ze ho poradne prastis, ale i kdyz bileho moba sotva skrabnes tak mam spis opacny pocit nez ty, ze me to znechucuje.. *5* -
Pokud se nepletu tak je to ještě beta, takže čas ladit. A pomalé souboje přestanou po přejetí 1. aktu, kdy jsem na solo fire witch měl občas už co dělat. (ale furt jsem nedostával na 1 ranu jako v prvních verzích diabla s full tank barbarem :/)Takže stačí počkat na pár patchu, nebo se vrátit k diablu u kterého jsem viděl jediné + příběh, až do té doby než jsem to vše viděl 50x.
-
Strom neni laciný ani matoucí, slouží k tomu, aby si každý hráč vytvořil originální build. Neřeší to jako Diablo III, kde každý má všechno a vše se točí jenom okolo equipu.
-
-
Za lacine povazuju jeho umele nafukovani, aby mohli tvurci, mavajice pestmi, volat o kolik predbehli konkurenci, pritom by se stejny strom dal nacpat do patnacti, dvaceti skillu pro kazdy class, a pak by se v tom treba nekdo vyznal... a priznejme si, ona moznost volby je do jiste miry taky iluze, pokud se nekdo nechce potkat s nutnosti na tricatem levelu smazat postavu, stejne si musi vzit vsechny bonusy do vitality, ktere mu hra nabidne...
-
-
Vyznat se v tom dá, pokud víš od začátku co chceš. Pokud ne, tak ti pomůže tisíce buildů úspěšných hráčů na internetu. Pro mě bylo divné zjištění, že každá postava má stejný strom jen začíná jinde. Osobně mám world chat vyplej, takže i skill gemy jedu na náhodu nebo z questu. Zapnu si to po dlouhé době i dnes. Což se Diablu3 nepovedlo ani omylem. Hraju fire Witch což má ještě menší šanci na přežití jak ta frost a problémy nemám. Jediný skill ve str jsem si dal jen kvůli equipu a to stačil jeden +30. Takže za mě určitě zatím nejlepší moderní diablovka na pc.
-
-
Ale má pravdu. Mnohé věci jsou tam naprosto nesmyslně rozděleny, aby to dělalo dojem obrovského stromu.
-
-
-
Otevřu první obrázek a v chattu ... Oh my god 1740 ping ... to moc na důvěře nepřidá. *1*
Ale možná zkusím ... aspoň se to dá narozdíl od D3 zkusit i bez placení. -
-
já měl lagy jenom když jsem měl zaplej global chat, když jsem ho vypl tak to bylo zase v pohodě... nebyl jsem sám kdo tohle řešil, ale to už je pár týdnů zpět, tak to možná fixly
-
D máš taky bez placená, teda první akt *3*
-
-
Az na to ze ten prvni akt te hezky navnadi protoze to vypada hezky, ale pak zjistis ze uz je to dost o nicem, vcetne te pasaze pouste a nasledne uplne podelanej crafting a ziskavani itemu a samozrejme samotnej obchod a to nekoukam na to jakym zpusobem jsou vytvoreny skilly.
Takze ano jako reklamni akci udelali prvni akt po Leorica hezky, diky ktere jsem se bohuzel chytil do one pasti. -
Jenom část prvního aktu;)Cca 1/4.
-
-
tak promin *1*
-
-
-
Můžu to doporučit:)
-
Hra je furt beta, to neni duvod ke stezovani
-
-
Já si nestěžuju ... jenom mě to pobavilo.
-
-
Hraju tuto hru od bety a zatím bez lagů nebo errorů.
Bez placení a legálně, to je sen. *5* -
jj ten screen zabil ! :D :D :D
-
-
hral jsem to asi do 35lvl a pak me to prestalo bavit. Ma to sice dark feel prvniho diabla, ale hratelnosti to za nim bohuzel dost zaostava. A ten strom je fakt neprehlednej, koho ma bavit furt zoomovat. Vlastne to neni nic jinyho, nez vykradena Sphere grid z FFX http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20100227155641/finalfantasy/images/9/94/Final_Fantasy_10_Sphere_Grid.svg
-
-
Dobří umělci kopírují, nejlepší umělci kradou. Pablo Picasso
-
Ano, mozna je to z toho vzato, ale oni to celkem zprehlednili, a dali do jednoho velkeho celku. Na zacatku to pusobi neprehledne, pak zjistite, ze je to zajimave a systematicky rozmistene a ma to svuj ucel. Zda si vemete staty nebo jen nejake vylepseni nebo se chcete dostat k nejake specialni passivce. Ten strom je totiz prevazne passivni, mozna proto se tomu rika passive skill tree :)
To co tomuto vsemu dava dalsi rozmer jsou skill v podobe gem skillu :) a hlavne vylepsovani kvalit skillu a jejich kombinaci. Zakladni gem skill a k tomu support skill, ktery ho nejakym zpusobem obohacuje (napr. mate ohnive sipy, date do equipu s linkem, lesser multiple pojectile a uz strilite a cenu zvyseni many o dalsi dva sipy navic. Nebo mate spell to tem jako support gem a v equipu ho linknete se skeletony a kdyz jsou v blizkosti nepratele tak z dany polozeny totem automaticky kouzli skeletony pobliz nepratel. -
Pokud je něco funkční, tak proč to neokopírovat?! A mě ten skill tree přijde i docela přehlednej.
-
ty vado to je fakt vono :D
-
-
skill system z final fantasy + instance system z guild wars + klikani z Diabla = Path of Originality *1*
-
-
Ovšem... Dá se ještě dnes přijít s něčím novým? *7* Téměř (až na pár indie her) se ke každé hře dá najít nějaká obdobná.
-
-
-
-
hral sem vsecky diabla, torchlighty, a musim rict, ze path of exile je nejlepsi hack n slash rpg vsech dob...navic je zadarmo, zadne pay to win (a verte mi, potom co tu hru zacnete hrat, BUDETE CHTIT developery podporit)...porad vychazi nove patche, nove skilly, nove itemy navrzene od hracu, end game system je nejlepsi ze vsech h-n-s rpgs co sem mel sanci hrat...takze urcite zkuste...a pokud to nekoho nebude bavit, tak kvuli stejnym duvodum kvuli kterym ho nebavilo napr. diablo 2
-
Nevím, dal jsem lvl30 a hra mě přestala bavit. Navíc animace postav jsou úděsný. Zkoušel jsem maraudera a templaře a oba běhali jak mongoloidi.
-
Co je oproti D3 uplne paradne su itemy. Som v 3. akte a v podstate stale som pouzival polovicu itemov bielych (superior), modrych a sem tam nejaky zlty. Ak som sa zameral na evade chance a armor, tak presne viem ake veci ich budu mat. A to som sa nejako extra nehral s transmutation orbmi.
Toto je v D3 problem - tam su biele veci odpad, modre su dobre na zaciatok hry a leg/set (az na niektore) su dobre "na podpal v kamnech" :) No a samozrejme vychytavky ako palicka so silou, ci mighty weapon s inteligenciou...
V PoE su mimochodom velmi zabavne itemy na zaciatku hry. Heavy armor vyzera ako kus zeleza zo srotoviska a jeden typ stitov je cisto ako vytrhnute dvere zo skrine :) -
-
jasne pouzijes co najdes, to sa my paci tiez, neskor sa to meni, je to dobre no
-
-
Ja osobne jsem PoE dal 2x sanci a pokazdy me to nejakym zpusobem po case omzelo. Kazde ma svoje plus i minus. Ale u D3 jsem stravil podstatne vic casu a celkove me hra bavila vic. Nekomu ale PoE urcite muze sednout vic nez mne.