Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Skoro se vším v článku dá souhlasit, ale chybí tam jeden podstatný detail, že přes všechno dobré je samotné kosení mobů takové nemastné neslané.
    • Je to proste dano zanrem :). A dale zalezi na dalsim obsahu. Btw hra je znacne vylepsena pokud jsi v Hardcore modu a boji se o zivot. A ano i pak je to jen o masovem zabijeni nepratel :)
  • Hra je to dobra, ale akonahle prejdete vsetky tri akty, tak ako ked utne a mozete to rovno vymazat lebo potom uz tam neni co hrat.
    Ak niekoho bavi dokola behat to iste tak prosim, do toho.

Ked v buducnosti doplnia obsah rad sa k tomu vratim.
    • Ale onot si asi pointu celeho nepochopil.
      Je tam END GAME ktory je zatial najlepsi zo vstkych ENG GAME-ov v ARPG hrach !
      A Diablo je o com ? Ked skoncis normal ides na vyssiu obtiaznost to iste.
      Cela pointa v ARPG hrach je o levelovani a postaveni ultimatneho buildu s ktorym si spokojny...
      Predsa kazda ARPG hra je o tom istom.
  • Jedna vec sa mi v PoE nepaci, takze po pociatocnom nadseni, som nehral dobre tri tyzdne. Waypointy - tymi sa vyslovene setrilo, je ich zufalo malo. To zamrzi hlavne preto, ze lokacie su zbytocne obrovske. Ak ma dungeon tri poschodia a jediny waypoint je na zaciatku prveho, tak si treba sakra rozmysliet ci mam tych 40 minut na prejdenie, lebo ak to uprostred vypnem, tak pri novom spusteni pekne odznova. Ono celkovo hra nuti k dlhemu hraniu a opakovaniu. Neexistuje tlacidlo "pause", server vykopava pri necinnosti, dalej tu je reset map a respawn po pomerne kratkom case.
    Inac je to tak ako sa povrava na forach. Tato hra je viac Diablo ako samotne Diablo 3.
    • V tomhle máš pravdu. Čas do respawnu opuštěné lokace je snad 8-15 minut, což je docela málo, a pokud se cestou zpět nechcete probíjet znova, musíte každou chvíli zpátky na předchozí poschodí. Toto je opravdu asi jediná věc, která mi trošku vadí.
  • No srovnávat DSO a Path of Exile to snad je vtip ne ? DSO je naprosto uboha hra ciste zalozena na buy to win..zaplat si a vyhrej.
    • Xcomik
      Ano a pablb který to pořádně ani nehrál píše moudra :-) Prvně cokoliv ve hře lze získat aniž bys do hry narval peníze (což mi teda tak trošku nepříjde P2W). Druhá věc je zcela běžné že platící hráči si pořídí (rozšíření inventáře nebo třeba kameny) podstatně dříve než ti neplatící protože si je prostě koupí. Nicméně P2W vypadá rozhodně jinak (mrkni třeba na NFS World, BF PfF, Heroes aspol. P2W vypadá naprosto jinak je rozdělený na mechanismus kdy je placený kontent a neplacený kontent a nelze jako neplatící hráč se dostat k tomu placenému obsahu to je typycké P2W tak než zase plácneš nějakou pablbinu napočítej aspoň do desíti a třikrát si to rozmysli :-)
      • p2w vyzera inak ?> hraci si poridi vetsi inventar a kameny ? zobud sa ty jebo DSO je TOP P2W hra co existuje len jebn*ty ko*ot moze taku hru obhajovat alebo hrat *11*
      • Pay to WIN znamena, ze prave preskocis vsechny lidi, co by se na tom nadreli a koupis si nejlepsi veci. Pokud neni hra Pay to WIN, pak se jedna prevazne o kosmeticke prvky nebo prvky, ktery ti vylepsi interface nebo ulozne prostory atd. Ale ne equip, postavu atd.

A je uplne jedno zda Pay To WIN je o prvky, ke kterym se neplatici dostane nebo nedostane. Zpravidla se totiz k tem nejlepsi prvku dostava dost tezce, a ty si to velice snadno koupis a uz o peknou radu predcis vetsinu.. takze PAY TO WIN game...

Navic je rozdil mezi F2P modelem, ktery lze hrat bez penez do konce a temer neomezene podobe a F2P, kde aby to melo vubec cenu hrat si musis poridit zakladni veci, ktere jsou mnohdy drazsi nez bezne drive poriditelne hry (za 700-1000).
        • Xcomik
          Další co kritizuje a hru ani nezapnul :-) Čoveče hrál si vůbec tu hru? Dle tvé reakce soudím možná přinejlepším pár lvl a ende :-) V prodejně samozřejmě najdeš i itemy které lze zakoupit za temnou měnu (která ti ale padá z mobu/bossu a questu) ale to jsou itemy průměrné rozhodně né nadprůměrné nebo unikátní svími vlastnostmi :-)

Čili co je na té hře P2W? Ano platící hráč si může třeba do začátku nakoupit kameny rozšířit inventář (kameny pak může používat na své itemy a přidávat jim na síle) jenže ty kameny se normálně dají farmit a stejně tak se normálně dá nafarmit i dotyčná měna za kterou si klidně ty kameny můžeš koupit je to defakto systém skoku (nečekáš a máš to ihned) ale to proboha není P2W! Zahraj si NFS World to je typické P2W protože tam máš placené vozy a vozy za herní měnu (placené vozy nikdy nekoupíš pokud si do hry nenabiješ boosty za realnou měnu).

A pochopitelně ty placené vozy jsou lepší jak vozy za IGC. Jenže ve světě DSO máš vše přístupné (žádná omezení ani restrikce) hra jako samotná ti dá dva pohledy možnosti hraní samotné hry to je buď se chceš rychle vyexpit na full level tak investuješ peníze nebo to pojedeš jako 95% hráčů ve hře a když už dobyješ peníze tak maximálně na to aby sis rozšířil inventář koupil nějaký ten šutr (když se ti nechce chodit farmit/ nebo na to nemáš čas) a jako poslední že si dokoupíš serepetičky se kterými si zkrášlíš postavu. Nicméně si všechny mnou jmenované věci koupit můžeš ikdyž do toho nevrazíš ani floka (zatím co třeba Lol to tak nemá placený skiny jsou prostě placený) jenže u Drakensangu omezení není žádné lze si tedy pořídit to samé co platící zákazník kapiš? Mě tenhle systém vyhovuje více než systém typu League of Legends!

PS: Nejlepší výbava se v DSO dá jedině nafarmit neexistuje šance že by sis ji koupil. Tedy musíš hrát eventy, Boss fighty, Mezisvěty atd. z toho si buď dropneš unikát nebo vyděláš tzv Drakeny (které se vůbec nedají koupit za žádnou měnu jsou součástí čistě eventů) a podle toho si pak stavíš postavu takže opět toto není P2W style. Nejdříve zahrát aspoň do 30lvl a pak kritizovat
          • Jinak nakonec jsem si to precet :D A musim rict, ze treba prave system v League of Legends je naprosty priklad F2P modelu, ktery nijak nezvyhodnuje hrace platiciho od neplatici, vyrazny prvek jsou skiny *5*
            • Xcomik
              Uvědom si prosimtě už že slova Pay To Win jsou hlavně určená pro hry které se zaměřují obzvláště na PVP model hraní. Připadá ti snad DSO jako PVP hra? PVP je ve hře jen doplňkem pro krácení dlouhé chvíle navíc v DSO je minimálně hraná. Čili se dostáváme k tomu proč by mi sakra mělo vadit že potkám hráče/spoluhráče který do hry narval peníze a má lepší postavu v (že má třeba více kamenů než já) Co mi na tom má vadit? Naopak při společné akci nebudu mít tolik práce z protivníky čili opět se na tím tvím hloupým názorem typu DSO je typycká Pay To Win hra člověk musí pousmát.

Ano League of Legends je snad pomalu jediná PVP hra která má celkem slušný F2P model to nepopírám obzvláště když kouknu na hry typu WoT, WoWP, War Thunder, NFS World, BF: Play for Free, BF: Heroes, HoN a celou řadu dalších tak tvrdím že jako PVP hra je vyrovnaná. Jenže ty nejsi prostě schopen rozdělit PVE a PVP hry a házíš to do jednoho pytle a vůbec nerozděluješ jabka a hrušky no jo vždyť ono je to přece všechno ovoce(čti F2P) viď :-)
          • Sry, ten clanek je uz moc dlouhej a nebudu ho cist, ale ve zkratce ano hrali jsme to v parte, a prestali prave kvuli zpusobu zpracovani a Pay to win systemu. The End *5*

Btw proti samotnemu Drakesang nic nemam, me se ta hra libila, jeste nez ji udelali jako onlinovku.
            • Hehe a ja sem zase rad, ze to jiz nehraji :) Takze si nemame na co stezovat a obvzlast i kvuli te posledni vete, co jsi napsal, s tou aroganci, jsem rad, ze diky tomu nepotkam ani ja tebe.

PS: jestli si myslis, ze nejsem schopen investovat do nejake hry prachy tak to se mylis, pokud si myslim, ze ten system je dobry tak si ji klidne zaplatim. Jeden cas jsme hrali i Lord of Ultima, ktera pracuje na F2P modelu a ano byl tam i z casti P2W system, protoze pokud to nekdo chtel hrat ve velkem meritku, tak by nedokazal takove mnozstvi mest ovladat obvzlast ty, ktery uz byly dokonceny.

At zije krasna klasifikace a nepruhlednost her F2P.
              F2P (P2W)
              F2P (semi-P2W)
              F2P (cosmetics)
              F2P (month fee)
              F2P others...
            • Xcomik
              No to prostě může napsat jenom hlupák co nemá naprosto žádnou představu o F2P systému. čili jdi si pro mě za mě hrát co chceš já jsem zase na druhou stranu rád že individua tvého ražení ve hře potkávám jen v menším měřítku :-)
  • zcela subjektivně,když jsem začal hrát diablo 3 cejtil jsem se v tý hře jako doma,prostě mi sedla a sedí.Zkoušel jsem PoE a v tý hře jsem jak na návštěvě je příjemná,ale po ňáké době chci už domů.
  • Stale to stejne dokola jak u blbecku na dvorecku. Nuda, nuda a jeste jednou NUDA.
    • Přesně tak, všechno je to neustále to samé, možná se T,D3 a PoE doplňují, ale něco mi tam chybí. Jak psal Nightborne, když někoho praštím velkou sekerou mělo by to tak i vypadat, Grim dawn to samé, stačilo video, ta nepřirozenost pohybu, švihání mečíkem které vypadá furt jak přes kopírák a enemies prasknou jako nějaký hnis který se rozletí po okolí.
    • Ale pořád lepší než Diablo 3.
  • jednoducho:
    -POE nie je pre n00bov :) ... hra ma hlbku, je tam vela mechanik a pod.
    - skill tree: na prvy pohlad chaoticky..no pri blizsom preskumani je to potom uplne v pohode
    - je prakticky jedno za kt. "postavu" zacinate, kazdy moze pouzivat VSETKO
    - v hre neexistuju skilly ako v 99% hrach - nove "skilly" nachadzate v loote, alebo dostavate za kvesty
    - trade system je dost chaoticky, a neprehladny - vsetky "meny" musite vediet co sa da vymenit za co a pod (toto je proste netypicke, prakticky barterovy obchod)
    - boj sa v niektorych situaciach stava chaoticky tiez (tazky targeting - hlavne pre necasterov) -- no nastastie na tom pracuju (par patchov dozadu ste naklikali prakticky vsetko:)..)
    - loot je spolocny - no tomu komu "padne" ma cas aby si ho vzal (je tam nastaveny timer, s tym stale este pracuju)
    - v hre su legendarky ktore maju vlastnosti ktore ine predmety (biele, modre, zlte) nemaju, no prakticky najlepsie itemy su "zlte", a najlepsi item mozete spravit z "bielej" veci cez kraft
    - do hry sa pravidelne pridavaju nove legendarky (niektore navrhovali samotni hraci), nove skilly (gemy), nove nody (body v passive skill tree), stale pracuju na uprave okolia, zvukov atd - proste sa o to staraju
  • a jedna z poslednych veci:
    - v hre je end game vyrieseni pomocou máp, ktoré mozete davat do zariadenia, ktorý vam vygeneruje 4 portaly s mapou ktoru si navrhnete sami (najdete cistu mapu ako loot, dalsie itemy na zlepsenie kvality mapy), mozete si proste vytvorit "vlasnosti" ako typ dmg, silu nepriatela atd - toto je fakt supr vec
    - hra je v open bete uz vyse pol roka, a este nejakych par mesiacov bude...tesim sa na officialne spustenie, aj ked sa zda ze hra je dokoncena uz teraz - tak nikdy nebude .) lebo support zo strany GGG je nepretrzity, tak dufam ze im to vydrzi :)
  • Pro mě je teda PoE zatím zklamání, něco tomu prostě chybí. Nemá to takovou tu jiskru, kterou jsem našel třeba v Torchlightu. Už po asi dvou hodinách mě boj přestal úplně bavit, parkrát jsem se k tomu zkoušel vrátit, ale be šance. Diablo bylo možná pro mnoho lidí zklamání, Torchlight svou stylizací asi taky nesedne každému, ale obě tyto hry mají svou "duši". Tu jsem u PoE hledal marně.
    • Ono hodnotit hru po 2h hrani je taky smesny.
      PoE je na zacatku mozna odrazujici , prvni etapa se proste musi prokousnout.
      Je to jako orisek , nejprv se rozmlati kura a pak najdes orisek.
      PoE nabere obratky az nejak od lvl 25+ , kde uz kupujes lepsi gear , linkujes skyll gemy s support gemy atd...
      Taky doporucuju hru s partou , nebo treba vyzkouset jine charaktery , jestli ti to nesedlo.
      Ale rozhodne bych nedoporucoval hru zahazovat. *1*
      • Směšný? Neřekl bych. Někteří lidé prostě nemají tolik času, aby mohli každou hru zkoušet pět hodin a říkat si při tom: "Však ono měto chytne". Třeba takové Diablo mě chytlo hned, stejně jako Torchlight 2, který si mě dostal už v betě. Takže pokud můžu srovnávat s těmito dvěma hrami, tak jsou minimálně chytlavější. A to bych řekl je celkem důležitá vlastnost, zvlášť u ARPG.
        • No ja ti to neberu ale takovy T2 tady spominas , ten jsem dohral a uz nikdy vice nehral.
          Proste to je takova omalovanka (fajn na jedno odpoledne) , sice core je dobry ale neco tomu taky chyby. Mozna ta grafika by mohla byt hezci , dost me odradily ty modely atd...
          A nikto ti nerika ze to hrej v kuse 2h. Muzes treba kazdy den , nebo kdyz mas cas , hrat treba 30 minut , jen tak pobihat levelovat , udelat nejakej quest. Jde to . Ja taky pred tym nesedim cely dny. Ale faktem je ze o mechanikach v prvnich 2h se vubec nedozvis , tam jeste nemas ani poradnej support gem , sotva mas nejaky linkovany sloty v itemech atd... V parte jde levelovani rychleji taky. Takze jestli mas nekolik kamosu za 2h se toho da stihnout hodne (v 6ti nebo 8).
          • Kinet1c
            presne, hrat v kuse 5h, to som hral niekedy ked som este mal cas, asi tak pred 10 rokmi, dnes si cas delim ako len viem a som rad ked nejaku tu hodinu na to mozem minut, ale ta hodina stoji za to, takze vyhovorka, ze nemam 5h aby sa mi hra zapacila, je prinajmensom prehnana. Osobne hre vzdy dam urcity cas aby ma presvedcila a ked nie a nie tak nic sa neda robit. T2 byl tento problem, hral som hral som, ale nijak to neslo, kedze ja som uz taky co si kupim to si zjem, tak som ju dohral, skusal som zacat znova, ale ta hra jednoducho nie je ono, neviem mozno povolaniami mozno tou grafikou to je alebo som to asi ja, ale T2 nie je ono, ked som sa skusil vratit k D2 tiez to neslo uz, aj ked som bol velky fanusik ako to vyslo a cele roky aj potom. D3 som presiel z monkom, barbarom, magom a rogueom, ci scout ci kto to je, uz si nespominam a to vsetko az do nejakej 52-53 urovni, bavilo ma to a potom zrazu boom a uz som na to viac nepozrel. PoE nie je naj vo vsetko nie je genialna v kazdom ohlade, je ina je dobra je fajn a je tu pre kazdeho uz teraz kto chce skusit, trebars aj ked ma malo casu, za 30min ci hodinku sa da prejst jednu dve mapky a tym padom pokrocit v hre a aj v leveloch a poviem to takto po prejdeni prvej obtiaznosti ked sa hra nezapaci, uz sa pacit nebude ani neskor, podla mna
      • pokud me nechytne 1-2. hodina hry, pak je realna sance, ze mne nebude bavit ani zbytek -> nema cenu si nalhavat jak super je to hra jen kvuli hypu / nazoru ostatnich. Pokud hra nabira obratky az od lvl 25 tak je to spatne, zabavna by mela byt uz od zacatku.
        • Kinet1c
          spatne to neni, pretoze na 25 si celkom rychlo, spatne by bolo keby zabava zacala na nejakom 80 lvl
        • Tak to predpokladam ze hry typu CoD te musi bavit hodne.
          Protoze je to zabava od zacatku do konce , right ?
          nic ti neberu jen poukazuju na fakt ze kdyz ti neco nesedi maybe dat tomu sanci taky neni na skodu.
          A pisu taky z vlastny zkusenosti, taky me hra nebavila prvnich 5 hodin , ale kamos me pozval do teamu a pak jsem jenom hral a hral a hral a pak uz neprestal a kdyz jsem pochopyl mechanizmy hry jsem usoudil ze bylo blbe hru zatracovat zato ze se rozjizdi pomalicky , zlehka.To vis aby ten tlak na hrace nebyl prilis vysokej , protoze PoE zdruzuje hodne promyslenych mechanik ktere jsou trosku pod povrchem.
          Tak ale ne kazdy ma rad matematiku a tahle hra je hodne o uvazlivem rozhodovani a strategii ,kterou musis mit predem rozmyslenou.
          • Skoda ze si nepochopil mechanismy ceskeho jazyka,jinak s tebou souhlasim
          • Ano, CoD singl me bavi. Stejne tak me bavi OpenTTD, RCT, Tropico 1, Space Colony, NFS, U2, Crysis WoT, WoW a nevim co jeste. Nechapu, co s tim ma CoD co do cineni. Jen si myslim, ze prvnich par hodin, v mem pripade staci i 1-2 abych zjistil, jestli me hra bude bavit nebo ne.
            • To jsou vsechno casual hry (az na OpenTTD , to mne bavi taky ).
              S tim CoD-em davam najevo ze stupidity a hry jeho formatu jsou dneska bezne a je to hodne smutny.Ja nevym ale mne ani ten novy Crysis nejak nechytnul , je to proste casual blbovina.Jo grafiku to ma hezkou ale proto hry primarne nekupujeme , ze jo. WoT radsi nespomynat , ta hra je des a stale jsou tma bugy z betay ktere asi nikdy nebudou opraveny.
              Ja si jenom myslim ze vetsina dnesnych "casual" hracu (jako ty) nevy pochopit hry ktere maji toho vice pod povrchem.A vsechno se to pekne rozjede po urcitem casu.Protoze autori nemeli v planu to vsechno placnout pred hrace hned ze zacatku (tam neni zadny tutorial) , jako v tych CoD hrach. Kde te cela hra vodi za rucicku . PoE je hodne otevrena hra z pohledu buildu , skillu , kraftovani , tradeovani a pod. Kazdy si najede neco pro sebe a kazdy si muze vytvorit jedinecny build s jedinecnou kombinaci skillu a supportu. Tohle se dneska nenosi a tak to mnoho hracu dorazuje . Ne vsechny hre ktere byly a jsou dobry musi hned od zacatku bavit (a bylo jich nekolik ktere byly proste tezzsi na pochopeni , treba Civilizace).
          • ucho
            ono takhle je to s většinou her, že se do nich člověk nedostane hned (každopádně těch 5 hodin je opravdu celkem dost, 1-2 hodiny jsou rozumnější hodnoty). proto dost lidí v diskuzích hejtuje hry, který si stáhnou z netu, 15 minut zkouší a mažou s prohlášením, že je to blbost... každopádně pokud vím, tak PoE je pořád ještě beta, takže tam bych se závěry počkal, až se to trochu víc doladí...
            • Da se to stihnout i za ty 2h , GGG delaji 2h solo HC race ligy.
              A taky tam lidi dosahujou lvl 28+ ( v solo run).
              V parte to jde rychleji .Hlavny je aby se tam clovek dopracoval a pak se hra krasne rozjede.
              2h hrani pro normalniho hrace je nejak dosahnuti Act2 a tym to konci (to je muj pomalej HC race run) , naky lvl 20 (max).
  • To mi děláte naschvál ne?...akorát jsem se od toho po tejdnu chtěl odlepit a vy vydáte článek:). Pro mě nejlepší Diablovka s Diablem 1,2, Titan Questem a Champions of Norath/Return to Arms(PS2). Líbí se mi ta temná atmosféra, systém gemu, passive tree... prostě mi to příjde zatím ve všem jako dost ortodoxně vyřešená hra. Zkusil jsem si zatím rangera, templare, barbara a shadowa a za kazdyho se hraje uplne jinak a při tom je to zábavný. Za mě rozhodně doporučení. A máš to ZADARMO:).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit