Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kein
    Byť "diablovky" neřadím mezi moje top oblíbené hry/žánr, zkusím to. Drakensang online mě taky celkem bavilo.
  • Vazeni, PoE je bezpochyby dobra hra, ale kral je jen jeden. V dobe, kdy budou PoE, TL a dalsi zapomenuti, bude se dal hrat Diablo. I tahle cela diskuze je z poloviny o diablu ;)
    • To je bohuzel na celem Diablo 3 to nejsmutnejsi. Prestoze je to odpad ve vsech ohledech, lidem je to jedno a koupilo si to vic hracu nez vsechny ostatni diablovky dohromady. Tohle firmy vydelavajici na hernim prumyslu jenom utvrdi v presvedceni, ze se staci drzet zabehnutych znacek a o kvalitu se vubec nemusite starat.
      • Neni nic lepsiho, nez podobne fatalisticke vyroky, ze? Odpad "ve vsech ohledech"? Chapu, nekdo je proste hater, ale budme taky trosku objektivni, ano? Reseni predmetu byvalo dost spatne, zlepsuje se, od pristiho (doufejme) patche se mozna zacne podobat tomu, jak to melo vypadat na zacatku. Pridavaji gem a item sinky, coz byl taky problem. Monster power ma konecne smysl farmit. Demonic essence a soulbound craftovany veci davaji duvod to zapnout hracum, kteri spis "hrali" jenom aukci. Na druhou stranu, boj, alfa a omega kazdeho ARPG, je v Diablu ztvarnen proste paradne, plynule, hladce, vybrousene, bezprostredne.

Diablo bylo zasadne nedodelana vec, kdyz vysla, s tim nemuze nesouhlasit nikdo, a ze to Blizzardu sakra trva s tim to dat do poradku, to me taky ponekud stve, nicmene se to uz zacina blizit tomu, jak to melo vypadat v den vydani =).
        • Je pravda ze ja jsem hral D3 od vydani a skoncil jsem po par tydnech. A jak uz jsem psal v komentarich pod clankem o diablo aukci fakt jsem se snazil tam najit neco dobreho jako fanda D1 a D2. Ale nenasel a po cca 200 hodinach testovani vsech postav a nekonecneho farmeni nepouzitelnych predmetu jsem to znechucene smazal. A neminim se k tomu vracet. Pokud to opravdu zlepsuji je to fajn. Ale meli na to kolik, 12 let nez to vydali?
          • tedy, reseni predmetu, nikoliv reseni problemu >.<
          • Ano, to reseni problemu a ta hromada crapu, co neustale pada, je kardinalni problem v D3, to ovsem nevime jenom my, vedi to dobre i vyvojari, proto itemization changes... kterych se uprimne nemuzu dockat =).
    • Spíš, až ty zapomeneš na PoE, tak budeš hrát diablo dál :) Nemluvil bych o ostatních...
  • Xcomik
    PoE jsem hrál cca 4 hodinky a nemohl jsem se do té hry zaboha nějak vtěsnat. Bude to pravděpodobně asi tím že mi tenhle žánr asi tolik neříká na druhou stranu (i přes fakt že jsem nehrál diablo 2) jsem byl kamarádem vtlačen do Drakensang Online a na něm už jedu Q4 navíc vše buď legend nebo Unikát. Čili paradox je takový že jsem jako první začal hrát DSO a přes něj jsem pak zkoušel Diablo 3 (to mě vůbec nechytlo) následedně PoE a ani to mě nijak výrazně neoslovilo (přitom F2P systém má opravdu výborný).

Ale takový Drakensang od německého bitComposer studia je něco co mě vyloženě dostalo (když pominu příběh který jsem teda fakt nějak nehrotil) mi DSO prostě vyhovuje v řadě faktů jednak vešekeré nej itemy se dají získat pracným hraním a platí pravidlo že se to koupit v obchodě za měnu nedá (nedá se to ani vykraftit čili unikáty jsou prostě unikáty).

Další věcí je samotný End Content který DSO má prostě solidní krom Mezisvětů jsou tu hony na Bosse následně jednou za měsíc vypouští vždy btC nějaký zajímavý Event. Zrovna te´d tam běží event ze Sargonem a končí PVP Event. Systém itemů a jeho doplňování o různé typy kamenů které se dají všechny farmit a v klidu si tak můžete měsíce svoji postavu vylepšovat farmením je něco co se mi prostě hezky líbí.

Na druhou stranu nelze ani DSO vyloženě nějak extra vychvalovat většina End Contentu jsou staré známe Dungy které mají akorát nastavenou HC obtížnost. Rovněž je ve hře malý počet výběru postav (jen tři) dále slabší strom talentů (slabý výběr). Střední strom talentů je postaven na bázi denních výzev které jsou zbytečně zdlouhavé a hloupě navržené. Nicméně i přes tyto nedostatky to je prostě pro mě hra která mě ve výsledku baví a hraji ji už více jak rok a stále tam je tuna věcí co dělat (což když vemu v potaz že jsem na finální level došel někdy minulí rok v březnu se jeden až může podivit že ta hra mi má ještě co nabídnout) jenže tohle je dáno hlavně tím že vývojáři do hry cpou furt nějaký obsah (ikdyž teď se dlouhé 4 měsíce zabívaly hlavně PVP režimem který není zrovna můj šálek kávy).

Možná je DSO více jednodušší než PoE a více složitější než D3 každopádně mě zatím baví a raději zůstanu tam kde se mě libí než znova dělat hokus pokus v nové hře PoE možná bude výborná hra v budoucnu ale zatím je chybí prostě nějaký ten Feeling který by vyloženě motivoval k návratu do hry a přesně tenhle Feeling má DSO. Zajímavostí také zůstává že má DSO asi cca od12-15 mil. registrovaných uživatelů a tvrdí se o tomhle MMO že má nejaktivnější komunitu v procentuální míře (tedy že hru lidé často neopouštějí). Je to hlavně dáno tím že se vývojáři soustředí na obsah o který si sama komunita požádá (což rozhodně není běžné)
    • Tak tohle je ta nejdelší reklama na s*it jménem Drakesang Online( ten singl only predtím byl fajn). *15*
  • Po 300 hodinach na D3 mne uz POE nebavi, to by tam muselo byt vic inovaci a zmen.
  • Vyzkoušeno, smazáno. Trocha omáčky okolo naprosto triviální klikačky. Nulový příběh, nulová dlouhodobá hratelnost. Tohle si zaslouží tolik povyku? Kdyby to byla skutečně novinka, dobrá, ale kdysi dávno tu bylo už Diablo 1 i 2, takže sorry, to fakt někoho baví klikat myší pořád dokola jen v lehce změněném prostředí? :)
    • Dont feed the TROLLS!!!!
    • To asi znamena Jara Z m r d to JaraZ vid?

Jedina chyba tyhle hry je, ze to neni dokonceny (pribeh) a ze to ma nekdy poj e ba ne j resync. Jinak je to prava po pi c i game. A kdo tvrdi ze ne tak je huge horse dong, yeaahh!
      • proto ze ma jiny nazor nez ty nebo se vam nelibi stejna hra tak je zm*r a horse dong? lol, ty jsi moc chlapce
    • Mno nech me o tom popremyslet,... nejspis ano, kdyz uz v bete to hraje 50+ tisic lidi :) pravidelne a nevadi jim, ze se postupne pridavaji nove veci a to vcetne stromu.
      • Passive skill tree :)
      • uz pridali i stromy jo? fiiha *1*
        • Xcomik
          Neboj dorazí i fíkusy :-)
          • slysel jsem ze ve full verzi pry budou i kere *1*
  • PoE má podle mě lepší grafiku než Diablo 3, ale v porovnání s Diablo 2 je PoE celkem krátký, jen 3 akty a pak několik obtížností, já se dostal na lvl 61 a to už začalo přituhovat. Ono ani na nejlehčí obtížnost s některýma postavama nejde dát sólo 3 akt aspoň jsem jen umíral a instance se stihli resetovat než jsem došel od portu. Možná přibude noví Akt a bude to ještě lepší prozatím si myslím že PoE je lepší než Diablo 3 ale o něco horší než Diablo 2.
    • Čtvrtý akt bude. Po dohrání na poslední obtížnost můžeš chodit generované mapy (z dropu). Umírání značí, že nemáš dost ressistů nebo života. Na Merciless máš -60% do ressistů včetně chaos, která se celkem špatně shání. Osobně jsem umíral jen na to, že jsem přecenil své síly.
  • Jediná věc, která mi vyloženě vadí: po smrti se vždy respwavnují nepřátelé v plné míře, i v oblastech, kde už jste je vykosili. Při neustálém umírání, které občas přijde, je to trochu odrazující. Jinak pěkně sepsáno. Uvídíme, co předvede Grim Dawn.
  • Tak nevím, mě osobně hra přestala bavit asi po deseti hodinách , je to takový pomalý a nudný.Vrátil jsem se zpět k D3 a z odstupem času musím uznat, že D3 je prostě lepší.
    • tak nejak, Diablo ma uz na prvnich levelech neskutecne uspokojivy dojem z combatu, proste je zabava tam ty nepratele kosit.. tady je to takove nudne, nezazivne, jak kdyby clovek mlatil pytle mouky, animace jsou divne.. no a pak ten zoom, myslel jsem ze to co je na screenshotu je nejaky extra prizoomovany detail, ne ze takhle vypace cela hra :)
      • sou to hodne prizoomovane detaily,takhle to nevypada
  • Dijablo se PoE nehrabe ani po kotníky, PoE má tu správnou atmosferu! Diablo 3 pro mě žádnou atmosferu nemá, a celá ta hra se mi zdá taková komická.
    • Ty ses komickej trolíku..
      • je hezke hned jak nekdo nesouhlasí, nazívat toho druhýho trolíkem, dnešní dětská moda. Já nejsem troll, prostě to tak cítim :-P
  • Veskoslav
    Ale co mi nejvíce vadí na PoE je hardcore mode, protože hardcore moc není. Po smrti se postava převede do normálního módu a můžete s ní vesele jet dál. To by měli změnit. A systém kamery v uzavřených prostorách taky není řešený zrovna optimálně.
    • Když chceš hrát HC,tak po smrti smažeš postavu a založíš novou. Rozhdnutí je ponecháno na hráči. HC liga je z mého pohledu lepší, protože má živější ekonomiku. Ekonomika softcoru je bohužel doplňovaná mrtvolkama s gearem z HC.
      • Jenže když ztratíš postavu vs. budeš mít možnost s ní hrát dál, tak ztratí HC mod jeden z hlavních efektů *3*
        • Shania
          No ale vzdyt ji ztratis, nemuzes s ni dal hrat na HC, tak je defakto pro tebe mrtva.
          Prece jako HC hrac s ni nebudes hrat na normal.
          Navic to umozni vice hracum HC mod zkusit, kdyz pak budou moci pokracovat na normal.

Je to uplne stejny jako zmena skillu v D3, ta mala minorita hracu, co chtela vynutit pro vsechny to, aby nefungoval respec, misto aby si oni sami urcili pro sebe pravidla a nechali ostatni hrace napokoji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit