Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ringmancz
    viděl jsem, že se tu řeší emulace, tak to třeba někoho bude zajímat *3* písmenek je tam moc, ale čtení zajímavý

http://www.tested.com/tech/gaming/2712-why-perfect-hardware-snes-emulation-requires-a-3ghz-cpu/ (zkrácená verze)
    http://arstechnica.com/gaming/2011/08/accuracy-takes-power-one-mans-3ghz-quest-to-build-a-perfect-snes-emulator/
  • Cau, tak jsem si prosel odpovedi na muj dotaz a nijak me to neobohatilo dusevne. Kdyz bude PS4 mit architekturu X86, tak si myslim, ze je to proto, aby se usnadnil vyvoj her a aplikaci na PS4 - zlevneni vyvoje. To ovsem znamena, ze portovat hry mezi PS4 a PC bude mnohem jednoduchsi. Vyhodou PS3 byly exkluzivni tituly a pohybovy ovladac. Kdyz si dokoupim ovladac k PC (protoze si myslim, ze jej bud hacknou nebo nekdo vyda podobny), a tituly budou +- stejne, tak vlastne nebudu mit zadny duvod jit na uzavrenou platformu PS4. Neboli proc bych se mel nechat omezovat, kdyz zhruba stejny komfort budu mit i na PC. Ono vlastne o stejne ovladani se snazi MS s tim svym Metrem. Navic, kazdy potrebuje obcas nejake kancelarske aplikace jako Word, Excel - ty mi nabidne PS4 taky?
    • Ne, je to proto, že Sony už finančně nezvládne vyvíjet vlastní specifickou architekturu a v době multiplatforem to ani není výhodné.
    • Tak ona uzavrenost jak ty pises se da povazovat asi za nejvetsi prednost. Znamena to totiz unifikovany hardware, jistotu ze do prichodu dalsi generace nebudes muset nic resit (ovladace, OS, upgrade) teoreticky taky kvalitni optimalizaci titulu. Navic jednotnou platformu pro online funkce. Plus samozrejme nabidka exkluzivnich titulu. Jestli si nekdo mysli ze Sony bude tituly studii ktere vlastni (naughty dig, santa monica, sucker punch...) nekam portovat tak je hodne naivni.
      • To je pekna teorie, podivej se do praxe .... musis resit, jestli xbox ma/nema hdd, jestli ma/nema ovladac XYZ ... ano, jeste furt to ma stejny CPu/GPu ... a system ... ten se ti zmeni uplne vpohode, konzole se aktualizujou stejne jako jiny zelezo. Jen (ciste teoreticky) by te mel tvurce (M$/Sony/...) upozornit, ze tvoje gamesa s novou vrtzi nepojede protoze ... a aby sis ji upravil a pripravil patch.
      • ano a taky to ze HW uvnitr je uz ted minimalne rok 2starej a bude tu strasit dalsich 8let? evidentne tu NIKOHO nesere ze nebejt konzoli tak ted mame AI na urovni cloveka(rozumnej opravdu zahul na hlavu a pro nekoho nehratelny) asi taky nikoho nesere ze ve hre mate naraz max 50-100panacku ktery maj ale predem nascriptovany pohyby....uz par let jsme mohli mit na monitorech uzasny svety s 1000+postav kdy kazdy znich by se generovala postupne jina a jina cinnost...ale jelikoz konzole stema jejich vnitrnostma jsou tak tak schopny rozjizdet dnesni hry na 60fps......tak to bude jeste dlouho trvat nez nastane naka opravdova herni revoluce...a tim nemyslim ze tam mrsknou naky stiny nebo neco podobnyho...
        • Konzole nebrání tomu, aby se na pc vyvíjely takové hry, jaké jsi popsal. Jenže na pc není nikdo, kdo by to zaplatil. A pamatuj si, čím rychlejší vývoj, tím dražší. Konzole se k tomu nakonec svým pomalým tempem propracují, pc musí čekat, až s tím přijde někdo jiný, protože takový vývoj není schopno ufinancovat.
          • Ne, podle mě je problém v... jo, no... tak určitěěě, $$$! Proč vymýšlet kraviny, když stačí udělat něco s nějakou funkčností (koridor, scripty, např.) a vydělat na tom, a prachy si užít? *3*
            A motivovat ostatní, samozřejmě. Pak vznikají Indie firmy, který se snaží dělat něco nového, jenže na to nemaj potřebný rozpočet :|
            Dokud nebudou chtít velké firmy zaujmout něčím novým, než jen cool efektem a titulem "Epic awesome cutscene 3" (např.), tak to bude, ano - podle mě, pořád slimáčím tempem vpřed, ne-li zpět, v některých případech.
            • Mohou, v jednom z různých případů, ale tady jsem nic takového btw nepsal , takže gtfo *3*
            • Tak vidíš, že za to nemohou konzole.
        • Ano, ano! Konzole jsou zodpovedny za hladomory, nemoci, vyhynuti dinosauru a za ty zbytky zubni pasty, ktery nejdou vymackat!
        • Aha a ty zly konzole asi spadly z nebe co? Tahle logika se kterou se tu casto setkavam mi prijde uplne postavena na hlavu. Konzole existuji protoze je po nich zkratka poptavka. Kdyby je nikdo nechtel tak existovat nebudou. Nikdo navic nebrani vyvojarum aby udelali hru o ktery pises na pc ne?
      • Chapu, ze nemusim nic upgradovat, ale PC je situace dnes pomerne stejna. Ja jsem si naposledy pred 3-mi roky koupil grafickou kartu a od te doby hraji 1920/1200 vetsinu veci na max. A ono je to vlastne diky konzolim, ktere "brzdi" PC, za coz je jsem jim osobne docela vdecny. Co se tyce titulu Sony, tak je celkem jasne, ze je portovat nikam nebude hned, ale to se netyka ostatnich vydavatelu. A i Sony mohlo portovat na PC rekneme s jednorocnim zpozdenim, proc ne? Vydelaji akorat penize navic
        • No jasny, nechci tu tvrdit ze neco je lepsi nez neco. Jenom chci ukazat ze hrani na konzoli ma taky svoje vyhody. S tim upgradem mas celkem pravdu, ja taky v podstate nemusel po celej tenhle konzolovej cyklus upgradovat pc. Jenze pak tady mas problemy typu konverze gta iv na pc nebo z posledni doby problemy tomb raideru na nvidii. Tohle proste na konzoli neresis. Exkluzivity podle me na 100 procent zustanou. Jsou jednim z duvodu proc tu kterou konzoli kupovat. Koukni se treba na x360. Ten mel taky v podstate pc architekturu a kolik se toho naportovalo.
    • wtf, to si pořád myslíte že budete moci hrát exklusivity z PS4 na PC?
      • To si nemusi myslet, to je uplne jasny pokud to bude x86.
      • Ja myslim, ze ty a ani ja to neovlivnime. To ovlivni pouze Sony, vydavatel a vyvojari - pokud si Sony exkluzivitu nezaplati, tak to vidim, ze to bude mozne hrat i PC, protoze vydavatel proste vydela vice. Navic nekde jsem cetl, ze PS4 nebude podporovat hry pro PS3 a 2, coz je podle me zpusobeno i prechodem k architekture x86. Otazka je to v dlouhodobem horizontu od Sony dobry tah. Microsoftu je to jedno jestli zvitezi PC nebo konzole, ten bude mit prachy z obou platforem.
      • Rhulad
        Zapomeň, že si na pc zahraješ Uncharted 4 nebo God of War 4 .)
        • proč to říkáš mě, já vím že je to holý nesmysl a PS4 exklusivity si zahraješ jen na PS4
        • uz bejt vama bych si nebyl tak jistej...kdyz ne oficialne tak je tu ted mnohem vetsi sance na naky emulatory,)) navic bez tehle her se da na PC i tak krasne zit,)
          • No jenze PS3 ma uplne jinou architekturu.
            • Jo, zrovna pro APU je to super věc, jen už by se mohli posunout na GDDR6, páč je tu pětka celkem dlouho, ikdyž ji "nikdo" bohužel moc "nevyužil". A další problém je, že APU je spíš low(mid)-end PC.
              ALe to asi nepřijde do doby, než někdo konečně změní systém záladní desky. Přijde mi totiž, že jsme se zastavili u zlepšování (zmenšování) technologie. (sorry, možná plácám blbosti :D)
            • jasne
              gddr5 je uplne bezna ako operacna pamat pre system *7*

samozrejme amd ju planuje pre kaveri aj do pc
            • Na PC je běžně GDDR5 *7* Jen jí využili pro další účel, což doufám donutí vymyslet pro PC něco nového.
            • Jak chceš emulovat rychlou paměť s pomalou pamětí? Kdy PC, podle tebe, bude mít ram rychlou jako ps4? Zvláště v době, kdy je pc platforma v úpadku a pohasínají i hvězdy jako Dell z důvodu podfinancování oboru?
  • Když už chceš komentovat, tak buď té lásky a nelži zde! Tak blbý snad není ani konzolista, aby nevěděl, že fakta jsou dnes snadno dohledatelná a krade se na konzolích stejně jako na PC, ten zanedbatelný rozdíl do 3 procent bych jako zásadní rozhodně neviděl! *2*
  • misho8723
    Bože a dakoho to prekvapilo? Však nehovoria, že idú kašlať na PC.. hovoria, že konzolové verzie nemusia byť orezané po žiadnej stránke voči PC verzii - nehovoria, že idú uprednostňovať konzoly - ľudia zase čítajú dačo, čo len oni chcú.. ja nemám žiadny problém s tým, pokým nebude PC verzia obetovaná konzolovým a z týchto vyjadrení, nemám vôbec taký pocit, že by sa prestali starať o PC verziu.. proste týchto pár nasledujúcich rokov nemusia robiť kompromisy kvôli konzolovým verziám, ale potom zase ako PC budú o dosť silnejšie ako nové konzoly, tak sa zase PC verzie ich hier stanú primárnymi.. väčšina ľudí z CD Projektu RED sú PC hráči a sú primárne PC firmou a to sa nezmení.. ja som vedel hneď, ako som si prečítal to interview, tak som vedel, že všetky herné weby budú písať novinky práve len o tejto jednej veci - napríklad, to ako povedali, že nato aby mal vývojár úspech, tak mu musí nadovšetko veriť a potom spraviť svoju robotu na 100 %...čiže tá kreatívna stránka a srdce musia mať prednosť - biznis by mal byť založený okolo vašej vízie.. toto sú slová, ktoré mne najviac udreli do hlavy a nie tam akési nevinné recičky, aby sa ani konzoloví hráči necítili byť vynechaný z ich hier
    • ono je to mozna tak,ze kdyz na hre dela cca 125 lidi,tak kazdymu clenoj dat stejne pc za cca 35000kc.tak budou delat na pc za 20000kc a vic optimalizovat.
      • 1) ty lidi musej mit PC za mnohem vic, a je uplne jedno jestli delaj vyvoj pro PC nebo konzole
        2) to ze ma kazdej jiny zelezo, nema nic spolecnyho s platformou pro kterou delas, testovani probiha v propade konzoli interne na nekolika kusech (pokud je vic variant konzole) a mas na to vyhrazeny testery - kteri zase nepotrebujou to PC (nebo jim staci plecka, co umi otevrit ticket system).
      • bude to standart.take delaj pruzkumy,kolik lidi je ochotno dat za pc cc35000,nebo spis20000kc.a to ps4 zvladne a bude hlavni platforma.
        • Jenže generace konzole je 7, slovy SEDUM let ty vtipálku! *2* za tu dobu bude PC platforma kilometry daleko od současnosti! Konzole bohužel nikoliv! Jinak řečeno, už dnes to nedosahuje kvalit PC a zítra to PC nebude šahat ani po kotníky! Reakce chlapců od Zaklínače je tedy mimořádně úsměvná!
  • Kristova noho Palačinko, a od čeho myslíš že je onen emulátor. Je tu od toho, aby využil cizí HW k rozběhání SW který pro svůj chod potřebuje naprosto jinou HW architekturu. U PS 3 emulátoru by bylo obrovsky náročné emulovat práci PPE a SPE jednotek CELL procesoru, nikoliv emulovat "grafickou" stránku věci (RSX GPU) či práci s pamětí. Na 1MHz výkonu Cellu by šlo 300Mhz x86 architektury. To, ale s příchodem klasické x86 architektury odpadá. Nějaké propustnosti nejsou už dávno problém...
  • Inu, je mi to líto. Takto mě asi donutí si ty konzole přeci jen začít kupovat :(

Nikdy jsem konzole neměl rád z toho důvodu, že jsem se bál, že kdybych si koupil třeba PS2 a zjistil, jak jsou hry exkluzivně na PS2 úžasné, tak bych nevydržel nekoupit si i XBOX a ostatní platformy pro ony exkluzivní tituly; přičemž PC potřebuji k práci a ke všemu, tak proč k němu nedokoupit trošku lepší výbavu :)

Nu, asi budu muset na staromládenecká kolena svou pozici přehodnotit.
  • Ale lidi no tak, uklidněte se *1* zase je to tu na nože. To se pořád musíme hádat kvůli tématu konzole vs. PC a Skyrim vs. ostatní? Tak si prosím těch 4-5 trolů nevšímejte a oni (doufám) přestanou... *3*
    • To je těžké, když modnutý Skyrim na PC dnes vypadá líp, než bude vypadat další Elder Scrolls na PS4... *1*
      • Ano modnutý který ti jede na 20 FPS a ty věříš že to je plynulá hratelnost *1*
        • Rhulad
          Já nevím co na tebe Veskoslave už říct. Ty jsi vážně nemocný člověk. Všude na webu proběhly zprávy, že s desítkami modu to padá i na " NASA" počítačích pod 20 fps. Já nevím jestli jenom troluješ nebo jsi vážně takový demen*. A s tou grafikou 6450 si z nás děláš dobrý den? to je totálni lowend.. na tom budeš rád za Hledaní min
          • Je sice pochybné věřit někomu kdo má na profilovce Rhulada, ale máš pravdu Veskoň buď:
            Má kompl za 50 000,- a jen tu z lidí dělá blbce
            Nebo mu hry běží na 20FPS a do rohu monitoru si žlutou fixou napsal číslo 40 aby mu to připadalo plynulejší.
            A nebo za třetí nikdy nehrál skyrim s víc jak dvěma modifikacema.
            Ale ani mě to nepřekvapuje borečkové co jim na komplu za 10 000,- jel battlefield 3 nebo Arma 2 na full v HD rozlišení s 50 FPS se najdou vždycky. Jejich počítače jsou prostě mimo normální chápaní.
            • Něco mi říká že Mi se stane členem tvého kultu. Lezení do cizí záádele mu de dobře
            • Veskoslav
              Za to ty jsi tu předhodil argumentů nad hlavu. Vzpamatuj se trolí pako.....
            • Nakonec jsi mě po stém zopakování slova dem*nt ubil svými mistrnými argumenty diskutovat s paranoidním trollem nemá cenu.
            • Bohužel si zapomněl definovat skupinu modifikací, tak být tebou, nechám to být *3*

btw, BF3 vs A2 , to je Nebe vs Peklo (optimalizace), taky když to někdo plácne, že mu jdou obě hry, taky je mi z nich divně *1*
            • Veskoslav
              Pochop konečně trolí demente, že tady nejsi mezi svými trotlíky, co o pc neví naprosto nic.....
          • Veskoslav
            Ano na fórech se napíše věcí.....To je snad směrodatné? Jsi si povídat s GGG, zdá se, že IQ máte +- stejné.
            • Urazis vsechny co maji jiny nazor, kazdou chvili poukazujes na neci iq nebo ho nazyvas hlupakem, i lidi, kteri te evidentne prevysuji, coz neni tak tezke. Jsi typicky vycurankovsky zmmrd.
            • Rhulad
              Nemá cenu s tebou diskutovat... je to pro mě ponižují zabředávat do takových nesmyslných hádek. Ale jedna rada na závěr ani ty jsi moudrost světa nesežrals.
            • Je čas přestat psát, nebo se Rhulad neudrží, všechny nás najde a zmlátí...
            • Veskoslav
              Urážím Tebe a GGG. Nikoho jiného. GGG je trolí královna. U Tebe člověk neví. 5 dní starý nick o ničem nevypovídá.
            • Rhulad
              Ty synku jenom všechny okolo urážíš... ty musíš mít opravdu nízké ego tak si to filtruješ tady. Rád bych tě osobně poznal a zjistil co ty jsi vlastně za ubožáka. Ale asi bych se neudržel .)
        • Ta ty si vazne riadny Troll. Opovazim sa povedat, ze aj korunovany(vid prispevky nizsie).
          Zrejme Skyrim si na PC ani len nevidel nieto, ze este hral. Ja mam cca 80 modov a so vsetkym na ultra pri rozliseni 1920x1200 mi to malokedy padne pod 40fps(cize skoro vobec). A to nemam ani crossfire/sli.
          Ty by si chlapce mal zostat na xboxe a obchadzat PC fora. Lebo tu melies same h****...
          P.s. xbox 360 mam a nic proti nemu, len ma nudia ludia ktori nemaju nic lepsie na praci ako trolovat na forach. Vazne sa tak nudite?
          • Veskoslav
            V šopu za polovinu...Ano většina byla koupená v Alfě, zbytek v AtComputers....Jak říkám, když jsi retard, který naprosto neví, jak se skládá pc, tak raději drž hubu. A ten 400Q zdroj prozatím bohatě stačí, bude se měnit až se zvýší výkon pc.
            • Ani ty tu nejsi mezi svými kamarády schizofreniky co si stavějí brutusálně výkoný sestavy za pusu a zametení listí.
            • Veskoslav
              Jak říkám GGG, tady nejsi mezi svými retardovanými kamarády, kteří si nedokážou za 30 táců postavit mašinu, která by jim výkonnostně stačila minimálně dalších 5-6 let
            • Měl bys pracovat v NASA, místo toho jejich zbytečně velkýho komplu bys jim sestavil něco za 8500,- bez DPH a ani by nepoznali rozdíl
          • no já mám taky (měl jsem) zapnutých asi 50 modů a FPS mi opravdu spadli asi na 35 ze 70 snímků, ale můež to být mým počítačem *1*
            • Ne, to je různými mody, některý ti veme 20, protože je špatně napsaný, já si hodil většinu HD textur, ještě těch 4k, a FPS spadlo tak o ~5, ani né, ikdyž za to může hlavně 768MB VRAM.
              Hlavní je si najít mod pro to, aby některé mody nedělaly FPS přítrž, nebo i mod pro větší FPS.
          • Ahm jistě a teď tu o modré karkulce která šla lesem a myslela si že když jí framerate skáče mezi 60-40FPS je to plynulá hratelnost. No buď máš doma kompl od NASA ( já jsem hold chudák co se před rokem nezmohl na nic víc než na pcčko pro s*cky za 30 000,-) nebo mezi těch 80 modifikací počítaš změnu barvy vlasů na zelenou a nějaký erotický mody pro ouchyly. Jinak až úkážou plný potenciál next genu budete si pcčkáři trhat RAMky hrůzou.
            PS: přeji hodně štěstí při placení elektřiny *3*
            PS2: Ano hrál jsem skyrim s asi tak 5 modifikace a stabilníma 60FPS (občas to spadlo na 59) a stejně mě to po grafické stránce (měl jsem jen mody na zlepšení grafiky né nějakých 80 zbytečností) nepřišlo jako nějaká extra výzva pro next gen.
            • Veskoslav
              No já jsem právě chtěl, ale nebyly v té době:( Navíc tyhle byly v akci za 980 včetně Dph:)
            • Stručně: CPU 3k, MB 2k, Z 1,5k, HDD 2k, C 0,5k, DVD 0,3k, RAM 1k ~= 9,5k + GPU za 5,5k, a rozjedeš vše na Full *3* Ale to by ses v tom musel trochu orientovat, chápu proč je pro tebe lepší konzole.
              @vesko: a těch RAM můžeš šetřit, dej tam 1333 MHz Kingstony bez chladiče a o nic nepříjdeš // aha tak ony už nestojí pod 1000,- jak stály, beru zpět
            • LoL co to je za součástky. Skoro bych ti i věřil, ale 400W zdroj? To na tom hraje na full tetris ne? A ne za 10 000 si herní PC nekoupíš to cos tu vypsal je jen k smíchu. Mno a nebo máš někde v šopu známého co ti prodává věci za polovinu.
            • Veskoslav
              Ano za 8500 Kč včetně dph, základní Skyrim při rozlišení 1680*1050 a nejvyšších detailech při konstantních 45 fps, módy, co si tam kamarád naházel cca 12, spadlo to na 40 fps.

AMD Phenom II X4 965 Black Edition (procesor), Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series (paměť RAM), GIGABYTE 970A-DS3 (základní deska), GELID Solutions Tranquillo revize 2 (chlazení), Seagate Barracuda 7200.12 1000GB s Advanced Format (disk 1TB), ASUS EAH6450 SILENT/DI/1GD3(LP) (grafická karta), Eurocase 400W PFC (zdroj), Eurocase MicroTower ME880B černá (skříň), Creative SOUND BLASTER AUDIGY SE.

A ano skládal jsem to já. Podmínka byla aby to byl průměrný pc, na kterém pojedou nové hry a cena do 10 000. To že ty jsi retardovaný trotl, to je věc druhá. A jak se zdá, tak tvůj známý bude taktéž debil, když ti za 30 000 neumí postavit pořádné pc.
            • Dělo? Ano je to celkem dobrý kompl. A ne neskládal jsem si ho sám, jeden známi se o to postaral. Mám s počítačem nějaké problémy? Ne nemám jede na něm většina her skvěle (skyrim s 80 modifikace by však nedal ani na 20FPS), a až mi někdo bude příště tvrdit že rozjede skyrim s 80 modifikacema plynule na 40 FPS (bez toho aby framerate lítal sem a tam) a ještě to hraje na docela velkém rozlišení vysměju se mu zas. Samozřejmě je možné že má kompl za 40 000,-, ale dost pochybuju že má počítač za 15 000,-o kterém tvrdíš že bys ho dokázal sestavit a rozjet na něm všechno na full
            • Chlapce vazne Enjoy your trolling! Nic viac ti uz pisat nebudem. Tvoje prispevky krasne modeluju tvoj charakter, IQ, a celkovu znalost co sa tyka informatiky a herneho vyvoja. S takymito ludmi ja nestracam cas. Ale nebojim sa, ze si nenajdes priatelov kedze v dnesnej dobe je "zvlastnych" ludi coraz viac.
              Keep up the good work!
              btw lepsie profilove foto si dat ani nemohol. Hodi sa k tebe perfektne :D
            • Veskoslav
              Ty jsi takový lhář nebo naprostý retarrd. Za 30 táců z minulého roku musíš mít herní dělo, pokud jsi to skládáš sám. Ale při tvém IQ nižší než bod mrazu předpokládám, že sis to koupil v Okey nebo v něčem podobném a teď brečíš....
        • *1* já tě obdivuju *1* ty máš občas komenty který mě trochu pobavej a občas tady předvádíš trolling. jak to děláš? *1*
      • Rhulad
        Což není pravda jelikož Skyrim má stále mizerné animace na všechno co se ve hře děje... Barvy jsou přepálené a kýčovité. Vzdálené objekty jsou také průměrné.
        • mizerne animace jo? zajdi k ocnimu
        • Robotron3
          No, hlavně animace spojené s fyzikou, a i tou obyčejnou gravitací, která plave. Jak to pak vtipně vypadá, když postava skáče, nebo kůň pobíhá po skalách a šutrech => Nechtěná komedie :)
          • Detaily, alespoň koně mají dobrou animaci a fyziku+gravitaci...
  • PC by mohla pomoct nejaka ucelena platforma, dajme tomu SteamBox(nie ten co sa pripravuje), co by bol PC za rozumnu cenu, ktory by vychadzal kazdy rok, bolo by tam origos prislusenstvo atd, trosku inspirovane applom. 90% mainstream hracov sa do PC nerozumie, nevedia si ho sami poskladat a ani kupit. Nejake benchmarky atd. im nic nehovoria. Nejaky 16 rocny Amik si kupi konzolu lebo je lenivy riesit nieco navyse a trh sa tomu iba prisposobuje. Vid FPS na konzolach, cista katastrofa, ktoru zachranuje vstavany AimBot, vid napr. Crysis 3 na PS3.
    • to by nepomohlo protoze konzolisti ackoli na nas pcckare furt plivou jaky jsme pirati a chudaci...tak nemaj prachy nato aby si kupovali novej stroj tak casto....oni maj na svoji zabavu prachy jen jednu za 5+let....,)))

v tomhle teda verim steamboxu....mej si ho jak dlouho chces....klidne neinvestuj nic ale zachvili ti nic nepobezi ani na min a naopak pokud chces dokupuj donej veci co pul rok,))
  • Pc(s)hrači utřou
  • Ja furt nechapu proc ma tolik zdejsich diskuteru potrebu neustale vykrikovat, ze konzole jsou zlo. Nuti vas snad na nich nekdo hrat? To, ze v soucasnosti vetsina hernich studii vyviji na konzole je prece naprosto logicky krok zohlednujici poptavku a kupni silu dane platformy.Pokud by nejvetsi kupni sila byla na PC tak by se logicky vsichni soustredili na nej. Nic vic v tom nevidim. Navic si nemyslim, ze by na PC byl nejaky nedostatek kvalitnich her, tak proste nechapu to rozilovani.
    • Naopak. PC hraní nabízí tvůrcům a vydavatelům možnosti obrovských zisků. Je tu však pár problémů, PC komunita má zálusk na trošku komplexnější hry, než jaké vidíme v současné době vycházet na PC a konzolích. S tím jde ruku v ruce šílená cenová politika a silné omezovaní platicích hráčů v podobě všemožných, na 99% prolomitelných DRM blbostí.
      Příchod x86 architektury na PS4 už oslavuje spousta IT nadšenců na darknetu, neb penetrace a emulace této architektury bude mnohem jednoduchší, než pentrace PPE. Uvidíme co to udělá s pirátěním her na PS4...
      • Ja tomu verim. Jde ale o to, co se vyvojarum vyplati vic ne? Casto mi prijde ze spousta hracu povazuje herni prumysl za nejakej vedeckej obor, kde je jedinym cilem technologickej pokrok. Verim tomu ze se da vydelat slusne i na pc, ale otazka je jak nakladna by takova hra o ktery pises byla a jestli stavajici model pro ne neni vyhodnejsi.
      • To je vcelku naivní představa, protože gddr5 se na pc emuluje dost těžko a protipirátské bezpečnostní opatření rovněž.
        • Naopak, už dnes máme u GK běžně 3GB DDR5 a klasické RAM kolik jenom budeš chtít. Ale o tom to není, je to právě o instrukčních sadách x86. Pokud to nebude on-line only, tak věř tomu, že obejít se dá všechno.
          • Jaký naopak, já tu mluvím o rychlosti, chápeš to? O rychlosti. Takže jestli hra bude využívat obrovskou datovou propustnost ps4, tak jak to chceš emulovat na pc s pomalou datovou propustností?
            • Palacinka, meles nesmysle, pokud aplikace je paralelizovatelna (coz hry jsou celkem slusne) tak muze tezit z vykonu GPU ... a ze to ma jiny istrukce je naprosto nepodstatny, protoze ve finale je stejen vsechno jen pousouvani bitu v registru, protoze nic jinyho zadnej CPU neumi.

A prenosovy rychlosti pameti ... lol ... naprosto nezajimavy cisla ...
            • O jaky obrovsky datovy propustnosti tu meles? Konzole bude PC zabaleny do krabice s napisem Sony, zadnej jinej rozdil v tom nebude. Naopak, konzole NIKDY nemuze ohrozit PC vykonostne, uz jen proto, ze ji musis kvuli PR dostat do daleko mensiho obalu => musis ji taky v tom mensim obalu chladit. A nejak sem si nevsim ze by za rohem bylane jaka uzasna technologicka novinka, ktera by PCcku dala naprdel ...
            • To si spíš najdi ty sám, k čemu mohou být CUDA prícesory použity. Jestli se domníváš, že ke spouštění CPU programů, pak jsi zcela mimo, tyto procesory jsou naprosto nekompatibilni a to z mnoha důvodů. Pro nás podstatným důvodem je, že jejich instrukční sada není x86 kompatibilní. Nelze tedy jásat, že ps4 bude x86 kompatibilní což usnadní její emulaci a pak doufat, že její datovou propustnost vyřeší ne-x86 cuda procesory. To by mělo být jasné i naprostému laikovi základní logickou úvahou. Pomíjím nemožnost emulovat pomocí primitivních cuda procesorů jakékoli standardní cpu procesory nebo nemožnost portace normálního cpu programu na cuda procesory. Pomocí cuda procesorů nejsi schopen emulovat ani letitou pomalou ps3. Je vskutku bláhové se domnívat, že by to šlo snadno a bez problémů v případě ps4 a vydávat to za samozřejmost.
            • Ok, příklad: nVidia CUDA procesory, najdi si k čemu se mohou použít. Už chápeš? neříkám, že znám přesný postup emulací, ale logicky (a podle dokumentace), když jde něco přes GPU (a CUDA), tak to používá VRAM (které mmj. komunikuje s RAM že). CPU to pak jen koordinuje a zajišťuje komunikaci (zbytku). Tudíž výkon GPU (vč. pamětí na oné GDDR5) se dá dobře použít. -.-
              btw, složil jsem to z informací, co si pamatuji nebo myslím, že znám, koncept a celkově to může být špatně, za to se případně omlouvám, ale rád bych jinak opravu, když už... dík!
            • A ještě druhý mimoň. O jaké rychlosti se asi bavíme, o rychlosti pamětí. Já myslel že pc hráči se alespoň trochu orientují v hardware, ale jak koukám, tak ne. Už chápu, odkud pramení víra, že pc je nejlepší a všechno umí lépe. V základní neznalosti, jak pracuje, co umí, co ne a jaké má omezení. Rychlá paměť? Žádný problém, tu má PC přece na lepší grafické kartě.
            • Od kdy má CPU na PC rychlý přístup do Video RAM? Nebo chces konzolové hry na PC spouštět na grafické kartě? Takováhle neznalost je fakt zarážející.
            • Jeminánku, rychlost...Jaká rychlost? Dnešní PC grafický highend má kolem 3.8 TFLOPS ten u PS4 má mít jenom 1.84 TFLOPS. A že máme jenom kolem 3GB GDDR5 ? Za dva roky budeme mít násobně více. Datová propustnost pamětí moderní HD7970 je kolem 264GB/Sec. Sdílená paměť pro PS4 má mít 176GB/sec. A neberu v potaz to, že na nás JEDEC v příštím roce vyvalí GDDR6 o které se zajímají všichni od Intelu, přes Amd s Nvidíí až po CICSO.
            • Přes VRAM, nauč se číst, zbytek paměti obstará sdílená RAM *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit