Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážně sranda tu číst těch několik místních děcek, co ani nemají ponětí, co to PhysX je. Pro info dodnes do využívá přes 300 her a je to výborná věc, některé efekty už berete jako samozřejmost, ale divili by jste se, kdyby jste PhysX u některých her vypli.
    • Aaa znamy to nvidiot a troll z.pctuningu.jsi k smichu :D
      • Magister_Peditum
        To máš jedno, na czc.cz zase řádí jeden amdmaniak. Jde jen o hw, kde rozdíly jsou jen v řádu procent. Hádat se kvůli kusu hw postrádá smysl.
        • Jenže ono to není jen o výkonu, je to i o spolehlivosti, teplotách, hluku, ovladačích, featurách a dalších věcech, co člověk s krátkozrakým viděním jako jsi ty nepochopí, chybí ti zkušenosti, reálné.
          • Co pořád řešíte s ovladači, já prostě nechápu. Jak jsem tu někde psal, roky jsem měl Nvidii a zhruba stejně dlouho jsem používal karty od ATI/AMD a za těch 12-15 let jsem měl problémy jednou jedinkrát s ovladači u AMD, když vyšlo Watch Dogs a to myslím byly problémy spíše Ubisoftu než výrobce karty. A to ovladače aktualizuji pouze jen když mi něco nefunguje jak má, přitom PC má pro mě doma pouze jediný účel a to herní. Co se týče hluku a teplot, bez ohledu na výrobce gr. karty jsem nikdy na kartách neponechával referenční chlazení. Ty tvoje "fíčurky" a další věci, o tom by se dalo polemizovat.
          • jak začne "expert" mluvit o ovladačích, tak se prozdradí, že je to prostě fanatik, zrovna ovladače od nViidii způsobali odpáleni karet, modré obrazovky apod.
    • vyuziva ju 450 hier, a mozno 20 cez gpu, ostatne cez cpu, takze krot hormon
      • Len na okraj. Vydaných bolo 33 hier s GPU PhysX:

http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=gpu

Či a akej kvality sú už musí vyhodnotiť každý sám za seba.
  • video plní pr účel, vyvolat spory mezi hráč o hardwaru a odvést pozornost od celkových kvalit hry. především od toho, jak nemají nápady. tak to budou honit na "grafice". bohužel pokud nemají hráči základní inteligenci, tak jim možná fakt připadá, že tyhle efekty jim dají lepší/jinou hru.
    • Pokud jsi viděl jediné gameplay video, nemohl bys takovou hovadinu napsat.
  • Jack1947
    Částicové efekty, hezká grafika (??!!) 30fps, ale částice a fyzika!!! jenže 30fps!! *15* *2*

To by mne před lety nenapadlo že doba pokročí. Nebo se spíše zasekne na místě. Njn nemůžeme mít všechno, nejde mít plynulou hru a ještě graficky pěknou. *12*
    • Co to meles? Rozumis sam sobe?
  • Já nemůžu z těchle pc-gum pardon pc- hráču. Jedna strana barikády se háda s druhou stranou, jestli je lepší jedna karta nebo druhá. Opravdu starosti na úrovni, vrchol je pak vrcholný elitář PC-guma pardon PC-hráč, který všem co mají AMD nadává do socek. No opravdu výkvět civilizace jsou ti zdejší pc-gumací pardon pc-hráči.
    • Máš recht, měli by si vzít příklad s konzolistů. Moudří a tolerantní příznivci MS a Sony se svorně vzali za ruce a vykročili ke světlých zítřkům. *5*
    • Ristoro
      Ti normálnější z nás řeší spíše to, že ty efekty od NVidie stojí za ko***a žere to všechno možné. Sám mám NVidii, nikdy jsem jinou grafickou kartu neměl, ale tohle jsou prostě hovadiny. Kdyby to raději optimalizovali, udělat dokonalé textury, stíny a nasvícení, není třeba takových hovadin jako slavný PhysX.
      • CrocoRay
        Na Physx mi nevadí ten malý přídavek, ale ta hardwarová náročnost. Třeba v Mafii II to bylo pěkně zpracované a to zdemolované prostředí po přestřelce, kde se na zemi válela hromada třísek, kusů betonu, skla....to prostě zlepšovalo tu atmosféru a působilo to realističtěji. Problém je, že to pak vyžadovalo aspoň dvakrát silnější grafickou kartu, což naštve.
        • Jack1947
          Hlavně Physx takovej fail, se divím že od toho po letech neopustily... nejdříve to měla bejt samostatná karta (nesmysl) potom se snažila nvidia prosadit a jak koukám stále snaží ve hrách, leč to moc dobře neoptimilizovává a pak to taky dopadá/vypadá.

Physx nebo plynulejší hru? tak já bych radši bez fyziky no. Na konzoli mě to taky netíží. Efekty jsou oproti originálu jen minimální asi tak no.
        • Ristoro
          Vždyť přesně o to jde. Že to ukazuje minimální změny, ale žere to jako sv1ně. Vytahuju to sice už asi po 3., ale Hitman Absolution má vynikající optimalizaci a fenomenální zpracování po grafické stránce. Ta hra je prostě i 2 roky po vydání jedna z nejlépe vypadajících her.
          • CrocoRay
            Jo jo, dávám ti za pravdu. Ale na druhou stranu bych chtěl ještě dodat, že ty efekty jdou stejně vypnout a pokud se člověk ke hře vrátí s odstupem času s lepším pc, tak ho těch pár efektů navíc neurazí. Ale záleží jestli se na to díváš z morálního hlediska, že Nvidia přidá nějakou prkotinu a snaží se na to nalákat méně zkušené hráče, kteří si myslí, že dostanou něco extra, za co se vyplatí přejít ke konkurenci anebo to bereš tak, jak jsem uvedl v úvodu tohoto příspěvku.
          • stačí se kouknout na optimalizaci Lords of Fallen, taky tam jsou ty nVidia pyčovinky, hra vypadá průměrně, chce to výkonný PC a ještě se to k tomu seká a padá.
      • čest vyjímkám, samozřejmě že jsou to efekty na pyču, PhysX je sračkaa a vždacky byla. Hlavně, že se neboji prezentovat low-res textury k tomu prásknou hbao a vypadá to ještě huře - ach ta božská nVidia...
        • Ach jaký to božský id!ot
  • Ristoro
    Místo Nvidia efektů, co žerou GPU i CPU jako prase a ukazují nulové změny, mohli raději udělat optimalizaci a 60 fps. Asi jsem divný člověk, ale nechápu co se to děje.
    • Na PC není uzamčený framerate, to platí pouze pro konzole.
  • next-gen hry konzolistuv vlhky nikdy nesplneny sen *3*
  • Spades
    BTW podívejte se na budoucnost GameWorks.
    https://www.youtube.com/watch?v=kLVa0NOFdwM
    • No jelikož simulátory trávy nehraju, tak žádnej zázrak a u akčních / strategických / závodních her tohle řešit nebudu. *1*
  • Ale tohle není o tom jestli AMD (ATI je mrtvá) vydala nebo nevydala nové karty. To s tím nemá co dělat. Gameworks tu už nějakou dobu je a nějakou dobu bude, stejně jako PhysX, což je fyzikální engine. Něco si o tom proboha lidi zjistěte, než tu začnete plácat takový hovadiny pořád. Existuje několik českých webů zaměřených na hardware, kde si ty informace dohledáte nebo můžete průběžně získávat.
  • no, podla hw survey steamu zo septembra 2014 si to uziju 0,72% hracov GTX 680 a mozno rovnaky pocet hracov (cca) s GTX 970
    uspech
    • Další hovadina. Myslíš ty stébla? Já třeba 970 mám, ale neužiju si nic. Protože si to nemám kde užít, a než se to rozšíří do her, tak 970 respektive její výkon bude mít kde kdo. A pokud někdo nemá na pořádnou grafickou kartu, ať se vykašle na PC a jde si koupit konzoli.
      • ad ta trava, mas 100% pravdu
      • A pokud někdo nemá na pořádnou grafickou kartu, ať se vykašle na PC a jde si koupit konzoli.
        A sám máš takový low-end jako je 970? *1* *1*
      • na fullhd je GTX 680 a GTX970 (R9 290,R9 290X)totalna hovadina a zbytocne vyhodene peniaze, 35% ludi tam ma fullhd, tj im staci 660nvidia a vyssie alebo r9 270x a vyssie
        • s 660ti a uz snizujes rok a pul detaily.. jsi mimo..
          • nj, nvidiu som strelil, nevlastnim ju, ale pointa zostava
        • Pokud chceš hrát na ultra při 60fps, tak to určitě hovadina není. 660 je dnes už mrtvá karta s tou dnešní nejnáročnější hry rozjedeš tak možná na low/medium při 30fps max, sorry to mi nestačí.
        • Spades
          Hovadina to není. Je lepší si nechat rezervu. Kdykoliv můžeš zapnout 16xAA
          • 16AA je anizotropní filtrace, to nemá vliv na výkon dnes už, tím se fps nezmění, ale asi jsi myslel vyhlazování AA (MSAA 8x max).
            • Pokud jsi opravdu myslel 16x AA, tak potěš teda... z náročnějších her není si myslíém žádná, kde by jsi to mohl zapnout aby ti zůstaly slušné fps. A můžeš mít třeba 980tku.
            • Spades
              Co to meleš? Samozřejmě sem myslel AntiAliasing (od toho zkratka AA, a ne AF) a to Xx značí počet průchodů filtrem, a tak můžeš dát jakoukoliv mocninu 2. Stačí když to někdo dá jako možnost do nastavení. A CSAA se většinou dává na 16x.
  • S čím vlastně Nvidia porovnává, když ATI ještě novou generaci karet nevydala. Je mi jasné, že si jen honí triko proti staré generaci karet, protože vědí, že jim zanedlouho spadne čelist, až vyjdou Bermuda a Fiji. *1*
    • Spades
      Nespadne, protože Gameworks stejně na ATI pořádně nerozběháš.
      • No já jsem zvědavý, kolik Nvidií je rozběhá. *1* A jinak je mi to vlastně fuk, 6 let jsem fungoval s ATI a stejnou dobu s Nvidií, takže zatím je to ve hvězdách, co mi na jaře přijde do nového PC.
      • to mas pravdu, ATI uz karty asi 5rokov nevyraba *4*
        • Spades
          AMD = ATI
          Get rekt...
          • ..peace

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit