Přejít na výpis diskuzí
PC verze Dark Souls nemusí mít GfWL, nic není rozhodnuto
18.4.2012 | Aleš Smutný
114 příspěvků
-
Některé nepotvrzené zprávy v diskuzi mě docela děsí. Aby to nakonec nedopadlo tak, že udělají zprzněnou PC verzi, která bude neovladatelná pomocí K+M, nebude využívat HW možnosti PC a navíc bude okořeněná nějakou příšernou DRMkou. A hráči si to logicky moc kupovat nebudou a vůkol konzolovým světem se bude volat jaká jsou PC hráči pakáž nevděčná *9*.
EDIT: Jestli se vydavatel nechytne za nos, tak to vypadá jako pořádný průšvih. I na RPGWatch se kolem toho strhnul, na místní poměry, nebývalý hukot.
EDIT2: na základě dostupných videjí a informací bych byl mnohem raději za port Dragon's Dogma. Samozřejmě neodfláklý. -
-
Keď im to nevyjde, tak už majú aj pripravený damage control - pc hráči sú piráti. Veď aj ich marketing je založený na tom - ukáž, že nie si pirát a kúp si odfláknutý port s 720p/30 bez poriadnej podpory pre kb/myš... Ani sa mi nechce veriť, žeby to bola pravda, veď to by snáď nemohol kúpiť žiadny človek s trochou sebaúcty.
-
-
Pozoruhodné, on to někdo od nich prohlašuje?
Ne. Vše, co zatím máme jsou informace o tom, že udělají PC a slovíčkaření z fragmentů vět, překládaných ještě z japonštiny.
Zdá se mi, že tady se už automaticky vytváří situace "tak si tu lopatičku sežer". Nevím, pokud bych chtěl PC verzi hry a na základě mých petic se ni dostalo, spíš bych se těšil, než hned označoval distributory za ty zlé a proradné... -
-
Bohužel to nevypadá, že by to byl jenom mediální šum, jak naznačuješ. Těch přímých citací z rozhovoru s Miyazakim je příliš mnoho a jsou příliš konkrétní na to, aby vše šlo svést na špatný překlad. Velmi pravděpodobně mimo jiné prohlásil, že v současnosti nejsou plánovaná "žádná vylepšení grafiky", že půjde o "přímý port konzolové verze" a gamepad je "důrazně doporučován", protože podpora k+m bude minimální.
Je mi to taky hrozně líto, ale prozatím to opravdu vypadá takhle blbě. -
-
Nemám to všechno načteno, ale "žádná vylepšení grafiky" bude spíše znamenat, že tam nebudou vylepšovat textury, efekty a spol. Locku na 720p bych se nebál, to je podle mě úplná kravina, povolit jiná rozlišení na PC je triviální a měly to i ty nejodfláknutější porty z konzolí. Lock na 30 fps může mít z čistě technického hlediska určité důvody, ale konzolové verze se prý na konstantních fps nedržely ani tak, takže snad pro ně nebude problém to prostě odblokovat... přinejhorším by to snad mohli předělat na locknutých 60 fps. FOV nevím, to je asi spíš na jejich dobré vůli a na tom, jestli se k ním vůbec donese, že je to problém, změnit FOV je programátorsky dost jednoduché, otázka taky je, jestli v té hře něco až moc nespoléhá na dané FOV (osobně mě ale napadají jenom absurdní příklady).
-
-
Jo, se vším, co píšeš, souhlasím. O těch 60 fps se Miyazaki konkrétně vyjádřil. V odpovědi na otázku, jestli bude PC verze věrným portem, nebo jestli bude něčím vylepšena mimo jiné řekl: "neočekávejte frame rate 60". To v kontextu dotazu bohužel nejspíš vypadá na oněch uzamčených 30 fps.
-
-
-
Tak asi. I když mám pár svých výhrad, tak Dark Souls kupuji hned jak to půjde. I kdyby mne to nakonec nebavilo (mám k soubojům některé osobní gamedesignerské výtky) tak už z principu bych rád, aby si Capcom v účetních záznamech poznamenal u PC portu alespoň "ucházející".
Ohledně pirátství - po "úspěchu" PC verze Street Fighteru IV tleskám Capcomu vůbec za tu myšlenku na port ^_^
-
-
-
-
A zase tu máme jedaska s jeho teóriou, že konzolové hry sa vyrábajú priamo na veľkosť pixelu televízora.
No tak jejdasko, čo nám konečne nepovieš, či sa tieto hry vyrábajú špeciálne pre 22", 26", 32", 42", 50" či 65" hd telky? *15* -
Tahle hra není o tom, jestli je dost dobrá pro vás, ale jestli vy jste dost dobrý pro ní! DS i DS jsou hry, které bez ohledu na platformu patří k absolutní špičce. Pokud se port povede, dostane se na PC něco co tu hodně dlouho nebylo a jen tak se na to nezapomene. Ovšem prodeje nečekám moc velké, protože jestli nějaké hry zaslouží nálepku "jen pro HC" tak je to DS a DS.
-
Porty 1:1 byly většinou pr*ser (MGS2, Onimusha, atd.), takže doufám, že se proberou a zrušej to vynucený 30 FPS, malý rozlišení a GFWL, rád bych si to zahrál :) Gamepad a slabá grafická stránka hry mi nevadí.
-
Nejvice obav, jestli DS bude takova ci makova, maji vetsinou lide, co si originalku v zivote nekoupili.
Spousta z nich tu plive na vydavatele DS, predhani se v konspiracnich teoriich o tom, ze hra ma byt bicem na PC hrace a pritom si sami chcete ospravedlnit kradeni software pro jeho udajnou nekvalitu, ikdyz hra samotna vyjde az za pul roku.
Jednoduse, zlodej krici, chytte zlodeje. -
-
Typicky zaujatý jednostranný názor, který jasně vidí chybu na jedné straně. Na té jím neoblíbené. Navíc s přesvědčením, že piráti mají potřebu před stahnutím ilegálni hry utíkat psát ná fóra výmluvy pro klid své zlodějské duše. Tak, a teď už se bude spát dobře. *7* *9* *1*
-
To je zase podle me dost cernej scenar:))) Lidi proste nemaj radi GfW a radi by videli neco jako praci polskyho CD projektu ... nicmene hodne pc gameru do toho pujde i kdyby to nahodou par much melo a udelaji dobre. Kdyz se podivas do diskuzi, tak se nadava na GfW, konzoloidni grafiku ale kdo to hral, tak rika, ze je to proste spicka - ale jak jsem tady psal, kdyz jsem tu hru spustil na Xboxu, tak mi zprvu grafika taky prisla spis priserna ... nicmene grafika je pozlatko a tahle hra sbira uznani od hracu za uplne jiny veci ... verim, ze kdo si to zahraje, nebude litovat ...
Kdybych to delal ja a mel nejaky obrovsky problemy s prevedenim ovladani na klavesnice tak bych k ty hre prilozil ovladac v zakladnim baleni :))) Za 1500 misto nesmyslu jako knizecka s obrazkama a skoro nic nerikajicima making of dvdckama (mam limitku a presne toto tam je +soundtrack)...
-
-
ano, tato zprava me vcera hodne potesila. uvidime jak to dopadne. co jsem slysel, tak DS ma celkem zajimavy "multiplayer", kdy treba napadate jine hrace v jejich vlastnim svete, a to z niceho nic, ale zase ne tak casto aby to bylo kazdou chvili, jen velmi ridce. proto bych se nedivil pouziti steamworks, ktere toto umoznuji stejne "dobre".
a ty mody jsou pochopitelny. jenom by chtelo, aby Hidetaky a spol koukli na moddb a trochu se pobavili treba s Valve, Epicem ci jinymi idealne rpgckovymi partami (mozna Bethesda?), kteri podporu modu umeji dobre.
btw, alesovi koukam doma dneska radi preklepovy sotek :))) "učinno" -
-
Slyšíš ten drobný jekot? Už jej trhá miniaturní skřipec...:)
Multiplayer je opravdu vynikající složkou hry, bez něj je člověk o hodně unikátní součást ochuzen. Tak snad to vyřeší nejfunkčnější cestou. -
-
jj, doporucuju jeste zeleznou pannu :P. a to to jeste neschytal za ten u star treku.
si ted predstav, jak by to dopadlo, kdyby GFWL zase selhalo s matchmakingem (viz gotham city impostors) a multiplayer by proste nebyl. to by podle me FROM stvalo strasne. je lepsi, aby se o problemech s GFWL dozvedeli hned, nez az pri vydani. -
-
Já GCI koupil nedávno a už to bylo po patchích v pohodě. Ale to je mimo téma.
Asi to bude jak píše pán Smutný a asi si mysleli, že GfWL bude nejlepší řešení. Tak snad vidí, že nebude.
Jinak viděl jsem i zvěsti, že PC verze bude locknutá na 720p a 30FPS. Být to pravda, tak už vidím ten shitstorm. -
-
Tak dufam, ze su to len drby. 720p s 30fps lockom na 24" monitore asi nepredycham...
To by musela byt hra z ineho sveta..
-
-
Určitě, já myslím, že Namco chtělo jít cestou, kterou mají ověřenou z X360 a teď po vlně nevole zjistili, že se ty služby liší a vážně zvažují, jaké řešení bude nejoptimálnější.
-
-
-
-
Už sem dlouho předtím avizoval že přístup k portování bude určovat skutečný úmysl vydavatele. Na PC se požadoval pořádný port, tady nic překvapujícího, grafiku neřeším, pokud to bude vypadat alespoň jako na konzoli, GfLW...no, pro mě to je hlavně single záležitost. Není nad to, když se věci dělají pořádně v jakémkoliv oboru, a to je třeba ocenit. Pokud je pravda to o minimální podpoře K+M, tak se to dá přeložit i méně korektně - prostě se na to se*ou. Moje prachy by za tohle nedostali, i zadarmo je to pak drahý.
-
"Dostanete tak unikátní kousek, jaký tu díky specifickým prvkům ještě nebyl, vyvrátíte stereotyp o tom, že PC hráči raději stahují, než aby platili a odměníte se tak společnosti, která vyslechla přání fanoušků a přinesla jim to, oč žádali. "
zdá sa, že nabudúce bude treba žiadať formou A4 plnej samozrejmých vecí ako slušná podpora klávesnice a myši, optimalizácie a slušných textúr.
http://www.vg247.com/2012/04/17/die-another-day-going-masochist-with-dark-souls-on-pc/
http://www.pcgamer.com/2012/04/17/dark-souls-pc-screenshots-show-giant-dragon-giant-hand-giant-giant/ - doporučujem zväčšiť obrázky. hra vyzerá akoby to bol iphone port. -
-
přestaňte si všichni už sakra vymýšlet... tak to nebudou grafické orgie a budete muset používat gamepad no... co je to v porovnání s rychlým portem tak fantastické hry? jak já se na to těším... jenom bych nerad přišel o ty online vymoženosti, takže snad bude použita co nejlepší online služba, která to všechno utáhne.
-
-
Nejde ani o tie graficke orgie, ale ked tie zabery boli z PC verze tak zbohom. Vsak stary KOTOR je oproti tomu Next-gen. A to sa uz pise rok 2012.
Prepacte mi ak nejdem hned bozkavat r*t vyvojarom len preto lebo sa rozhodli o zrejme slabsi port. To by mali oni skor bozkavat zadok zakaznikovi a pridavat co najviac bonusov a vylepseni. Nie? Kde to sme? Nebudte jak hlupe neme ovce! -
-
Vsak dostanes novy lokace a co bys chtel? Dark Souls ani na xboxu neni nejaka graficka revoluce a kdyz jsem hru zacinal, tak mi ta grafika prisla spis dost spatna. Tahle hra ani pri vydani nebyla grafickej skvost ... sila DS je v tom, jak jsou ty urovne postaveny a propojeny navzajem, v bojovym systemu a atmosfere ...
-
-
Jaký online vymoženosti prosím? Achievementy? Ou yeeeeah bez toho se neobejdem :D
Co dál?
Edit: Ok omlouvám se, je tam i mulťák prej. Nicméně ten neřeší moc GfWL. -
-
Proč komentuješ něco, o čem nic nevíš? Sledování smrti jiných hráčů, jejich napadání při tom, jak procházejí hrou... + PvP arény
-
-
+ jolly cooperation of Sunbros.
A kooperace obecně.
-
-
Tam mozes napadat inych hracov a sledovat kratke ukazky ako chcipli :)
-
-
Reakce na lugal:
Sorry ale to je argumentace za všechny prachy... To nepřipouštíš možnost, že i když v některých hrách něco podobného (a ani ne všechno najednou) už bylo, tak to, jak tyto prvky do Dark Souls zapadají, může být unikátní a perfektně fungující? Lidé, kteří tu hru hráli ti řeknou, že v té hře je to skvěle zpracované a ty máš hned jasno, že je to kravina na základě nějakých tvých představ o pseudo mmo a že v HoMaM něco nefungovalo. Navíc to moc redukuješ na holá technická fakta (ha! takže je to vlastně obyčejný xyz!), podle té logiky pak žádná hra v tom nemůže být nevšední, protože u každé bystře odhalíš, že se jedna o normální posílání IP paketů. -
Reakce na Lugal:
1) Svět DS je hodně nebezpečnej a nepředvídatelnej a tím, že tě kdykoli (pokud jseš v lidský formě) může někdo napadnout, se napětí při procházení lokacemi ještě stupňuje. Člověk se pak bojí každýho stínu :).
2) Některý bossové jsou hodně těžký a pokud se s nějakým nechceš dlouho párat, můžeš si přivolat někoho na pomoc, což je skvělej způsob jak se vyhnout frustraci a navíc je to zábava.
3) Ta hra nabízí minimální nápovědu, jsou tam mraky nástrah, skrytých chodeb a je strašně jednoduchý zemřít, když si nedáš pozor. Tím pádem je hráč rád za každou radu a k tomu slouží zprávy od hráčů a krvavý skvrny.
Když skvrnu aktivuješ přehraje se ti ukázka smrti jinýho hráče, kterej poblíž zemřel. Tím pádem máš nápovědu, že se blížíš k nebezpečí a odkud přibližně jde.
Zprávy jsou skvělej systém. Hráči si můžou radit co je za dalším rohem, jaký slabiny má něpřítel, napoví kde je schovaná past, nebo tajná chodba. Může tě ale i zahnat do záhuby, takže je na tobě čemu budeš věřit a díky tomu má hra dost zvláštní kouzlo. Zprávy můžeš taky ohodnotit a když ti dá někdo + tak máš z toho taky prospěch.
No a to že kolem tebe občas proběhne duch jinýho hráče je taková maličkost, ale dává to zvláštní pocit že v tom světě nejsi sám. DS je celkově hodně odlišná hra a ty online funkce ten dojem ještě posilujou. -
-
Fakt netúžim po ničom inom ako o pseodosocializačnom systéme na posielanie odkazov v rpgčku... Hlavne nie na posielanie rád a oznamovanie čo ma čaká za rohom. To si už môžem rovno veselo zaspoilerovať nejakým návodom. Inak bolo to aj v heroes 6 s tým ich konfuxom, je to nezmyselná blbosť a celý tento "halfassed mmo" prístup je mi neskutočne nesympatický.
No a čo čakať od konzolistu. Samozrejme, že mu 30fps a 720p nemôže vadiť, veď keby mu to prekážalo, tak nemá čo hrať. Ale veď sa posadíme 5 metrov od telky a ono si ten rozdiel snáď nikto nevšimne, však. Čo na tom, že sme v roku 2012 a ono to vyzerá 2x horšie ako crysis z roku 2007. *15* -
Pokládání zpráv na zem, nebo ukázky smrti ostatních hráčů je podle tebe taky naprosto běžná featura?
Sorry, ale trhat hru za to, že možná poběží v 30fps je ubohost a ne argument. -
Ako riešený multiplayer? Kde je tam rozdiel? Coop je rovnaký (player sa joine do hry po invite), pvp je rovnaké (gank či consensual). Jediný rozdiel je, že namiesto nastavenia mp v menu je to ingame.
Jednoducho ti naservírovali marketing a ty si im to zožral aj s navijakom. A to je to vidno aj na ďalších tvojich postoch. Mickey mutant jasne a presne napíše zoznam vecí, ktoré by sami o sebe degradovali prakticky akúkoľvek hru, a ty ako ignorant napíšeš, že kde je problém. -
Lugal:
Nevim jak ty, ale já osobně nevim o jediný hře (kromě Demons Souls), která má takhle udělanej multiplayer, takže rozhodně není NORMÁLNÍ.
Jestli o takových hrách víš, klidně je vypiš. Rád se poučim.
A to jestli takovej multiplayer potřebuješ, můžeš posoudit až když si to zahraješ.
Tvůj argument působí, jak kdybys v životě nehrál jediný FPSko a tvrdil že zaměřovací kříž je k ničemu. -
Takže si fakticky potvrdil to, čo som povedal ja. Je to normálny multiplayer, ktorý marketingové oddelenie povýšilo na "online vymoženosť."
A vážne netúžim po ničom inom ako nejaký ingame pseudosocializačný systém s hodnotením ... Dúfam, že to uploaduje rovno na fagbook. *7*
-
-
OMG, hra, čo má multiplayer. To je mi "online vymoženosť." *7*
-
-
No v DS ty multiplayer veci strasne ozivuji ten svet. Hraci si tam nechavaji vzkazy, obcas vidis duchy tech co tam bojovali pred tebou, muzes si zavolat pomoc, muze te nekdo napadnout, a jsou i mise kde bojuje vic hracu proti sobe. Me to prijde docela fajn.
-
Prečítal som si ako to funguje a vidieť siluety iných hráčov v hre a raidovať ich hry mi ako nejaká online vymoženosť nepripadá. Čo to prináša pre single player? A ako sa odlišuje raidovanie hier iných hráčov od obyčajného pvp? Čím je coop výnimočný?
Jednoducho mi to pripadá ako obyčajný multiplayer s pár "gimmickmi," ktoré slúžia viac na reklamu ako na zlepšenie hrateľnosti. Aj heroes6 mal "špeciálny ingame odkazový systém" pre hráčov - nenormálna hlúposť, to si radšej budem predstavovať, že keď posielam pm kamošovi, tak to doručuje magický havran. -
Já bych ti doporučoval si přečíst nějakou recenzi, kde jsou ty prvky vysvětlený, ale rozhodně nejde o normální multiplayer a už vůbec ne jako v D3. Dark Souls můžeš hrát (alespoň na konzoli) v offline režimu, ale je to tak poloviční zážitek a bez toho bych to nechtěl ani hrát.
-
Takže to bude normálny multiplayer, len podobne ako napr. v d3 tam nebude single aby si pirátenie ošéfovali cez nutnosť byť stále online. Len s tým rozdielom, že d3 bude mať (snáď) samostatné pvp arény, na rozdiel od nejakého gankovania iných hráčov vo vlastných hrách. *15*
-
Online prvky tam fungujou naprosto odlišně od ostatních her.
Nejde o žádnej, zbytečnej separátní mod. Jsou plynule zakomponovaný to hlavní kampaně a celkovýmu zážitku hodně přidávaj. A to ať jde o přivolávání hráčů, jejich napadání, nebo psaní a čtení zpráv na zemi.
Navíc jsou ty funkce vysvětlený v rámci herního světa, takže nenarušujou imerzi.
-
-
-
-
-
Ufff, v tom clanku sa tiez pise, ze sam zodpovedny za vedenie projektu povedal, ze mys a klavesnica budu len mierne podporovane a kazdemu skor doporucuje ovladac :(
Btw tie obrazky su nadmieru zle. Neviem ci to dokazem prekusnut. Aj ked ani v dnesnej dobe nemam problem si zahrat Fallout 1 ci 2 popripade Planescape torment, pri novych projektoch je to pre mna samozrejmost, ze kvalita grafiky musi kracat z dobou.
No neviem, zatial sa mi to zda, ze chcu trosku zaryzovat na PC trhu z minimalnou snahou. Alebo si vazne uz myslia, ze PCckari su ochotny kupit hocico? -
-
Dark Souls není sice s technickýho hlediska nijak přelomovej počin, ale z hlediska uměleckýho ztvárnění jde o na prostou špičku a je tam plno momentů z kterých padá čelist, obzvlášť některých bossů. Chce to ale vidět i v pohybu.
-
neprijde ti ale i tak, ze ta hra ma velmi zajimavy graficky styl? hororova atmosfera se v nem misi s fantasy atmosferou, to tak casto nevidis.
-
-
Některý ty obrázky nevypadaj nejlíp no, ale jako grafika neni tahoun hry takže zas nešilte lidi.
Jinak pokud tam to GfWL nebude, tak okamžitě kupuju. Pokud ne, tak ať si to nechaj. Kéž by to vlítlo na steam. Nebo úplně bez těhle šaškáren, prostě placku s nějakým normálním lidským DRM (když ho tak hrozně chtěj všichni vydavatelé chtějí) a jedem.
Oooo ja jsem tak naivní *6*
-
-
No z toho, co jsem cetl mi vyplyva, ze si radeji pockam na recenzi. Nejvetsi zabijaci konverzi jsou konzoloidni ovladani a kamera, ktere casto cini hru naprosto nehratelnou - mel jsem cest se 2 - v obou se ovladani nedalo prezit. Napr. kdyz utikate od soupere a drzite sipku nahoru, pak se zmeni kamera a vy najednou bezite zpatky k bosovi -> 2 rany a nasleduje load pozice. 30 fps, rozliseni podobne jako v DOSBOXu, asi konzolistum standartne staci, ale v roce 2012 bych ocekaval vice. Ja si sem tam zahraji v DB pecky jako UW2, ale k nim mam citovy vztah. Proc bych se mel zajimat o takovy port, to mi rozum nebere.
-
-
Oni stim mají problem i neportované hry. Jediná možnost je koupě ovladače, které zas nestojí nereálnou cenu takže osobně problém nevidím. Ovšem v případě DS doufam aspon v hratelné graficke zpracovaní.
-
-
...najprv všetci pišťali, že to chcú na PC...tak im vyhoveli...pototm nechcú GfWL...vyzerá to, že vyhovejú...ale nevadí, niečo sa zasa nájde...tak chcete vlastne hru, alebo nad všetkým pi...pardon, zanietene a odborne diskutovať? Lebo to asi nakoniec skončí tak, že za chvíľu bude petícia za zrušenie PC verzie...nakoniec, nikto nikoho nenúti to kupovať, keď to nakoniec sprasia, že áno?
-
-
Chceme obojí. Chceme hru a chceme nad vším pyz...
-
-
...tak potom ok, to je iné...tu na Slovensku na to máme Rytmusa :)
-
-
jsi na ceskem internetu, tak pis cesky, nebo budes taky na anglickych webech psat tou svoji madarstinou?
-
-
...Lojzík, skús počítať do desať - pevne verím, že to dokážeš, a keby náhodou nie, kľudne daj aj viac krát rovnaké číslo - účel to splní...
-
-
Tady jde jen o to aby udelali kvalitni konverzi na PC a s ohledem na PC a ne jen takrka v nicem neupraveny port jak zacina prosakovat, o nic vice ani mene. Doted kdyz si vzpomenu v jake podobe vysel RE4 na PC (jeste pred mouse aimem a dalsimi mody) tak me jimaji mrakoty. Bojim se, aby toto nebyl pododny pripad.
-