-
Je třeba si uvědomit, že PES a Fifa cílí na jiné publikum. Pro někoho je lepší PES, pro druhého Fifa. Tento rok má PES suverénně nejlepší gameplay, jaký kdy byl u fotbalové hry vytvořen. Samotný zápas a taktika s ním spojená je tak uvěřitelná, variabilní a zápasy proti lidem (nejlépe na gauči, v hospodě) působí naprosto fantasticky. Nepřeháním. V tomto ohledu Fifa hodně zaostává, ať si Fifaři říkají, co chtějí. Mám obě hry, ale požitek z fotbalu jako takového je nesrovnatelný. V PES je každý hráč jiný, každý tým jiný, specifický. Ve Fifě často ani nepoznám, za jakého hráče dělám kličky a za jakého střílím. Tohle je hlavní rozdíl mezi oběma tituly.
Ve všem dalším je podstatně lepší Fifa - licence, skvělé módy, multiplayer. Dokud v KONAMI nepochopí, že je třeba investovat více, vylepšit kromě gameplaye i tuhle omáčku, tak budou mít stále desetinové prodeje oproti EA.
Obě hry si najdou svoji cílovku podle toho, co kdo preferuje. Kdo překousne licence a chabé herní módy u PES, tak si užije skvělý pocit z fotbalu, který mu Fifa dát nemůže. Naopak kdo chce mít vše vyleštěné, s licencemi, stadiony, příběhem, dobrou hrou za jednoho hráče a nevadí mu, že samotný zápas je "normálním" zážitkem, tak bude hrát Fifu.
Letos stejně jako minulý rok volím PES i přes ty nedostatky, protože mě samotné zápasy baví tak hodně, že si zpětně na několik z nich vzpomenu, stejně jako na konkrétní góly. Tohle Fifa prostě neumí. -
-
barymann: to jsou velmi pozitivni slova :) jaky jsou prosim te online mody v pes2017, myslim hlavne pro coop, jen 2v2, nebo se da treba i master league kampan ve dvou proti AI?
-
-
O nicem pokrocilejsim primo v onlinu nevim, ale samotny online hraju velmi malo. Jeste jsem nestihl si to vice osahat.
Hravame s bandou lidi u televize turnaje, to mi prijde nejlepsi, jak ze hry vymacknout maximum. -
-
To souhlasim, to je nej zazitek, bohuzel kolem me neni nikdo pes pozitivni, proto se ptam na online. Odkud jsi? :)
-
-
-
Jo, tak kdyz bych si mel vybrat zapas proti cloveku tak si asi vyberu pes, ale proti AI je to bohuzel jednoznacne Fifa.. V Pesu se AIcko zbytecne rychle zbavuje mice, neni tak agresivni v osobnich soubojich a navic Master league je diky Team spiritu prakticky nehratelne diky absolutne rozbitemu systemu teto featury.
-
-
AI mi neprijde vubec v PES spatne, ale hraju z 95% jen proti lidem, ten zazitek je pak uplne o necem jinem a vytezi se z te hry maximum.
Obecne me ale dele proti AI nebavi ani PES ani Fifa, lidi jsou lidi.
-
-
-
Proč není v recenzi jedinej reálnej obrázek ze hry, jenom promo fotky a trailery? Jestli to v redakci nevíte, tak z obrázků v recenzi by se měl čtenář něco o hře dozvědět, není to jenom vata na prodloužení článku...
-
-
Přitom u FIFY je hned na titulku ten nejhnusnější, co šel típnout :)
-
-
Je to smutné na dnešní dobu, že vůbec vychází nějaká hra, kterou si člověk musí "dodělávat", o tom žádná, ale pokud je ta možnost a hratelnost je jinak cajk, tak se ti ve výsledku představí celkem plnohodnotný a hlavně zábavný produkt. Konami moc dobře ví co dělá, proč by jinak tam mělo připraveno vše na úpravy, importy apod.
Fifa si najde větší masu, zapneš, hraješ a nic neřešíš, ale ruku na srdce, fotbal to připomíná hodně vzdáleně.
PES 2017 není dokonalý fotbal, ale ta fotbalovost tam prostě je. -
-
mna to bavy, mam moznost si do hry vlozit slovensku ligu, zopar ceskych muzstiev, historicke europske muzstva, ceskoslovensku ligu a popridavat kopu historickych dresov, ktore chcem ja a nie ktore mi ea urci, ze si v katalogu mozem kupit a aj tie nie su castokrat realne spracovane....bez sponzorov....a tento rok sa da vdaka tomu spravit cela liga majstrov a skoro cela europska liga, takze v hre mam spartu aj plzen, len na liberec asi neostane miesto
-
-
Na PS4 si bohatě stačí stáhnout soubory ze stránky pesworld, kde si můžete stáhnout i Premier league. Nahrání dresů a znaků zabere asi 10 minut. :-)
Hra je každopádně fenomenální. Ale vadí mi ztráta licencí pro Copa Libertadores.. -
-
Jenom by mě zajímalo, co asi nikdo ještě nezmínil, jestli tyto soubory na licence fungují i pro multiplayer?
-
-
v multiplayeru je všetko default. neplatia tam žiadne upravy z edtitacie..
-
-
Díky tohle jsem chtěl slyšet. :)
-
-
-
-
Hraji PES střídavě od PES3 a mohu potvrdit Barymana, že se jedná v případě PES o nejlepší fotbal v historii her.
Hratelnost je opravdu na vysoké úrovni a fotbal je až neuvěřitelně zábavný. Variabilita hráčů, akcí, taktiky, gólů..
To že chybí licence, ale kdeže, Konami to dělá "chytře" a pokud si někdo myslí, že se někdy dočkáme plně licencovaného psa, tak to prostě nikdy nebylo a nebude.
Od toho je tady komunita a musím říct že obdivuji tuto komunitu, neboť aby bylo během týdne vydání PES2017 na PS4 kompletní patch s kterým uděláte rázem plně licencovaného psa včetně německé bundesligy, klobouk dolů.
Na prvním místě musí být vždy hratelnost a pokud porovnáte alespoň dema letošních fotbálků, tak Fifa nemá sebemenší šanci a omáčka okolo to nenahradí. Baryman to také dobře vystihl, za Fifu ani nevíte zakoho hrajete a jednotlivý hráči nemají na hru samotnou takový vliv jak v PES.
Za mě bez jakékoliv propagace, zkuste PES, naimportujte patche dle libosti a užijte si překvapivě parádní fotbal. -
-
Vidíš.. já jsem miloval a miluju PES 3 a napsal bych to samé co ty, ale v opačném gardu. To co ty obdivuješ na současném PESu, tak já miluju na současné FIFě a vůbec to v PES 2017 nevidím
-
Nj, jenze ikdyz mas opatchovanyho Pesa, tak v ML narazis na tymy, ktere neexistuji, popr. jsou v evropsky lize nebo v LM tymy z Ameriky. Premier league ma porad jen jeden narodni pohar.
Dale mi pak vadi, ze jakmile hrac ukonci karieru,tak se objevi hned znovu a s premrstenym hodnocenim, napr. Totti, overall : 84 , vek : 16 let..
Malo zraneni, to je taky pekna traparna.
V ML davaji ostatni tymy strasne malo golu a strasne malo jich dostavaji : ja po 10 zapasech vstrelim 22 golu a dostanu jich 15 a tymy typu Realu, Bayernu jich daji 16 a dostanou 4. A takhle je to kazdou sezonu....asi trosku skript..
Dosahnes team spiritu 98 / 99 hodnoty a v tu chvili vsechny tymy strasne prehravas, pak mas derby proti horni dolni a oni te prestrileji, maji vetsi drzeni mice a porazi te 3 : 0. Pak dalsi zapas s Barcelonou a prijde ti jako kdyby jsi hral proti Watfordu.. -
-
tento rok mas moznost 21 europskych klubov naeditovat, takze na nerealny klub nenarazis.....a na americky si ani nikdy nemohol narazit, pretoze sa daju presuvat LEN V RAMCI KONTINENTU, tak si prosim nevymyslaj
-
-
FIFA je pořád stejná arkáda, vážně mne v posledních letech po nadšených recenzích zklamala. Je to vlastně moderní SWOS. PES, na druhý straně, připomíná fotbal. Každá akce je jiná, každej zápas je jinej, strategie hraje obrovskou roli. Včera jsem v pohodě vyklepl ASR 2-0 a pak horkotěžko otáčel v Palermu na 3-2. Geniální. *14*
-
-
prej swos arkada, tam panacku zalezelo vsechno na hraci, jak sila, tak trajektorie strel a prihravek *1*
-
-
-
to fakt dava smysl, maj maly prodeje, tak vydavaj na pc horsi verzi, muzou si za to sami
-
-
Nereste porad ty jiny verze hry, mel jsem moznost hrat obe a zase takovej rozdil to neni. Problem tyhle hry je uplne nekde jinde.
-
-
tak mne to vadi uz z principu, podobne jako napriklad jiny slozeni potravin stejnych znacek pro nas a zapadni trhy
proc trestaj slusny zakazniky za chyby tech neslusnych -
-
Asi tak, o PES neuvažuji už z tohohle principu. Kašlou na PC hráče, kašlu na ně...
-
-
-
-
Pre niekoho je FIFA lepšia pre niekoho PES. PES ma Ligu Majstrov a Europsku ligu. Ale nema licenciu. FIFA ma licencie, ale nema LM EL .
-
Kašlu na to, jak hra vypadá, to není podstatný. Ale kritika absence licencí, herních módů a zejména Master League, která je stále na úrovni PES 3, je namístě. Navíc zoufalý komentář...
Pokud budou v Konami chtít moje peníze i za rok, mohli by aspoň tu Master League konečně popostrčit na nějakou úroveň a rozšířit herní pyramidu o nižší soutěže. Prosím prosím.
Přesto je to - nechci rozjíždět flame, to rozhodně ne, spíš přispět vlastním názorem - neporovnatelně lepší hra, než konkurence. (A na rozdíl od konkurence dokonce připomíná fotbal.) Ačkoliv The Journey mě kupodivu neskutečně láká, PES opět jasně vyhrává. Od PES 3 Konami FIFU porážejí každý rok (a předtím asi taky), ale bohužel rok co rok dojedou na marketing, licence a pozlátko. Ach jo. Pozlátko je holt taky důležitý. -
-
sak vecsina europskych sutazi ma nizsiu ligu, to mam rad na fifa hejteroch, ze su neni schopny si precitat co konkurencia vobec obsahuje
-
ak si stiahnete DFL option file ( z http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=100497 ) tak si pridajte k recenzii kludne 1-1,5 bodu. Vysla uz verzia 3.0 ktora upravuje vsetky tými aj klubové aj národné ( dresy, logá ,trenerov atd atd..) jednoducha instalacia do PS4 cez USBcko.
-
-
ale radim ešte počkat s rozbehom Master league a BE a Pro a ďaĺsích módov. patch obashuje ešte pár chýb ktoré sa v priebehu pár dní určite odstránia *14*
-
-
-
mám prosím důležitý dotaz a celkem mě to mate. PC verze vs nové konzole.. je rozdíl ,,jen,, v grafice? nebo je tam více rozdílů? animace, fyzika apod?pokud je hra 100% totožná herně a grafika je jedinou kaňkou na hře, tak bych to i koupil (mody by to vylepšili). pokud ale je změna i v jádru hry jako takové, že je to jiný fotbal, tak bych byl zklamán. Děkuji za odpověď. Mám rád fotbal, ale fifa 17 opravdu moc věrnou simulaci není, ikdyž to špatná hra také není...Jo a hraji pouze become a legend... tzn někdo, kdo to zrecenzuje s minulým ročníkem?? *4*
-
Fotbal je super ale na PC to je na nic protože se na to laskavě vy*rali. 8/10 *1*
Asi drobnost.... Do toho hrát za anonymní borce je teda dokonalé. Řešit to modem jde ale komentář to nebere.