Přejít na výpis diskuzí
Pěší boj ve Star Citizen vypadá skvěle a nabízí i přestřelky v nulové gravitaci
3.11.2014 | Aleš Smutný
214 příspěvků
-
Hru jsem zatim nijak nepodporil, ale pral bych ji, aby se je povedlo idstartovat renezanci herniho prumyslu a HW vyvoje.
-
Pre porovnávateľov FPS SC s CoD či iných koridor hier, tu sa nebude respawnovať stále dokola na jednej mape a po výťazstve len restart mapy a všetko znovu.
Keď obsadíte základňu či loď, tak vám ta základňa ostane do doby, kým ju nebude chcieť dobiť iná organizácia. Takže FPS zažijete len občas, nieje to základná zložka hry opakujúca sa stále dokola, čo niekomu príde zábavné. CIG informoval, že FPS bude asi 30% obsahu z celej hry a je možné sa tomu vyhnúť. Takže keď porovnávate plnohodnotné hry ako COD, BF4 s jedným modulom, ktorý tam bude ako oživenie a nie hlavná časť, je to zcestné.
Nehovoriac o zdraví, kde v CoD styl samouzdravovacieho Wolverina a po smrti klik a znovu žijem..
Tu sa prejavý kde ťa trafili, keď padneš, musia ťa odtiahnuť a uzdraviť, žiadne elixíry, žiadna zázračná lekárnička čo ma v sekunde uzdraví.
A to je podla mňa ta originalita tohoto modulu oproti klasickým respawn strielačkám. A ukážka jednej mapy stanice neukazuje čo v hre bude, bohužial ako to tu čítam, niektorý tu z propagačného videa dokážu urobiť recenziu hry
*4* -
-
tak super je na tom hlavně ta možnost procházet se po vlastní lodi, nebo z ní třeba vystoupit a proletět se tryskovým báglem po vesmíru, nebo vystoupit na nějaké planetě a ukázat místní fauně zač je toho loket.. to ještě v žádném vesmírném simulátoru v takové míře nebylo a třeba já osobně na to čekám už od doby co jsem hrál prvního Wing Commandera a rozhodně bych to nazval originálním prvkem, když to srovnám třeba s Elite tak tam mi něco podobného citelně chybí
Spoiler Alert: Wolverine je pod drnem -
-
no s tim ,,vystupovanim,, na cizich planetach a seznamovanim se s mistni faunou a florou hodne dlouho nepocitej...jestli nekdy vubec (samozrejme krome k tomu urcenych konkretnich lokaci)
-
-
-
Ten GGG je hrozná fňukna. Vždycky musí někde blít svůj naprosto nepochopitelně hloupý názor *1* .
Pochopím, že někdo hraje CoD na konzoli (ikdyž se to chápe opravdu těžko) ale GGGho výkřiky do tmy jsou vážně zoufalé. Zní trochu jako kdyby ho chlápci z Blizzardu pravidelně znásilňovali. Přitom je očividné, že jeho mozek je velikosti zaječích varlat a má neustálou potřebu někomu vnucovat svoje antihráčské názory. Doporučuju si aspoň zaplatit šlapku nebo v jeho případě džigola, jinak ho tato nevrlost nikdy nepřejde. -
-
může si psát co chce, názory hloupého děcka bez zkušeností, bez rozhledu, bez argumentů nebo čehokoliv čím by své názory mohlo podložit mají nulovou váhu.. nemluvě o faktu, že to na 99% bude nějaký připo*ránek co by v živé duskusi ani nešpitnul jak by byl malinkej
-
-
Mě třeba SC docela zajímá a vlezu do diskuze abych si přečetl nějaké názory hráčů a co tady nevidím... věčně butthurt trojitý gay se opět nemůže smířit s tím, že si to prostě nezahraje. Odsoudí všechno co se týká PC a sám tady bude vytahovat skvělé funkce jeho konzole jako je například upload videí na net. Jedná se totiž o naprosto revoluční funkci, kterou potřebuje každý hráč, který má potřebu si poměřovat lulíky s ostatními zoufalci.
-
-
to jo, a o diskusi vedle bude obhajovat CoD, nebo ti tvrdit že Dark Souls neni postavený na fantasy klišé (draci, rytíři, obři, hrad, jsem zcela oslepen originalitou) nebo že snad má příběh *1*
-
-
Nevedel jsem, ze draci, rytiri, hrad a td. jsou fantasy klise. Takze detske pohadky jsou fantasy? Pro me je fantasy klise putovani druziny pro zachranu sveta ve kterem se vyskytuji elfove a trpaslici.
A DS pribeh ma, jen neni podavan beznym hernim zpusobem, takze ho nekteri jedinci mohou prehlednout. -
-
je podávan bez narace což neznamená, že tam není, pokud se o něho nezajímaš, tak tě nebude otravovat, pokud ho hledáš, tak tam najdeš hlubukou lore, mytologii a na herní svět poměrně originální svět a samozřejmě příběh, který se točí o časové smyčce...
-
To by mě teda zajímalo jak je ten příběh v DS podáván? Nitrožilně? Já osobně jsem DS zavrhnul, protože hry bez příběhu a neměnícím se prostředím moc nemusím.
-
ano, jsou, ale nic si z toho nedělej, jistě je ještě velká spousta dalších věcí co nevíš ;)
a ano, pohádky jsou na klišé a schématičnosti postavené, protože děti to tak mají rády, proto dobro vždycky zvítězí nad zlem, princ a princezna žijí šťastně až do smrti, padouch je vždy jednoznačně a černobíle vykreslená karikatura, zlaté rybky plní vždy tři přání atd atd
fantasy a pohádky, ač dva různé žánry, se často prolínají, filmy jako Labyrint nebo Princess Bride jsou obojí, stejně jako třeba takový Hobit (knižní verze, ne ta znásilněná filmová) a takových příkladl se daj najít spousty
-
-
-
-
-
-
>vesmir
>vesmirne lode
>nadsvetelna rychlost
>...
>palne zbrane -
-
Nadsvětelná rychlost tam nebude ... Po systémech se bude cestovat rychlostí maximálně 0,2C a mezi systémy jen přes Jump Point, což je vlastně červí díra, kterou taky necestuješ rychlostí vyšší, než rychlost světla.
-
nič čo by nebolo obvyklé v sci-fi žánri, možno by nebolo odveci vytiahnúť si kolík z pr*ele
-
-
dotiahla ma sem zvedavost a musim priznat ze viac prijebanu diskusiu ako je tu som este nevidel. na druhu stranu zas tak vela som toho este nevidel. a pevne verim, ze vacsina tych dementov co tu chrli ten hate na hru ktoru ani nechcu hrat a teda ich asi ani nezaujima, sa z toho este tesi doma, ze ako som to tam na games.cz zese vsetkym natrel :D vypichol by som toho TheGGG, ten musim mat F5 vymackane strasne co stale refreshuje aby videl ci na neho niekto konecne zareaguje :D
inak na hru sa tesim. novy patch krasne ukazuje kam hra smeruje a paci sa mi to. konecne sa to zabavne ovlada :) a fps vyzera super. vzhladom na fakt, ze je to doplnok ktory tam ani nemal byt a neni to este ani v aplha faze tak to vlastne vyzera nadpriemerne. -
-
No ten GGG to je naozaj prípad, to tu on robí stále dokola už veľmi dlho, videl som vlákna niekoľkonásobne väčšie, plné jeho príspevkov a všade hejtuje PC-čkárov a úplne nezmyselne troluje. Čo tým musí zabiť času, to nie je normálne, proste ťažká porucha osobnosti, bez srandy.
-
co na tom vyzerá super prosimte, fps vypada proste jako... fps. neni to hejt, chápu že to není hlavní napln hry a že je to alfa. ale to jak ti lidi tam omdlevali nadšením, spíš vypadalo jak kdyby to byl zaplacený komparz a to hekání meli ve scenari. no tak si zdejší komunita trochu rejpla ;)
tak bych z toho nedelal drama a ted padej zpatky do čobolakistanu *3* -
-
idem idem. Len sa este dam ostrihat na Jagra, obujem si sandale s ponozkami, do ladvinky si zabalim pasteku a idem uz domov, vole ;)
-
Hmm ale otázkou je, jestli by to bylo plus, kdyby FPS vypadalo třeba jako tahová strategie?
-
-
to ne ale mohli prijit s nečím vlastním ne? jak jsem psal niže mne by se líbilo kdyby tam byli treba bojoví droni jako v oblivionu, akorat menší. mohli by strilet, skenovat lod a pod. nebo neco... tohle je proste jen fps s konvenčními zbranemi
-
-
No ak si konzolista, tak do toho asi moc nevidíš, pretože žáner simulátorov, či už leteckých alebo vesmírnych prakticky neexistuje... Ale inovatívne je to už len v tom, že tam FPS je, pretože doteraz žiadny taký simulátor (ani vesmírny, ani letecký) nevznikol. A to ešte má byť silno hardcore FPS, čo sa už vôbec nikto neodvážil v rámci simulátoru urobiť.
Jak už tu niekde bolo povedané, FPS nie je ťažnou časťou hry, ale prináša do žánru sakra mnoho, už len tá možnosť obsadzovať/bojovať na lodiach a staniciach, vrátane prvkov ako ovládanie gravitácie, podpory života, alebo napr. má tam byť možnosť preraziť stenu (do vesmíru) a všetko.čo nie je pribité vyletí von, vrátane ľudí, hovorte si čo chcete hateri, ale to je proste bomba... -
-
Jednoho snílka se 60M dolarů, kterej zaměstnává už skoro 300lidí. *3*
-
bomba to bude až to bude hotové, zatím je to jen v hlave jednoho snílka
-
-
Akorát Bojový dron by popřel mechaniku smrti, která tě bude v téhle hře bolet ... je to o tom, že když půjdeš do FPS, budeš riskovat mnohem víc, než v boji lodí. Ale taky můžeš získat celou skoro nepoškozenou nepřátelskou loď.
Stejně jak lodě budem řídit sami, tak si i FPS musíme vyřídit sami. Do té hry se droni jakéhokoliv ražení moc nehodí. Ovládání lidma by popírali mechaniku smrti, jak jsem psal nahoře a AI by zase bylo proti lore hry. -
-
max: A kdyby tam byl dron, který by ti pomáhal tak by sis to kvůli tomu koupil?
-
ne jen droni ale že by to byla podpurna jednotka, že by tam byli lidi a meli by ješte drona navíc
-
-
-
-
-
-
Mě se ta hra líbí. *1*
-
Konzole jsou pro homosexuály a tahle diskuze to dokazuje *12* *12* *12*
-
-
a pc pro nekrofily a tahle diskuze to dokazuje.
-
-
trhám si vlasy, že jsem to podpořil. Zatím to vypadá jako fabrikovaný produkt, není tam špetka originality...
-
-
Ja investíciu neľutujem, Arena Commander ma velmi baví aj keď sú to len 2 MP mapy, po pravde Counter Strike som tiež hral len 2 mapy stále dokola a stačilo to *3* FPS ma tiež moc neočarovalo, ale ako bokovka k vesmírnému simulátoru to nieje zlé *4*
-
Někdo nám tu ztloustnul ... *1*
Já se divím, že nikdo ještě nevytvořil Waltera, nebo Wolltera nebo něco takovýho. *1* -
-
To přijde neboj. *15*
-
hmm já mám dřívější registračku, ten troll pod mnou mě nevytrolí...
-
-
Určitě to máš jak dokázat trolíku. Taky by mě zajímalo, proč máš ikonu Q3, když je to taková kktina. Nebo to snad umíš hrát? Pojď mi ukázat. *15*
-
-
co to zase zkoušíš ty trolí hovádko, kde jsem napsal, že Q3 je kktina? Bože ty jsi tak ubohý a směšný, prvně tu kradeš nicky a teď si myslíš, že ti někdo věří, že jsi ten pravý..
-
-
-
-
-
Jak se mě líbily záběry z létání ve vesmíru, tak FPS mě teda zklamalo, protože zde nevidím nic navíc, co bych už ve spoustě střílečkách neviděl (kromě grafiky samozřejmě). Taky mi dost vadí to, že tam zabírá část obrazovky nějaká helma a celkově prostě mi přijde tato FPS část divná.
-
-
Tak můžeš bojovat bez helmy, nebo nosit nějakou, která nezabírá tolik místa ...
-
-
Aha, tak tím odpadá jeden problém, ale i tak platí zbytek mého příspěvku.
-
-
No tak ke zbytku příspěvku bych řekl, že SC nebude FPS hra tím pádem bych od FPS, která bude podpůrnou částí gameplaye nečekal nic převratného.
Ale i tak jsou tam věci, které nejsou v dost FPS běžné ... Celé FPS je řízené animací. Co dělá postave ve třetí osobě dělá i v první osobě, tím pádem třeba zbraň nestřílí do středu obrazovky se zvětšujícím se a zmenšujícím se kuželem, ale střílí tam kam míří barel. To třeba znamená, že když běžíš tak si bude křížek lítat od jednoho konce obrazovky na druhý.
Systém zranění, když tě střelí do nohy, budeš kulhat, když tě střelí do ruky nebudeš ji moct použít, takže budeš moct použít třeba jen jednoruční. Když tě vyřadí, tak tě budou muset spolubojovníci odtáhnout do bezpečí a postavit tě na nohy (pokud bude zranění vážné, tak aby si nezemřel budou tě muset dostat třeba do specializované ošetřovny na lodi.
Já si nemyslím, že to bude nějak převratné a novtorské (což v tak opotřebovaném žánru jako je FPS je skoro nemožné), ale pokud to bude solidní zážitek, který bude stačiot do zbytku hry, tak si myslím, že to splní účel. Přece jenom je to vesmírný simulátor a při normálním hraní se k FPS dostaneš hodně málo. -
-
Díky za dlouhý příspěvek a osvětlení pár věcí. Osobně při vydání nějaké obsahově větší verze samozřejmě vyzkouším a uvidíme, jestli mě tahle hry chytne či ne.
-
-
-
-
-
Koukám, že tu slzy TheGGGaye tečou proudem. Ten chlapec má snad nejvíc postů v diskuzi. To je slušný výkon na někoho, koho ta hra nezajímá.
The madness is strong with this one. *15* -
-
ano brečím. Zdá se, že po blizzardu a bioware se tu objevil další tvůrce brakových lore, bez nápadu. Obrýlení PC nerdíci jako ty, zase o něco víc zdegenerují.
Ale tak hlavně, že tam máš bzilion polygonů. To je hlavní. -
-
Kritiku nápadů ve SC bych mohl možná přijmout od zkušeného člověka/hráče, ale ne od COD děcka, co si myslí, že DS má kvalitní lore/příběh a LoU je revoluční hra. *15*
-
-
ježíš už ty svoje kecy zabal, si trapák, podle tebe má kvalitní lore Baldurs Gate, které je postavené na klišoidním Forgotten Realms xDDD, btw jak můžeš vědět, že má DS nekvalitní lore, když jsi hru nehrál, jak si se tu několikrát přiznal, nechápu tvoji potřebu se neustále ponižovat..
-
-
Já že se tu přiznal, že jsem DS nehrál? Kde prosím? To je samozřejmě lež a je škoda, že to nemáš jak dokázat. *15*
Btw, změnil jsem si Q3 logo na červený, když ti tak vadí, že jsem tě údajně vykradl, tak nezapomeň pozorně sledovat diskuzi až se to aktivuje a změnit si to taky. Pak bude tento post (samozřejmě bez editu) důkazem, kdo koho vykrádá. *15* Have a nice day, troll. -
-
takovou tlustou nulu bych zkopl ze schodů hned, vědět kde bydlíš. BTW ty tvoje odpovědi na vše o děckách jsou už taky trapné...
-
Tomu řikám kvalitní qqq mad děcka. A pak kdo je tady zakomplexovanej. *15* Brečí, krade nicky a uráží, protože slovo argument zná jen z televize. Nezapomeň mi dát přednášku, jak nemám vkus a jak je BG klišé apod. bláboly. Tohle slyšet od děcka vyrostlém na CODkách, které kaká do kalhot z lore DS je fakt úsměvné. Rozbít hubu mi můžeš klidně sám, ale na to bys neměl. Radši zůstaň dál u svojí klávesnice a trollingu, který ti jde tak dobře. V reálu bys s takovým chováním mohl rychle přijít k úrazu. *15*
-
ty už nevíš jak ze sebe udělat většíhu hlupáka, nějaké logo je mi u prdelee ty trotle, přestaň používat můj nick a trolit pod mým nickem ty ubohá nerdí trosko, si zamrzlý panic, který má smysl v životě ten, že poučuje, že nejlepší hry byli před patnácti lety a byly to ty, které šly ovládát jedním tlačítkem myši. Nezapomeň se vylít u Baldurek ty trapko, každý kdo přečetl aspoň nějaký kvalitní fantasy romám ví, že hry jako Baldurs Gate nebo Icewind Dale mají naprosto příšerné lore, které je smetiště klišé, kýče, patosu a oslavují to jen takové nicky bez vkusu a trolové jako ty. Je mi tě líto, že tě baví krást nicky a přesvědčovat ostatní o svém mizerném vkusu, pak je tu tvůj neustály trolling DS, hry která tě vymetla jako koště prach, skončil jsi v Undead Burgu jak ses přinzal od té doby to jen trolíš a ponižuješ se. Hamba tobě, jsi ostuda všech hráču a měl by ti někdo z okolí pořádně rozbít hubu ty zakomplexovaná nulo.
-
-
-
Říká člověk, který má vlhké kalhotky kvůli hře, která má nudnější kulisy než Star gate a horší lore než hry od blizzardu.
Hlavně že to bude revoluční hra, možná tak revoluční benchmark. -
-
Líbí se mi, jak mluvíš o lore a kulisách ve hře, která je teprve v alpha verzi a tyhle věci prakticky ještě nemá implementované (včetně příběhu a cutscén). Taky se mi líbí, jak že to údajně rozjede na dobrou grafiku jen pár procent lidí s kompem za 2K+ euro, přitom opět hra je v alpha verzi a navíc net je plný benchmarků, který tvrdí opak. Ale pokračuj ve svojí idiocii trola neználka, je to zábavný. *15*
-
-
-
Tento uživatel dostal mrtvici a zkácel se pod stůl.
-
-