Přejít na výpis diskuzí
Pěší boj ve Star Citizen vypadá skvěle a nabízí i přestřelky v nulové gravitaci
3.11.2014 | Aleš Smutný
214 příspěvků
-
dobrej sit. *11*
-
Vyzerá to fakt lákavo, som náramne zvedavý, či sa im tento vysoko ambiciózny projekt podarí niekedy aj úplne dokončiť, ohlásili vôbec už aj nejaký predbežný dátum vydania?
-
-
Ne ... Ale na konci roku 2015 by chtěli udělat první alpha verzi finální hry. A SP příběhová část hry by se pro backery měla začít epizodicky vydávat někdy ze začátku/středu roku 2015.
-
-
Tak zaciatkom roku urcite nie tam nas caka fps modul a tesne po nom planetside potom arena commander 2.0 a squadrom 42 tipujem niekedy koncom 3Q alebo zaciatkom 4Q 2015 skor urcite nie.
-
No tak to je už za pol roka s tými sp epizódami, finálna verzia je ale asi v nedohľadne čo?
-
-
Finální verzi bych nečekal brzo ... 2 roky minimálně bych řekl. Spíš víc.
Ta hra je dva roky ve vývoji a první rok spíš najímali lidi a rozjížděli společnost. -
Finální veze není aní plánována....
-
-
Ale je ... I když se na tom bude pracobvat pořád dál, tak někdy řeknou, už toho máme dost a označí to ze verzi 1.0 ... O té potom můžeš říct, že je finální. To už nebude ani alpha, ani beta, ale bude to spuštěná plnohodnotná hra.
Je pravda, že označení Finální je zavádějící ... a spíš bych použil označení Release verze.
-
-
-
-
-
Jinak doporučuju shlédnout taky co Chris říká před tím, než spustí tuhle prezentaci ... https://www.youtube.com/watch?v=BWLVI_mnn2I
Pokud vás nezajímají nový lodě, tak to začíná kolem 15. minuty -
Je to radost, koukat jak se o taktický postup snaží někdo, kdo zná akorát tři povely, a ještě blbě :-)
-
-
Zrejme chceli vyjadriť zložku hry, kde je potreba spolupracujúci team a nie "Rambo" styl *1*
-
Jo u toho mě celkem cukalo voko ... ale tak ti co tam hrajou jsou vývojáři co na tom dělají. Od nich se nedá nic moc čekat. *1*
Většinou je u vývojáře úspěch, že se vůbec trefí.
-
-
tohle bude největší fail v historii pc-hraní. Jsem zvědav, jestli bude fungovat aspoň jeden modul v roce 2015-16....
-
-
osekavaji tam prvky aby to bylo konzole ready. slyšel jsem že tohle ma byt launch titul PS5
-
-
Uz to nehul ;)
-
Neber drogy, škodí to zdraví.
-
-
Chlapec zaspal uz jsou 2 moduly v provozu lol.Cekal jsem na prvniho trola uz je tu ;))
-
-
jo tak hangar, to je epic modul, ten druhej je nějaká alpha nebo snad pre-alpha... bavím se o 100% ne nějaké trapné výhovorky na pre-alphu..
-
-
No ta pre-alpha Arena Commanderu je v štádiu, kedy by jej mohli závidieť aj niektoré hry ktoré už oficiálne vyšli a boli prezentované ako hotové *1*
-
Tak to budou moduly až bude hotová finální hra.
Moduly budou ve finální hře fungovat jako Simulátory. Aby sis mohl zalítat/zastřílet i bez toho, že by si riskoval loď, nebo život.
Takže první musí udělat Hru jako takovou a až potom budou dokončovat moduly. Z Planetside modulu, který ukázali na CitizenConu vznikne na konci 2015 (špíš pozděj) Persitent universe alpha, která potom přejde do bety ... a finální moduly tím pádem budou až někdy se spuštěním. Což si myslím, před začátkem roku 2017 nebude. Spíš pozděj. -
-
A kde tou dobou seberou prachy? Aha, nikde. Co vim, tak zvanej neco o 200lidech. 200x rekneme 5 000/mesic = 1M/mesic jen naklady na lidi. Kdyz budu z levnyho kraje a nebudu nakupovat zadny uber technologie, sidlit budu nekde za mestem ... tak rekneme 15M/rok. Tudiz uz ted je 30M v trapu. Vybrano je nejakych +- 60. Takze jim zbejvaj prachy na presne 2 roky a jsou na nule.
-
-
Teď vybrali za 3 dny další milion dolarů ... A do konce současné akce bych řekl, že se další milion vybere.
A i bez akcí pořád dělají Milion měsíčně.... Pokud by teď přestali vybírat tak mají na to aby hru dodělali a potom dál budou pokračovat z prodejů a z toho co hra vydělá.
Ale nebál bych se toho, že jim lidi přestanou dávat peníze ze dne na den. -
jako od preve TED prestali vybirat prachy ?...pockej az daji k prodeji nejake vetsi lode...to zase bude milionu na konte ;]
-
-
-
Tak ja uz budu jako walter odpovidam jen lidem kteri chapou pojmy jako vyvoj alfa beta atd..a kteri maji normalni dotazy...
-
-
-
Arena Commander, Hangar modul .... fungují už teď.
-
-
viem, že to výsledku bude inak (dúfam) ale hrozne ma štvú tie trhané pohyby postáv, žiadna zotrvačnosť pohybu, bleskové zrýchlenie, iba 0/1 ale to je viac menej problém väčšiny hier. Každý sa sústreďuje na milióny grafických efektov (nič proti) ale na úplne základy ktoré boli kedysi samozrejmosťou sa kašle. Inak to vyzerá super.
-
-
neboj toto su len zakladne animacie vsak sam Chris v prezentacii spomenul ze budu este robit kompletny set animacii pre fps modul ktore budu robene cez full motion capture *7*
-
-
dúfam. Žial ani dobré animácie nie sú zárukou správnej dynamiky pohybu, ono sú to vpodstate 2 nezávislé veci ktoré sú vzájomne viac či menej previazané.
-
-
Jestli sis nevšimnul, tak je to preAlpha, systém plynulého pohybu postav snad v žádné FPS neexistuje. Navíc potřebují to určitě dodělat a zpětnou vazbu od komunity. Ale od Crysis, CoD, CS až po Mass Effect v MP jde vidět, že nikdy se zatím nedosáhla plně realistického pohybu. Vždycky musíš najít kompromis. Pochybuji, že by hra zvládala perfektní vykreslování postav+reálná fyzika+perfektní prostředí. Toto není simulátor reality a většina smrtelníků by si to ani nezahrála z důvodů náročnosti na sestavu. Člověk zase nemůže mít představy o zcela fyzikálním a pohybově přesném modelu reality.
-
-
ty si vážne mimo veskoslave, sry *7* prečo si myslíš, že som si nevšimol, že ide o preAlphu ? prečo som asi písal, že vo výsledku to bude inak ? no skús hádať.
A čo sa týka pohybov, zotrvačnosť a zrýchlenie mali postavy v hrách snáď už i v starom Doome z roku 1993, tak sem prosim ťa neťahaj fyzikálne simulácie *1* *7* -
-
Ty vážně dáváš za příklad Doom? Opravdu?
-
-
No oni mají pravdu ... akorát v SC to není otázka akcelerace. Ale otázka animací. Takže nemůžou jen dát postavě nějakou akceleraci, ale musí vytvořit animaci, která bude pro rozběhnutí a pro zpomalení.
A to si myslím, že v téhle fázi ještě nemají.
A když si vezmeš, že když řeší věci jako dech na helmě, animaci prstu na spoušti, animaci hlavy a očí, to že puška střílí kam míří a ne do bodu ve středu obrazovky, a podobně ... tak si myslím, že animace doladí. Přece jenom v tomhle stádiu vývoje se nedá očekávat, že to budou mít všechno hotový. -
áno
-
-
-
lol, hlavne že cryengine to umel pred 7 lety, navic tohle neni masova strilečka jako planetside, spíš co jsem pochopil tak komorní boje malych jednotek tak jakapak naročnost
-
-
jo o tom mluvím taky, tak schvalne jestli budeš taky za trolla *7*
-
-
wooooow ty částice *8*
-
Takže z toho udělali CoDko z vesmíru. No pořád lepší než někde lítat půl hodiny a předstírat zábavu. U čistokrevné FPS se nikdo nenudí. *12*
-
-
Nic takovýho z toho neudělali ... FPS bude pořád celkem okrajová záležitost.
Pro boj v FPS musíš:
1) Obsadit cizí loď ... Což neuděláš sám. S jednoposádkovou stíhačkou to nejde. Taky tu loď musíš vyřadit ve vesmírném boji, což bude hodně těžký a u menších lodí (menší, než constellation) prakticky nemožný. Musíš jí zničit motory a trysky a to u menší lodě bez zničení lodě samotné nezvládneš.
2) Být obsazený někým jiným ... to samé jako před tím.
3) Bojovat o stanici ... To bude spíš pro větší organizace a zase musíš absolvovat boj ve vesmíru, než se vylodíš na stanici samotné (jinak tam ty vojáky nedostaneš).
4) Bojovat na planetě ... tohle bude spíš pro PVE boj, I když budou některé planety, kde bude otevřené PvP. Ale nečekej žádné velké boje ... spíš půjde o jeden na jednoho, protože ono na těch planetách asi nebude moc o co bojovat.
5) Zapnout simulaci ... Prakticky FPS modul ve finální hře
Celkově FPS část je jen podpora části vesmírné, která hraje prim ... A myslím, že lidi co by to chtěli hrát jen jako vojáci na zemi budou mít problém najít dost zábavy (pokud by nehráli simulaci). Možná ještě kdyby se nechali najímat každým kdo potřebuje vojáky. -
-
Jen bych dodal, že CR chce po vydání hry zapracovat i na rozšíření FPS části do trošku většího měřítka než jak to bude v době vydání.
-
Že ti to stojí za to se snažit jim to vysvětlit. Max a spol. je ztráta času.
-
-
Ber to tak, ze to nevysvetluje pro ne, ale pro vsechny. Me to zajima, nic o te hre nevim.
-
No já to dělám hlavně kvůli ostatním ... Taky mě trošku vadí, když někdo vykládá něco co není pravda.
-
zavři tlamu a raději si naklikej, fakt magorek total..
-
-
-
-
nebudu tady kritizovat nulovou miru fantasie, kterou tihle typci maji (neumeji prijít s ničím originalnim, v daleke budoucnosti po sobe budeme strilet s takovou konvenční výbavou orly? - viz jakou techniku už ted nabizi Ghost recon - vychází ze skutečneho vyvoje valečných technologií), jen bych chtel zmínit co mi vadi u vetšine strileček - opet absenci fyziky pri pohybu postav.
Na takovýhle projekt je to trapné. takže když to vezmu kolem a kolem, podprumerny a genericky technicky nedodelek -
-
v budoucnu budou nejspíš součásti takticke jednotky také bojoví droni a tam je tolik možností kolik toho vymyslet
-
Muzes rozvest tu absenci fyziky při pohybu postav? Celkem by mě zajímalo co tím myslíš.
-
-
tím myslím napríklad když se rozbehneš (napr. doleva) a pak chceš zmenit smer pohybu a jít napravo, tak ve skutečnosti se nejdriv logicky spomalíš, otočíš a pak akceleruješ (diky setrvačnosti, činnosti svalu atd) Tady postava na zmenu smeru reaguje okamžite. A to nemluvím o tom že chybí odpovedajici animace.
Není to jen esteticka zaležitost, ale ma to vlyv i na hratelnost protože je težší te trefit (hráči to navíc zneužívaji a proto v FPS-hrách ruzne poskakují kolem, delají bunny hopping a pod.). ve vetšine fps ma postava nerealne schopnost treba jen tak vyskočíš jeden metr s plnou vybavou
pritom současne technologie umožnují udelat pohyb spravne, a konkretne cryengine to umí, dam link když to najdu -
-
Jo chápu ... Já myslím, že něco takového tam bude. Akorát ty animace musí udělat. Nemyslím, si že to bude realistické na 100%. Ale do nějaké míry to tam bude ... FPS bude celé řízené právě animacema. Co dělá postava jako taková, dělá i tvůj pohled, tvoje zbraň a podobně.
Skákání jako takové bude taky hodně omezené ...
Celkově se musí spojit realizmus s tím aby to hráče neotravovalo ... což si myslím, že bude těžké vyvážit a bude se to dělat hlavně až po spuštění celého FPS modulu. Až budou mít feedback od hráčů. Osobně mě to taky celkem vadí a radši bych něco realističtějšího. Tohle video je na mě pořád celkem Arkádové ... celkově moc rychlé. -
Vlyv? Evidentně na tebe měla pramalý vliv výuka češtiny a fyzika tě také minula obloukem.
-
-
p.s.
možna me minula fyzika ale neminul me telocvik, jsem ve špičkove telesne forme delam parkour ale tohle nedokažu -
-
A jseš taky žena, my víme. ;-P
-
-
sem slovak puvodem a u nas se píše "vplyv" tak se nepos3r
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=yG1ZUSCrgqM
koukni sem 1:20 - 1:50 jestli se ti zda že se pohybují takhle
-
-
Něměl bys mít někde napsanou poznámku, že na Maxitrisku a další troly se nereáguje? :-D
-
-
No mě by stejně zajímalo co tím myslel. Protože "absence fyziky" nechápu ...
-
-
tak třeba když litali v zero G a dostavali sadu tak že je to třeba neodstrčilo/ neodhodilo....
-
-
videl jsem film z vesmiru "gracity" s cloonem v hlavní roli a tam místo trysek používali takovy sprej nebo hasak. ve vesmíru stačí když si uprdneš a už letíš opačným smerem bych rekl
-
walltar: tak pár cm/s by ti to dalo *1*
-
Kulka tě neodstrčí ... To nemá dostatečné množství energie. A energetická zbraň taky ne.
-
-
Já bych řekl, že nemyslel.
-
-
-
-
-
pračka na prachy a na zadek jsem si z toho taky nesedl... Ten projekt se mi zprotivil tím, že prodávají lodě v pre-alphě za realné peníze, ta hra bude totálně nevybalancovaná a nevěřím ve fuknčnust, tyhle poplatky za všechno tu hru pohřbí...
-
-
A podle čeho soudíš, že bude hra nevybalancovaná? Ani to co máme teď ti neřekne vůbec nic o balanci hry, protože je to nic nevypovídající scénář, který nebere v potaz dost věcí.
A kdyby neprodávali lodě, tak žádné FPS není, ani žádné MMO ... S původním financováním to měla být jen SP část hry. Něco jako Wing Commander ... jen díky tomu, že prodávají lodě mají dost peněz aby vytvořili to co dělají. -
-
ty lode se začly prodávat až měli sluuuušně nahrabáno, celý tenhle project je o tom, že do toho hráč bude vrážet prachy a to i v té době, kdy to vyjde, což se mě nezdá zrova fér, když ten project celý zaplatili hráči. Doufám, že tohle není budoucnost her na PC...
-
-
A celý projekt není o tom, že by člověk vrážel prachy i po vydání .... Budeš si moct vydělat peníze ve hře na cokoliv co budeš potřebovat.
Ale taky si musíš uvědomit, že pokud chtějí pokračovat ve vývoji i po spuštění, tak nějaký příjem potřebují. Já třeba nechci hru, která se spustí a za rok o ní už nikdo neuslyší. Chci něco jako EvE co tady bude 10let a za těch 10let už to bude totálně jiné, než v den kdy to spustili.
Hla
Osobně bych radši uvítal měsíční poplatek ... ale i s tím prodáváním herní měny se spokojím. Hlavní je aby je nenapadlo udělat nějakej item shop. To by mě celkem otrávilo. -
-
Ideální zdroj příjmů a zároveň s tím zachování balancu by byl item shop s "kosmetikou"..
Vydělaj si, ale neovlivní to hratelnost ( hráč nedostane žádný bonus ). -
-
Nevydělá to tolik, ale když uvážíš že to do vývoje zase něco přihodí, tak se to hodí...
rozhodně z toho nechci P2W, to je jasné, ale věci které nebudou zvýhodňovat platící hráče ať tam klidně mají ve velkém...je dost magorů kteří za to budou dost platit. -
Item shop s kosmetikou nevydělá dost na to aby si mohl hru dál rozvíjet. A nemyslím, si že je to dlouhodobě udržitelná věc.
Imho jakýkoliv itemshop ať už je tak cokoliv je kravina ... MMO hra má mít měsíční poplatek a to vydělá dost na to aby se mohl rozvíjet. Celé to F2P a B2P max MMO hry zničilo.
Je hrozná škoda, že SC jde taky tím směrem.
-
-
-
Na tvoje tvrzeni: Ne.Ne Ne. Pust si to video dole ok nez zacnes placat.Nemas nejmensi tuseni o prodeji atd..
-
Lodě se začali prodávat první den spuštění KS ... už tehdy tam byli balíčky s Aurorou, 300i, Honetem, Constellation ...
-
Definuj slušně nahrabená. V době zahájení prodeje lodí měli tolik peněz, že by to nestačilo ani na titulky u posledního BF4 (odhadovaný vývoj BF 4 je 150 mega). Navíc v době zahájení KS tam bylo hádej co.
-
-
-