Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak sem to taky myslel... :-)
  • nehledě na to že nikdo nepředved nic lepšího než zbytečné efektíčky ono PhysX také nic jiného neumí, představa že díky PhysX dostaen budova zásah a realisticky spadne a vytvoří kopeček z hromady šutrů a prachu je víc než naivní to PhysX neumí max. vám přidá efektíčky rozbíjejících oken a stěn, ale ty se jen rozplynou...
  • Pane Poláčku, příště si po sobě článek alespoň jednou (ve vašem případě raději vícekrát) přečtěte. Nebo se jedná o nějaký novodobý umělecký směr?
  • dZase ta hloupa vymluva na konzole. Hřa zminena v clanku jč pc only, na konzole se nijak éhlizet nemusi, stejne za to mohou konzole?
  • žádné 3D zobrazení her není!!! To jen stereoskopický 3Defekt, naprosto k ničemu krom bolení hlavy je to dobré akorát tak na 15minutovou předváděčku, ale ne na odpolední hraní a hrát celej den ve 3D to je tak na inzerát: "Vyměním nabušenou sestavu s 3D monitorem za zdravé oči..."
  • Keyz
    PhysX = Více hovadin.
    Doufám jsem, že možnosti PhysX budou lépe využiti jako ničení překážek betonu atd...

Ale tohle? Je to hnusné, nepřehledné a na nic.
    - Dobrý nástroj který je blbě použit.

- Anebo se to zase moc přežene: http://www.geek.com/articles/games/rope-physics-is-killing-the-framerate-in-crysis-3-20130226/
  • smejki
    ano?
  • sofisto *15*
  • Gonzi
    A jak čtu co psal smejki, tak celou dobu mluvím o těch GPU fyzikálních simulacích ("pokročilý pičičárny, který si každej po physXem představí"), které bych např. na ten lodní simulátor s větrem a vlnami potřeboval.
  • Gonzi
    Tak já psal hlavně o cílovce... že jsem tam neměl explicitně napsáno, že mluvím o PhysX v nějakém použitelném způsobu (a tedy generalizoval "PhysX tam není použitelný/chybí na něj výkon" na "PhysX tam není") je imho celkem irelevantní. Výsledek je totiž stejný: Hratelnost založenou na PhysX scéně bych mohl mít jen na PC s nVidií.
  • Magister_Peditum
    Když udělají, aby se látky hýbaly atd, tak je to pěkný, ale smysl tohohle ohňostroje nějak nechápu. *15*
  • command42
    hmm nechcem nic vraviet ale HAVOC je v 3ds max :) a tam dokazal roky robit divy ked clovek vedel s parametrami pracovat :)
  • smejki
    Není PhysX jako PhysX. Na CPU verzi PhysXu lze hratelnost založit a v mnoha hrách se tak děje (teď mě rychle napadá třeba Arma 3, kde PhysX pohání vozidla). Ale díky (ne)efektivitě se to výsledkem nijak neliší od ostatních fyzikálních enginů.

takže:
    "As one of the handful of major physics engines, it is used in many games, such as Bulletstorm, Need for Speed: Shift, Castlevania: Lords of Shadow, Mafia II, Alice: Madness Returns, Batman: Arkham City etc. Most of these games use the CPU to process the physics simulations."

ale taky:
    "Video games with optional support for hardware-accelerated PhysX often include additional effects such as tearable cloth, dynamic smoke or simulated particle debris."

Což jsou právě ty pokročilý pičičárny, který si každej po physXem představí. To jsou věci, který běhaj na GPU. Jenže PhysX není jen o tom.
  • Mluvíme zde o 3D zobrazení, ne že se hra odehrává v 3D prostoru...
  • První video je Lagoa Multiphysics Engine a ne Cryengine, něco takového ve hrách ještě nějaký ten pátek neuvidíme, tento engine je například implementován v Softimage od Autodesku, použití v renderovaných sekvencích atd., ne real-time ve hrách. Kromě toho že je to tam napsané už je v samotném videu vidět že jde v některých případech o renderované pasáže s použitím GI a obrovského množství částic.

Druhé video je od pohledu úplně jiná liga než první, nic extra.
  • V komentářích u toho prvního videa "Crytek CryEngine 3 Physics Demonstration" píšou že to není žádnej CryEngine ale Lagoa Physics Engine.
    Za tím druhym videem "CryEngine 3 - Soft Body Physics" stojí vývojáři Rigs of Rods, což je taková sandbox-hra, která tento model poškození vozidel obsahuje. Graficky moc dobře nevypadá a myslím si, že výkonu žere moc na to, aby tohle šlo použít v nějaké velké hře
  • Nemáš pravdu, v původním příspěvku jsi o praktickém efektu nepsal ani slovo. Pouze obecné tvrzení, že to konzole není, což není pravda - viz weby nVidie, wikipedia a mnoho dalších dohledatelných zdrojů (Mafia 2 není na PS3? na PS3 nepoužívá PhysX?)

Pokud jsi tedy skutečně vývojář a najednou v reakci na mě píšeš něco zcela jiného, pak se nauč vyjadřovat své myšlenky jasně hned napoprvé, jinak ti nikdo nebude rozumět.

A ještě jednou - nereaguju na vlny apod. Reaguju na blud, že "konzole PhysX neumí". Na nic víc a na nic méně.
  • smejki
    ano, ano, chápeme se dobře. jen tvé stanovisko upřesňuji. *3*
  • Gonzi
    první vidko není crysis (kdo nevěří, viz komenty). Jinak Havok apod. je pro hry fajn, každopádně PhysX je něco, co umí simulovat kapaliny - reálné peřeje, reálný vítr atd. což pak umožňuje trochu jiný zážitek... viz:
    http://www.youtube.com/watch?v=g5LkSYQG7o4
    http://www.youtube.com/watch?v=Jl54WZtm0QE
  • já ne rozdíl od některých čtu všechno, na co reaguju... mluvení do větru není můj styl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit