Přejít na výpis diskuzí
Pillars of Eternity: The White March - recenze 2. části
9.3.2016 | Václav Pecháček
34 příspěvků
-
Ak teda Obsidian už nejde robiť ďalší datadisk pre PoE, mohlo by im Paradox Interactive dať do rúk značku Vampire: The Masquerade od White Wolf a nech spravia ďalší diel v tej sérii po Bloodlines
-
WM jsem koupil komplet. Osobně by mě ani nenapadlo kupovat jen jednu část. Včera jsem dohrál tu první. Nějaký obsah z dvojky už je i v ní (viz obrana pevnosti) + všechna další vylepšení (náhodné eventy v pevnosti, nový společník atd.)
Příběh okolo trpasličí pevnosti Durgan's Battery se mi líbil. Vedlejší úkoly a lokace mi nepřišly nějak nízké kvalitou oproti původní hře. I ta malá část je napěchovaná obsahem. Dohraní první části mi zabralo kolem 20h a hodnotím velmi kladně. A začátek druhé dáva příslib temnějšímu dobrodružství.
Hru jsem pokračoval z 12. lvlu na Hard/Expert. Hra vám při prvním spuštění nabídne možnost škálovat obsah na váš lvl, což silně doporučuju, pokud chcete aspoň nějakou výzvu. V soubojích jsem neměl větší problémy a opravdová výzva to bude až na PotD, ale to jsem byl líný zapínat.
Jediný problém mám v již zmíněné oblasti Cragholdt, která je díky mnichům dost brutální a to ani nemluvím jak se nadává na hlavního bosse.
Do hry přibyly "soulbound" zbraně, které jsou sice super nápad, ale díky class restrikcím jsou celkem k ničemu, pokud na to vyloženě nemáte postavu. První je třeba skvělé hůlka pro mága nebo luk pro střelecké postavy. Ale obouručák pro chantera nebo skvělý palcát pro kněze jsem opravdu nevyužil. S tím souvisí i neduh původní hry a to obrovské množství legendárního vybavení a peněz.
Znovu musím vychválit super napsané společníky, ikdyž se mi do party nehodil ani jeden.
Někdy by to chtělo opravdu nějakou arenu, kde se můžete vyřádit s různýma classama.
A pokud se vám také líbí ten úžasný artwork na pozadí hlavního menu, tak stahujte zde
https://www.flickr.com/photos/139162798@N02/25181677401/in/album-72157664957146591/ -
Na Metacritic od lidí jen 6,5/10...
-
protože to nepotřebují?
-
To je asi největší facehugger, co se kdy v počítačové hře objevil... respect Obsidian...
-
co si pamatuju, tak už někdy před rokem jsem četl, že v plánu je vydat tento jeden datadisk na 2 části, a mezitím pracovat na dvojce. Takže žádný další by být neměl.
-
Ovšem hry od Black Isle jsou legendární svou propracovaností, tak proč si je neuctít taky moderní grafikou.
-
Kacířství.
-
Vtip? PoE bylo vytvořeno jako pocta hrám od Black Isle. Jestli chceš crpg v moderním kabátku, tak se spíše poohlížej po Divinity: Original Sin 2.
-
To by bylo super. Tak snad tentokrát už bude 3d.
-
Ždímačka je ubisoft anno,far cry,assassin a nevim co ještě.Tohle je jedna hra+2malé dlc a ani ne moc drahé.
-
Neměl by být, pokud něco nečekaně neoznámí. Ale předpokládám, že už se pracuje na PoE 2
-
Doufám že ne, stáva se z toho docela ždímačka. Taky by to už mohli dodělat, ať to mohu ve slevě koupit komplet.
-
Budou jeste nejake dalsi dlc nebo datadisky?