Přejít na výpis diskuzí
Piráti vs. legální majitelé? Poměr 100:3, tvrdí Bohemia Interactive
18.11.2011 | levis
249 příspěvků
-
Trochu bludny kruh, ne? Pokud jsou uvadena cisla pravdiva (o cemz docela pochybuju, BIS to IMHO lehce pribarvili) pak nema smysl na PC cokoliv vydavat, firma na tom rozhodne nevydela. Tim padem se muzou klidne pustit do experimentu a svuj dalsi (pry AAA) projekt zkusit nabidnout za polovicni cenu. Skodni na tom nebudou a z nakreslenych grafu maji sanci vydedukovat, proc se neprodava. Je to drahe? Neni o to zajem? Neni to dost kvalitni? A tak dal.
A druha zapeklita vec... BIS, neni to studio vydavajici hry ciste pro PC? Na PC se pry desne pirati, nic se na tom nevydela, takove studio prece musi driv nebo pozdeji umrit? Jiste, BIS zije z velke casti tvorbou simulatoru pro armady celeho sveta, ty je snad neokradou. Ale proc tedy porad tvori i komercni hry pro piratsvim zamorene PC? Rozkradli jim OFP. Rozkradli jim ArmA. Rozkradli jim ArmA 2. A reakce? Zacnou delat vrtulnicky, IMHO jeste o dost okrajovejsi zalezitost nez ArmA simulator vojaka. Proc to jen delaji? Co tim sleduji? ;) -
-
Jenze ono se pirati i na konzolich a ne malo takze to nebudou cisla pouze na PC
-
-
Že by skutečně 99% hráčů na světě pirátilo? Takže když sigleplayerová multiplatformní AAA hra prodá 3 miliony... to na světě hraje hry 300 milionů lidi? Cool.
Ne, těď vážně. NA konzolích je pirátění minimální. V česku bude možná krapet vyšší (ale určitě ne přes třetinu), ale hlavní konzolové trhy (JAP, USA, GBR) nepirátí v podstatě vůbec. Dokonce si konzoloví vývojáři libovali, jak málo se krade na konzolích v Rusku, že prý to číslo čekali mnohem vyšší. -
-
Kamarad ma doma xbox a 200 her..kazda ho stala 25,- ci kolik stoji 2vrstve DVD:) Je fakt ze se nepirati na PS3
-
-
Také mám takového kamaráda. Štěstí, že takových není na světě mnoho. Jak říkám, ČR není zrovna dobrý vzorek obyvatelstva k posouzení pirátství... díky nám byly v německých obchodech v 90. letech cedule "Češi, nekraďte".
-
-
-
Obavam se, ze budou... protoze na konzole toho BIS moc nevydali. Pokud se nepletu, jen port prvniho OFP na prvni Xbox a to byl docela pru*er. :)
-
-
-
Já se přiznám, že jsem semipirát. Hru si nejprve stáhnu, vyzkouším (nepopírám, že mnohdy déle než by bylo dlouhé jakékoliv demo) a když se mi ta hra líbí tak si jí koupím, i když zpravidla v nějakém výprodeji. A stává se mi občas, že si vzpomenu na nějakou hru mého mládí, a z nostalgie a úcty k vývojářům si jí koupím a zahraju znova(miluju steam, dá se tam sehnat témeř jakákoliv hra na kterou si vzpomenete - snad až jen na ty nové od EA).
-
aneb jak to píší razor 1911 na konci všech svých ripů - pokud se vám hra líbí a užili jste si její hraní, nezapomeňte si jí koupit a ocenit tak vývojáře.....pánové asi neumí udělat kvalitní hru, což? *12*
-
-
Razor1911 dělají ripy?? odkdy ty dělají scene rlsy, ripy nevydáváj žádný crackerský grupy...
-
-
Jenom takovej technickej dotaz, jakej je mezitim rozdíl?
p. s.
A ne, opravdu to nevim, kdyby některé z místních děcek chtělo mít rádobychytré připomínky, ale když něco nevim, tak se zeptám :) -
-
bez se vysrat
-
-
Přesně tyhle děcka jsem měl na mysli :D
-
-
-
-
-
z nějakého důvodu mám po přečteční článku chuť na španělského ptáčka *2*
-
-
To má dva významy. *1* *1* *1*
-
omg *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
Moment, jejich protipirátská ochrana funguje tak, že mají menší přesnost?!
Pardon, ale to je ta nejdebilnější věc co jsem kdy slyšel. To není vůbec ochrana. Vždyť u většiny her multiplayer na oficiální servery nejde cracknout vůbec, resp. hodně rychle dostane permaban, nebo když už - tak to funguje leda na nejakych free serverech ktere často stoji za prd.
Pokud maji tahle stupidní systém, tak bych fakt musel byt idiot, abych kupoval hru kdy budu hrat 1:30 proti piratum.
Lidi nebudou pirátit, KDYŽ JIM TO NEBUDE STÁT ZA TO, tihle si fakt vyloženě říkají o to, aby to lidi pirátili. -
-
Si to vubec nepochopil, d*mente.
-
to s tyka SP, do MP se stejne nedostanou
-
-
Ten pán může brečet jak chce, ale může si za to sám, kdyby se v Bohemia Interactive naučili dělat kvalitní hry jako třeba borci z Infinty Ward, tak by s prodejností problémy neměli.
Lidi nejsou blbý, aby kupovali brakovou a zabugovanou Armu, když si mužou pořídit záruku kvality jako je Call of Duty. -
-
lol, naozaj super hláška "borci z Infinity Ward" :D ...ho*no robia.
-
přesně, lidi jsou blbý dostatečně, aby kupovali 5 let stejný Call of Duty *3*
-
-
proboha už mi to nedělejte to sou hrozný hlášky tady tiscali :D :D :D
-
-
-
A Oni se diví ? Vydají simulaci vrtulníků, která není pro masové hráče. Všechno udělají na několik let starém enginu z ARMA II, který je dost problématický, co se výkonu a kvality týče. Uvádět statistiky v procentech a dělat náhled na pirátství, kvůli jedné nepovedené hře je opravdu zavádějící. Když už si autoři dávají tolik práce s vývojem a že to není jenom pár měsíců, proč se nepoučí z předchozích her a ohlasu herní komunity. ARMu II mám zaprášenou na poličce a její engine a ovládání mě dnes už spíše odpuzuje. Jak to asi mohlo dopadnout se simulací vrtulníků, která nabízí dost omezenou zábavu ? Spíš jim budu fandit s ARMou III, kterou bude opět pohánět vylepšený engine Reaylity, aby nabídl lepší výsledky a odstranil problémy s AI. ....ve finále nemůžu hodnotit práci a mít lítost nad tím, co práce bylo za tímto projektem. ( Když si půjdu koupit nůžky a nebudou stříhat, také mě nezajímá, že nekdo musel udělat formu, udělat odlitek, pochromovat, smontovat a nabrousit. Hodím je do koše, nebo vyreklamuji )
-
Pokud jsou to opravdu jen pokusy si hru zahrat online, dava cislo smysl. Legalni verze projde na prvni pokus kdezto u piratske kopie to nejde nikdy. Pirati to nejspis zkousi vicekrat, takze je dost pravdepodobne, ze statistiky budou silne zkreslene. Pokud ale jde o pocet unikatnich IP, ktere se pokusily hrat online, tak je to docela brutalni cislo.
-
UDELEJTE TO NA PS3 !!! snizite pomer a my budeme mit letecky simulator.
-
-
pochybuji, ze BI jsou schopni vyvinou cokoliv, co by soucasna generace konzoli utahla (dost ze to utahnou budouci generace PC) ...
-
-
Aj keby to bolo 100:3, ako hovorí ten chlapík v článku (osobne si myslím, že je to taký marketingový kec), tak minimálne polovica z tých ľudí opirátené hry len vyskúša a po hodinke idú do koša - a nikdy by za nich nezaplatila.
Producentov hier jednoducho zlostí, že hráčí majú možnosť vyskúšať obsah hry zadarmo a rozhodnúť sa ju nekúpiť (a nehovorte mi o demoverziách - to sú minimálne úryvky z hier, ktoré sú úplne v réžii vydavateľa a kde sa dajú chyby a zlý design hry ľahko skryť). -
-
Tak to je logický, že nebudou ukazovat nejhorší misi hry :D ale to máš jako s trailery jak na hry tak filmy...a samozřejmě to tak je, proto na PC nevychází dema poslední dobou (od EA vrabců vůbec-ty jsi sou 100% jistí, že pc uživatel jsou do jednoho člověka piráti a hry si vyzkouší cracklou plnou verzí)
-
-
A co demo na ME3?
-
-