Přejít na výpis diskuzí
Platinum Games by rádi tvořili i pro PC, zvažují Kickstarter
25.9.2012 | Aleš Smutný
58 příspěvků
-
ergo neverit :).
-
Problém je len, že v tomto smere mimo podcastu nie je nič *1*
-
Jo piratstvi na pc je nekolikanasobne vyssi nez na xboxu (80-90% vs 10-20%) a je to kazdopadne dano snadnosti a mensim rizikem krast na pc. Jinak jsou lidi vice mene stejni. I kdyz by se dalo uvazovat o tom, ze lidi se sklonem k piratstvi budou vic preferovat pc, takze asi budou mit na pc trochu vetsi zastoupeni.
-
No ale nekteri jini hraci s tim maji problem a nejsou schopni na konzoli s gamepadem fps odehrat. Ono se na to da divat i obracene, tj. ze mys zjednodusuje hrani her.
-
Vzdyt gamead prav byl doporuceny na ovladani. A ja mam plne pochopeni treba pro tvurce simulatoru, ze se lepe ovlada volantem nebo joystickem, nez na klavesnici. Proste k+m neni na vsechno dobra a hra optimalizovana na gamepad se hraje lepe gamepadem. A zrovna dark souls se k+m rozumne portovat neda, protoze tahle hra stavi na obtiznosti a ta obtiznost je odladena na gamepad, nikoli na mys. Takze chces li zachovat stejnou hrarelnost a obtiznost, tj. srovnatelnou vyzvu, nelze to hrat na k+m.
-
Už ju mám! *1*
-
tak ne vsechno co je receno v podcastu je pravda. to by si uz mohl vedet :).
-
Malleth: Nebavím se o DS, myslím to obecně ffs!
-
Tim že pracně portnuly konzolovou hru na pc základě proseb PCčkářů je vyloženě definice s*aní na hlavu. A vzadu na obalu tuším je nápis "gamepad recommended".
-
Jde o princip. Pokud si kupuju něco na PC, tak očekávám, že to bude plně podporovat standardní periferie. Není-li uvedeno jinak přímo od výrobce např. na obalu. Nebylo by se o čem dohadovat, kdyby výrobce přímo uváděl, že hra není optimalizovaná pro použití K+M nebo že doporučuje použítí gamepadu atd. Všechny tyhle porty jsou ale prodávané jako plnohodnotné PC aplikace a vývojáři tím akorát z vysoka se*ou na hlavu PC hráčům.
-
Jo, už jsem post doplnil. Nemůžu se teď tomu tady moc věnovat, tak mi dvakrát unikla hlavní myšlenka příspěvku :-)
-
Tady je ale velkej rozdíl. PC je otevřená platforma a gamepad i na něm patří do základního vybavení hráče. Na konzolích hru bez optimalizace na gamepad nebo jinou schválenou periferii (Move, Kinect) nevydáš.
-
tl;dr verze - vyserme se na to a radši hrajme, život je krátký.
-
Já neříkám, že se prodávají málo, čteš mě vůbec? :D Můj jediný komentář byl k tomu, že hry na pc stojí méně než na konzole. Což je prostý fakt, a ten cenový rozdíl je mnohdy i kolem 500 korun. Nehledě na cenové akce právě např. na Steamu. Hrám se věnuju dost dlouho na to, abych si uměl udělat představu, jak s PC prodeji zahýbou digitální distribuce, ale podle mě to je zatím záležitost pouze hardcore hráčů, protože minimálně starší generace (která hry kupuje dětem a "kupodivu" je většinovým zákazníkem) nedá dopustit na fyzický nosič. Což mimochodem nedám ani já, protože mám rád ty krabičky :D Rozhodně tohle nechci brát jako hádku :) Spíš prostě mám někdy pocit, že kdyby všichni hráči v diskuzích byli tak dospělí, jak se tváří, tak se vemou kolem ramen a notujou si o hrách, a ne herních systémech.
-
Na rovinu - pokud jde o prodeje her jako takových, tak tu představu asi budeš mít trochu zkreslenou. Já např. na počítači nemám ani jednu hru zakoupenou v obchodě. Všechno mám ze Steamu, Originu, GreenMana atd. Kamenné (případně internetové) obchody s produkty zábavního průmyslu se pomalu také stávají archaizmem. Výjimkou snad je jen nabídka DVD/BD s filmovou tvorbou. Nemůžeš odvozovat z toho, co prodáš na fyzickém nosiči, to, že se hry na PC prodávají málo...
A pokud jde o ceny her jako takové, tak já tam zas tak markantní rozdíly nevidím. Pohybují se maximálně v řádu několika set korun a ještě záleží na tom, z jakého zdroje se hra pořizuje. Předobjednaný BF3 na Originu mě stál zhruba stejně, jako krabicová verze hry pro Xbox... -
Tak to by ma zase nebavilo:
http://www.youtube.com/watch?v=eci-YKS545I -
DSFIX+MFIX:
Rozlíšenie 1280x1024
F9 - schovanie kurzoru
F7 - zap/vyp mfix
Numpad +/- citlivosť myši
Potrebné veci sú už prepísané, skopči tam, kde je DARKSOULS.exe a hraj.
http://www.uloz.to/xrbV9Uh/dsfix14-dsmfix07-rar -
to Whoossain (nevím, kam se to postne, chybí mi u posledního komentáře tlačítko reagovat). Podívej, archaické představy nemám, pracuju v obchodě s hrami, takže představy o prodejích mám poměrně čerstvé, dalo by se říct každodenní. Nicméně jsem vůbec neměl na mysli pirátství, o tom se vůbec nechci bavit, protože že se pirátí na xboxu stejně jako na pc, nemám problém přiznat. Mluvil jsem o cenách her jako takových. Tvůj post o flashování xboxu byl trochu tl;dr, ale myslim, že teď už si rozumíme. A ještě bych rád řekl, že flame wars jsou mi k smíchu, mám doma všechny tři majoritní platformy a dobře znám plusy a mínusy každé z nich :)
-
Patrilo pod Ezopa.
-
Hrám K+M level 37 abo 47, terazky som v katakombách a hladám z*rd* posledného nekromancera drop Skull Lantern 100%, je to bomba hra, ale musíte mať túto edíciu:
http://darksouls.nexusmods.com/mods/images/78-1-1348330441.jpg
a From software som vďačný, aspoň to nemusím spúšťať cez kdejaké emulátory ako Shadow of the Colossus.