Přejít na výpis diskuzí
Platinum Games by rádi tvořili i pro PC, zvažují Kickstarter
25.9.2012 | Aleš Smutný
58 příspěvků
-
Asi preto,že to na nete nie je *3*
Jednoducho si v práci púšťam občas staršie podcasty z Hrej od tunajšiej partie (len tak na margo, skvele sa bavím na Petrových zasvatených hláškach o tutovej PC konverzii RDR ).
A aké bolo moje prekvapenie, keď sa v dieli č. hPod #205 venovali práve Ninja Blade a jej konverzii. Za dva a pol roka samozrejme na toto béčko všetci takmer zabudli a pred mesiacom, keď sa v aktuálnom podcaste riešil Dark Souls, tak už nikoho nenapadlo, kto tú starú konverziu vlastne robil... *15*
Ako vidno, tie Lukášove podkasty majú aj svoju historickú hodnotu.... *2* -
Ty jsi slečinka.
-
ovladani nechme stranou, tam jsem spis na tve strane. to same stabilita. grafika standard neni, protoze nejde upravit rozliseni a na vetsim monitoru s vyssim nativnim rozlisenim to neni zrovna koser (a upscaling je hodne hnusny). a optimalizace ani nebyla moc zapotrebi, protoze je dnesni PC o dost silnejsi nez konzole (to neni fanboism, to je regulerni fakt vyplivajici z parametru). a tohle je prosim mimo misu: "Spíš mi to přijde, že lemplové zvyklí na nějaké casual hry se mají na co vymluvit když jsou naštvaní, že hrou neprojdou jako nůž máslem." super meat boye se prodalo par mesicu zpet zhruba ctvrt milionu na xboxu...na pc TRI CTVRTE milionu.
-
Caincz: To je pochopitelně velmi archaická představa někoho, kdo se o danou problematiku nezajímá. Sám jsem byl po zakoupení Xboxu překvapený, jak propracované a téměř profesionální blogy zaměřené na distribuci odkazů na .iso soubory konzolových her, existují. Můžu říct, že za dobu, co se o hry zajímám (a už to nějaký rok je), jsem pro počítačové hry podobně profesionálně zpracované blogy neviděl. O poctivosti konzolistů je zbytečné dělat si iluze. Pokud je míra pirátství na konzolích menší, než u PC, pak to není díky poctivosti hráčů, ale díky tomu, že pro spuštění neoriginálních her je zpravidla třeba zasáhnout mechanicky přímo do konzole, což znamená ztrátu záruky případně různých (víceméně nepotřebných) on-line funkcí. Jinak řečeno - flashnout Xbox každý doma na koleně nezvládne, cracknout hru na PC zvládne (téměř) každý...
-
Opravdu nechápu tu kritiku pc portu Dark Souls. Vždyť jde celé ovládání přenastavit dle tužeb každého. Pak není naprosto problém, hra je stabilní, běhá hezky, grafika standard, optimalizace dobrá. Spíš mi to přijde, že lemplové zvyklí na nějaké casual hry se mají na co vymluvit když jsou naštvaní, že hrou neprojdou jako nůž máslem... Škoda, mohli jsme se dočkat dalších her od From na PC
-
Že je potřeba gamepad mi ani tak extra nevadí, stejně jsem ho plánoval kvůli DS koupit, i když pořádnou podporu K+M by to mělo mít stejně. Vadí mi nulová optimalizace, prakticky nulové možnosti nastavení čehokoliv(bez fixů od komunity), hrozný pohyb v menu apod. To jsou věci, podle kterých je to podle mě strašný port, kvalita hry je věc úplně jiná, ale ta špatný port prostě neomlouvá. Takže si CoD strč... třeba za klobouk.
-
Ano, a to, co investuje do her, se zas nedá srovnávat s cenami na konzole :P
-
Ano, je to problém. Je to stejný problém, jako vyvinout hru na PC, vydat ji potom na konzoli a neupravit ovládání pro gamepad. Klávesnice a myš je standardní vstupní zařízení počítače stejně, jako je vstupním zařízením konzole gamepad.
-
Ty jsi paskvil *1*
-
Přesně tak. Už když padaly první zmínky o PC petici za konverzi Dark Souls, bylo mi jasné, jak to dopadne. Hra je OČIVIDNĚ ZAMÝŠLENA pro hraní na gamepadu, což slušný a inteligentní pc hráč po chvíli hraní ocení, průměrný překousne a pirátící řvoun zkritizuje a poplive, protože hra z piratebay mu nestojí za delší zkoušení, to radši smázne torrent a nainstaluje třeba...hmm...třeba CoD. Ten je přeci na myši to pravé. Každému, co jeho jest, ale je škoda nad DS lámat hůl, tak kvalitních titulů je málo (hraju na PS3).
-
Především je třeba se naučit dělat porty na PC (když už je někdo chce dělat). Aby to nedopadalo tak, že vám hra nadetekuje klávesnici jako gamepad a s myší vám nedovolí se rozhlížet (viz. GR:FS). Bylo by taky dobré si uvědomit, že QTE jsou možná zábavné na konzoli, ale rozhodně ne na PC. Zvlášť, když nějakou chytrou hlavu napadne namapovat k danému QTE klávesy mimo rozsah běžně používaných ke hře. A především je třeba mít na paměti, že na PC se hraje úplně jiným způsobem, než na konzolích a že PC hráč vyžaduje určitý komfort v možnostech nastavení jak hry, tak jejího ovládání nebo technického zpracování. A má na to plné právo, neboť to, co PC hráč investuje do herní stroje, se nedá ani zdaleka srovnávat s tím, co se investuje do konzole.
-
trochu jsem hledal na netu a ano ND se na tom podilel. ale nikdo jsem nenasel, ze by byl sam, ktery se na tom podilel.
-
Tiež som si myslel, že celkom slušnú konverziu Ninja Blade robili sami, ale spáchala ju ruská firma Novyi Disk, ktorá ju aj vydala. Takže Dark Souls - Prepare To Die bola pre From Software naozaj ich prvotina, a tak to i dopadlo...
Osobne dúfam, že na túto platformu nezanevrú, veď si stačí spomenúť na príšerné konverzie Capcomu spred 5 rokov (Resident Evil 4, Onimusha 3, Devil May Cry 3) a dnes by si z nich mohli brať všetci príklad... -
ja viem ze s tym problem nemas, lebo tie hry boli "zoptimalizovane"(zjednodusene) tak, aby to hrac s gamepadom zvladol a neokusal kabel
-
Jo, ja hraju na konzoli fps s gamepadem a nemam s tim problem, stejne jako ho na pc nemam s k+m, oboji je potreba se naucit.
-
hlavne ked na konzolach mastite FPS jedine na gamepadoch *7* a tym ste kriplili FPS aj na pc-ckach (pre kriklunov - skuste si zahrat napr Black Mesu na gamepade ) *1*
-
A Bayonetta není slečna?
-
Jj, musí to být jako střílečka nebo strategie, nebo cokoliv indie, jinak se to na PC nechytne.
-
Jinak čekám na článek o tom, že si nVidia myslí, že příští generace konzolí bude poslední a pak si chci do diskuze napsat "Let the flamewar begin".
-
jo jo, ta by tě ztrestala pěkně pánví přes kule *1*