Přejít na výpis diskuzí
PlayStation 4 bude asi oznámen na E3 ...nebo dřív
14.1.2013 | Aleš Smutný
127 příspěvků
-
tohle bude nejvykonnejší hw na trhu a mozna jeste vykonnejsi
-
-
Už jenom to, že některé pc dosahují takových výkonů, o jakém se PS4 bude moci jenom zdát:)Navíc musíš specifikovat, protože rozhodně nebude nejvýkonnější hardware v rámci herní komunity, možná v rámci konzolí.
-
-
jako tve penezence.a ochotu vyvojaru do toho tveho stroje investovat.pokud to nebude sama sony ktera tito zacvaka.
-
-
Mozna o tom nevis, ale diky PC a lidem, co kupuji tu podle tebe predrazenou spicku mas vlastne ty konzole a vyvoj se nezastavil. A nikdo z vyvojaru ty komponenty do PC nedotuji, kdyz je to novinka tak je na svete par kusu a tak je to drahy. Nabidka vs Poptavka.
Me se zda sileny, kdyz jsem si precetl ze jste kupovali PS3 za 16 tisic. Kurna za to mate dneska normalni prumerne PC. Ne fakt nic proti, kdyz se vam libi konzole tak si je uzivejte :) trochu mi to pripomina hon za iPhonem, ktery je neskutecne predrazenej, ale davy lidi ho proste kupuji. -
-
Omlouvam se za preklepy, jsem mirne disgrafik :D bez papiru :P
-
-
-
-
-
Vi se neco o zpetne kompatibilite her z PS3?
-
-
Jestli je pravda, ze bude mit x86 architekturu, tak je technicky nemozna.
-
-
neni to technicky nemozne.. mas moznost emulace ale to by vyzadovalo sakra vykon... podporu PS3 tit ale rozhodne neocekavam...
-
-
A prave proto je to nemozne. Zadne pc dnes neni schopno emulovat hardware ps3, takze to nelze ocekavat ani od ps4. Mozna ale vzniknou preklady top ps3 her pro novou architekturu za nizky peniz, ktere se budou prodavat na psn pro nemajitele ps3 a mozna budou zdarma pro ty hrace, kteri dnes nakupuji na psn. Podobne jako si dnes hrac na ps vite zahraje zdarma psp hry, ktere koupil na psn, ale nikoliv ty, ktere si poridil na umd.
-
-
No tak , mě neříkejte že by turbokarta s Cell procesorem nemohla figurovat i v někerých ranných verzích PS4 na x86 ;)
-
-
-
-
je to Sony, takže pochybuju, že bude plně podporovaná
-
-
Ale tak PS2 byla spětně kompatibilní s PS1 u PS3 byl jediný problém v tom, že má pouze Blu-ray mechaniku proto tam ta kompatibilita není. Takže si myslím, že je velká šance, že PS4 bude umět i PS3 pokud teda nějak výrazně nepřekopou architekturu
-
-
To neni pravda, PS3 dokáže přehrát CD i DVD, ale z předchozích PlayStationů dokže spustit jen z prvního, druhý uměla jen stará tlustá (FAT) 60 gb verze.
-
-
Stará dobrá 60 GB verze ... předtím než začali škudlit a nahazovat "ROFL-HD edice" .... jo Sony
-
-
-
Taky tak nejak pochybuju, ale stejne. Netusim jak to bylo s PS3, ale pri startu konzole nemuze byt zrovna dostatek titulu, takze PS3 hry by davaly smysl, ale fakt nevim..
-
-
-
No Sony se bude nejspis hlavne snazit vyvarovat chyb, kterych se dopustili s vydanim PS3, coz je stalo nejednoho zakaznika ve prospech xboxu.
Predpokladam, ze to tentokrat podcenovat nebudou. -
Colin Sebastian placa blbosti. Obe nove konzole maji HW usity jen pro sebe. Nejsou to klasicke PC.
-
-
Jakou architekturu bude mit ps3 procesor?
-
-
ps3? bude?
-
-
-
Honiči nad grafikou, připravte svoje peněženky!
Bude nová generace konzolí a zase vám nebudou ty zastaralý konzole brzdit vývoj, takže aby jste si zahráli na PC, budete si muset nakoupit HW za tři bziliony. -
-
Hlavne ja si muzu v dobe vydani PS4 koupit stroj, kterej bude co se tyce HW na stejne urovni a vydrzi me stejne a jeste na nem muzu delat spoustu dalsich cinnosti. A vzhledem ke dvoum monitorum (ktere jsou opravdu sunty uz nekolik let nebo pomalu desitek let) se muzu venovat nekolika cinnostem najednou. A ano muzu jit i na televizi a ano muzu si k tomu i koupit controler a ano muzu si upravit detaily podle toho, aby i novejsi hry zvladali. A diky ruznym vychytavkam si ho jakkoliv vylepsit.
Jinak mozna o tom lidi nevi :) ale PS3, XBOX a jine konzole jsou proste jen pocitace s Hardwarem. Jsem zvedav zda tu bude nejaky hate. Nic proti konzolim jinak :) -
-
"konzole jsou proste jen pocitace s Hardwarem"
můžeš mi tuhle myšlenku rozebrat? Děkuji. -
-
Sry, napsal jsem to blbe, mysleno tak ze je to proste jen normalni PC hozene do mensi krabicky, nic extra. Neco jako notebook ale bez monitoru a bez klavesnice. Takze co je na nich to extra? Krome toho, ze to ma omezene fuknce oproti PC? Jsou mozna trosku levnejsi diky masove vyrobe. Navic vetsina her jsou jeste drazsi nez na PC :), asi maji lepsi grafiku a lepsi dalsi veci, kdo vi. Ale proste jsem zvedav jakou konfiguraci bude mit PS3, abych to mohl porovnat s moji PC sestavou, kterou muzu vyuzivat i jinak a nemusim si ke konzoli jeste dokupovat notebook.
-
-
Tohle není tak docela pravda. Samosebou, principiálně jde o počítač, jenže to platí i pro mobil z roku 98, palubní počítač automobilu nebo mptrojku. Princip počítačů je odjakživa vícemnéně stejnej. Hlavní rozdíl pramení z toho, že u konzole máš přímej přístup hardwaru, takže jsi omezen jen výkonem železa a svojí schopností optimalizovat jemu na míru, kdežto u PC jsi odkázán i na výkon OS a na efektivitu volání těch kterých API funkcí. Co na konzoli trvá pár cyklů, umí ekvivalent téhož zabrat na PC několikanásobek. To je důvod, proč papírově o hodně slabší konzole dokáže podávat podobné výstupy v podobné kvalitě.
Dále trochu motáš dohromady několik věcí. Konzole se prodávají pod cenou, jsou dotované, proto jsou levnější. Výrobce počítá s tím, že si koupíš několik her a tak přesouvá část té ceny do softwaru, proto jsou zas naopak konzolvé hry dražší hry (to je totéž jako když automobilky primárně vydělávají až na servisování vozu, ne na jeho prodeji). Vážně netuším, pro kolik her na jeden kus konzole mají spočítaný break-even point, ale osobně bych si vsadil na 4-5 kusů.
>asi maji lepsi grafiku a lepsi dalsi veci, kdo vi.
tuhle větu nechápu. Konzole jako že maj lepší grafiku? Vůbec nechápu, co tím chceš říct. Nicméně je pravdou, že konzole už dobré dva tři roky těžce zaostávaj nejen za efektivním výkonem PC (abych nemluvil o tom zavádějícím papírovém), ale i za graficko-funkčním technologickým vývojem (jeden příklad za všechny - neuměj tesselaci).
-
-
-
Stejne nevydrzi, za 6 let si na tom nepustis hry co pujdou na PS4...
-
-
Ani nevíš, co v PS4 bude a jak půjde vývoj, ale už víš, že on si to nezahraje. A věšteckou kouli půjčujete nebo i prodáváte?
-
-
Staci min minimalni znalosti co se tyce vyvoje hw... Pokud si za 15 tisic v dobe vydani poridi pocitac, tak za 6 let nebude mit sanci dostat z novych her hratelne fps (mozna tak na ultralow 800*600)
-
-
Nenene ... 90 jsme už prožili a o tak prudký vývoj dnes už nestojím ;)
-
-
-
-
-
Nevím, ale pc z roku 2008, tedy Dual Core 2,18 taktované na 2,34 GHz, 4 GB RAM+ Radeon HD 5600 z roku 2010 a všechno jelo na nejvyšší detaily, ale při snímkování 45 fps a v rozlišení, o kterém si konzole můžou jenom nechat zdát. Nejnovější hry jedou už na low či medium, ale tím to končí. Tudíž argument docela zcestný. Navíc pochybuji, že můj pracovní či teď stolní pc konzole nějak moc porazí, spíše doženou.
-
-
Souhlasim, mam uz 2,5 roku stary HW. Resp. QuadCore 3,4Ghz, 4Gb puvodne, zvednuty na 8GB. Radeon HD tusim tez 5600, ten mohl byt mozna lepsi, ale stale vyhovuje. Vetsinu veci na velky detaily, opravdu vyjimky v soucasnosti snizuji na medium. PC stalo 17000 Kc a to vcetne disku 2TB. A myslim, ze mi minimalne 2 roky jeste vydrzi :) Komunikace pres Mumble, prijemne psani na webu sem.
Me by treba zajimalo jak by jste sem bez PC prizpivali? Mate doma jeste nejake slabsi PC nebo notebook? Nebo sem pristupujete pouze z prace nebo ze skoly?
Na zaver jsem zvedav jaky HW predstavi, aby se dalo srovnavat, ale uprimne pochybuji, ze predstavi spicku HW a to uz z toho duvodu, ze jim zabira vzdy spousta casu na ladeni. Jinak by mohli konzole pripravovat kazdy rok a udelat si z toho dalsi zlaty dul.
-
-
Ale prosimte, po celou soucasnou generaci sem si vystacil s jedinou sestavou, aniz bych musel cokoliv menit.
Ty doby, kdy clovek musel kupovat nove zelezo kazdou chvili,aby si zahral nove hry jsou davno pryc. -
-
No já tím pouze reagoval na ty nesmyslné nářky, že konzole brzdí vývoj a že nebýt jich, tak by byla technologie mnohem dál *1*
-
-
Já mám spíše pocit, že konzole brzdí inteligenci, alespoň u některých jedinců.
-
Ale ony brzdí vývoj. PC není tak výdělečně činné, aby se dělaly stále novější a novější hry, kdy by byla potřeba měnit komponenty pc.
-
-
A konzole snad mohou za to, ze pc neni dost vydelecne na to, aby utahlo cim dal drazsi vyvoj her?
-
-
co to mektáš? jakej já jsem důkaz jakýho marketingu?
vývojáři SW, pokud můžou, mířej hlavně na konzole. To je reálnej stav průmyslu, to neni žádnej marketing.
proč?
protože, z konzolí jim jde násobně více peněz, než z PC. To je reálnej stav průmyslu, to neni žádnej marketing.
Kdyby to bylo obráceně, je pro ně primární platforma PC.
Tohle je přece elementární logika.
áno, máš pravdu, že existují lidé jen s PC, třeba JÁ. ty jsem ale NEzapomněl zmínit. Koukni na prodeje her v USA (protože to je určující trh) a bude ti to jasný. Všechny multiplatformní hry prodávaj násobně víc na konzolích. Ergo buď maj lidi jen konzole, nebo je preferujou před PC. A teď se podívej na prodeje PC only her - TW, Diablo3, Starcraft 2. Bomba! Znamená to, že se najednou ze tmy vynořila mohutná skupina hráčů, kteří hrají jen na PC? Pochybuju, tyhle skupiny maj sakra velkej průnik. Ergo platí, že lidi, pokud můžou, hrajou radši na konzoli. To možná neplatí pro mě, ani pro tebe, ani pro majoritu českýho trhu, ale platí to globálně. -
Ale no tak! :D to me dostalo. Kazdopadne prave diky, hram ktere jsou pouze na PC a ted se uvazuje o portu na konzole je videt, ze bez konzoli to jde. A naopak vsechno okolo je jen marketing, kteryho ty jsi dukazem :). Dobre provedeny marketing, ze dokazes neustale obhajovat svet konzoli a zaroven reknes blbost tu, ze doma maji lidi konzole a nebo konzole + PC. Znam dost lidi okolo sebe co maji jen PC a kupuji si hry. Priznam se ze kdyz jsem byl mladsi tak jsem na hry nemel, stahoval jsem si je. Nyni uz si vydelavam mam na hry a ocenuji hry tim, ze si je koupim. PC je a stale bude dobra platforma na hry. Uprimne te lituji za tve nazory, ale bohuzel s tim nic nenadelam, proste jsi dobra cilova skupina na kterou zapusobil marketing.
Co se tyce vyrobce Softwaru a Hardwaru tak to jde hooodne v ruku v ruce obvzlast prave konzole (sony a microsoft).
PEACE *5* a uprimnou soustrast :) Btw jsem zvedav na zverejneni hardwaru v PS4 a XBOX 720 nebo 1080 bo jake bude dalsi cislo :D -
no ták! čti lépe, prosím. jasně deklaruji, že mluvím o multiplatformovkách. hry, které jsou jenom na PC, ba dokonce hry, které nemají na konzolích alternativu (Total War a vůbec strategie a třeba to Diablo) a jsou svým žánrem/koceptem přímo svázany s PC, jsou v úplně jiné pozici. A taky ti, ty vole, říkám, že kdyby (!) neexistovaly konzole a bylo jen PC, byla by situace úplně jiná a pro její odhad nelze vycházet jen ze současných prodejů (nominálních i proporčních) na platformě PC, což někteří rádi dělají.
a to jsem ještě ze slušnosti nenapadnul tvůj megablábol, že o nerentabilitě PC mluví výrobci konzolí. Za A je to lež, za B by to byla kravina a navíc zbytečná. O tomhle vždy mluví výrobci softwaru, nikdo jiný. Ti totiž řeší, že z PC mají málo peněz. A když někdo prodá na PC jen pár procent své hry, není se čemu divit. Výjimek je strašně, strašně málo. Jde o chování hráčské obce, které je primárně takové, že A) vlastní primárně konzoli nebo za B) vlastní konzoli i PC, ale hry kupuje a hraje primárně na konzoli. Tak jako tak je PC minorita. Nezanedbatelná a mající své exkluzivní a dobře vydělávající hry, ale furt minorita. -
smejki: Ano takze blizzard kterej rozjel diablo III (nerikam ze je to nejlepsi hra, naopak jsem z ni otravenej), ale je to AAA titul. Jeho zisk je hlavne z PC, kurna kde jsou ty konzole, kdyz tu mame AAA titul, ktery PC nedokaze uzivit :(.
-
jumpe, představuješ si to jak Hurvínek válku. Prodeje multiplatformovek na PC tvoří většinou 10-15% celkových prodejů. PC je u AAA her doplňkem, ne "výdělečnou platformou". Ano, je otázka, jak by vypadaly prodeje téhož, kdyby byla jen PC platforma. Jenže ona není sama a z těch tří hlavních je suverénně nejnevýdělečnější.
-
Myslim, ze jsi mirne na omylu. To ze PC neni vydelecne rikaji prave vyrobci Xboxu a PS3, aby prosadili svoji znacku. Jak je mozne, ze steam je vydelecny a ostatni hry, ktere jsou pod nim, nebo i hry mimo steam?
Pokud nekdo chce prodat svuj produkt, tak se snazi vsemozne i lhat, aby vycedil z klientu, co nejvic penez a dukazem toho je i znamy vydavatel EA.
-
-
-
-
-
-
Počítám 2014/2015 a to už budu mít jiné starosti než novou generaci konzolí:) Doma mám XBox, letos jsem si pořídil do "nepracovního" pc i5 s novou grafárnou, po více jak 3 letech konečně využiji i DirectX 11, vyměnil jsem svou lásku XP za WIN 8 a myslím, že už mám na dalších 5-6 let vystaráno. Od nové generace čekám konečně full HD, více jak 30 fps a podobně. Pokud to nepřinesou, tak to bude opravdu tragédie:)
-
-
Nevíte zda-li se dá metro ovládat Xbox ovladačem?
-
-
Dá, ale nevidím v tom důvod:)
-
-
Já v tom důvod vidím, jelikož mám počítač mimo jiné napojený na televizi a metro + big picture mod a nepotřebuji žádnou konzoli.
-
-
-
Co jsem slyšel a viděl v několika recenzích na YT, tak je prej Win 8 pěkně na püču. Vždyť i sám Gabe Bůček se vyjádřil ve smyslu, že Win 8 je opravdu hroznej operační systém. Just sayin'.
-
-
Jsou to WIN7, co mají navíc METRO. Nic víc.
-
-
Já četl,že některé hry co jdou spustit na WIN 7 nejdou na WIN 8.
Většinou to byli starší hry.
Rozdílů asi bude tedy více krom vzhledu. -
-
Tak třeba mi nefunguje GTA san andreas... ty prej jedou až z patchem
-
-
Jede naprosto normálně, tedy to co mám zakoupené na Steamu, jede i GTA III i GTA II.
-
-
Všechno, co funguje na WIN7, funguje na WIN8. Jede mi tu stařičtí Starcraft, původní edice BG II, AoE II atd.:)
-
-
-
Já jsem zjistil jednu věc, kdo win 8 zkusil tak je sněmi zpokojen. Já sam mám win 8 na NB a byl jsem příjemně překvapen.. teda až na to "metro" to je fakt peklo
-
-
To metro je dost zásadní když to pak hůře ovládá.Na dotykové obrazovce to beru ale na PC?
I když asi se to dá nějak zrušit jak většina věci.
Stejně nejlépe se pohybuje přes programy jako klasický total commander. -
-
Nevím, jak si to představujete, ale to METRO tam skutečně ani nemusíš vůbec vidět:) Odstranit nejde, ale po nahrání "pluginu" start mám klasické WIN7, akorát jsou to WIN8, dlaždice občas používám, když něco přepínám a nemůžu to najít.
-
-
http://www.classicshell.net
A takto vypadá start:
http://2i.cz/3bdef2d80b -
tak metro se mi vzhledově líbí a možná až tam budou nějaké užitečné aplikace tak to bude zajímavé ale v tuto chvíli je to zbytečnost.
ale stím přepínaní uživatelů je to hodně zvláštní.. pokud používáš start (doporučuji od stardock ) tak nic neřešíš ale pokud máš nezměněné win 8 tak můžeš najet myší do pravého horního rohu najedeš na ikonu nastavení a tam můžeš zvolit vypnout, režim spánku nebo restartovat, alekdyž chceš přepnout uživatele musíš najet do metra.. LOL -
Tak já mám přímo start z WIN7 a tam mám přepnout uživatele, ale občas to přepínám přes metro kvli efektu:)
No jako "stejné". WIN8 jsou pro mě WIN7 z vylepšenými funkcemi, zbytečnou ztrátou START (dá se dohrát) a hezkým, leč na stolním pc nepraktickým rozhraním METREM. -
Tak já sem si tam start dal zpátky, ale pokud chceš například přepnout uživatele nebo jen něco vyhledat tak musíš najet na "metro"
a to že je to to samé co Win 7 bych tak uplně netvrdil. třeba start systému je opravdu hodně rychlí, vestavěný antivirový systém (security essential) který se my teda zdá zbytečný protože za dva roky používaní mi nenašel ani jeden virus *1* a ESET my našel virus každou chvíli
-
-
-
-
-
-
Ja som si len toto leto kúpil PS3, a som spokojný...
Lepšie sa mi na tom hrá. Sadneš do kresla a hráš. Nič iné neriešiš...
Určite PS3 nám má ešte čo ponúknuť, či už v oblasti hier, alebo grafiky... -
-
to je tvuj sen? mokre sneni ale realita vypada jinak.....To tady zrovna nedavno jeden psal jak si ted poridil PS3 a tesil se na to ze si sedne do gauce vlozi disk a bude hrat... Nakonec pul dne cekal az si konzole stahne patche a nastavoval vytvarel profily a nakonec kdyz vlozil disk s hrou tak zas cekal, az se hra nainstaluje a pak dalsi 3h nez si stahne aktualizaci *1* *1* *1*
-
-
Ano, to sem byl já :-) Instalace samotné hry (GT5) z disku trvala cca 45 minut a pak ještě nějaké ty patche, kde délka instalace záleží na rychlosti netu a na tom, v jaké náladě jsou zrovna Sony servery. Ale můžu říct, že od té doby fakt jen strčím a hraju :-)
-
-
-
"snímače pohybu (Kinect integrovaný do každého Xboxu)" - Úžasné, špion, který vás bude analyzovat do každé domácnosti.
Díký této větě se přikláním k PS4. -
-
Me se nelibilo jak to byla v Paranormal Activity 4 ( *1* ) Nonstop nejaky zareni po pokoji nepotrebuju *2* *2*
-
-
Osobně vážně uvažuj o své první konzoli. Ale jaká to bude (a jestli vůbec) rozhodne, jak kvalitně tam budou integrované featury typu kinnect. A zda pro to budou i nějaké opravdu zajímavé hry.
Pevně doufám, že se u Sony skutečně poučí a a PS nebude mít příliš specfický HW, který bude pro menší studia problém a nebude tam toho vycházet tolik. -
-
Nevim proc, ale kdyz se rekne Kinect, vybavi se mi http://angryjoeshow.com/2012/07/steel-battalion-ha-review/ Naprosto parádní recenze která +- shrnuje moje mínění o kinectu a jeho budoucnosti (celkove vsech podobnych pohybovych senzoru)
-
-
Kinect a Move jsou věci pro děti, které se u toho určitě vyblbnou, ale já teda nevím, jak bych ve svých 34 letech běhal před televizí, to by mě asi fakt nebavilo a pro mě v tom nevidím nic zajímavého (jediné, kde na mě Move zapůsobil byla Alžbětina videorecenze na Book of Spells:-) ). Např. i na TV mám ovládání gesty a dokonce i nějaké hry s tím spojené, ale že by mě to napadlo někdy použít se říct nedá.
-
-
Killzone 3 se Sharpshottrem je fakt boží. Fakt doporučuji.. Váží to asi 2 kila i s ovladači a když s tím hraješ 30 minut - už bolí ruce takže si připadáš jako by si držel opravdový kulomet a je to fakt menší zážitek *3* .
-
-
-
-
Tak moc se o tom kecá jako by to bylo něco extra.Přitom to bude prostě o něco lepší konzole než je tak současná.Kecají pokaždé jako by to bylo strašně převratné a pak tam je HW které se běžně používá v PC.
Nebo to snad bude kvantová konzole za 400 USD?
*3* -
-
V kterem pc se pouzivaji cell procesory?
-
HW v konzoli nerovná se HW v PC. *7* např PS3 má 256MB Ram a vyrovná se to 4GB ram na PC. HW u konzole je navržen speciálně pro hry kdež to u PC musí řešit spoustu specifických operací
-
-
jenze dnesni PC uz ma takovy vykon ze specificke operace bezi na pozadi ani si jich nevsimne zbytek procesoroveho casu muze plne venovat hram brzdou je vetsinou vykon GK je to jak kdysi kdy 386 prehravala MP3 jen mono pac na stereo musel byt vykonejsi proc aspon 486 ale dnes zvladne prehravat MP3 kazdy mobil a jeste u toho nahravat video
-
Nevyrovna.
-
-