Přejít na výpis diskuzí
PlayStation 4 bude asi oznámen na E3 ...nebo dřív
14.1.2013 | Aleš Smutný
127 příspěvků
-
Uvidíme, uvidíme.
-
Když budeš srovnávat stejné hry tak ok, shitbox má trochu lepší grafiku, ale nemůžeš napsat prokazatelně HNUSNĚJŠÍ grafiku.. ps3 nemá hnusnou grafiku =) semtam je na tom shitbox o trochu lépe ale řekl bych až zanedbatelně.
A myslel jsem to tak, že když porovnáš only ps3 tituly a only shitbox tituly tak shitbox se může jít zahrabat =) -
tak kvuli.jak jsem uz psal ja to neresim.pisu to jako sms.budu psat bez chyb,abych vypadal inteligetne,ale prosi do eletroniky se neser.udelej mi tu radost.parim od 10 let.je mi 32.a od nakyho prdoli se nenecham poucovat o archytekture konzoli.
-
7 bodu za hovno.tak sis pomohl.ja ty vase keci taky musim cist.sice skoro bez chyb,ale sracky.konzole ma uplne jinou archytekturu nez pc.jedine co budou mit vzdy spolecneho je,ze maji obvody z kremiku.usb a nechaniku.ale ne obstarozni jako vetsina dnesnich pc.dvd
-
tak to rekni.od toho tu ta diskuze je .me by to zajmalo.
-
co to mektáš? jakej já jsem důkaz jakýho marketingu?
vývojáři SW, pokud můžou, mířej hlavně na konzole. To je reálnej stav průmyslu, to neni žádnej marketing.
proč?
protože, z konzolí jim jde násobně více peněz, než z PC. To je reálnej stav průmyslu, to neni žádnej marketing.
Kdyby to bylo obráceně, je pro ně primární platforma PC.
Tohle je přece elementární logika.
áno, máš pravdu, že existují lidé jen s PC, třeba JÁ. ty jsem ale NEzapomněl zmínit. Koukni na prodeje her v USA (protože to je určující trh) a bude ti to jasný. Všechny multiplatformní hry prodávaj násobně víc na konzolích. Ergo buď maj lidi jen konzole, nebo je preferujou před PC. A teď se podívej na prodeje PC only her - TW, Diablo3, Starcraft 2. Bomba! Znamená to, že se najednou ze tmy vynořila mohutná skupina hráčů, kteří hrají jen na PC? Pochybuju, tyhle skupiny maj sakra velkej průnik. Ergo platí, že lidi, pokud můžou, hrajou radši na konzoli. To možná neplatí pro mě, ani pro tebe, ani pro majoritu českýho trhu, ale platí to globálně. -
Ale no tak! :D to me dostalo. Kazdopadne prave diky, hram ktere jsou pouze na PC a ted se uvazuje o portu na konzole je videt, ze bez konzoli to jde. A naopak vsechno okolo je jen marketing, kteryho ty jsi dukazem :). Dobre provedeny marketing, ze dokazes neustale obhajovat svet konzoli a zaroven reknes blbost tu, ze doma maji lidi konzole a nebo konzole + PC. Znam dost lidi okolo sebe co maji jen PC a kupuji si hry. Priznam se ze kdyz jsem byl mladsi tak jsem na hry nemel, stahoval jsem si je. Nyni uz si vydelavam mam na hry a ocenuji hry tim, ze si je koupim. PC je a stale bude dobra platforma na hry. Uprimne te lituji za tve nazory, ale bohuzel s tim nic nenadelam, proste jsi dobra cilova skupina na kterou zapusobil marketing.
Co se tyce vyrobce Softwaru a Hardwaru tak to jde hooodne v ruku v ruce obvzlast prave konzole (sony a microsoft).
PEACE *5* a uprimnou soustrast :) Btw jsem zvedav na zverejneni hardwaru v PS4 a XBOX 720 nebo 1080 bo jake bude dalsi cislo :D -
no ták! čti lépe, prosím. jasně deklaruji, že mluvím o multiplatformovkách. hry, které jsou jenom na PC, ba dokonce hry, které nemají na konzolích alternativu (Total War a vůbec strategie a třeba to Diablo) a jsou svým žánrem/koceptem přímo svázany s PC, jsou v úplně jiné pozici. A taky ti, ty vole, říkám, že kdyby (!) neexistovaly konzole a bylo jen PC, byla by situace úplně jiná a pro její odhad nelze vycházet jen ze současných prodejů (nominálních i proporčních) na platformě PC, což někteří rádi dělají.
a to jsem ještě ze slušnosti nenapadnul tvůj megablábol, že o nerentabilitě PC mluví výrobci konzolí. Za A je to lež, za B by to byla kravina a navíc zbytečná. O tomhle vždy mluví výrobci softwaru, nikdo jiný. Ti totiž řeší, že z PC mají málo peněz. A když někdo prodá na PC jen pár procent své hry, není se čemu divit. Výjimek je strašně, strašně málo. Jde o chování hráčské obce, které je primárně takové, že A) vlastní primárně konzoli nebo za B) vlastní konzoli i PC, ale hry kupuje a hraje primárně na konzoli. Tak jako tak je PC minorita. Nezanedbatelná a mající své exkluzivní a dobře vydělávající hry, ale furt minorita. -
Dyť se to píše i tady, tak proč tu odkazuješ jinam? O_o
-
smejki: Ano takze blizzard kterej rozjel diablo III (nerikam ze je to nejlepsi hra, naopak jsem z ni otravenej), ale je to AAA titul. Jeho zisk je hlavne z PC, kurna kde jsou ty konzole, kdyz tu mame AAA titul, ktery PC nedokaze uzivit :(.
-
Co sem četl tak cena prý podle analytiků 350-400 dolarů. viz http://www.eurogamer.cz/articles/2013-01-14-analytici-odhaduji-cenu-novych-konzoli-na-350-400-dolar
-
jumpe, představuješ si to jak Hurvínek válku. Prodeje multiplatformovek na PC tvoří většinou 10-15% celkových prodejů. PC je u AAA her doplňkem, ne "výdělečnou platformou". Ano, je otázka, jak by vypadaly prodeje téhož, kdyby byla jen PC platforma. Jenže ona není sama a z těch tří hlavních je suverénně nejnevýdělečnější.
-
Myslim, ze jsi mirne na omylu. To ze PC neni vydelecne rikaji prave vyrobci Xboxu a PS3, aby prosadili svoji znacku. Jak je mozne, ze steam je vydelecny a ostatni hry, ktere jsou pod nim, nebo i hry mimo steam?
Pokud nekdo chce prodat svuj produkt, tak se snazi vsemozne i lhat, aby vycedil z klientu, co nejvic penez a dukazem toho je i znamy vydavatel EA. -
Ano, to sem byl já :-) Instalace samotné hry (GT5) z disku trvala cca 45 minut a pak ještě nějaké ty patche, kde délka instalace záleží na rychlosti netu a na tom, v jaké náladě jsou zrovna Sony servery. Ale můžu říct, že od té doby fakt jen strčím a hraju :-)
-
Tohle není tak docela pravda. Samosebou, principiálně jde o počítač, jenže to platí i pro mobil z roku 98, palubní počítač automobilu nebo mptrojku. Princip počítačů je odjakživa vícemnéně stejnej. Hlavní rozdíl pramení z toho, že u konzole máš přímej přístup hardwaru, takže jsi omezen jen výkonem železa a svojí schopností optimalizovat jemu na míru, kdežto u PC jsi odkázán i na výkon OS a na efektivitu volání těch kterých API funkcí. Co na konzoli trvá pár cyklů, umí ekvivalent téhož zabrat na PC několikanásobek. To je důvod, proč papírově o hodně slabší konzole dokáže podávat podobné výstupy v podobné kvalitě.
Dále trochu motáš dohromady několik věcí. Konzole se prodávají pod cenou, jsou dotované, proto jsou levnější. Výrobce počítá s tím, že si koupíš několik her a tak přesouvá část té ceny do softwaru, proto jsou zas naopak konzolvé hry dražší hry (to je totéž jako když automobilky primárně vydělávají až na servisování vozu, ne na jeho prodeji). Vážně netuším, pro kolik her na jeden kus konzole mají spočítaný break-even point, ale osobně bych si vsadil na 4-5 kusů.
>asi maji lepsi grafiku a lepsi dalsi veci, kdo vi.
tuhle větu nechápu. Konzole jako že maj lepší grafiku? Vůbec nechápu, co tím chceš říct. Nicméně je pravdou, že konzole už dobré dva tři roky těžce zaostávaj nejen za efektivním výkonem PC (abych nemluvil o tom zavádějícím papírovém), ale i za graficko-funkčním technologickým vývojem (jeden příklad za všechny - neuměj tesselaci). -
Já mám spíše pocit, že konzole brzdí inteligenci, alespoň u některých jedinců.
-
Tak to vidíte, na té PS3 se nedá slušně ani psát, tak jak mám uvěřit, že se na tom dá i hrát. *1* *1*
-
Omlouvam se za preklepy, jsem mirne disgrafik :D bez papiru :P
-
Mozna o tom nevis, ale diky PC a lidem, co kupuji tu podle tebe predrazenou spicku mas vlastne ty konzole a vyvoj se nezastavil. A nikdo z vyvojaru ty komponenty do PC nedotuji, kdyz je to novinka tak je na svete par kusu a tak je to drahy. Nabidka vs Poptavka.
Me se zda sileny, kdyz jsem si precetl ze jste kupovali PS3 za 16 tisic. Kurna za to mate dneska normalni prumerne PC. Ne fakt nic proti, kdyz se vam libi konzole tak si je uzivejte :) trochu mi to pripomina hon za iPhonem, ktery je neskutecne predrazenej, ale davy lidi ho proste kupuji. -
Sry, napsal jsem to blbe, mysleno tak ze je to proste jen normalni PC hozene do mensi krabicky, nic extra. Neco jako notebook ale bez monitoru a bez klavesnice. Takze co je na nich to extra? Krome toho, ze to ma omezene fuknce oproti PC? Jsou mozna trosku levnejsi diky masove vyrobe. Navic vetsina her jsou jeste drazsi nez na PC :), asi maji lepsi grafiku a lepsi dalsi veci, kdo vi. Ale proste jsem zvedav jakou konfiguraci bude mit PS3, abych to mohl porovnat s moji PC sestavou, kterou muzu vyuzivat i jinak a nemusim si ke konzoli jeste dokupovat notebook.