Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prvá vec ... poruchovosť PS4 ... z celosvetovej štatistiky vyplýva že až 15 % akýchkoľvek spotrebičov ktoré sú uvádzané na trh vo veľkom množstve má nejakú poruchu ... Tých 5% ktoré má momentálne PS4 v podstate ešte nič nie je ... A aj keby bolo je mi to jedno ... ja Sony verím ... mám od nich tri telefóny, PS1, PS2, PSP, PS VITA a nikdy som nemal so žiadnym zariadením ani najmenší problém ... A verím že ani s PS4 ktoré by som mal dostať do rúk už čoskoro, to nebude inak ... nie som žiadny fanboy ... hrám na všetkom, či na mobiloch, počítači, konzole ... bavím sa pri všetkom a každú platformu si užívam inak ... No som presvedčený o tom že PS4 je fantastická investícia a že svoj potenciál naplno rozvinie v prichádzajúcom roku ... Prajem všetkým budúcim majiteľom nextgen konzol veľa hodín hrania bez porúch a bolo by na čase si konečne uvedomiť že je jedno na čom hráme ... hlavné je to že sa pri tom kráľovsky bavíme ... tak sakra ľudia radšej pustite nejakú vymakanú hru a netrollujte celý deň na diskusných fórach. Peace :)
    • Nebylo to 5 %, ale 0,4 % a ted je to aktualizovano na necele 1 %.
    • som slovensky *ement.... hrám na všetkom... mama mi musi uterat rit.... fantasticka investíciá.... královsky bavíme.... netrollíme!
      • tvoja správa má zmysel asi ako stierač na ponorke ... za to že ty si d*ment nemusíš týmto titulom pasovať aj mňa ... a vlastne neviem prečo na takého kr*téna vôbec reagujem ...
  • Pro Drasťa:
    Pokud člověk vydělá dost peněz tak by byl id*ot kupovat něco jiného než highend PC, protože kvalita obrazu na PC je 100x lepší než na konzolích!!!


    Drasťa napsal: "Pokud neni clovek id*ot tak vydela dost aby mu bylo jedno jestli kupuje hry na PC nebo konzoli..."
    • Miserius
      Letos jsem na PC nehrál snad žádnou hru, ale když jsem viděl nominace na VGX...to fakt na pc vyšel akorát Battl/CoD a pár těch indie her který tu nesnáši vetsina lidi? Na ot že tam nemáte co hrát si tu pořád vyskakujete *1*
      • indie "nesnasi" jen ta tvoje particka, tzn. ty, ggg a doktor *5*
        • Miserius
          Já mam hodně rád indie, n(ulo)
        • Imho jsou indie tituly urceny pro pomerne uzkou skupinu lidi a mainstreamu to opravdu moc nerika.
      • Ja se letos z velkych titulu tesil na SimCity a Total War a oboji bylo zklamani.

        Vyslo letos na PC jeste neco zajimaveho?
    • A jak si pak zahraje ty skvely hry co jsou jenom pro konzole?
      • tohle dneska nekoho trapi? ja znam tolik her co bych si chtel zahrat a neni na to cas ze nejake jine platformy jsou mi tak dalece ukradene ze to nestoji ani za jedno povzdechnuti ze si nejakou "exklusivitu" nezahraji vzdy se najde 10x vic stejne dobrejch nebo lepsich podobnejch her
        • Neni... fakt neni.
          • mas pravdu takovej StarCraft II nebo neco podobnyho na konzolich nenajdes vpodstate zadnou dobrou strategii, nebo MMO hry, na konzolich chybi cele zanry to je fakt *5*
            • Ja nerikam ze PC nema zadny hry nebo ze to je spatna platforma. Sam na nem hry hraju a nemam problem. Jen rikam ze na konzole jsou hry ktery za to stojej a ktery na PC nikdy nevyjdou. Preber si to jak chces.
    • co stokrat - tisickrat - MILIONKRAT!! *7*
    • Tu tvou kvalitu obrazu si strč někam jsou i jiné důležitější věci. Ale to chápe jen opravdový hráč ty máš k tomu hodně daleko.
  • Milion prodaných a 250 tisíc vrácených kvůli špatnému hardwaru. Gratuluji Sony, vydali jste ještě větší břečku než předcházející generace.
    • Jsi pyšnej na to, jaký jsi ze sebe udělal jelítko? *7*
    • Nauc se pocitat, pri poruchovosti 0,4 % to dela 4000 vadnych konzoli na jeden milion. Spletl ses jen 62,5x :-).
      • na amazonu je to prej kazda cvtvrta uzivatelska recenze, kolik to je v absolutnich cislech ale nevim... (je jasny, ze to nebude odpovidat ctvrtine vsech prodanych konzoli)
        • Tak lidi si spis chodi stezovat nez chvalit a take je otazka, kolik z toho jsou nepravdive prispevky snazici se poskodit konkurenci. Oznamena poruchovost je 0,4 procenta, ktera jeste nutne vzroste, ale zatim nic neukazuje, ze by to bylo nejake nadstandardni.
    • A kromě plácání do větru můžeš to nějak doložit.
    • to je docela umeni, kdyz vezmu v uvahu, ze to nekolik let planujou, vsechno je vicemene integrovany v jednom kuse, a ja myslel, ze hlavni vyhoda je a bude v tom, ze to bude bezproblemovy, zlaty custom pc *5*
  • C64, Amiga500, Amiga1200, Panasonic 3DO (to byla na tu dobu mašina! v podstatě PS1 ale o pár let dříve!), PS1, PC (tehdy mi nesedly Win95, takže jen cca na 3 měs.), PS2, PC (až doteď) + XBOX360 a Nintendo Wii. Jak se na to tak dívám, jsem cvok, ale jedu v tom od začátku a jsem za to rád :-)
    • zx spectrum, 286, 386sx, 486dx2, pentium I, pentium II, duron, pentium IV, athlon 64bit venice, core2duo (se ty pc blbe popisujou, tak jenom mozek, procesor *5* )
      • ZX Spectrum+, Amiga 500, Amiga 1200, Pentium II, Athlon 64, Core2duo a posledni: I5 3,4Ghz *5*
        • zx+ mel strejda, jsem mu zavidel tu velkou klavesnici, ja mel jen tohio skrcka *5*
        • Tak CPU si už moc nepamatuju. To první PC co jsem měl jen krátce bylo tehdy ještě od výrobce IBM a byl to tuším CYRIX. Po té pauze jsem koupil AMD a od té doby samé AMD asi tak čtyři. Teď FX6300 a GK 7970.
  • No, nebude to dlouho trvat a konzole plne nahradi dneska uz prehistoricky platformy jako PC.

    Uz v podstate neni duvod do PC investovat, teda pokud clovek nema nutkani setrit kazdou korunu a kupovat si PC jen proto, aby si mohl veskery hry nakrast. Pak to zaplatime vsichni, protoze hry budou drazsi a budou muset obsahovat potrebny veci jako DRM, jinak se ty zlodejicci nikdy nenabazej.

    Jediny co me uklidnuje je to, ze beze zbytku vsichni velci vyvojari vydavaji hry primarne pro konzole a PC je az sekundarka. Dokavad se si PCkari neuvedomej, ze za nektery veci se musi platit, tak to ani lepsi nebude a PC jako platforma nejdyl do par let uplne zdechne.

    Kazdopadne se tesim na Xbox One, urcite lepsi jak PS4, ktery polovinu veci ani poradne neumi a je zabugovany, jako vzdycky a ovladace jsou dost blby a blbe se drzej a nehraje se s nima dobre.
    • Aha takže říkáš, že je lepší investovat 8 000 Kč do konzole která ti vydrží víceméně 8 let + 1200 za každou novou hru co vyjde a navíc si příplácet pokud chci hrát multiplayer? Podle mě je teda lepší si za 20 000 Kč koupit slučný pc který si za 5 let upgradnu, k tomu kupovat hry který na pc jen tak mrtvý nebudou ( red orchestra, starcraft, total war, arma) a nemusíš platit nic za multiplayer (krom onlinovek samozřejmě). Sečteno podtrženo. PC vyjde dráž, nicméně ovládání je trošku jiná liga a přístupnost taky, přece jen na konzoli jen paříš, když chceš na net je pc mnohem lepší volbou a to i na filmy.

      Možná to vypadá, že jsem zaritý PCkář, což je možná pravda nicméně xbox 360 jsem prodal potom co se mi půl roku válel bez jedinýho použití doma. A novou generaci rozhodně nukupuji, protože zaplatit si za novou hru 1400 a pak dalších 350 proto abych mohl hrát tři měsíce mulťák? Díky nechci, nespozoruju nuly :)
    • Robotron3
      Koukám, že se teď všude rojí novopečení majitelé konzolí, kteří zavrhují pc a nejraději by ho hodili na hranici. Ono se ale milánkové pak budete divit, kolik za tu svou levnou PS4 a Xbox One nakonec zaplatíte, když si to spočtete se všema hrama, co za tu eru koupíte. Slevy na PC a hlavně Steamu jsou trochu o něčem jiném, než kupovat hry na konzole. Připravte si šáhnout hluboko do peněženky.
      • Ale konzole to kompenzuji moznosti kupovat pouzite hry nebo si je jen pujcovat. V konecnem dusledku to konzolista a pcckar, kteri by kupovali vse original, meli prinejmensim stejne drahe, dost mozna by konzolista usetril vice.
        • A na PC pouzite hry kupovat nemuzes nebo co? *1* A narozdil od konzoli na PC muzes prodavat i ty digitalne koupene samozrejmne musis hru mit na samostatnem uctu a prodat cely ucet a ne vzdy to licence dovoluje ale jde to *3*
      • Jack1947
        Pravil, majitel Konzole Troll dáal. *2*
  • neco pro lidi co se tesi na PS4 abyste nebyli prekvapeny ..... eng. nutnost
    http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/INFO-Blinking-Blue-Light-PS4-Issues/td-p/42154071
    • Kazdej novej hardware ma nejaky porodni bolesti. Statisticky se tohle deje celkem zanedbadelnymu mnozstvi lidi.
  • Podívejte se BlaBlaWorld, ten pablb Stachůj vám jasně a zřetelně vysvětlí, že PS4 a XboxONE jsou LOW bla END blabla PC! konzole a že, všichni kdo si je koupí jsou finančně negramotní hlupáci. Jasně vám všem hlupákum vysvětlí, že jejich výkon je na úrovni lowend PC a hry na nich VYPADAJÍ! jako na low end PC! On totiž už všechny hry na těchto PC! konzolích viděl a dokáže to objektivně zhodnotit. Jako ostatně TÉMĚŘ vše na světě. Za jejich cenu, Vám postaví mnohem výkonnější PC. Málem bych zapoměl, jasně vám vysvětlí, že optimalizace pro konzole je bezpředmětná a výkon ve hrách v podstatě neovlivní. Kdo přednese jakýkoliv jiný názor, i když podpořen fakty, tak lže a je hlupák. Takže POZOR! pokud Stachůj neřekne, tak nákup jím neschváleného HW, udělají jen hlupáci. A to přeci nejste. Že ne? A abyste věděli, že nekecám, můžete se podívat na jeho příspěvky v diskuzích na stránkách BlaBlaWorldu.
    • krome toho, ze to dava na uroven low end pc (ja to vidim na mainstream), jsou ostatni postrehy vicemene spravny, jaguar ma za cil urcite neco jinyho, nez brutalni vykon, spis nizkou spotrebu a solidni vykon, a levnou vyrobu diky vysokymu stupni integrace

      jak moc vyhodny/nevyhodny je nechat sdilet operacni pamet grafiku a procesor, v tom se moc nevyznam, asi to bude zalezet na vyvojarich, jak moc tohle zvladnou vyuzit

      ale next gen to neni, to je jasny snad kazdymu, posun nula nula nic, jenom zarytum krabickarum, co 8 let zili nekde v jeskyni, to muze pripadat jako posun
      • Nextgen to je, protoze to jednoduse je dalsi generace. Ostatni postrehy jsou velice jednostranne a zaujate, zakladajici se na predsudcich.
    • Kdo nebo co je "Stachůj"? Nějaký vidlák rozumbrada? *15*
      • http://www.ddworld.cz/aktuality/konzole/playstation-4-v-prodeji-architekturou-i-stavbou-lowendovy-herni-pc-startuje-novou-eru-2.html

        Vyhledávejte příspěvky od aDDmin, člověk neví jestli se smát, nebo brečet, jak sprostě a arogantně odpálkuje každého s jiným názorem. Autor článku Jan DD Stach = aDDmin.
        • Jo, ddworld! To ještě funguje?! *15*
          Sem myslel, že po těch těžkých "skandálech" to už nikdo nečte -> tak nějak to skončilo v plamenech pekelných *15*
          • To ani nevím, co bylo za skandály?
            • Myslím, že to bylo zase něco jako AMD vs Intel vs nvidia apod. Prostě pomluvy, šíření polopravd, divné testy apod. Na škole jsme se tomu smáli, že už ten web nechceme nikdy vidět. *2*
      • "objektivní a jediný redaktor" plátku DDworld
  • No co se týče prodejů je to sice hezký, ale to že se objevuje díky přehřívání “blue light of death” a spousta majitelů je dost nas... to už je docela problém ne?
    • Je to jen pár kusů, a je to RLOD (Red Line of Death) a může za to hlavně HDD, což je normální u každého hardwaru který se vyrábí ve velkém množstvý.
    • TheMachineXYZ
      Ten modrý proužek při přehřání svítí červeně :)
    • Jaka spousta? Tech 0,4 % nebo je nekde neco noveho?
      • Jack1947
        No, asi se s tim sekli a bylo to rovnou 5% nez jen tech 0,4% co si mysleli ale znate to "Clovek mini...
  • Jack1947
    Nezbyva nez pogratulovat. *4*
  • Mart9
    Sice je pěkné, že si spoustu lidí chválí cenu, která je o dost nižší, než u minulé generace, ale co nechápu je to, že když si koupím takovou věc (PS4), musím přece ještě dalších x tisíc vložit do her, abych si tu věc, které tak chválím cenu, užil ne? Tohle je třeba u mě důvod, proč pravděpodobně nikdy nepoběžím hned pro takhle novou konzoli, nedovedu si představit, že bych si ji koupil, k tomu jednu hru (za 1500 samozřejmě) a víc bych na tom nehrál, dokud bych nevypláznul dalších 1500 za další hru.
    • pro tebe je piratebay a slevy na steamu blbe
    • A proto my chytřejší hrajeme na počítači, kde jsou hry levnější (ne-li zdarma) a pokud není člověk idiot, může si i onen neustále omýlaný "OMG MUH CONFORTABLE SOFA!!" environment vytvořit i s počítačem.
      "HUrr durr PSN a hry zdarma..." no jo, co z toho, stejně se musí platit PSN apod.
      • Pokud neni clovek id*ot tak vydela dost aby mu bylo jedno jestli kupuje hry na PC nebo konzoli...
        • Tak ono ale zase proč dávat za hry více, než je třeba? Platit za hru 1500,když ji na steamu můžu mít o pár stovek levnější a na počítači lepší ve všech ohledech, je akorát mrhání penězmi.
          A id*ot neid*ot, takto bych se tu zase neoháněl. Poctivé živobytí je i takové, které uživí rodinu a dovolí nějaké výhody a přitom nemusí stačit na 1500 měsíčně (a více, nezapomeňme internet a plus učty apod.) za videohru. Ano, vím, že PSN nabízí hry zdarma.
          • Nova hra na steamu momentalne podle aktualniho kurzu stoji vic jak 1350,-. Za nektery tituly das i vic (napr. na Originu BF4 stal tusim dokonce 60 Ojro a Crysis 3 to samy). Jasny, muzes si pockat a koupit si hru ve sleve ale ja kdyz chci proste nejakou hru hrat tak si ji koupim. Jestli stoji 500 nebo 1500 uz pak tolik neresim protoze ty penize na to mam. Jestli to ty resis tak si muzes pockat az zlevni a to je pak uplne stejne jak na konzolich tak na PC.

            Co se id*otu tyce tak jsem jen reagoval na jednu hloupost ktera je jiz smazana a kde se jakysi hlupec ohanel tim ze jen id*ot da tolik penez za hru nebo neco takovyho. Rozhodne jsem tu nechtel nastvat poctive pracujici lidi co nema 1500 na nove hry.
          • Novinky jsou na steamu drazsi nez krabice.
    • Teda nevím, jak ostatní, ale já jsem za hru na konzoli 1500 kč nikdy nedal (nesmíš kupovt na xzonu a podobných obchodech). Vždycky to bylo max 1200 kč. Samozřejmně, pokud si zvyklý z PC, kde koupíš hru za pár stovek (důvody tay nebudu rozebírat a teď jsem viděl nový Thief za 250 kč), tak jsou hry prostě dražší a dokud budou lidi hry za tyhle peníze kupovat, tak to tak bude.
      Naštěstí ale konzolisti můžou hry dále prodávat, takže hru zahraješ o dost levněji, než na PC.
    • Jack1947
      To jsem mel tehdy (2002) s PS2 kdy jsem ho dostal k narozeninam, nemel jsem predtim ani komp a mel jsem jedinou hru Quake III. Revolution a tu jsem paril furt. Jo to bejvali casy, dneska by clovek potreboval aspon 3hry pri launchy a to hodne dobre aby vubec si nejaky cas zas vystacil.
    • ale tak to je snad u kazde platformy, ne ? nebo hry na PC sou zadarmo ? Rekl bych, ze ceny sou v tomhle sektoru pomerne sjednoceny (PC, PS, XBox).
      • na PC, PS3 nebo X360 se da prece hra ukradnout, tak neblazni...
      • No konzolove hry jsou porad o dost drazsi nez ty na PC a popravde, koupit si hru za 1300, kdyz na PC je za 900, taky neni zadna vyhra. Nekteri tvrdi, ze koupene hry nasledne prodaji...nevim, konzoli nemam a PC hru co jsem si koupil jsem nikdy neprodal, takze tezko rict.
        • Jen vyjimecne platim za konzolovou hru pres litr. Casto se da hra koupit nekde levneji, nebo je sleva na psn a nebo si pockam. Her jsou k dispozici mraky.
          • Mas recht. Jediny hry za ktery jsem platil pres 1000 bylo GTA 5 (tam to bylo jasny... kvuli tomu jsem PS3 kupoval), Dragon's Crown (to byla velika chyba... ta hra mi vubec nesedla) a pak God of War Ascension (tam za to muze jen a jen moje lenost jit pro to do obchodu).
            • Takovej krizenec Diabla a Golden Axe. Grafika je docela zajimava a hezka ale ten 2,5 D z boku to dela strasne neprehlednym zvlast v boss fightech (proste mackas tlacitka a doufas ze to neco udela) a pokud to hrajes ve dvou tak je management veci a schopnosti opravdu peklo. Dungeony jsou navic docela kratky takze alespon zezacatku stravis vic casu na vsemoznejch menu na vsechno mozny (rozdelovani lootu, identifikace predmetu, opravy, upgrady schopnosti vic casu nez samotnyma bojema. Asi tomu dam do budoucna jeste sanci kdyz jsem za to dal takovejch penez.
              Asi bych to normalne nekoupil kdyby mi kamarad nepsal jak to jako musim mit a jak je to super.
            • Miserius
              Co ti na Dragons Crown nesedlo? Je nějaká hra kte který bys to přirovnal? Já o tom totiž uvažuju a moc se o tom člověk nedočte
        • ucho
          osobně hry neprodávám, ale na konzolích je tohle jednoduché. pokud koupíš novinku za 1300,- a dohraješ ji, neměl bys mít problém ji prodat za 1100-1200,-, tedy tě zahrání dané novinky zase tak draho nevyjde. i kdybys ji prodal za 1000,-, tak je pořád ten poměr cena/zábava luxusní. samozřejmě když má člověk kamarády, co taky hrají na konzoli, půjčování her ti pak cenu srazí hodně dolů. to samé platí o nakupování na PSN.
          každopádně myslím, že průměrnému hráči bohatě stačí PS+, máš zajištěný stálý přísun her a já například ty hry zdarma ani nestíhám hrát... takže ve finále to zase tak drahé není. jinak i na konzolích jde cena her časem dolů, takže do roka občas na těch 500-600,- klesnou. samozřejmě jak co, ale nakonec to klesne (v Anglii, u nás to drží obchodníci nahoře)
          • sorry za cz ale nemas pravdu distak mi dej kontakt kde ty hry prodavas ja hodnekrat koupyl na ps3 novinku za 1300 dohral sem ji za cca 4-5 dnu a pak sem ji sel prodat a nikde upozornuju nikde b krame JRC nebo v bazarech mi zani daly 500 max a to byla novinka takze nevim kdeti mohli dat 1100-1200 prosim dej kontakt na prodejnu rad se presvecim
            • Aukro....
            • ucho
              joe: tedy ještě to zopakuji extra tobě. pokud má někdo problém s chápáním psaného textu, nemíním s takovým člověkem ztrácet čas, protože taková diskuze nemůže vést nikam. vulgarity si šetři na doma, kde jsi na to zřejmě zvyklý. netahej to ještě do diskuzí na internetu...
            • 2brambic
              to ses dobej protože konzoloidni hovn6 se hrajou na 4 dni ale 4 hodiny
            • 2ucho
              prečti si to po sobe pičo, jasne tam pišeš že predas za 1100
            • Miserius
              Tvuj problem ze to prodavas do obchodu kde se te akorat snazi okrást... Aukro, urcite taky mate nejakej aukcni server... Ale ucho ma pravdu, cti celej prispevek
            • ucho
              až se naučíš číst, budu s tebou diskutovat. do té doby to považuji za ztrátu času.
        • Miserius
          Spousta lidí hry prodává, včetně mě... Dnes vychází fakt jen pár her který i po dohrání člověka baví nebo má smysl je hrát znova... A pokud člověk počká týden po vydání koupí na Aukru za 8 stovek
          • Na britském amazonu vycházejí použité hry ještě lépe, než na aukru.
    • Nemusis, nekteri lide hraji jen jednu hru. Dalsi alternatáva je zit z PS+. Dalsi alternativa je skupina kamaradu, ktera si hry navzajem pujcuje. Take pujde hrat nekolik starsich her.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit