Přejít na výpis diskuzí
PlayStation 4 Pro vyjde letos v listopadu a bude stát 399 eur
7.9.2016 | Aleš Smutný
246 příspěvků
-
Klíčové slovo je optimalizace. Na konzolích (konkretně jen od sony) budou prakticky jen dvě konfigurace (normal a slim x pro). Kdežto pc máš xyz a jejich množství rozdílných konfigurací xyzž. A protože je člověk tvor lenivý, líp se vývojářům optimalizuje hra na dva typy konfigurací než na xyzž typů konfigurací. Samozřejmě mám na mysli normální hry a ne šity typu homefront2
-
4K je hezky když člověk hraje na televizi, která zabírá půl stěny *1* . Ale pro nějaké to normální hraní postačí pohodlně 1080p a pořádný Frame. Zas tak veliký rozdíl v tom nevidím. Jsou pryč časy kdy byl rozdíl i 800x600 a pak 1024*768. To mi přišlo že je to opravdu jinde a na tom nižším bych to nechtěl hrát. Je to hezký, ale zase dojení peněz a omezení her co budou vycházet i pro pc, které samozřejmě budou mít výkon zase o kus jinde. Holt nová taktika. Lepší udělat tři verze konzoli co se s jistotou prodají než jenom jednu za par let. Ale asi jsem jenom zaujatej comper. Co vy na to?
-
Největším překvapením celé konference pro mě byla cena. Nečekal jsem nějak závratně drahý systém ale 399 eur je parádní cena. V čem jsem ale velice skeptický je proklamované hraní ve 4K. Všichni víme jak nadupaný/drahý potřebuje člověk stroj aby byl schopen hry rozběhat alespoň na 30 fps. Myslím že se jedná o klasický marketing kde nakonec ve 4K pojedou akorát nejaké jednoduché indi hříčky.
-
Srr, ale nevěřím tomu, že nějaký novější hry pojedou ve 4K s alespoň 40fps. Na mé i5 4,2GHz + GTX970 mám např. v DOOMu při 4k max nastavení detailů, bez AA +-42fps a to je DOOM naprosto skvěle odladěnej. Ve většině nových her nebudu mít šanci 4K rozjet s rozumnýma fps. Pokud tedy nebude nová konzole extrémně dotovaná, protože 400 eur je cena např. jenom GTX980. No nechám se překvapit.
-
4K možná tak na Netflix apod. a to je teda drahá krabička za 10 tisíc
-
No výborně, tak uvidíme, jaké budou praktické zkušenosti - hlučnost atd.